Video: Ferrari testmule gespot, maar wat is het?

Auteur: , 49 Reacties

Gesnapt in Ferrari's hometown Maranello: een stevig ingepakt prototype dat maar heel even in dit videootje verschijnt. En ja, dat roept dan vragen op. Want wat zien we hier eigenlijk voorbij rijden? De 458 Spider? Opvolger van de 612? Anyone?

Wanneer je de matzwarte testmule aan ziet komen, en je eens kritisch naar de voorkant kijkt, dan lijkt het geheel wat weg te hebben van de 458 Italia. Maar dan zie je de rest van de auto voorbij komen, en wordt het meteen een tikkeltje lastiger. Die motorkap is dan opeens wel heel lang. Ligt daar geen V12 onder? En zou er achter de bestuurder nog plaats zijn voor een bescheiden achterbankje?

Oké, laten we even wat speculeren. Is Ferrari bezig met een opvolger van de 612? Die komt -met een volledig nieuwe V12- pas in 2012 onze kant op. Zou kunnen, maar dit prototype lijkt daar iets te klein voor. Een 458 Spider dan? Mmm, de lengte van de motorkap doet ons vermoeden dat hier een lekkere V12 onder ligt. Maar de achterkant zou wel eens dit cabriodak kunnen herbergen. Een 599 Roadster? Dat zou goed kunnen, die werd onlangs bevestigd en wordt over een aantal maanden op Pebble Beach onthuld. De zijspiegels zitten bovendien op de plek waar een 599 ze ook heeft zitten. Een opvolger van de 599 GTB lijkt het ook niet te zijn, naar verwachting wordt dat model pas in 2015 vernieuwd. (via GTspirit)

Anyway, hieronder de video. Kijk, en vertel het ons: wat is het?49 reacties

lampen lijken 458 maar de body lijkt idd mee op 612 opvolger.. ben benieuwd ;)
Lange neus, dus motor ligt voorin. En het klinkt tussen al het geruis en gekraak door als een V12. Dus ik gok de 599 Pininfarina (zo ging de cabrio toch heten?). Eerste gedachte was 612-opvolger, maar die komt later dan de 599 denk ik. Bovendien lijkt het zijaanzicht (op 4 sec.) sprekend op de 599.
ik denkt dat het een heel nieuw model is
hmm, wel 458 lichten zo te zien… Hoop niet dat ze die op andere modellen gaan gebruiken, dat is namelijk een van de weinige minpuntjes van de 458 imo. Verder is dit ding te dik ingepakt om er iets van te kunnen maken eigenlijk :)
het geluid is niet vergelijkbaar met die van een 599, dus ik denk dan ook misschien een nieuw model?
dat lijkt op een shooting break ;o
@haatto: eens ! Een shooting brake versie, géén 612 (hoewel die inmiddels wel eens vervangen mag worden….) want er is geen V12 geluid te horen.
En het lijkt zelfs nog meer op een shooting break van de Pininfarina P4/5..
Maarja, ik kan me vergissen nartuurlijk
Ik denk een zeer goed ingepakte 458 Spider aangezien de koplampen zeer op die van de 458 lijken. En waarom zouden ze een opvolger van de 599 willen maken? We hebben nu toch de GTO, is dat niet het pronkstukkie?
ik hoop dat er een nieuwe ferrari komt lijkt me echt vet weer een mooie ferrari
California Coupe GTO… lol
ik denk niet dat het een nieuwe 599 wordt , aangezien de GTO de laatste versie vn de 599 ging zijn

ik denk dat het een zeergoed ingepakte 458 italia spyder word ;)
Bah. Het (gebrek aan) schakelgeluid is om zachtjes van te huilen. Decades of heritage down the drain.
california met v12
Dit lijkt mij absoluut geen 458 italia variant. Als je de foto’s van een 458 erbij pakt zie je dat de voorruit al halverwege de voorwielen begint, op deze video is duidelijk te zien dat hier de voorruit een stuk verder zit.

