Opnieuw eenmalige Pagani op komst: Zonda HH

Auteur: , 38 Reacties

"I've basically commissioned Pagani to build me a special one-off that's going to be called the Pagani Zonda HH." Aldus de toekomstige eigenaar van -alweer- een eenmalige Pagani.

Deze keer gaat het om een model dat ‘Zonda HH’ zal gaan heten. Volgens een statement van de eigenaar wordt deze supercar een mengelmoes van het beste dat Pagani te bieden heeft. Al jaloers? We begrijpen het niet. Niet iedereen kan zomaar Mr. Pagani opbellen om een Zonda naar wens samen te stellen.

Voor de motorisering zal een 678 pk en 780 Nm sterk V12 blok uit de schappen worden getrokken, de AMG-krachtbron die ook in de Cinque ligt. Samen met het superdure titanium uitlaatje dat erbij hoort. Het gewicht van dit eenmalige probeersel komt uit op 1.210 kg. De auto zal -zoals op de teaser-foto’s is te zien- overwegend blauw gekleurd zijn. Daarover zegt de opdrachtgever het volgende: “I’ve wanted a Lamborghini in that color since forever, but it never came to pass, so now I’m trying it on the Zonda.”

Flippers achter het stuur, het is iets dat je wel verwacht in zo’n duur stuk automobiel. Maar de Zonda HH krijgt juist een good ol’ handbak mee. Zelf schakelen is the way to go in deze. Daarnaast zal hij qua uiterlijk grotendeels op de Pagani Zonda F lijken. Wanneer deze wagen definitief af is blijft nog wat onduidelijk. Tegelijkertijd is dit weer een signaal dat de Zonda nu bijna helemaal klaar & op is. En dat betekent dat er een nieuw model aan zit te komen. Iets wat we hier altijd met luid gejuich en applaus ontvangen. (via TeamSpeed)

Zonda HH

Zonda HH38 reacties

Niiiiice
ik zit wel eens te denken, gebruikt pagani hier nu een bestaand model voor? dan komen ze op deze manier wel met aardig wat winst van hun laatste modellen af..
Pagani Haha!
HH HaHa gekke naam
geen meer foto’s?
Dat moet Helly Hansen zijn. Verder heeft namelijk niemand die initialen. Uit de dood opgestaan, trouwens. Zou ik ook doen voor een Zonda. Ware ik dood. En had ik de centen.
ze kunnen ook echt geen auto’s in serie productie maken bij pagani. ze zullen wel zeggen dat ze gelimiteerde oplages maken om de exclusiviteit te behouden, maar volgens mij hebben ze helemaal niet de middelen in handen om meerdere auto’s te produceren.
@frans: ik kan ook enkel Helly Hansen bedenken, of anders Hugh Hefner of Hilton Hotels
anonymous coward
@Frans,

Hugh Heffner? niet dat ik weet wat die kerel met een zonda zou moeten, die verplaatst zich uitsluitend in stretch voertuigen met een stuk of wat bunnies aan boord..
Ik denk Henny Huisman.
Jullie vergissen je, die mensen bestaan niet. Slechts en alleen Helly Hansen heeft die initialen.
Nog wat informatie over de totale hoeveel gebouwde Zonda’s:

So far, Pagani has made 118 Zondas. 3 of them has been totalled, so there are currently 115 left. He’s currently wrapping up some of the special editions, like the Zonda R and Tricolore, but the new car is coming soon, so they estimate that no more than 120-125 Zondas will ever be made. That’s about the same number of cars as McLaren made of the F1.
Heinz-Harald (Frentzen)?
anonymous coward
@Polov

Nice, alleen had ie dan wat mij betreft in jordan livery (geel/zwart) mogen zijn
Ik denk dat het staat voor Horacio Hagani, de broer van Horacio Pagani.
Leg gewoon veel geld op tafel en je zult het ook voor elkaar krijgen
San Sebastiano
HH niet iets voor onze oosterburen met een ziekelijke hang naar het verleden…?

Of zou ie op verzoek van Helen Hunt gebouwd worden..? Tis dat Howard Hughes al tijden onder de zoden ligt; die had er zeker het geld en de excentriciteit voor..!
@San Sebastiano: op de een of andere manier kwam dat over de duitsers bij mij ook meteen naar boven (net als bij de veyron SuperSports overigens). Maar ik denk ook dat hij voor Henny Huisman is, wie anders is er zo ongelooflijk excentriek met de initialen HH? ÒF, en dit is wel waarschijnlijk: hij is voor een prinsuit Dubai die de traditionele afkorting ‘His Highness’ gebruikt..
Almost Bay Side Blue, I like!!! :D
Een heel verstandige keuze.
Ik denk dat het Pagani-fanboy Richard Hammond is en dat de letters staan voor Hammond Heaven.
Cingue moet Cinque zijn. Pagani had ook al een PS en een GJ.
@Vinny93: Klopt, Horacio heeft een aantal broers. Vorige week vertelde hij mij dat zijn grote broer, Horacio Hagani boos was. Zijn twee jongere broers, Poracio Sagani en Goracio Jagani hadden allebei al een speciale versie gekregen, namelijk de PS en GJ. Nu is eindelijk HH aan de beurt.
Pagani is top dus ik kan hier geen genoeg van krijgen! Laat maar komen; hopelijk is deze eens te spotten in London:-)
Om het speculeren over de eigenaar even in de goede richting te helpen. De koper is een Amerikaan, maar de auto zal naar Zwitserland gaan. In Amerika kan je de Zonda namelijk niet op kenteken zetten. Daarnaast wil de eigenaar er veel mee gaan rijden. Spotters zijn dus alvast gewaarschuwd.
cool gaaf vet. meer foto’s graag. tot nu toe vind ik de zonda beduidend mooier dan de nieuwe C9. van wat ik er tot nu toe van kan maken vind ik het maar niks. of de uiteindelijk productie versie moet echt helemaal anders eruit komen te zien. tot die tijd, blijft de zonda “the supercar”.
Wordt denk ik best een dikke bak!
ik denk ook .. Henny Huisman.
Zal ik dan, op basis van de gegeven informatie en de quotes een gok doen:
Hamed Haddadi
Wauw, slechts 125 Zonda’s in totaal… Een cijfer om te onthouden als ik er ooit één zie…
Mmm Pagani… Nice….
Blijft toch 1 van men favo merken… Hun wagens zien er gewoon prachtig uit en dan dat geluidje… Gewoon top.. :)
Wouter-Klinge
Helenio Herrera
Het zijn geen initialen… de eigenaar laat er HH op zetten om zijn Pagani te vieren: Hieperdepiep Hoera!
3 woorden.

Bugatti Veyron SS
HH als in Hattori Hanzō?
Ze kunnen nog wel een paar jaar doorgaan met ‘de laatste’ Zonda te maken.

Wanneer komt de nieuwe Pagani ook al weer?
Okay… Nu mogen ze stilletjes aan toch echt wel eens gaan stoppen met de Zonda, hoewel ik stiekem moet bekennen dat ik dit exemplaar wel heel mooi vind.

Wel leuk dat het eentje is met een klassieke manuele versnellingsbak. Sequentieel in een straatwagen is voor mietjes! ;-P
Software goeroe David Heinemeier Hansson
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Heinemeier_Hansson

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).