Bizarre video: ondergronds autosmokkelen in Gaza

Auteur: , 55 Reacties

De politiek is voor de meeste autoliefhebbers een vijand van de door ons zo geliefde automobiel. Belastingmaatregelen, bezuinigingen op het wegennet, parkeertarieven die de pan uit stijgen, kortom: we hebben het zwaar. Maar niet zo zwaar als de mensen in de Gazastrook.

Het is voor de mensen die in Gaza wonen namelijk onmogelijk om legaal nieuwe auto’s te kopen. Moeilijk voor te stellen, maar het conflict in het Midden Oosten heeft ertoe geleid dat er geen nieuwe auto’s geïmporteerd mogen worden. En zoals dat gaat als men iets verbied: er worden wegen gezocht om die verboden te omzeilen. Auto’s worden via illegale tunnels over de grens onder de grens door getrokken aan graafmachines. De tunnels werden vroeger gebruikt om wapens te smokkelen en voldoen niet bepaald aan de minimale toelatingseisen voor een tunnelrun.

Resultaat is dat er in Gaza bizar hoge prijzen gevraagd worden voor auto’s. Een nieuwe Chevrolet Cruze kost volgens Sky News dik 33.000 euro. Ter vergelijking: in Nederland is de Cruze verkrijgbaar vanaf 17.995 euro inclusief belastingen. Dat het door de slecht begaanbare tunnels niet bepaald veilig auto’s “importeren” is blijkt overigens aan het eind van het filmpje.55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het lijkt wel Fast and Furious, alleen deden ze het daar met drugs ;)

Maar valt het niet op als je met een nieuwe auto rondrijd terwijl die er dus eigenlijk niet verkocht mogen worden?
@AutoInformatief:
Het verbaasde mij zowizo al dat ze daar een auto mogen en kunnen kopen, dacht dat die lui geen nagel hadden om aan hun reet te krabben, maar dat valt dus reuze mee…
Het is ook echt een kutsituatie daar..
@mario:
En dan willen die lui hier aan de macht komen… zie jij het al gebeuren?
@RickB

Welke lui wil in Nederland aan de macht komen?
Hamas? Ik zie de connectie met Nederland niet. Vooral als je ziet dat ze alleen hun land terug willen.

Maar goed nadenken is niet aan jou besteed :)
@Relief:
En met wat voor een acties!
Zwakzinnige lui, zelfmoord plegen in de buurt van onschuldige mensen…
@RickB: Beetje kortzichtig? Wat moeten ze doen dan? Hun land is ingepikt, Isreal heeft steun van Amerika daardoor worden ze beschermd en tolereert iedereen het vieze spelletje dat ze spelen. Wat heeft de Gaza met Nederland te maken? Of w8 .. het zijn natuurlijk moslims die scheer JIJ over 1 kant. je moet eens wat documantaires bekijken dan kun je zien hoe ze onderdrukt worden door Istrael, die mensen daar hebben geen schijn van kans.
@PPF1:”Hun land is ingepikt” Israel(regio/gebied) is nooit van andere volken dan van de Israëlieten geweest.Zij hebben alleen hun land terug genomen waar ze op de eerste plaats al recht op hadden. ”derk allah muhamid jihad…Bakala muhamad jihad”…oh derka derka derka.. Bron:(Team America: World Police)
@PPF1: Bedankt dat je mijn gedachten alvast plaatste voordat ik de kans had..
Wat zie ik voor de rest een hoop onwetende hypocriete mensen op deze site zeg.. Israëliërs zijn zo’n beetje de geweldadigste, gruwelijkste, meest egoistische en hebzuchtigste mensen op aarde.. Schrappen Palestina van de kaart en plakken er Israel op, sluiten mensen in Gaza op, beperken ze werkelijk van echt alles; auto’s, tot schepen met hulpgoederen.. Zonder dat domme Amerika waren ze al lang verdreven.. Engeland had die zionisten nooit terug moeten sturen.. Mijn reactie heeft verder niks met religie te maken, Jood of Moslim maakt niet uit, maar ik spuug echt op Israeliers, ik hoop stiekem dat Dhr. Achmedinijad met zijn uranium iets anders gaat doen dan wat hij zegt ermee van plan te zijn..
@troublesome88: Die 88 in jouw naam zal wel voor dat typische achtste letter van het alfabet staan H.H oftewel Heil Hitler… Jouw reactie heeft inderdaad niets met religie te maken…maar met ras.Nazi,verzuip jezelf nou maar in een emmer met water.
@RickB: Jezus mina. Gelukkig staat er nog geen foto van je botte hoofd bij je reactie, want met het bovenstaande diskwalificeer je jezelf enorm. Hou het maar bij auto’s hier op autoblog en de rest doe je maar tijdens een biertje met je familie :)
En even voor de duidelijkheid. Dit gebeurd niet omdat de Israeliers de import van auto’s verbieden (die staan het toe), maar omdat Hamas & Fatah ruzie met elkaar hebben…
http://nl.wikipedia.org/wiki/Palestijnse_Burgeroorlog
@robbie:
misschien moet je dat er even bijzetten in het artikel, om nodeloos gezeur te voorkomen. niet iedereen leest de commentaren. en ik voel al weer gezeik opkomen, dat lijkt tegenwoordig met dit soort artikelen bijna onvermijdelijk.
@bakkerst: dat is aan de auteur om dat aan te passen. En iemand die goed luistert naar het filmpje hoort het ook. De vraag is natuurlijk of mensen het WILLEN horen…
@robbie: Luisteren, wa is da?
@robbie:

