Rijtest & video: Audi A8L W12

Auteur: , 88 Reacties

De koning is dood, leve de nieuwe koning! Maar gaat deze koning ook echt over de wereld heersen? Kortom: kan de A8L W12 de concurrentie aan?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]

Audi A8L video

In iedere klasse speelt het: consumenten willen simpelweg een fris model. Het liefst de allerlaatste en de auto die de buurman nog niet heeft. Wat dat betreft heeft Audi het makkelijk, de gedoodverfde concurrenten in de vorm van de BMW 7-serie en Mercedes S-klasse zijn al ietsje ouder. Wel is er nog een tegenstrever uit eigen stal, in de vorm van de Porsche Panamera, maar die is noch met twaalfcilinder noch met lange wielbasis verkrijgbaar. En doet dus eigenlijk niet mee in het spelletje om de beste limousine te worden.

Audi A8L W12

Om van een A8 een A8L te maken, last Audi niet simpelweg wat verlengstukjes tussen de balkjes van het Audi Space Frame. De A8L is weliswaar even breed, maar ook iets hoger (2 mm) dan de reguliere A8. Het grote verschil zit natuurlijk wel in de lengte, alsmede ook de wielbasis. Beiden groeiden met een met een vooral voor mannen indrukwekkende 13 centimeter, die schatten dat soort lengtes toch vaak wat groter in. De extra ruimte komt geheel ten goede van de achterpassagiers die toch al niet echt wat te klagen hadden in de standaard A8.

Audi A8L W12

De A8L is uiteraard de auto om je in te laten chaufferen en daar is de optielijst dan ook op afgestemd. Voor sommigen is stoelverwarming vooral een luxe en stoelventilatie een optie die ze niet eens kennen, maar bij Audi kun je beiden ook achterin krijgen. Evenals elektrische verstelling van de stoelen, uiteraard met geheugenfunctie en indien gewenst kan de “achterbank” ook met massagefunctie worden uitgerust. Het woord achterbank is overigens niet correct, want standaard is de A8L uitgerust met twee aparte zitplaatsen achterin. Daardoor is er ruimte voor een hele riante middenconsole die bijvoorbeeld kan worden voorzien van een koelkast of opklaptafel. Mocht je bang zijn om je te vervelen: specificeer dan het Rear Seat Entertainment Systeem met twee 10,2 inch grote schermen die elektrisch te verstellen zijn. Of kies voor het glazen dak, schuif-kantel voor en kantel achter, waardoor je heerlijk naar de maan en sterren zou kunnen staren.

Audi A8L W12

Audi A8L W12

Last but not least is de optionele vliegtuigstoel linksachter. En als ik schrijf vliegtuigstoel, dan refereer ik eigenlijk aan de vliegtuigstoelen zoals alleen je oma die nog kent uit de eerste klasse van vroeger. Met een druk op de knop schuift de zitting naar voren en glijdt de leuning in de relax-modus. Daar houdt het natuurlijk niet bij op, want ook de voorstoel schuift volledig naar voren en klapt weg. Als kers op de appelmoes is er het voetenbankje wat uitklapt en het DVD schermpje wat qua kijkhoek nog even wordt bijgesteld. Ik zou er snel aan kunnen wennen, ware het niet dat ik toch af en toe rechtsvoor wil zitten. De A8L stuurt namelijk niet onaardig.

Audi A8L W12

Je doet er wel goed aan het Audi Drive Select op de meest sportieve stand te zetten, want op de automatische of de comfort stand mist de A8L wat scherpte. En dat is niet wat je wil als de beschikbare 500 pk ten volle benut. Ten opzichte van de vorige W12 heeft het nu 6,3 liter grote blok er 50 pk bij gekregen, terwijl het koppel is gestegen tot 625 Nm bij 3250 tpm. Met een gemiddeld verbruik van 12 liter per 100 km (en in de praktijk fors meer) is de A8L W12 met geen mogelijkheid zuinig te noemen, maar het is wel 12% zuiniger dan de voorgaande twaalfcilinder A8.

