Mercedes C-Klasse doet 1 miljoen

Auteur: , 45 Reacties

De huidige Mercedes C-Klasse heeft (in Avantgarde-uitvoering) de ster in de grille, niet op de motorkap. Wie dacht dat dit het succes van de W204 in de weg zou staan, had het mis. De C is het populairste model en in drie jaar tijd zijn er 1 miljoen exemplaren gebouwd. De grootste afnemer? Amerika.

Een mens kan er naast zitten. Toen Mercedes begin 2007 met de nieuwe C-Klasse op de proppen kwam, heb ik me als Autoblog-bezoeker even laten gaan in de comments. Dat wordt helemaal niks, dacht ik. Immers: sinds de 190 knutselen mensen zonder smaak een grote ster in de grille, terwijl die ster (iets genuanceerder van formaat) gewoon op de motorkap hoort. En toen ging Mercedes opeens zelf af-fabriek een ster in de grille monteren. Voor mij was het onbegrijpelijk, maar Mercedes heeft het geintje bepaald geen windeieren gelegd: de C-Klasse doet het hartstikke goed.

Ondanks het feit dat de C alweer redelijk op leeftijd is (concurrent BMW 3-serie is ouder, maar soit) doet het model het nog steeds netjes. In juni trokken de verkopen zelfs aan. Amerika (daar zat ik dan weer niet naast) is de grootste afnemer van de C-Klasse, daarna komen de Duitsers zelf, gevolgd door, je raadt het al, China. Van de 1.000.000 C’tjes waren er slechts 160.000 een T-Modell Estate. En die modelvariant deed het dan weer in Duitsland het best. Plannen om de C-klasse op korte termijn te vervangen zijn er nog niet. Sterker: de Stuttgärters broeden op een coupé-variant. En ook die. Heeft. De ster. In de grille.45 reacties

is ook een hele mooie auto dus begrijpelijk
volgens mij krijgt ie binnekot nog een wat grotere facelift
Volledig terecht. Is in zijn segment veruit de stijlvolste.
Ik vind hem nog verre van ‘op leeftijd’ eerlijk gezegd.
– edit: stuur je tips in via [email protected]
In het verleden heeft Mercedes Benz vaker modellen gehad met de ster geplaatst in de grille. Van uit de fabriek.
En dit is een van de mooiste wagens in zijn segement.
Mooie auto, goede wegligging en toch zeer comfortabel. Maar toen ik er mee reed ergerde ik me aan de flipperkastverlichting van het dashbord. Verlichting in een auto hoort functioneel te zijn en bij te dragen aan de veiligheid, en niet alleen maar als decoratie aangebracht te worden.
Zo te lezen was ik er bij zijn uitkomst gematigd positief over. Inmiddels kan je dat wel verschuiven naar ‘positief’. Ik zou zonder twijfelen voor de MB C gaan als ik wat uit moest zoeken in het premium E-segment.
integralechubasco
nou en… fiat doblo is ook 1.000.000 keer verkocht… dat is een veel grotere prestatie als je nagaat hoe lelijk die is…
@integralechubasco:

Haha eigenlijk wel ja :D


Daimler kon het succes wel goed gebruiken na het debacle met Chrysler. Ik vind de C-klasse de mooiste wagen uit de huidige (lagere-)middenklasse.