ja dat is ook weer zo, Casper, fix die shit.. ;)
internet mensen zijn lui, die kijken halve filmpjes, of hebben het geluid uit staan oid. overigens moet ik zeggen dat het me nog mee valt vandaag. dikke prima.
@bakkerst: Ja joh, ik heb het idee dat over 12 post men hier op AB, mbt dit artikel, bepaalde politieke ideologieen gaat bespreken in de comments..
Ik dacht dat dit een op auto journalistiek geschoolde website is… ;)
@Relief: dat ga je vanzelf wel zien. Maar ze houden alvast niet van flitspalen dus valt het misschien wel reuze mee.
1 ding is zeker, 1 van de 2 zal de oorlog winnen.
het werkt niet, eerste foto als je gaza intypt bij google
@ robbie
Als zij de auto laten importeren, moeten ze de importkosten enz. enz. aan Israel betalen. Oftewel hun vijand.
@ W115
Daar heb je helaas een nogal triest punt, vooral omdat die oorlog pas zal stoppen als één van beide partijen definitief het loodje legt…

OT Ik zou er niet graag een nieuwe auto rijden, valt op. Ik val hier al niet graag op, dus daar zeker niet.
Zo zie je maar dat mensen er alles aan doen om auto te kunnen rijden.. En dan wil onze overheid ons uit de auto en in het OV krijgen??
Offtopic @RickB: volgens mij moet jij sowieso eerst je basisschool afmaken voordat je je met politiek gaat bezighouden… ;)
@Henk_he:
Ja, en nu?
Jij weet toch wat ik bedoel? ;)
Zelfde geneuk met d+t…
@RickB: [volkomen offtopic] Lees deze column maar eens, steek je nog eens wat op. http://www.onzetaal.nl/column/veranderdt.php
Ja, bedankt!
is het zelfde als Hij gingh…
Waarom een extra letter toevoegen als je het niet zegt…
@RickB:
Uitspreekt.
@RickB: nu ben je gewoon aan het ‘trollen’ http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29
Straf dat een automobiel-artikel weer eindigt in een geschiedenis herschrijving aan sommige comments te lezen…

Dit film toont op z’n minst één ding: het is daar géén hongernood zoals in Etiopië (wat de Europese media ons al te graag willen laten geloven).
Splinternieuwe shoppingcenter die opengaat die gemaakt is van gerecycleerd karton (ahja, ze hadden daar toch geen bouwmeteriaal? :-D)
gezellig zooitje daar in dat “beloofde” land ..

lijkt amsterdam wel .. maar dan met goed functionerende tunnels ..
Hebben ze het al moeilijk met Israël, gaan ze ook nog eens onder elkaar ruzie maken. Handig zijn ze niet hè…
@ rickb kijk maar uit met je uispraken hier, want bij die linkse geitenwollensokkenboomknuffelaars, ben je gelijk een racist, want in dit land mag je je mening niet echt kenbaar maken .
Er bestaan geen Palestijnen, is een verzinsel van Arafat.
kijk eens aan ..
een filmpje van wat mensen belasting in hun eigen land willen ontduiken ..
meer is het niet ..

