Opa (100 jaar) koopt gloednieuwe auto

Auteur: , 41 Reacties

Omdat Jos Janssen vandaag zijn 100ste verjaardag viert en zijn rijbewijs onlangs verlengd is tot 2015(!) heeft hij zichzelf maar getrakteerd op een gloednieuwe auto. En dat is uiteraard de droom van elke bejaarde (en Miss Nederland) geworden: een zilveren Hyundai i20. Dit heugelijke feit lijkt mij een mooie gelegenheid om het onderwerp "bejaarden & autorijden" weer even aan te snijden.

Opa Janssen rijdt jaarlijks nog zo’n 6 tot 7 duizend km, maar toen hij nog wat jonger was tikte hij 80.000 km per jaar wel aan. Volgens het CBR zijn er op dit moment maar liefst 18 100-jarigen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. En denk overigens maar niet dat opa Janssen de verlenging van zijn rijbewijs zomaar cadeau heeft gekregen:

“Al was de herkeuring die ik onlangs bij de dokter kreeg echt zwaar. Ze testte niet alleen mijn ogen, maar liet me ook allerlei oefeningen doen. Volgens haar was mijn reactievermogen ten opzichte van vier jaar terug iets achteruitgegaan, maar niet noemenswaardig. Of ze verbaasd was over mijn leeftijd? Dat heeft ze dan niet laten merken. Nu mag ik dus weer autorijden tot in 2015.”

En denk trouwens maar niet dat opa Janssen rijdt als een bejaarde:

Krijgt hij nooit klachten als: opa rij eens door? “Nee, ik erger me juist zelf aan mensen die niet snel optrekken als het verkeerslicht op groen springt. Maar mijn toeter heb ik nog nooit gebruikt.”

En zo is het maar net! Overigens was de auto die Jos Janssen inruilde pas 2 jaar oud, maar volgen opa was die auto veel te klein voor al zijn boodschappen. (via: ed.nl)

PS In de VS kopen 100 plussers gewoon gewoon een Chevrolet Camaro.41 reacties

-edit: check!-
Overigens, je gebruikt te vaak het woord ‘overigens’ vind ik. :P
Krasse k(n)ar
En heugelijk moet volgens mij heuglijk zijn.
-edit: het mag allebei-
Coole opa Overigens!:D
Gefeliciteerd.Zo kan het dus ook!
Oh en ik versta die man niet, nog wat om over te zeuren. ;)
Ge-wel-dig! Doet me deugd dat er zulke oudjes zijn!
100? dat zou ik hem ECHT niet geven! eerder een jaar of 70-80, en dan ook nog computeren?! Wat een opa!
Geweldig… Zolang hij geen gevaar op de weg is. Lekker door rijd en niet 70 rijd waar je 80 mag bijv.. dan is er niks aan het handje van mijn kant haha
Leuk dat je op die leeftijd nog fysiek in staat bent om auto te rijden, hoop zelf dan ook zo fit te zijn of al dood. Deze meneer heeft een vrijheid die vele mensen die 1 of 2 generaties jonger zijn niet.
toffe gramps
maarja waar rijdt dit gevaar rond?
heel mooi dat ie het mag maar ik blijf er bij dat als je pensioen krijgt dat je dan ook je rijbewijs moet inleveren.
ze hebben dan toch bijna gratis openbaarvervoer?
maak er dan gebruik van.
ik zie zulke gevaarlijke situaties op mijn werk, en dat zijn bijna altijd oudere mensen.
@JDz06: Geloof me, de grootste brokkenmakers zijn mannen van <23 jaar. Onervarenheid in combinatie met overmoedigheid. Ouderen rijden naar hun reactievermogen, vaak irritant, maar minder gevaarlijk.
JDz06,

Jij praat wel anders als jij je pensioen krijgt…en je rijbewijs moet inleveren. Ouwehoeren VOOR anderen is altijd zo makkelijk, maar als het dan om je zelf gaat… dan piep je toch even anders.