Zeker in het zilver met rode interieur of Rood met gewoon zwart interieur.
Laten we hopen dat de coupé ook nog een schot in de roos word al vrees ik ervoor.
@integralechubasco: fiat doblo kost € 17.295
is dus helemaal niet knap
Ster in de grill maakt hem juist een stuk netter dan de ster bovenop.
Dacht altijd dat alleen sportieve Benzen recht hadden op ster in gril, jammer dat Mercedes dat onderscheid niet meer maakt.
niet moeilijk, de C is de instap benz in N-Amerika
Zou ook mijn keus zijn in dit segment. Van de Duitse 3, de meest sympathieke. Niet omdat Mercedes nu opeens zo sympathiek is maar die andere 2 doen helaas zo ontzettend hun best om onsympathiek over te komen.
integralechubasco
@flamingo
mijn argument blijft staan… die prijs doet er niks af.
@Omtegralechubasco, de prijs doet zeker wel, echt onzin jouw bericht. Menig gezin interreseert zich niet hoe hun hok eruit ziet maar kijkt puur naar de prijs. 17 rooien voor 7 zitplekkies is voor veel mensen een koopje ;)
integralechubasco
@sander
ach gut moet je ermee bemoeien… wil je dat ik je gelijk geef? nou vooruit, je hebt gelijk…
Het blijft een mooie auto!
Het is niet normaal. Een volledig uitgeruste B klasse kost gewoon 65.000 euro :O
integralechubasco
@Sander
om even uit te wijden:
er is niet direct een pijl te trekken aan het kunnen voorspellen of een fiat beter of niet beter te verkopen is. de prijs is bij lange na geen allesbepalende factor. aanbod en vraag is ook belangerijk net als imago. laten we waardeverlies ook zeker niet vergeten. Het is niet duidelijk aan te geven of de mercedes of de fiat tegen een betere dan wel slechtere prijs verkocht wordt en hoeveel het kost om een mercedes of een doblo te bouwen. al dit soort zaken spelen mee. maar ja jij noemt het een onzinbericht, jij weet het vast allemaal weer wel…
Ik vindt de ster in de grille mooier eigenlijk, en het maakt het verschil van de avantgarde zichtbaar
Prima kar om te zien, zeker het Merc-interieur is altijd van mooie materialen en goede looks voorzien. Begrijpelijk. Hoewel ik altijd zou gaan voor een 3-serie BMW.
Geweldige auto!!! Denk dat dit model nog wel een jaartje of 2 mee kan.
@pdekoster: Modellen gaan meestal zeven a acht jaar mee. Dat betekent dat dit model nog zeker vier jaar mee zal gaan, zij het met een facelift.
Gelukkig heeft Mercedes Benz weer een mooie compactklasse. En die ster in de grille is volgens mij inderdaad niet uniek. Ik kan me herinneren dat de oude CL dat ook heeft gehad. De Sl Pagode, de 300SL Gullwing etc. etc.
Dit model is inderdaad de meest overtuigende als je kiest tussen een BMW, een Audi of een Merc. Geen gekunsteld ontwerp, maar simpele en sterke lijnen die een moderne uitstraling hebben. Bij de 3-serie is het ontwerp na de facelift een beetje verbruid. En de Audi is gewoon minder opvallend, maar ook mooi.
@floryn: Niet enkel oude Mercedesse hebben een ster in de grill gehad. De huidige CL, SL, ML, GL, GLK, SLK, SLS, G-klasse, CLS, A-klasse, B-klasse, C-klasse avantgarde+AMG en E-klasse coupé/cabrio hebben allemaal een ster in de grill. De meerderheid van hun gamma dus want enkel de C-klasse (classic en elegance), de E-klasse (sedan en break) en de S-klasse hebben nog de klassieke ster op de kap.
@CLK-GTR: Aha dank. Ik moet toch eens beter naar Mercedi gaan kijken. Een aantal modellen vallen me in positieve zin op de laatste tijd!
Eind dit jaar krijgt de C-klasse een lichte facelift waarbij de kwaliteit van de materialen bij verbeterd wordt. Één van de kritieken op huidig model is dat er teveel plastiek gebruikt is voor het dashboard.
Aangezien ik binnen 4 maand de mijne kan bestellen (belgisch bedrijfswagen). Het succes heeft Mercedes ook te danken aan het feit dat ze héél grote kortingen geven aan bedrijven. Waar we als bedrijf (fleet van 50 voertuigen) bij BMW 9% korting krijgen, gaat Mercedes tot 26%!
En dit maakt een héél groot verschil. Met mijn budget van 600€/maand (op 4j, 120000km, excl btw en tanken) heb ik de keuze tussen een 318d/A4 zonder opties of een C200 Avantgarde met een heleboel opties er nog bij. De keuze is dan snel gemaakt
En ivm de ster in de grill: ik vind het persoonlijk mooier en aangezien ik in Brussel woon is het ook veiliger :-D
Met de ster erboven is de verleiding héél groot voor sommigen om deze eraf te halen
Ook met de ster erop ,de classic en elegance vind ik het een heel smaakvolle wagen, de volgende word een break en de keuze zal wel gaan tussen deze C klasse of de 159
@Timo: collega van mij heeft 159 break besteld en is héél ontevreden over de koffer ervan. Doordat de brede lichten niet in de deur maar in de carrosserie zitten is de koffer opening véél te klein en onhandig
netjes, beter dan al die audi’s
Wij hebben momenteel een C180CDI in bestelling: Avantgarde, Premium Plus Pack (Command,…) Spiegelspakket en zwart metallic,interieur: combinatie leder stof grijs.
@RDC: En ook nog ILS! :)
the-budel-guy
blijft een mooie auto m’n broer heefd er een 350 CDI sedan
(van de zaak) en is er zeer tevreden over en dit model kan nog wel jaaren mee
Lelijk eendje
Op leeftijd? allé, kom aan zeg, dat model is amper 3 (!) jaar oud, als dat op leeftijd is, moeten we binnenkort elk jaar een nieuwe kopen, want zodra een auto uit is, is hij volgens de boekskes al oud als ze hem uitgebreid getest hebben.
Ze verwisselen de modellen veel te vlug, de C klasse kan gerust nog enkele jaren mee, een opvolger in 2014, das vroeg genoeg. Het is nog zo een mooie wagen, zeker in 63 AMG!
Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het niet kan vinden in de comment dat die Ster in de grille ultralelijk en sjonnieachtig zou zijn. Meestal zie je gewoon in één oogopslag, zelfs als non-Mercedesliefhebber, dat die Ster daar niet hoort, vooral omdat de grilles er gewoon niet op ontworpen zijn. De Sterren zijn dan óf te klein, en vullen de grille dus niet zoals die dat bij de SL etc wel doen, óf ze zijn te groot, waardoor alles in de neus uit verhouding gaat staan. Ik vind dit er toch heel anders uitzien dan al die 190’s etc die zo’n kuur ondergaan. Bovendien zijn de looks van de Avantgarde overal wel redelijk wat sportiever dan een Standaard of Elegance, dus ik vind het wel kunnen.

