Kies maar: Porsche Cayenne Turbo of BMW X5M

Auteur: , 128 Reacties

Battle of the PC Hooft-tractoren, vandaag trekken we twee krachtige SUV's uit de rekken voor onze wekelijkse terugkerende "kies maar" rubriek. De hoofdrolspelers deze week zijn de Porsche Cayenne Turbo en de BMW X5M.

Twee auto’s in de categorie “ik schijn offroad te kunnen maar ik doe het lekker toch niet” want laten we eerlijk zijn: wanneer zag jij voor het laatst een flink bemodderde Cayenne Turbo uit het bos zag rollen? Een BMW X5M die net voor zonsondergang zijn baantjes maakt door de branding? Precies. Dat de vermogende oliesjeikjes liever door de zandduinen banjeren met hun Land Cruisers of Patrols zegt ook wel iets, maar dat maakt niet uit, daar gaat het bij dit soort auto’s niet om. Iemand die een SUV als deze rijdt doet dat niet voor het offroaden maar omdat ze wat ouder worden en een hoge zit een wat beter uitzicht verschaft over het al maar drukker wordende verkeer. Die M3 is hartstikke leuk maar daar kom je zo moeilijk uit met een rug op leeftijd, om over die diep zittende 911 nog maar te zwijgen. Dus gaat de blik in de showroom al snel naar de SUV’s. En laten die nou tegenwoordig ook met meer dan genoeg pk’s te krijgen zijn en helemaal niet zoveel onderdoen voor hun sportievere familieleden.

Het topmodel bij Porsche is de Cayenne Turbo. De 4.8 liter grote geblazen V8 levert 500 pk en een koppel van 700 Nm. Daarmee lijkt hij wat minder sterk dan een BMW X5M, die dankzij een 4,4 liter V8 liefst 555 pk op de straat gooit, met weliswaar een iets lager koppel van 680 Nm. Maar laat je niet foppen door het vermogen want zowel de Porsche als de BMW sprinten in 4,7 seconden naar de honderd. De Porsche mag daarna door naar een topsnelheid van 278 kilometer per uur, waar de BMW begrensd is op “slechts” 250 kilometer per uur, al lijkt ons dat meer dan genoeg voor een SUV. Mede dankzij de 8 versnellingen tellende automaat is de Porsche wel wat zuiniger dan de BMW, maar laten we eerlijk zijn: wie geeft daarom als hij een auto als deze koopt? Beide monsters hebben een prijskaartje dat start rond de 155.000 euro en wie dat kan besteden zou niet eens het recht moeten hebben om over de benzineprijzen te zeuren.

Qua uiterlijk zijn beide auto’s niet onbesproken, de wat meer gestroomlijnde looks van de Cayenne Turbo of de agressievere look van de BMW X5M, ieder zal zijn persoonlijke voorkeur hebben. En laat deze rubriek nu juist daarvoor bedoeld zijn. Kies maar dames en heren: de BMW X5M of de Porsche Cayenne Turbo?
128 reacties

Doe maar een suzuki jimny, waar blijft m’n poll?
Cayenne Turbo!
doe mij maar de X5 is net iets bruter
De BMW, dat is tenminste een echte BMW. De Porche is geen echte Porche.

Daarnaast vind ik de BMW mooier, en minder ordinair. Al zou ik liever de X5 4.4I nemen, omdat daar niet zoveel lelijk tupperware op zit.
@vincent_995: “De BMW, dat is tenminste een echte BMW.”
Jij hebt tenminste echt gevoel voor humor, LoL.