Audi A8L W12

De concurrentie (BMW 760i en Mercedes S600) gebruiken allebei turbotechniek en dat betaalt zich ook terug in de prestaties. De A8 W12 sprint in 4,9 seconden naar de 100, terwijl de 544 pk sterke 760i en de 517 pk sterke S600 er allebei 4,6 seconden over doen. Het trio heeft gemeen dat de begrenzer op 250 km/u staat en dat het bij die snelheid als wandeltempo aanvoelt. Deze auto’s kunnen zo veel meer. In zekere zin maakt de W12 een gevaarlijke auto van de A8, te makkelijk zet je veel te hoge snelheden op de klok. De rust waarmee dat gebeurt zette mij continu op het verkeerde been. Klein kritiekpuntje is er voor de remmen: ze hadden iets meer mogen bijten en vertrouwen mogen geven. Je moet net iets harder trappen dan ideaal zou zijn.

Audi A8L W12

De A8L W12 is de optimale goodie mobiel. Zo krijgt de W12 net als de R8 V10 standaard LED koplampen mee en ook het interieur wordt veel van ledlicht gebruik gemaakt. Ook leuk is de optionele WLAN-hotspot die je A8 omtovert in een internetlounge. De betrouwbaarheid op de fragiele Duitse GSM netwerken liet nog wat te wensen over, maar het is een mooie manier om met je iPad non-3G of laptop te kunnen internetten op de achterbank. De UMTS internetconnectie geeft het navigatiesysteem ook interessante nieuwe mogelijkheden. Het binnenhalen van de sattelietbeelden van Google Maps is meer een gimmick, maar het kunnen zoeken van locaties via Google voegt heel veel toe. Ook kan er van bijzondere bestemmingen foto’s en additionele informatie worden getoond.

Audi A8L W12

Hoe meer je rondkijkt in een full-option A8L hoe meer technologie je lijkt te ontdekken. Zo is er het 1460 watt sterke B&O geluidssysteem met 19 speakers waarvan de voorste tweeters tijdens het starten uit het dashboard omhoog komen. En dan zijn er naast alle elektromotoren voor de verstelbare stoelen ook nog eens 25 (!) exemplaren in gebruik om de climate controle met 4 zones te laten werken. Het interieur is ook nog eens fraai vormgegeven, maar daarmee ontstaat er direct een contrast met de buitenkant. Daar lijkt Audi zich er te makkelijk vanaf te hebben gemaakt. De A8L lijkt vooral een opgeblazen A8, maar als je beter kijkt dan is dat natuurlijk niet zo. Het interieur is echter spannender vormgegeven dan het exterieur, de A8L is als een cocon waarin de buitenwereld niet lijkt te bestaan. De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar houd een richtprijs van 2 ton aan en je zit er waarschijnlijk niet ver naast. De A8L: maakt je huis overbodig, maar kost dan ook een vergelijkbaar bedrag. Filmpje!88 reacties

-edit: en meteen je laatste-
Een beest van een auto. Deze auto kan zich meten met een Maybach en je bent nog eens een paar ton goedkoper uit.
Heb er op Goodwood Festival of Speed in gezeten. Wat een pracht bak. Echt enorm veel ruimte in die chill stoel achterin.
2e, leuk om te weten man!
rijtest is beetje kort heh?
je haalt volgens mij bij het verhaal over de vliegtuigstoel rechts en links door elkaar. in de meeste auto’s op het europese vasteland zit het stuur toch echt aan de linker kant van de auto, dus als die voorstoel helemaal weg klapt waar laat je dan je chauffeur? en als je rechtsvoor wil zitten om te sturen, hoe ga je dan je pedalen bedienen? ;)

voor de rest fijn, stukje, nu even de film bekijken..
ik kan niet verder kijken dan 37 sec…
Discrete auto. Bij het woning van een Audi-dealer staat er vaak ook eentje. Ik moest drie keer kijken om te zien of het “de nieuwe” was. Kan zowel een voordeel als een nadeel zijn, compleet nieuw, maar dat je ’t niet zo snel opvalt.
Sorry, maar ik vond deze rijtest waardeloos =/.
the-budel-guy
ik kan het filmpje helemaal niet zien heb ik vaker maar op de laptop doet hij het wel
Veel luxe aan boord, maar het blijft in mijn ogen – om in hamburger termen te spreken – toch vooral een ‘wopper XXL’
Kortom een a4 in het groot.
Als a8 rijder wil je je onderscheiden van al die a4 leasebakken op de weg. En ja…met alleen wat andere led verlichting en een slagje groter trek je daar niet veel kopers mee. Laat staan dat je er kopers mee wegtrekt bij de concurrent. Nee…doe mij maar een s klasse of 7 serie.
the-budel-guy
@tom: ik denk juist dat mensen die een Audi kopen (zo als wij thuis) niet zo graag opvallen als mensen die een Mercedes of BMW hebben want het gaat er toch om hoe jij je in die auto voelt en niet wat een ander van je denkt.
@the-budel-guy: ik heb dat je ff een paar min’jes moet wachten voordat ie begint..