@Pallas: de Avantgarde is juist bedoeld als de meest dynamische versie (na de AMG dus), en dan kom je snel op dat ding in de grille zetten.
@HDM: Klopt wat je zegt, je ziet in één oogopslag als het nep is of niet, dus nee het het is idd niet sjonnie-achtig.
Toch heb ik het gevoel dat je als mercedes tegenwoordig “eerder” recht heb top zo’n ster als vroeger.
Fijne wagen, beter dan mijn A4 Avant :-(
OP naar de 2 miljoen!
goedzo! vind het een mooie wagen dus nu naar de 2 mille!
Ik ben ‘ns benieuwd wanneer er ’n filmpje gaat verschijnen in de Brabus Bullit uitvoering alleen, want er is wel ’n filmpje in combinatie met ’n CL 65 AMG in Dubai of Abu Dhabi geloof ik.
Of zal toekomstig ’n door mezelf bestelde Bullit op ’n filmpje verschijnen ? … , moest dat inderdaad zo zijn, zal het wel in de meest ultieme uitvoering zijn die je maar kan bedenken. :D
In Amerika is de C63 grote favoriet! Groot gelijk, een fantastische auto voor relatief weinig geld daar.
@ Benoche “Waar we als bedrijf (fleet van 50 voertuigen) bij BMW 9% korting krijgen, gaat Mercedes tot 26%!”

Hoe zou dat komen? De C-klasse is een gedrocht met een goedkoop interieur en een vette naad aan de zijkant bij de motorkap. Smakeloze bak die het dus alleen in de VS en China een beetje doet en natuurlijk in de Heimat, maar daar hadden ze hem nog gekocht als het een driewieler was geweest.
Wij hebben een C320 CDI Estate Elegance (met Avantgarde grille) en zijn er nog steeds erg tevreden over. Ik las ergens iets over flipperkast verlichting waar ik niets van begrijp. De kleur van de verlichting geeft het interieur een luxe uitstraling en brengt een rustgevende sfeer in de auto. Wel vinden we dat het interieur inderdaad iets beter had mogen zijn.
Toch apart dat de C-Estate maar 160.000x over de toonbank is gegaan..

Ik vind hem mooier dan de sedan.

Desondanks: Gefeliciteerd Mercedes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).