FIFA-bobo’s krijgen eigen rijstrook bij WK in Nederland?

Auteur: , 57 Reacties

We wisten dat de FIFA onder leiding van voetbalführer Sepp Blatter bizarre eisen kon stellen. Zoals het wijzigen van wetten en het niet betalen van belasting. Maar mocht Nederland samen met België het WK van 2018 of 2022 toegezegd krijgen, dan mogen bondsleden en medewerkers in uitzonderlijke situaties een eigen rijstrook "eisen". Balkenende IV zou deze eis hebben goedgekeurd.

Wanneer de FIFA een evenement organiseert, dan wordt de regering van dat land vriendelijk doch dringend verzocht diep te bukken. Want dan bepalen Sepp en zijn bobo’s de boel. Nederland en België zijn in de running voor het WK WK voetbal in 2018 of 2022. In mei werd het zogenaamde WK-bidbook door prominenten als Johan Cruijff, Michael van Praag en Ruud Gullit ingediend op FIFA HQ te Zürich. Daarin staat dus onder meer dat FIFA-bobo’s een eigen rijstrook kunnen eisen. Want zij zijn nou eenmaal nèt iets belangrijker dan het plebs waaraan ze verdienen.

Over de miljardenwinst die de voetbalbond maakt wordt overigens geen belasting betaald. Alles is voor FIFA. En die privé-rijstroken, daarover zegt Alain Courtois -Belgische lobbyist voor het WK- het volgende.

“Tijdens het WK in Zuid-Afrika stond een FIFA-delegatie voor de openingsmatch drie uur vast in het verkeer. We mikken vooral op openbaar vervoer, zoals de TGV. Maar een uitzonderlijke situatie vraagt om een verkeersvrije weg.”

Kijk, zo lost de FIFA het fileprobeem wel op. Maar zouden ze die tip soms van Cruijff hebben gekregen? Iets van “als er geen auto’s op de weg zijn, heb je dus ook nooit last van files.” (via AD.nl)57 reacties

Ik zeg opzouten met die gasten. Is toch te bizar voor woorden? Dan maar geen voetbalfeestje hoor. Het lijkt erop dat het ze het een beetje hoog in de bol hebben.
Die gasten mogen wat mij betreft verongelukken.. Wat denken die gasten van FIFA wel niet dat ze zijn? Voor mij is het nog steeds maar voetbal hoor, sinds wanneer is dat zo super belangrijk?

Ook erg kolder dat Balkenende hiermee ingestemd zou hebben..
– Is zeker de linkerbaan?
– Wanneer je je dan op de linkerbaan begeeft, krijg je zeker een boete à la rijden op de vluchtstrook?
– Zij mogen dan zeker ook harder dan 120…?
dikke
…………………./´¯/)
………………..,/¯../
………………./…./
…………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
………./’/…/…./……./¨¯\
……..(‘(…´…´…. ¯~/’…’)
………\……………..’…../
……….”…\………. _.·´
…………\…………..(
…………..\………….\…
Thehondaspirit
Donder op met je voetbal….dit is autoblog. Gelieve deze fantastische blog voetbalvrij te houden en NOOIT meer over voetbal beginnen.
@Thehondaspirit: wat doe je op een rijstrook???
Juist ja RIJDEN!
achterlijke
Ik veracht (zelf tegen een bal trappen = ok, kijken hoe en zeveren over hoe andere mensen tegen een bal trappen = *********) principeel iedere vorm van voetbal verafgoding en commerce. Ik veracht ook het hele openbaar vervoer en die blijken ook een eigen rijstrook te krijgen.

Spijtig mede-petrolheads het lukt me niet julie te verachten, anders kregen wij misschien ook nog een eigen rijstrook.