ongelofelijke vette auto! vind ik nu dus wel. en zeker deze
ik hoop dat jullie ook nog de vw phaeton met of zonder w12 gaan testen.

en Wouter, waar is Ruben Baeten!!?? De filmpjes zijn nu niet grappig meer :)
@Flamingo: Ruben is er (al lang) met Aimee vandoor, dus ligt er nu een beginnende midlifecrisisbuik achterin. En Patrick doet het wat mij betreft prima.
het is wel een erg kort filmpje geworden zeg, batterijen van de camera op of zo? wat er gefilmd is is mooi gedaan hoor, daar geen klachten over, maar het mocht wel wat meer zijn. en een erg mooie foto/film locatie trouwens, misschien een idee, om daar nogeens een spyker/saab naar toe te rijden?
die zijn mijns inziens meer gepast op die locatie.

goed om te zien dat er vooruitgang in het filmwerk zit, erg fijn gedaan. kuddo’s
@bakkerst: de filmpjes zijn soms wel 6 of 7 minuten, deze was 5 minuten. Ik vind zelfs deze nog aan de lange kant, maar smaken verschillen.

PS: links en rechts is van buiten bekeken?
@autoblogger:

misschien lijkt ie dan heel kort (t filmpje) en ik meende dat men de links/rechts oriëntatie over het algemeen vanaf de bestuurdersstoel/positie bepaald, en dan zit de bijrijder rechts, en de chauffeur links.. :p

ga maar gauw aanpassen, voor meer mensen het opvalt.. ;)
@Tom,

ik snap wel dat het een vergrote A4 is, dat klopt enigszins. Maar als je een a4 en een a8 naast elkaar op de weg ziet, zie je echt veel verschil, dat meen ik. En de rest spreekt voor zich, de a4 is lease. De a8 is een en al luxe.
Suggestie voor een nieuwe slogan voor audi :

‘Achteruitgang door stilstand’
4 Rings 5 Cyilinders
Heerlijke bak, dikke grille, mooie led verlichting, heerlijke kleurstelling en prachtig scherp gelijnd die achterkant.

Interieur is ook top voor elkaar, wat een luxe !

Al dat gehaat is niks, BMW en Mercedes maken ook echt klasse auto’s, ik denk niet dat ze veel voor elkaar onder doen.
Voor de rest is het gewoon een kwestie van smaak

MZZL
integralechubasco
zo nietszeggend als de naam van de muziek op de aftiteling. wat dat betreft wel weer in balans…. dus dat is positief.
Waardeloze rijtest. Kom op, 0-100 gaat die wel 0.4 seconden langzamer dan de BMW en Mercedes. Nee daar gaat het om hoor, in deze klasse! Dan heb je er echt niet veel kaas van gegeten.

Wat is het geluidsniveau? Zijn de stoelen nog steeds zo hard (en bezorgen ze nog steeds pijn in je onderrug) als in het vorige model? Waarom dit model en niet de S of 7?

Verder komt Wouter altijd erg ‘lui’ over in deze testen. Weinig uitnodigend om de volgende keer weer te kijken…
vliegjes uit zo’n grill poetsen is echt een kolere werk volgens mij
edit: dank u, is inmiddels gefxit

maar:Zo is er het 1460 watt sterke B&O geluidssysteem met 19 speakers….1460WATT in een “standaard”auto, hell yeah!
Altijd handig zo
@Count_Orlok:
Altijd handig zo`n stille auto, hoor je de geluidsinstallatie tenminste perfect :)
ik vind hem zoooveel mooier en beter dan de BMW 760Li en de Mercedes S-klasse.

vooral het interieur, dat klopt veel beter.
Saaie rijtest voor een auto met 500pk. Maar goed, het is ook een saaie auto.
@The-budel-guy,

Met een Audi val je (vaak) net zo goed op als een BMW/Mercedes. Mercedes valt niet veel naar om te kijken, behalve de AMG versies, de 2 – persoons auto’tjes en de S-klasse. De rest is ‘normaal’. Datzelfde geldt voor BMW, de 5-serie kijk ik altijd wel even naar. 3-serie vind ik niet bijzonder, hetzelfde geldt voor de rest van de BMW’s behalve de 7-serie en de M’etjes.