De Porsche dan maar, een nood breekt wet keuze, maar als ik vrij een suv mocht kiezen een Juke of anders een Yeti, graag in mat autu
De Porsche…zonder twijfel.
philipzuidijk
Cayenne Turbooooooooooooooooooo!
turbo
Porsche natuurlijk, beter geluid, beste handling en frisser uiterlijk.
Cayenne Turbo,
Ik vind het allebei niet wat. (aangezien de ML geen keuze mag zijn) Toch maar de Porsche. Of toch niet… Doe ze dan maar allebei, ik kan niet kiezen. Vind de gewone X5 wel een mooie verschijning maar de M echt verschrikkelijk. En de Cayenne uhm vind de voorkant wel oké.
Cayenne Turbo. Als ik een X5M voorbij zie rijden, kijk ik moeilijk er voor om. Zie ik de Cayenne langsrijden, dan kijk ik absoluut en zeker om omdat het een ander uiterlijk heeft en wat gestroomlijnd, vind ik gewoon mooier. Bovendien is de binnenkant van de Porsche zoveel mooier dan de X5
Enige high-end overpowered benzine SUV waar ik me in zou durven te vertonen is de G55 AMG…
Het interieur van de Porsche stelt teleur, vind ik. Teveel ronde vormen. Doe maar een X5M dan, maar in het zwart, zodat je die lelijke luchthappers niet zoveel opmerkt. Eigenlijk is diens uiterlijk overdreven. Dan maar een X5 4.4 met M-sportpakket. Iets subtieler en toch knap om naar te kijken.
Weet iemand eigenlijk het nu van de handvatten op de middenconsole van de cayenne? Om je vast te houden in de bocht of ‘is het gewoon mooi’
De oude Cayenne Turbo, Vind de achterkant van die nieuwe Cayenne lelijk.
anonymous coward
Ik ga liever lopen…
X5M

Cayenne is nog lelijker in het echt.
Lada Niva.
Overduidelijk de X5M. Simpel omdat de porsche niks nieuws te bieden heeft en de design lelijker is dan de vorige versie. Daarbij is het geluid van de X5M frisser en straatl hij ontzag uit.
@majinstar:
En klinkt als een 6 cilinder, nee, geef mij de Porsche Cayenne maar!
Ik denk aan het milieu en pak de fiets.
Ondanks dat ik geen Porsche fan ben, in dit geval toch echt de Cayenne. Dit model is eindelijk geslaagd, dit in tegenstelling tot het vorige model. Leek te veel op de VW Touareg.
ik sterf nog liever in me slaap!
Turbo Turbo!!
Porsche als ik moet kiezen tussen deze twee.
Anders een ML63 AMG.
the-budel-guy
Porsche Cayenne graag maar de echte pc hoofd tractor blijf de super gave hummer H1/H2
@the-budel-guy,

Niet om het één of het ander, maar de H1 en een H2 zijn compleet andere wagens.
Bedoel je niet toevallig de H2 en kleinere broer H3?
the-budel-guy
@jack_abarth: nee ik bedoel er mee dat dat de echte pc hoofd tractors zijn de H2 heeft altijd die naam gedragen en de H1 vind ik zelf wel een tractor de H3 is net als de X3 ik wil wel maar kan het niet.

maar ik blijf nog wel enorm fan van het merk hummer
Qua looks de Porsche Cayenne, al lijkt de achterkant wel erg op het vorige model Lexus RX, heel gewoontjes. Qua geluid ook de Cayenne maar qua ruimte en wegligging zou ik toch voor de X5 gaan.
Cayennos! Natürlich! (:
Cayenne! In die X5M kun je jezelf toch niet fatsoenlijk vertonen. Oké, die Cayenne Turbo hangt ook erg dicht tegen “aso” aan, maar BMW… Ik moet zeggen dat ik nog niet in deze nieuwe versies heb gereden, maar voor zover ik erover lees is die Cayenne Turbo toch echt niet te verslaan door een X5M.
Cayenne
Goh, of je nou het ene of het andere landbouwvoertuig kiest… Een G-klasse, land cruiser en aanverwanten, OK, maar deze ego-vergroters, dat hoeft niet echt voor mij. Als ik moet kiezen, dan kies ik maar niks.
Range Rover
De Cayenne natuurlijk. Als BMW de M er achter zet geven ze zelf ook al aan dat het niet “the real thing is”.
Turbo Turbo! Beter geslaagd uiterlijk dan de M
De dikste Range Rover supercharged.
the-budel-guy
fiat panda 4X4 maar dan wel met een hoop plastic er op
Turbo! Beter, sneller, mooier en kan ook nog echt off-road!
FourteenPercent
Cayenne Turbo.
Als ik de keuze had tussen de 2 diesels dan zou het de X5 worden, maar als topversie vind ik de Cayenne geslaagder.
Deze sla ik echt over, dit gaat me te ver…
X5 M no doubt!
BMW X5M is heer en meester. Laten we de X6M maar niet eens meerekenen….De Cayenne is een hele lelijke verhoogde 911.
Hoe snel zitten de auto’s op de 200?
0-100 is voor auto’s met 99pk.
De 4.8 liter grote geblazen V8 levert 500 pk en een koppel van 700 Nm. Daarmee lijkt hij wat minder sterk dan een BMW X5M, die dankzij een 4,4 liter V8 liefst 555 pk op de straat gooit.
———————————————————-

