Groen licht voor de Porsche 918 Spyder

Auteur: , 31 Reacties

Vandaag heeft Porsche laten weten dat ze een productieversie van de 918 gaan maken. Er zijn blijkbaar genoeg personen die interesse hebben in de hybride-supercar. Nu maar afwachten of ze in Stuttgart alle mooie cijfertjes kunnen waarmaken.

In Genève werd ‘ie officieel onthuld: de Porsche 918 Spyder Concept (video). Een hybride, maar wel met een lel van een V8 aan boord. Deze middenmotor levert 500 pk’s af, en de drie elektromotoren voegen daar nog eens 217 pk aan toe. En dan ben je als supercar in staat tot hele leuke dingen.

Wat opviel was het lage verbruik dat Porsche deze conceptcar toedicht; slechts 3 liter peut per 100 kilometer. De CO2 uitstoot is al net zo laag, namelijk 70 gram per gereden kilometer. Dit terwijl een V-max van 315 km/u mogelijk moet zijn. De prijs komt volgens insiders uit op zo’n 500.000 euro. Exclusief belastingen, maar met zulke uitstoot-cijfers hoef je je in Nederland in iedergeval niet druk te maken over BPM. Scheelt al gauw weer een paar ton. Als ze dit bij de productieversie kunnen klaarspelen, zou de 918 Spyder wel eens goedkoper dan zijn voorganger -de Carrera GT- op de prijslijsten komen te staan.

In Porsche-fabriek te Zuffenhausen zal een gelimiteerd aantal Spydertjes van de band afrollen. Verdere details over waar en wanneer we de productieversie mogen verwachten houdt Porsche nog even geheim, maar voordat we deze supercar-met-stekkerdoos op het asfalt zullen terugzien, zijn we alweer een paar jaar verder.
31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
717 Paardenkrachten. Heerlijk die nieuwe techniek.
Maar waar kwam het gewicht op uit?
yesss! eindelijk eens iemand die laat zien hoe je hybrides bouwt!!
zo geweldig zijn als ze zoiets kunnen maken maar 3l/100km is toch wel heel positief gedacht denk ik zo, tenzij je op 2cylinders ofzo kunt rijden…
Die verbruikscijfers kúnnen gewoon niet.
Onmogelijk.
Ben benieuwd wat daar bij de productieversie van overblijft…
3 liter op 100 km lijkt me wel erg optimistisch, net als de 70 gram co2 per km. Dat zie ik echt niet gebeuren hoor.
Who cares, dit ding is gewoon prachtig!
@JPM: word!
@JPM: Mee eens! Bouwen gewoon!

Deze auto is geniaal en dient als bakermat voor de technologieën gebruikt bij een volgende generatie (super)sportwagens.
Nou, dan zijn de ingenieurs van Porsche ook eens blij. Ze hebben eindelijk weer een uitdaging. Iets nieuws zonder voort te borduren op het bekende. :)
Die gebruikscijfers zijn wel mogelijk in de ECE-cyclus (cyclus waarmee EU verbruik meet). Puur omdat de accu’s voor een deel volgeladen mogen zijn. En de 918 Spyder heeft heel wat opslagcapaciteit wat dat betreft.

Hoewel ik wel geloof dat deze auto in de praktijk de 8L/100km zal kunnen halen, zal die 3L toch wel moeilijk worden :P
@Sorcerer: Juist, maar er zijn er maar weinig die dat begrijpen… Maar dan nog, 8 liter op 100 km zal je alleen met heel veel discipline lukken. Ik zeg: laat maar komen!
Porsche Boxster+ Spyder
Ik kan niet wachten! Dit wordt zo’n zotte auto!
Dit is nog eens een mooi voorbeeld van een milieubewuste supercar! Enkel dat die 3l per 100km en die 70g Co2 per kilometer zeker niet zullen uitkomen… verdubbel of verdrievoudig die cijfers maar gerust. Maar zelfs dan blijft het een hele prestatie van Porsche!
vast en zeker 3 liter per 100 kilometer wanneer ie in de stad rijdt, oftewel wanneer 95% van de tijd de electromotor alleen nodig is
Helemaal eens JPM, met dit ding gaat Porsche zeker scoren, omdat hij zeer snel is i.c.m. een zeer lage uitstoot.
Dit is nog eens leuk nieuws :)
Ik had wel gehoopt dat ze het gingen doen… Het is een mooie wagen en natuurlijk ook mooie techniek.
Als ze er 50% zouden naast zitten met hun cijfers.. DAN NOG!!! Stel dat dit 4,5l/100km en 100g/km doet. Hoe geniaal zou dat zijn?

Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke product.
Joepie! Goed nieuws.
staat er toch dat als hij uitkomt we weer een paar jaar verder zijn. De techniek staat gelukkig ook niet stil en ik denk dat dit best wel mogelijk kan zijn over een paar jaar.
Top! Ben benieuwd wanneer ik hem live kan zien en waar. Ik ga hem zeker bekijken!!
Wielschijven eraf en hebben maar!
Zelfs als hij niet zo groen en performant is, kanmenischelen, het is een bloedmooie auto.
hij is zeker prachtig
Porsche heeft de Hybride techniek gekocht bij Toyota. De perfecte naam voor deze porsche is eigenlijk

Prius 918 Spyder.
Gruwelijk goede auto qua model !!! Lekker, en dan helemaal bedoelt deze man !!!!
kenne ze die electromotor met 217 pk niet bij de panamera turbo toevoegen?
@JamesBond007:

Was het maar zo simpel.

Je moet hem kunnen voeden (verbruikt redelijk wat)

Is wel compact maar weegt wel wat. En vooral hij moet alles op de weg krijgen en alle software moet eraan aangepast worden, (kortom alles opnieuw ontwikkelen, van voedingsystemen tot de tractiecontrole, motormanagnement, de differentielen,…)

En dan nog alles mechanisch aanpassen aan de extra kracht.

Als hij er komt zal het enkel zijn als het ook opbrengt en ik neem aan dat dat voorlopig echt niet het geval gaat zijn, tenzij ze ermee willen stoefen en er verlies op maken (zoals met de 959 of de Veyron).
gewoon een supervette bak!
en leuke bijkomstigheid is dat hij zuinig is (dus 14% bijtelling ofzo? :P )
Porsche is op de goede weg om elektrische apparaten aan de man te brengen. Scheerapparaten en stofzuigers vind ik wel wat voor ze..
@frarissimo: Zou leuk zijn als ze die apparaten ook als hybride op de markt brengen! Nutteloos, maar wel vet (benzine aangedreven scheerapparaat!)
Verbruik is natuurlijk op normaal gebruik en met normaal gebruik heb jij aan die 217pk van de electromotor wel genoeg. :).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).