Als deze opa gewoon prima door de leeftijdstesten heen komt en vlot mee komt met het verkeer… toppert! Gewoon blijven rijden en de vrijheid voor die man.
Respect! Zo wil ik ook wel de 100 halen :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
net even terug gelezen, het is mijn mening en idd de jongeren kunnen er ook wat van.
leeftijd dat rijbewijs gehaald mag worden, mag van mij ook omhoog maar het ging nu toevalig over ouderen.
Geweldig inderdaad, met de tijd mee zoals ie het zelf zegt!
En gewoon een handbak kopen, in plaats van een automaat! +1
rijbewijs innemen en een buskaart geven.
Opa Janssen! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe auto. Ik hoop, dat je er nog vele schadevrije kilometers mee mag rijden. En, ik zou het mezelf gunnen om op mijn honderdste nog zo vlot mee te kunnen komen. Maar ik vrees, dat die wens niet zo gemakkelijk in vervulling zal gaan. Ik zou zeggen: Hou je taai!
knap voor deze leeftijd! wees blij dat er mensen zijn die het kunnen!;)
Wanneer volgt een interview/rijtest met opa Janssen?
*held* en geef die man een Porsche me zo’n uitspraak!
“Nee, ik erger me juist zelf aan mensen die niet snel optrekken als het verkeerslicht op groen springt. Maar mijn toeter heb ik nog nooit gebruikt.”
@Vinci

Ben het met je eens. Dat bejaarden niet echt soepel autorijden is wel bekend maar als deze meneer de testen heeft doorstaan, is er geen probleem.
Wel respect voor deze man. Maar al die slome *piep*bejaarden moeten ze gewoon de weg aftrappen.
Deze doet het nog best aardig volgens mij..

Maar een i20, wat een stom kutding vind ik dat zeg. Inderdaad een oudere mensen auto. Wat kan je hier mooi aan vinden? Zal overigens wel betrouwbaar zijn denk ik.

Anyway; respect voor deze man.
http://www.autoblog.nl/archive/2009/11/01/opa-van-101-jaar-oud-koopt-een-nieuwe-camaro

Bijna even leuk als zo’n Hyuanday…

Gefeliciteerd opoe!!!
@C6_R: die link zit ook al in het artikel ;)
@robbie: Wel heel sneaky weggestopt achter de joeptjoep maar inderdaad! ;)
Kan deze toffe opa de kids die nu tussen de 55 en 95 zijn zelf dan niet even wat opfriscursussen geven? Haal de slome sukkels van de weg, zodat er meer ruimte is voor deze opa’s.
ja 3 thumps up. waarom zijn alle rijders boven de 55 a 65 niet zo. de wereld zo een pak makkelijker zijn op de weg. R-E-S-P-E-C-T dat krijgt deze man van mij
Als ik die citaten lees, ‘is det wal eine gooie’! ;)
goeie ouwe knarr
Hoeveel mag ik betalen om er op die leeftijd nog zo uit te zien ? Van een krasse knar gesproken ! Proficiat, opa !
Een flink aantal bejaarden rijdt op de weg heel vervelend, maar ik wil best accepteren dat sommigen nog gewoon goed kunnen rijden. Gefeliciteerd opoe!

En dat het slechts een i20 is, is makkelijk te verklaren. Die i20 is hier net zo door als een Camaro daar in de VS. ;)
Wel eens een stukje gelezen over de aflevering van een Mini Cooper aan een 101-jarige. Het was zijn tweede: op 97-jarige leeftijd kocht hij er ook al eentje, want hij had altijd al tegen zichelf gezegd dat hij op een dag eens een Mini Cooper zou rijden en dacht toen ‘ik weet niet hoeveel dagen ik nog heb dus kom, laat ik het maar eens een keertje doen…’
Respect! Er zijn maar weinig mensen die hem nadoen.
Ik heb een hekel aan oudere mensen die onder de maxiumum toegestane snelheid rijden zonder een bepaalde reden. Deze grootvader lijkt mij een prima bestuurder, en bekwaam om de komende 5 jaar rond te rijden in zijn i20.
Lelijk eendje
Niks nieuws onder de zon.

Als ik 100 jaar ben wil ik met een Bugatti Veyron rijden, als er dan nog olie is tenminste en het nog betaalbaar is.
ik ben al aan het sparen, over 80 jaar zou ik er moeten zijn, mits er niet teveel crisissen ed meer komen, en ik mijn geld goed kan sparen en beleggen.
Tegen dan ben ik de 100 gepasseerd.
Je zou het meemaken, die man heeft bijna de hele geschiedenis van de auto meegemaakt… Onvoorstelbaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).