en ja hoor .. weer krijgen een paar van die zotten het voor elkaar om de Joden en de Amerikanen de schuld te geven ..
dan weet je zeker dat je achterlijk bent ..
Wie kijkt Vacancy op Veronica? ;)
@ Imba
Ik hoop, dat je redenatie mbt troublesome88 niet klopt, want ik zou het in- en intriest vinden, wanneer het zou kloppen, dat anno 2010 op dit blog nog hersengeamputeerden vrijuit hun mening kunnen spuien.
Wat dat betreft zou de redactie hier ook beter op kunnen letten.
@ troublesome88
Ik heb het vage vermoeden, dat je op dit blog aan het zoeken bent naar medestanders voor een of andere vunzige politieke mening, gebaseerd op vernietigde en verwerpelijke ideologie.
Ik kan je er alleen maar van verzekeren, dat jou mening over ene Ahmadinejad leidt tot een allesvernietigende wereldoorlog, waar jij ook niet ongeschonden uit zult komen.
Maar je zult, alvorens ten onder te gaan in je eigen drek, nog stomverbaasd staan over de Israelische slagkracht.
@ casper
Ik kan me goed voorstellen, dat een dergelijk item kan passen op dit blog. Maar ik ben van mening, dat enige overweging mbt tot de mogelijke reacties hier best wel op zijn plaats zou zijn. Het heeft per slot meer van doen met politiek dan met auto’s.
Zoals blijkt, komen door dit artikel andere sentimenten los dan autogerelateerde. Het wakkert tevens tegenstellingen aan en ik kan me niet voorstellen, dat dit de bedoeling van autoblog is.
Misschien toch waard om in het vervolg te overwegen.
@9000cse:
doe eens normaal ..
dit is een item over auto,s smokkelen in het het extreme ..
en die luitjes doen dat niet omdat ze zielig zijn maar om het geld ..

anders moeten ze de fatwa schreeuwende machtswellustelingen betalen ..
en die fatwa,s schreeuwers doen dat ook alleen voor het geld ..
(hier zouden wij dat milieu-ministers noemen) ..

tuurlijk zijn er dan van zotten die van kinds af aan zijn aangepraat dat ze zich verbonden moeten voelen met de palastijnen ..
en het “waarom” laat zich raden ..
@lincoln: Onvoorstelbaar wat een onzin kraam jij uit zeg. Ze betalen bijna onvoorstelbaar hoge prijzen voor autos die niks kosten en dan zeg jij ze doen het voor het geld?
Mensen die zich verbonden voelen met de palastijnen? Zo kun je ook praten; mensen die automatisch kiezen voor Israel omdat ze alle moslims over 1 kant scheren en bij Israel denken aan een westerse beschaving. De keuze,voor zo ver die er is, Israel ligt voor de hand, daar waar ik die eerst ook had. Maar na wat OBJECTIEVE documantaires gezien te hebben en verschillende dingen er over gelezen te hebben kan ik concluderen dan het spelletje dat Israel speelt SMERIG is. Maar jullie pvv stemmende moslim haters kunnen niet verder kijken dan je neus langs is en bestempelen alles wat moslims is al fout. Zowel Israel als de Palestijnen zitten fout maar Israel heeft de financien en de mogelijkheden om het conflict te stoppen en kiezen er voor het niet te doen.
@PPF1:
hoe die mensen daar met elkaar om willen gaan kan mij niet verrotten ..
en jou ook niet ..

zou het zo zijn dat palastijnen welkom waren in een ander moslim land ..
dan had ik die achterlijke schijn broederschap nog kunnen geloven ..
nu is het allemaal vals sentiment ..
ambtenaartjes trappen daar misschien in .. maar ik niet ..
Heu, zie ik daar iets over auto’s én tieten?
http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/05/donderdagavond-caption-contest-dokterje-spelen
EINDE DISCUSSIE!
DT-foutje:

En zoals dat gaat als men iets verbied ==> verbiedt

Tip: bij twijfel vervangen door een werkwoord zonder “d” op het eind, bv. “breken”, dan hoor je het onmiddellijk.
@Relief: Ik denk dat RickB doelt op de Islamisering van Nederland.. De linkse stilzwijgers zijn daar natuurlijk maar wat blij mee. Dat soort PvdA-figuren interesseert het niks dat er her en der al kerstbomen verboden worden omdat het aanstootgevend zou werken tegenover Moslims.

Ik noem maar een voorbeeld, ik kan er zo nog tig bedenken.

Nou wil men in New York, notabene vlakbij de plaats waar eerder de Twin Towers stonden die door toedoen van Moslims instortten, een gigantische moskee neerzetten.