De BMW heeft veel meer PK’s dan de Porsche maar Porsche heeft dan wel weer een 4.8 liter. Het uiterlijk is van Porsche dan wel weer wat strakker dan de BMW, en als naam is de Porsche wel exclusiever dan BMW. Dus doet u mij maar de Porsche.
Doe mij dan maar een fiat panda, das tenminste n echte fiat… The Porsche for me, please.
@ daviddewijnnl ; Dat wilde ik zeggen! Cayenne dus ;)
Cayenne / X5M

Exterier: 6.5 / 7.5
Interieur: 7.5 / 7.5
Specs: 10 / 10
Offroad: 1 / 1
X-factor: 7 / 8.5

X5M voor mij graag.
@GOD: de cayenne voor offroad een 1 geven!? Wat de vorige Cayenne al in het terrein klaarspeelde was al beter dan veel concurrenten, en deze is nog eens verbeterd. Vooral woestijnrijden zou de Cayenne nu heel goed afgaan. Nee, een defender is het niet, maar mijn offroad cijfer zou meer richting een 7,5 gaan. Niet dat het in NL nodig is..
Cayenne Turbo please, een hele verbetering tov de vorige Cayenne (behalve misschien de achterlichten) en enorm veel mooier dan de X5M…
Waarom zegt iedereen dat het geluid van zo’n X5M zo slecht is.
Nemen jullie alles wat wouter zegt voor waarheid aan.
Het geluid van een X5m is namelijk veel mooier dieper en zwaarder die van b.v een ml amg of porsche cayenne turbo.
Zonder schreeuwerig over te komen.
X5M is mij keus dus.
Uberdeutlich de X5M!

Cayenne heeft alleen de naam Porsche maar is qua styling een bijgeschaafde Japanner…
X5M een dan een klein extra kuurtje er over.
0-160 km/h acceleration
Cayyenne turbo 10.5 sec
X5M 10.0 sec
mn brown.
CAYENNE TURBO!! zonder twijfel
X5M, om hem daarna tegen een boom te parkeren zodat hij er wat mooier van wordt.


Nee, dan ga ik liever lopen :lol:

*surft naar wandelblog.nl*
Bestaat trouwens echt, wandelblog.nl:

Alles over nordic walking en andere seniorensporten!


(kom ik net achter trouwes!)
DE x5- m is echt een telleur stelling.Qua geluid en weggedrag.DIt een van de weinige bmw s die alleen maar rechtdoor wilt rijden.Lees de topgear er maar op na.Ik zou toch voor de bmw gaan.Die porsche ziet er mij te aziatisch uit en er rijden mensen in die in mijn ogen niet deugen.DUs
Gaan we weer! Maar vooruit ik ga voor de X5///M véél exclusiever dan de, op-elke-hoek-van-de-straat-staat-er-een Porsche Cayenne
Geen van beide natuurlijk.

Enige SUV die imo “mag” is de Range. En dan niet zo’n suffe Sport uitvoering, maar een echte.
porsche Cayenne voor deze jongen. Dank U ! doe maar in het zwart.
“hierbij ons staat op elke hoek van de straat een BMWX5/M ” hahaha
Voor het uiterlijk de Bimmer, maar voor het rijden de Cayenne. Al kan het zijn dat de enige BMW X5M chauffeur die ik ken (ook de enige X5 waarin ik ooit gezeten heb) best wel tam, en slecht rijdt, helemaal niet geconcentreerd en veilig en nee het is geen vrouw.