Als je echt niet wil opvallen, dan koop je een Saab/Peugeot/Citroen/Volkswagen….
the-budel-guy
@Pantoffeldier: nee ik bedoel het verschil tussen een A4 A6 A8
Het zal vast uiterste comfortabel en uiterst geniaal zijn allemaal, maar het heeft geen ‘x-factor’… :mrgreen:

@Pantoffeldier: Oke, VW en Peugeot kan ik nog inkomen, maar met een Citroën of Saab val je toch meer op dat met een premium lease-Duitsertje durf ik te beweren.
ware het niet dat ik toch af en toe rechtsvoor wil zitten.

rechtsvoor?
Een auto in deze klasse hoor je niet te testen op rij-eigenschappen maar om comfort, luxe, extra’s, geluid, etc. De kopers interesseert het geen biet of de rempedalen ietsje harder ingetrapt moeten worden, en of het stuur een beetje afstandelijk reageert. Daarvoor hebben ze een profchauffeur.
Zelfde scenario als dat van Autoweek :D
Puike wagen, vooral dat interieur.. Jammer alleen van de koplampen en ’t motorblok. Als ik in deze prijsklasse kon shoppen zou ik nog even wachten op een S8.
the-budel-guy
@EJS: de S8 en de W12 moet je niet met elkaar vergelijken de S8 is meer ‘sportief’ en de W12 puur op comfort de W12 rij je meer van ik kan eerder weg rijden dan jou bij het stoplicht maar ik doe het toch maar niet
@the-budel-guy:

Das nou excact waarom ik zou wachten op een S8, deze is een stuk zweveriger en minder direct dan de S8(als men bij Audi zijn/haar werk goed doet;))
Vette bak!
Leuk, maar doe mij maar een 760LI, stuk mooier.
the-budel-guy
@audiracer: verander dan gelijk je naam eff :P:P
the-budel-guy
heb net het filmpje kunnen kijken maar wel kort filmpje jammer maar wel mooi om te zien die auto

voor mij word het toch kiezen een S600 of een A8 W12 en denk toch dat het de W12 word
Veel strakker vormgegeven dan z’n concurrentie; alleen die chroomlijsten rond de ‘mistlampen’ voor ziet er zo Halfords uit; dat heeft Audi nooit gehad en dat hadden ze zo moeten houden ! W12 met een chromen-grill is ‘subtiel’ genoeg :)
Wat een gruwelijke auto! De beste en beschaafdste auto om jezelf in te vervoeren!
Jammer dat de reclame niet weg te F5’en is, kijk al een tijdje geen filmpjes meer hier. Kan iemand hem effe op Youtube zetten?
Wat mij betreft is het nog steeds de 7-serie in dit segment. Op alle punten toch superieur aan de concurrentie, bovendien schijnt het te rijden als een 5.
Koop een C6 en houd tonnen over voor de echt leuke dingen des levens.
+ dat een C6 nog comfortabeler is.
wat een irritante RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR de hele tijd. Leer is normaal Nederlands en niet zo de nadruk leggen op die RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Zeikmode uit: Leuke filmpje, mis beetje het motor geluid.
@bjorn: was dat RRRRRRRRRRRRRRRR niet het motorgeluid?

Mooie bak en in de L-versie nog meer.
Kan niet wachten tot de S8 er is.

Heb wel eens betere tests gezien ja.
Maar goed, iedereen heeft wel eens een mindere dag.
@circlestorm69: Akkoord, maar dan moet je dit wel melden zodat de betreffende reviewer dit volgende keer kan aanpakken en de aandacht niet laat verslappen.
Wouter, doe alstublieft eens wat moeite om eens wat vlotter te praten i.p.v. van dat zeurende toontje, wat dat is gewoon matig.