wat het wel is? ik heb geen idee…
@frans: jammer inderdaad, zo’n auto rij je per slot van rekening om de belevenis (en daar hoort schakelen ook bij) en niet om bij het stoplicht net die paar duizendste sneller weg te zijn dan de persoon naast je.
Volgens mij sowieso geen 458, want de cabine is te ver naar achteren geplaatst. Op bais van het zijaanzicht van de voorspatborden, kan ik alleen maar de conclusie trekken dat het iets is op basis van de California. Maar wat…??
miss gewoon een ingepakte 599 om de nieuwe motor te testen, want met dit soort package weet je nix als fabrikant, geen aerodinamics of so, enkel techniek …
Ik gok op de nieuwe Suzuki Swift… :P
Kijk goed naar de deur, exacte kopie van de 599, tel daar een lange en lage neus en een hoge achterkant bij op en je hebt waarschijnlijk een 599 cabrio of iets dergelijks.
een opvolger van de 550 marinello mischien een 560 marinello met 6.0l V12
@013: de 550 werd in 2002 al opgevolgd door de 575, en het is Maranello, niet marinello
Lijkt me geen 599 ding.. Eerder een 612:
http://i27.tinypic.com/nog2on.png
Excuus voor de geweldige photoshop paint kwaliteiten :)
OT: het motomedia-onderzoeks- bannertje komt in Google Chrome onder het youtube videotje terecht waardoor je hem niet weg kunt klikken en dus ook de tekst niet kan lezen….
Ik denk een 612. Nou maar hopen dat dit een echt mooi model word. Vind de 458 en de california nou niet echt heel mooi.
Fernando en Felipe
Ik denk dat het de opvolger van de 612 gaat worden. Vorig jaar zag ik op Fiorano ook al een soortgelijke mule op basis van een 612 rondrijden. Ben benieuwd wat ik allemaal over een maand ga zien tijdens mijn weekje Maranello…….
Het kan van alles zijn en ik vind het allemaal net zo boeiend. Niet dus. Ik zie het vanzelf wel een keertje. ;)
@Jamesbond: erg duidelijk zo! bij de 599 is de hele daklijn ook anders, als je halverwege de zijruit kijkt zit er een soort ‘knik’ in, dat heeft de mule niet. Dit zou inderdaad een nieuwe/gefacelifte 612 kunnen zijn!
@Tom B.:
Je ziet ook dat de mensen die de testmule aan het rijden zijn wel erg naar voren zitten vergeleken met de plaats waar je in een 599 zit. Die zit wat meer naar achter. Dus het lijkt me dat er dus ruimte achter de voorstoelen is voor mensen aangezien je met zo’n lange motorkap niet verwacht dat de motor achterin zit.
Mysterie opgelost zou ik zeggen :)
Een 612, zeker weten!
Opvolger van 612
Het geluid klinkt IMO als een V8, het heeft een bepaald ritme dat een V12 niet heeft. Daarom lijkt me de opvolger van de 612 niet heel waarschijnlijk.

Aan de andere kant: zoals JB007 al schetste, lijken de dimensies erg op een 612.

Ik ga voor m’n eigen intuitie: een V8!
Iets met een grote spoiler achterop , check die dikke rand die door de camoflage heen steekt
Ehm, out of the box gedachte: nieuwe Porsche 928
@oldboysclub: ga jij maar weer terug in die box van je. je bent hier in italie, niet duitsland. en bovendien is die 928 nog helemaal niet zeker dat die gaat komen.
Hoeft niet meteen een nieuw model te zijn, kan ook tesmule zijn voor motoren, remsystemen, versnellingsbak etc etc…

Al ben ik wel benieuwd naar de 612 opvolger ;)
Geen nieuwe Kotsifornia?
Ik heb een sterk vermoeden dat deze mule die ik exact een jaar terug heb gespot er iets mee te maken heeft, zeker gezien de afmetingen en verhoudingen
http://www.autojunk.nl/2009/08/ferrari-612-faceliftopvolger-mule-23
http://www.autojunk.nl/2009/08/ferrari-612-faceliftopvolger-mule-13
http://www.autojunk.nl/2009/08/ferrari-612-faceliftopvolger-mule-33

Opvallend detail aan deze auto was dat er aan de neus geprutst was (verlengd?) en dat de uitlaten gestapeld waren ipv naast elkaar, zoals bij een normale 612.
ik denk dat rotary gelijk heeft. lijkt idd verdacht veel op een testvoertui voor een 612 opvolger. lange neus en een vrij ronde achterkant (wat er van gemaakt kan worden aangezien alles nog dik ingepakt is) en ik meen ook een V12 te horen. de versnellingsbak lijkt wel heel sterk op een DSG achtige constructie.
Natuurlijk heeft deze de motor voorin, dat ziet toch iedereen? Verder is het portier vrij lang en zit er een grotere afstand tussen de achterkant van het portier en de wielkast. De 612 is het eerst aan de beurt voor een update. De 599 kan nog een tijdje mee en ik verwacht dat die een lichte update krijgt, zoals 550/575.
Nou, ik weet niet wat het is, maar weet wel dat ie honds en hondslelijk is!! Sodeknetters wat slaan ze hier de plank mis! Of het is een behoorlijk afgeplakte nieuwe versie, of er is een blinde met 2 rechterhanden aan het werk geweest! BLEH, daarentegen blijft het geluid heerlijk! Overduidelijk een V12! :)
@BMW hater: Ten eerste is het vrij duidelijk zichtbaar dat hij flink afgeplakt is, ten tweede staat er dat het een mule is, dus nog niet met het uiterlijk van de uiteindelijke versie.
“Video: Ferrari testmule gespot, maar wat is het?”

Je hoeft geen raketgeleerde te wezen om hier een auto in te zien. :P
De verhouding tussen de hoogte van de mule en de wielbasis is vergelijkbaar met die van de huidige 612.
http://i27.tinypic.com/kcxv0p.jpg
Ik zie heel veel halfovertuigende argumenten, dus wat het werkelijk is weet men waarschijnlijk in Maranello. Ik denk zelf, op basis van de A-stijl doorgedacht naar de koffer, dat het de opvolger van de 612 is, maar als het een ‘599 Superamerica’ is dan vind ik het ook mooi gefopt.
misschien een Ferrari Giugiaro GG50… zou kunnen
Ferrari F70 (Nieuwe Enzo) test? Puur motorblok met misleidende body (net als toen SLS eruitzag als een Viper).
@FlowMotion: bij een SLS en Viper ligt de motor voorin, bij een F70 zal dat achterin zijn
458 Italia Spider

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).