Moest ik zelf ooit zoiets komen dan komt er toch steevast een Volvo of een Land Rover op de oprit.
Heb ze net allebei in het echt mogen zien, maar doe mij maar de X5M :D
@SupercarFan
De rang is vierkant en erg lelijk.
X5M!
Porsche Cayenne Turbo omdat ik denk dat ie beter rijdt dan zo’n X5M
integralechubasco
De bmw is de meest lelijke duitse SUV die er is…
need I say more?
no…

toch wel… de verarbeitungsqualitaet is bij de porsche beter. Het plastic wat voor de bmw op de dash gebruikt wordt is lelijker (doet harder zijn best een natuurlijke leernerf te hebben)… als je 150000 euro gaat besteden aan een duitse SUV en je bent een eencellige fanboy kies dan de porsche. als je smaak hebt blijf dan weg van elke suv…
Porsche Fanaat
oef het is een zonde voor mij als Porsche liefhebber maar doe toch de BMW maar
Big LOL @ Benjamin1 :P

BMW’s horen geen SUV’s te zijn. Porsches al helemaal niet. Daarom de Bimmer, dat hoort tenminste personenvervoer te zijn, geen sportwagen. Hij die dit begrijpt, begrijpe het, ik snap het zelf amper.
bmw
Kiezen Tussen X5M en Cayenne Turbo = Porsche
maar…
Kiezen tussen X6M en Cayenne Turbo = BMW
*gooit muntje op*
en een zak voor over mijn hoofd er bij.
Toerbo, al was het alleen om het interieur.
Turbo graag (Y) wat een geweldige auto! Al een paar keer in het echt gezien, en in het echt is ie nog mooier ;) En natuurlijk dat heerlijke geluid!
Voor deze auto’s geldt maar 1 ding: Welke van de twee maakt qua sleutelhanger de beste indruk op de lokale tokkies van je stamkroeg.
doe mij maar de cayenne
Cayenne turbo
Easy … Cayenne Turbo all the way. :D
BMW X6M!!! , niks de x5 of cayenne
sjaakie van de r
turbo voor mij, wat een klote geluid maakt die v8 in de x6m en x5m lijkt net een sjonnie opel astra met gaatje in de uitlaat
10000% zeker de Cayenne Turbo! De ultieme alleskunner.
In hoeverre je nog van ingetogen kan spreken bij dit soort auto’s gaat de voorkeur toch zeker naat de Cayenne Turbo. Wat een vooruitgang ten opzichte van de (lelijk opgepompte) vorige versie. Die BMW X5M is een auto voor de echte die-hard patser!
Aangezien Porsche met de nieuwe Cayenne het onmogelijke heeft gedaan (namelijk een model ontwerpen dat nóg lelijker is dan het eerste model!)kies ik deze keer voor de X5M.

Maar eigenlijk geen van beide, ik zit liever wat lager achter m’n stuur…
X5M :)
Veel sportiever uiterlijk dan de nogal lomp ogende Cayenne..
Ze zijn allebei niet om aan te gluren…
Ik ga liever fietsen dan dat ik hier in stap, allebei is het 3x niks.
BMW X5M zowiezo!
zowiezo die Cayenne Turbo ;)
X5M…hoewel beiden errug vet zijn !
De BRUTSTE!! De X5M hij is: mooier en unieker dan die lelijke kikkerachtige cayenne
Cayenne Turbo
De turbo omdat ie er nu veel beter uitziet dan het vorige model ;)
Cayenne turbo, al vind ik de achterkant minder geslaagd. De X5 is een beetje ordi, en vind de luchthappers voor te groot.
@Pier: een BEETJE?
De BMW zonder enige twijfel
ik weet het nog niet, welke kun je het beste doorverkopen???
Nu,das een moeilijke hoor???kiezen tussen fake en pure klasse.
@Imom: Wat is wat dan, in godsnaam?
@ vincent_995

Waarom is deze BMW wel een echte bmw? BMW heeft ook nog nooit een SUV gemaakt.. De eerste SUV van Porsche was gelijk snel en sportief, BMW moet daarintegen een Motorsport logo op een SUV plakken? Een M logo op een SUV? Shame on you BMW! Plus de cayenne staat off road sterker, en de prestaties van de X5M laten denk ik wat te wensen over. En een SUV lijkt mij toch de ultieme auto om offroad te gaan, circuit rijden doe je met een M3, M5, Cayman of 911.. Niet met een X5 M!