Maar om ff serieus te zijn, de kans dat er een “busstrook” omgebouwd word tot “fifa-strook” lijkt me toch klein (al weet je nooit in onze onlogische kutlanden). Het lijkt me eerder dat ze politie begeleiding zouden krijgen ofzo.
En waarom zouden we ze niet gewoon een luchtbrug geven, een heli hier een een heli daar en achteraf mooi de rekening.
Maareuh de belangrijkste vraag van allemaal “Wat verdienen wij als NL eraan?” en dan heb ik het niet over dingen die zich niet uitlaten drukken in €€€€€€€€€€€ !
@ZwerverRoodbaard:

Op zich laat alles zich uitdrukken in $ of € dat het uitdrukken waard is.
Of had jij iets concreet in gedachten?

Je verdient aan de bezoekers en je kan hopelijk wat meer internationale contracten in de wacht slepen op zakelijk gebied. En dat is zowat alles dat je krijgt om het land vrijwillig maanden plat te leggen en met bergen overlast te zitten.
Want vele fans die zullen komen kennen Nederland en België vooral voor 1 ding. Gemakkelijk te krijgen drugs en drank.

Langst de andere kant in het groter geheel zal er wel heel wat winst op gemaakt worden.
Niks geen begeleiding, hoogstens een NS voordeelurenkaart. de wedstrijden zijn toch allemaal na 09:00 uur?
Krankzinnig, leuk spelletje maar om nou te stellen dat het allerbelangrijkste ter wereld is.
Wat Nederland er aan gaat verdienen is nog maar de vraag…
Alle inkomsten van de FIFA moeten worden vrijgesteld van belasting, over uitgaven mag geen BTW worden geheven. (bron:ad.nl)
En dan nog een eigen rijstrook ook?!
Flikker toch op met die corrupte kutbende!
Maffia!
Kijk Nederland kan zich wel aanpassen aan het buitenland, waarom moeten buitenlanders zich dan aanpassen aan Nederlanders ? :D
Heren Anker, leest u mee? Dit lijkt me nou typisch iets om (als het idd zo is én we het WK krijgen) voor te laten komen voor de rechter.

Beter nog: dit kan nadelig zijn voor bedrijven als werknemers hierdoor langer in de file staan als er rijstroken zijn afgesloten. Die bedrijven lopen gewoon geld mis dan.

Er wordt vooral verdiend door FIFA zelf, en door horeca, gadgetmakers etc. etc. etc. die direct erbij betrokken zijn, en het zou zogenaamd het toerisme een boost geven als je weer mooie plaatjes van onze steden de wereld over kunt sturen.

Maar “de gewone man” heeft er meestal echt niks aan… het is heel selectief.
the-budel-guy
nou van mij mogen ze dat wk in hun R**T stoppen

ze mogen een gratis OV chip kaart krijgen want die rij baan blijft gewoon van ons en als hun hem krijgen ga ik er met mijn fiets of de skelter van de buur jongen flink overeen rijden


dit gaat toch te ver eerst geen belasting en dan dit en de staats schuld maar lekker oplaten lopen en maar bezuinigen en bezuinigen en dan zo iets flikken