Als dat maar geen rellen wordt..

@PPF1: He wat leuk, over linkse stilzwijgers gesproken.

“Maar na wat OBJECTIEVE documantaires gezien te hebben en verschillende dingen er over gelezen te hebben kan ik concluderen dan het spelletje dat Israel speelt SMERIG is”

Ik geef je gedeeltelijk gelijk maar denk je nou werkelijk dat Israël die grenzen dichthouden puur voor de lol?

Ik durf te wedden dat daar in die tunnels niet alleen auto’s, eten en drinken worden gesmokkeld.
@Benz..: Ben ik met je eens, als ze de grenzen opengooien dan blazen die gasten zich om de haverklap op in druk bevolkte gebieden waar ze nu amper kunnen komen. Maar de grenzen dicht gooien en zo goed als alle hulp weigeren is ook geen oplossing. Zo creëer je meer en meer wanhopig mensen die niets meer te verliezen hebben en steeds extremer worden. Zoals ik zei beide partijen zijn fout alleen Israel kan, evt met steun van westerse landen, een halt toe roepen en een oplossing zoeken omdat zij de middelen,vermogen en de steun hebben om het op te lossen. Maar ze willen niet delen en houden van provoceren, zie alleen het conflict met Libanon nu speelt. Dan kan je wel zeggen dan ik links ben maar ik bekijkt dit vanuit een neutraal standpunt. Dat zouden wat meer mensen hier moeten doen ipv alle moslims over 1 kant scheren, heel vermoeiend.
@Benz..:
Als je niet weet waar je over praat zeg dan gewoon niks.
@Rick-dos: ”Als je niet weet waar je over praat zeg dan gewoon niks.” Als je daadwerkelijk zijn bericht hebt gelezen dan weet je dat wat hij zegt gewoon klopt.
Laat me raden heeft groenlinks zijn zetels door mensen zoals jouw te danken?
@Imba:
Och gut, jij bent er zo een die in termen van “links” en “rechts” denkt en redeneert? Maakt je kijk op de wereld net een beetje makkelijker natuurlijk…
@Imba:

Trouwens “iets” kan altijd kloppen. Maar of het de gehele waarheid is is een tweede…
@Rick-dos: Knul, bemoei je er alleen mee als je wat zinnigs denkt te melden..

Je praat veel, je zegt weinig.

@PPF1: Ik ben het met je eens dat Israël de grenzen niet eeuwig dicht kan blijven houden. Een kat in het nauw kan nou eenmaal hele rare sprongen maken. Ik vind het ook grote onzin dat de hulpkonvooien die naar de Gaza worden gestuurd met dergelijk geweld worden tegengehouden. Alsof er op die boten alleen maar terroristen zitten. Onzin. Terecht dat er toen gelijk daarna protestacties kwamen. Het schijnt zelfs dat er een Amerikaanse activist zo hard werd geschopt en geslagen dat hij pardoes overboord sprong.

Echter, verplaats je ook eens in de situatie welke Israël zich bevindt. Ingesloten door louter Moslimlanden (Egypte, Libanon, Libië enz..) heeft Israël in het verleden moeten strijden voor hun land. Ook nu nog krijgt men daar dagelijks te maken met felle en hevige raketaanvallen vanuit de Gaza. Pas nog kwam er een officier om het leven omdat het Israël een boom kapte welke volgens de Libanezen op hun grondgebied stond. In feite stond de boom gewoon op Israëlische grond en zat Libanon dus fout.

Ik keur het gedrag van beiden niet goed, maar het is wel heel goedkoop om alleen Israël af te kraken.

Zo denk ik erover.
@Benz..: We zitten ongeveer wel op de zelfde lijn. Maar ik kraak Israel niet zodanig af dat ik zeg het is alleen hun schuld. Ik ben wel van mening dat Israel met haar bondgenoten dit conflict kan oplossen, het is moeilijk maar het is mogelijk. Alleen nemen ze hierin niet genoeg initiatief; ”ik ben goed zij zijn fout” ( zo redeneren beide partijen ) dus komt er nooit een oplossing. Dat met die boom refereerde ik dus naar in mijn vorige post, dat was puur een provocerende actie. Maar laten we hopen dat 1 van de partijen, of beide, het licht ziet en er een einde komt aan die onzin.
@PPF1: Het is te hopen dat het als maar voortdurende conflict daar een keer stopt. Dat is voor iedereen beter.

Alleen wil geen van beide partijen als eerst toegeven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).