Verder is de test netjes, wat beelden van het exterieur ook wat van het interieur, gewoon goed!
Prima filmpje. Een subtiel apparaat geworden die A8L zonder turbo’s en uiterlijke poespas. Lekker vol met luxe, waar we ook goed naar konden genieten. Ga zo door:)
Wat kost een VW Phaéton ook weer? :-)
Doe mij maar een Phaeton of S-klasse (eventueel Bentley al kunnen die nog net iets duurder uitvallen) om te rijden. Een verlengde S-klasse of nog iets beter om in gereden te worden. Maar no, nay never de huidige A8(L). Het is gewoon weer een audi, net hetzelfde als de rest alleen verschillend genoeg om te zeggen, “kijk hier heb ik meer aan betaald dan jij”. Iets wat ik ook niet zou willen.
Erg mooie en dikke auto.. Wel vind ik dat rare schuine lijntje dag-rij-verlichting erg lelijk. Hadden ze dit niet gewoon recht kunnen laten zoals bij de huidige A6 oid?
@ wouter.. Waar is nu je iPhone 4 dan? ;)
Ontopic: Wat een dikke wagen is het toch wel! alleen die voor ledverlichting zit me toch niet helemaal lekker..
Klasse met een grote K, dat kan je van S en de 760 niet zeggen. Indrukwekkende gril in die laatste shot.
Proficiat, jullie zijn erin geslaagd om een A8 met 500pk te laten overkomen alsof je een astra test….

Als wouter nog trager het lijstje opsomt valt ie vast in slaap…. Mooie sjonniehouding om te rijden ook. Handje plat op het stuur,… het is geen golfje of een 3-serie eh.

Motorgeluiden zijn bijna niet te horen. Enkel wat drive-by’s waar je meer bandengeluid hoort. Een korte sprint had wel gemogen om de roffel te laten horen.

De achterbank is het belangrijkste van de ganse auto voor potentiele kopers/geinteresseerden, als we daar 2 verschillende beelden/shots van gezien hebben is het veel.
De A8 zit stampvol gadgets en leuke dingen, maaarrrrrrr je hebt hierrrrrr een scherrrrrrrmpje,

Ik krijg de indruk dat jullie maar 2uur hadden om de video in te blikken, waarvan er anderhalf uur geslapen werd op de achterbank. Het enthousiasme van de 7-serie video is ver te zoeken.
kan die gast ook eens een test doen zonder dat overslaande stemmetje.
Wat een gedrocht, de duitse/britse/japanse concurrentie ziet
er vele malen beter uit dan deze eenheidsworst. Bah.
lol @ bjorn…”leer is normaal nederlands”…leuk gevonden. :-)

ot: wat een saaie wagen. zal het goed doen bij politici en anderen die vooral niemand tegen het hoofd willen stoten, maar toch in alle mogelijke luxe willen rijden.

wel een mooi filmpje, ik zat alleen nog te wachten op die danseresjes om het wat spannender te maken. :mrgreen:
Een A4 met een prachtig ruim interieur!
Hey, een grote A3. Of was het toch een A4? Of een A5? Of misschien een nieuwe A6? Of was dit al de nieuwe A7? Ik denk dat het een uitgebouwde A1 was! Btw, wanneer komt Audi met een nieuwe A2? Dat zou pas helemaal top zijn!

kortom, Audi is het Noorden kwijt!
Jaa nice. Autoblog luistert dan toch naar de vragen van haar leden. :D
Goed om te zien dat er meer interieur shots zijn meegenomen! Kort maar prima filmpje, op naar de volgende
En wanneer stopt Audi de machtige V12 TDI in de A8?
Ik raad nooit!
Niet slecht eerlijk gezegt, maar als BMW-fanboy kies ik toch de 760il.
Wat een lelijk hok is dit toch. En dan ook nog 4 Ubernullen op de voorkant!
En toch oogt het voor geen meter. Het is gewoon een opgeklopte A4…
Een aantal jaren geleden was Audi nog vernieuwend. Nu lopen ze gewoon ver achter op de andere Duitsers. (Hoewel BMW ook wel een tandje in de negatieve richting terug is gegaan qua uiterlijk, en dat zeg ik als BMW rijder…)

Helaas, Audi blijft in mijn ogen de komende tijd nog altijd een standaard ultra saaie leasebak…
huh ik heb geen beeld, alleen geluid ( ik kijk via firefox for mac )
@wouter: de enige leuke locatie om te filmen is blijkbaar het vliegveldje ? Autoweek was ook verplicht om deze associatie te maken met èropleentjes.