in dit bericht heb ik niet kunnen controleren op spelfouten daarom vraag ik daar graag geen reactie op te geven
Straks leggen ze er nog speciaal rijstroken voor aan, die vervolgens daarna nooit meer gebruikt mogen worden ivm uitstoot of lawaai.
@Bob: Tjah, ik zie het zo gebeuren met dit gestoorde nederland :S
Mensen, Blatter en z’n (opgekochte) hielenlikkers hebben zoveel macht dat je er indd met je botte harses niet bij kan!! ‘T is TE schandalig voor woorden indd!! Als het zover is mensen, dan staan we met z’n allen langs die rijstrook om ze uit te foeteren! Stel van de pot gerukte mafketels zijn het!! En indd, wat ik hier net boven las, Balkie heeft hiermee ingestemd? Zegt wel genoeg over nog een andere achterbakse gelovige hielenlikker!! Opzouten ermee!
Laat ze de tering krijgen, De belastingbetaler laten opdraaien voor een paar weken lol die we uiteindelijk toch gewoon op tv zien. opgedonderd die blaaskaken
Leg op drukke punten gewoon wat extra asfalt, dan kunnen wij dat na al die onzin gebruiken.
sepp blatter weet zich wel zo onpopulair mogelijk te maken. ik ben benieuwd naar de toekomst.
wat een debiele eisen. Als ze het in NL willen houden, dan moeten ze zich ook aan de regels houden en belasting betalen. Anders richt ik een eigen fifa op en kap ik met belasting betalen ;)
Kijk, dat hele voetbal kan me dus sowieso aan de reet roesten, maar hahaahaha dit is natuurlijk belachelijkheid van de bovenste plank “en Balkende heeft het goedgekeurd”. Dat we ooit op die kontelikker gestemd hebben is toch ook te gek voor woorden.
nou, alle bedrijven de kosten door late werknemers claimen bij de mafifa dus.
ik weet wel waar ik mijn claim tegen die tijd neerleg. nadat ik over die vrije baan op de zaak ben gekomen..
Wat een felle reacties allemaal zeg. Doe eens normaal. De Fifa is een harstikke mooie organisatie die misschien wat ouderwets en bureaucratisch is maar de WK en EKs wel winstgevend krijgt. Miljarden winsten zijn er niet en de bestuurders verdienen flink minder dan de gemiddelde bestuurder bij Unicef, Greenpeace of WNF.
@JPM:

“In Zuid-Afrika kon de FIFA naar schatting 1,5 miljard euro mee terug nemen naar Zwitserland en werd er dankzij de btw-vrijstelling veel minder betaald voor hotelkamers, taxiritten en diners.”

Valt idd best mee met die winst….
@ JPM

verklaar dan maar is hoe de landen in de finale stonden meer dan 20 miljoen euro binnen harken. En een seconde reclame tijdens het WK 3800 kost ;)

Dat hele FIFA is een grote corrupte bende.
Voetbal is gewoon niet meer wat het geweest is…
oprotten met de Fifa, ik ben echt wel een voetbalfan, maar geen WK in nederland.
corrupte tering bende. = FIFA
@ JPM

Linkse lul
helicopter anyone?
@LV

Doe normaal?

Dat heeft neit epr se iets met links te maken.
Ik ben ook links en ik ben helemaal tegen de corruptheid van de FIFA.. dus.. klep dichten praat neit zo over myn politieke richting…
Hoog tijd voor een FIFA sticker op mijn auto :-)
@ edzo

Ja en een internationale organisatie met ruim 200 deelnemende landen en duizenden werknemers met gebouwen over de hele wereld kost gelukkig helemaal niets.
Om in jou stijl door te gaan: 1,5 miljard, nou aangezien de hele FIFA uit 10 mensen bestaat zal iedereen wel 150 miljoen hebben gekregen of niet?
@JPM:
voor jouw beleving:
die 1,5 miljard is bruto winst en geen omzet.

Voor het afgelopen WK bedroeg het netto vermogen van de FIFA
al meer dan 1 miljard euro.
ik geef niets om voetbal maar het feest er om heen daar hou ik wel van ;)
Ach, die rijstrook is wel een goed idee. Kan er tenminste nog iemand op tijd komen bij de wedstrijd. Dat er in Nederland dan geen Heineken, Bavaria of Grolsch in de stadions genoemd mag worden is belachelijk, juist na het jurkjes incident. Maar dat de FIFA zichzelf vrijgesteld wil zien van belastingen is echt onacceptabel. Dan slaan we maar een keer een WK over.
good luck zou ik zeggen, ik probeer die ook al jaren te krijgen en als het mij al niet lukt…
Eerst Belasting ontheffing voor Fifa ,
en nu een vrije rijstrook?