In dit geval kan ik geen keuze maken, met welke van de 2 kan ik het best m’n Land Rover uit de blubber trekken?
Audi Q7 V12 graag…
ehmmmm..

de porsche maar, ziet er toch iets proffesioneler uit naast de X5/M..

beter de Q7 V12 TDI.. 1000 nm koppel ipv de 700 van de turbo, maar goed dat is het diesel/benzine verschil
BMW, gewoon omdat de kont van de Porsche echt lelijk is.
@ Ferdinand1

Vergelijk de Cayenne maar eens met echte offroads.
Misschien was een 2 meer op zijn plaats geweest maar meer ook niet.
Slaat ook eigenlijk nergens op om offroad als argument te gebruiken bij luxe sportieve SUV’s.
Zijn ze niet eens voor gemaakt.
De x5m in het rood zeer bruut.
X5M dus

Kort & Krachtig!
Vreemd… de meeste mensen vonden de Cayenne lelijk en toch willen de meeste liever een Cayenne. Hmmm…
Moeilijk ga toch voor de cayenne.
shit… je MOET kiezen…
de nieuwe cayenne brengt me aan eht twijfelen met die lelijke achterkant, doe toch de cayenne maar.
overduidelijk de X5M.. ik ben niet echt voor die nieuwe neus van de Cayenne;; met de nieuwe x5m en de oude cayenne zou ik het moeilijker hebben..
Ik wil geen van beide!
Porsche maar liever Audi Q7 v12
mensen die geen keuze kunnene maken, voor die hebben we nog altijd het NOS journaal haha.
X5 M! :d

Is het niet eens tijd voor een poll tabel met grafieken, zodat we de procenten van de autoblog bezokers kunnen zien, wat zij stemmen?
Zonder na te denken de Porsche Cayenne Turbo!!
ik vind ze alle twee spuuglelijk.
Porsche Cayenne Turbo. Ik heb het nooit een lelijke auto gevonden. Hij heeft wel iets en in de Turbovariant vind ik hem wel heel bruut.

BMW X5 is in niet-M uitvoering een stijlvolle auto. Met het M pakket erop vind ik hem ordinair en over the top.
leuke auto die x5m ma mijn neef heeft dezelfde hij had toch ma beter een cayenne turbo gekocht toch wel leuker en ook sneller en niet zo een groot prijsverschil xd
euhh tjonge wat een keuze ik wil in geen van beide dood gezien worden. als ik toch voor een aso moet gaan dan maar er op en over de techart magnum ;) met een leuke kont zonder japanse invloeden
geef mij maar de porsche ;)
hoe kun je nou kiezen tussen zon autos alle 2 topmerken mt mega veel pk’s ik zou zelf voor dat geld liever een mercedes ml 630 amg hebben 510 pk 0 tot 100 5 sec en gewoon veel mooier als de porsche of de bmw
ik pak men driewieler wel pruhhhhh!!!
De Cayenne Turbo a.u.b.

Ik hoef geen SUV die stuitert..

Ik ga voor de Supercharged Range Rover.
ze zijn allebij geen z*k waard wat mij betreft daar je ze niet eens op lichte vracht kan plaatsen zoals een grand cherokee om toch maar 30-50-70-90 of 120klm/h mee te rijden.
tenzij je natuurlijk zoiets moet hebben waar je de volle pot betaalt omdat je de staat zo graag ziet en wil opvallen bij je buren.
Bmw X5M schijnt een slechte auto te zijn. Ik vind hem wel bruut, daar niet van. Maar de Cayenne ziet er stukken beter uit. En het geluid is al helemaal bruut.
Ik ga voor de Turbo!
Nadat ik hem gisteren in het echt gezien en gefotografeerd heb: Cayenne Turbo
de cayenne is op alle vlakken beter volgens mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).