Heb zelf in de 760LI Individual gereden….mwa, dát is zó overdadig gaaf en luxe, dat je nooit meer een Auwdi wilt zien / rijden.
prachtige wagen kwam hem tegen op de grens van Duitsland naar Oostenrijk dacht eerst dat het een A4 was maar even goed kijken doet wonderen
mooie auto lelijke velgen
Mooi filmpje! Leuke locatie, goed gefilmd! :)
Leuke vliegtuigjes op de achtergrond.
zijn ook A8’ers de Focke Wulf A-8/N
maar origineel wel voorzien van een BMW 14 cilinder !

http://www.youtube.com/watch?v=jJLe_qTMFd4
inderdaad, de V12TDI zou er niet in misstaan. Zolang die er niet in komt, valt mijn keus toch op de V8TDI met 350pk, kun je ook best in meekomen met het verkeer en je staat niet om de 400km aan de pomp.
@autoblog: echt complimenten voor de vreselijk goede filmpjes van de laatste tijd!! ook complimenten voor patrick voor het geweldige camera en edit werk!
MIsschien heb ik het gemist in de andere comments, maar bij een auto geldt dat links de plek is van de bestuurder (tenminste in de rechts rijdende landen, lol)

De ‘vliegtuigstoel’ bestel je RECHTS achter, en zelf af en toe ook eens LINKS voor zitten dus.
Ik blijf er bij. Niets gaat boven een S600 L! Ook al is een A8L ook nice. Net zoals een 760Li.
autoblog een rijtest van de ginetta g50 road pleas !!!!
Echt een prachtige wagen..
En de mogelijkheden binnen het interieur zijn blijkbaar oneindig voor passagier als chauffeur…
Netjes!
Een mooie limo met een nog mooier interieur. Wat mij betreft kan deze prima de concurrentiestrijd aan met de S-klasse en 7-serie van respectievelijk Mercedes en BMW..

Alledrie stuk voor stuk luxe en comfortabel.
Top of the Bill!! Beter als dit wordt het echt niet!! nja, misschien wanneer de V12TDI geïntroduceerd wordt. Die diesel weet waarschijnlijk meer raad met al dat gewicht.
Met deze auto gala gehad. Stond een ferrari achter ons aan te schuiven, kreeg lang niet zoveel aandacht als onze prachtwagen
Als ik subjectief ben vind ik de nieuwe Jag XJ Supersport 2010 veel mooier dan de nieuwe Audi A8L W12, maar dat is meer een kwestie van smaak

Maar als ik objectief moet zijn, is de Mercedes S-Klasse en dan vooral de S65 AMG en de S600 versies de beste. De S-Klasse is inmiddels een begrip in dit segment en maakt jarenlang de dienst uit.
@agera: de s600 kan wel de dienst uitmaken, maar ik denk dat je nu ong. een jaar later toch gaat voor de ls600? :P
“Last but not least is de optionele vliegtuigstoel linksachter.”
werd daar niet bedoeld rechtsachter? anders is het namelijk niet erg handig als de voorstoel wegschuift..

leuke rijtest overigens:)
Rijtest zoals gewoonlijk visueel weer top. Ook zoals gewoonlijk is het gebrek aan degelijke informatie. Wouter mag wat mij betreft eens iets anders zeggen dan het vermelden van enkele opties, motorisaties en verbruikscijfers. Jullie hebben dé 2 concurrenten getest en nog komen jullie niet verder dan een vergelijking o.b.v. 0-100km/u cijfers. Hou dit soort cijfers dan voor het geschreven gedeelte en deel je eigen waardeoordeel over kracht, wegligging, comfort enzovoort mee. In deze klasse weten we al dat het allemaal sublieme wagens zijn, vertel ons iets dat al niet overduidelijk is zonder er zelf in te rijden.
Hier zitten een paar hele mooie foto’s bij, die ook super zouden zijn als wallpaper!
“ware het niet dat ik toch af en toe rechtsvoor wil zitten. De A8L stuurt namelijk niet onaardig” Sinds wanneer voeren jullie de tests in de UK uit?
Door alles wat op de achtergrond staat krijg je wel het gevoel alsof ze maar al te graag weer eens wat andere machines gaan maken ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).