tief eens een eind op ¬¬
Echt belachelijk dat een paar gasten die een potje voetbal organiseren boven de wet komen te staan. Mocht het gebeuren zal ik juist bewust op die rijstrook van ze gaan rijden, uit principe. Het is toch ons eigen land?
Wij kunnen wel mopperen op de MaFiFa, maar we zouden eens moeten kijken naar het ‘gepeupel’ dat altijd weer die stadions vult, de neusjes die een sportevenement aangrijpen om te zuipen, neuken en blowen. En we moeten eens kijken naar de ‘overheden’ die ONZE belangen in het oog zouden moeten houden, maar dat simpelweg vertikken !!! Kortom, in zulke gelegenheden / omstandigheden gá je ook naast je Blatter-schoentjes lopen….wil men een ‘God’, dan krijgt men een ‘God’.
Geert Schoots
Ik ben best voor profilering van Nederland(+België) maar dit evenement mogen ze van mij gewoon aan een ander land overlaten…
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de FiFa en de FIA?
Daar hoor ik niemand over, in principe zijn het beide organisaties waar een groepje Duitsers uit de dertiger jaren van de vorige eeuw nog wat van hadden kunnen leren.
Ik ben banger voor dit soort enge organisaties die diep in onze samenleving geworteld zijn dan voor die zgn terroristische organisaties……..
Gewoon geven die rijstrook, maar dan wel alle in Nederland en België beschikbare flitsapperatuur opstellen langs die route. *gna gna*
@Jan Pieter: inderdaad, trekken we op die manier wel 1,5 miljard binnen gewoon om de 1,5 meter een flitspaal..
Dat doe corrupte vereniging dan wat helicopters koopt hé.. Wat een debielen!
@mardec: idd
Laat die bobo’s lekker met de helikopter gaan. Lekker makkelijk en lekker snel. Bovendien heeft dan niemand last van ze.
Da’s toch mooi.
Dan weet ik precies naar wie ik het vingertje moet opsteken.

Aso’s zijn mensen met te veel macht.

stelletje fluffers
ik vind voetbal prachtig mooi en een EK of WK vooral maar dit slaat nergens op ik las ook in et ad dat ze belastingvrij willen enz. als belgie en nl daar mee akkoord gaan zijn ze gewoon gek elk land zou gewoon moeten weigeren zodat de fifa moet smekend dat ze het wk in een land mogen organiseren.
Simpel vertaald is het WK een kostbare zinloze bedoeling. De inkomsten vallen in het niet als je de investeringen bekijkt.

We betalen allemaal mee aan grootschalig verlies. Alleen de Fifa verdient bergen met geld aan dit soort toernooien.

WK is best vermakelijk. De vraag is echter wat er allemaal voor moet wijken.
Het zou bezopen zijn om miljoenen in een verlies te steken terwijl men miljarden wil bezuinigen.
Maar goed mensjes. Dit is niet onze zorg. Tegen de tijd dat wij weer een WK organiseren is Blatter waarschijnlijk al dood. Rusland heeft momenteel meer(geld) te bieden.
@Oliver

Oke dislect
maar de hele Balkenende IV kliek zal dan inmiddels toch wel naar het landverraders tribunaal geweest zijn ??

dus dan is deze regeling niet meer van toepassing ..
als alle landen weigeren op hun belachelijke eisen in te gaan, is het zo gedaan met dat hoog van de toren blazen.
Jaja, 18 miljard bezuinigen en dan moeten we per direct het WK hier heen halen.. Men zou unaniem moeten weigeren, moet je daarna eens kijken hoe die lui gaan bedelen.

Die corrupte bobo’s hebben al een voorrecht qua belasting ontheffing en dan zou er ook nog eens een zooitje rijbanen bij moeten komen enkel en alleen voor de FIFA. (Sorry, maar vanwege die blamages op het WK heb ik het wel gehad met dat volk)

Tja, en dan die Blatter.. Al ik zeg: Een dikke, verwaande breedgrijnzende, dictatoriale randcrimineel welke alleen oog heeft voor z’n bankrekening dan zou ik er niet erg veel naast zitten.

Weet je wat z’n smoes was voor het ontbreken van goede camera-apparatuur bij de doelen?

Dat zal de passie voor de sport ernstig teniet doen.

I rest my case..
niemand wilt aan die blatter. eerst zuigt die lul zuid afrika kapot. daarna holland? Nee, dat doe Wilders al. MAFIA. net italie. leuk land , italia!!!! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).