Vierdeurs Lamborghini: nog maar een kwestie van tijd

Auteur: , 36 Reacties

In 2008 bracht het merk uit Sant'Agata Bolognese ons de Estoque, een concept waarmee we voorzichtig werden voorbereid op een Lambo met vier deuren. Nu, twee jaar en heel wat geruchten verder, is er nog steeds geen definitief besluit genomen over een productiemodel. CEO Stephan Winkelmann ziet het echter wel zitten om een derde model aan de line-up toe te voegen. En ja, wij eigenlijk ook wel.

De Murciélago (2001) en Gallardo (2003) kennen we nu onderhand wel. Hartstikke leuk natuurlijk, al die Superveloce’s en Superleggera’s, maar zo nu en dan eens met een nieuw model komen zouden ook niet erg zijn. En in welke marktsegment is de laatste tijd link wat beweging? Exact, die van de vierdeurs ‘supersedan’. Daar waar Rapide’s, Panamera’s en Quattroporte’s nu de dienst uit maken, terwijl Lamborghini vanaf de zijlijn toekijkt en haar Estoque nog maar eens afstoft.

Maar daar komt waarschijnlijk verandering in. Tegenover Bloomberg liet Stephan Winkelmann weten dat een potent vierdeursje met Lambo-logo op de motorkap zeer interessant is voor het merk. Zeker in financieel opzicht. Maar wanneer mogen we dan een Estoque-achtige verwachten? 2013, 2014 wellicht? En zit VAG-familielid Porsche wel te wachten op een Panamera-concurrent? Daarnaast zal de productie-capaciteit van de Lambo-factory aardig omhoog moeten, wil het aan de vraag kunnen voldoen.

Anyway, de knoop is nog steeds niet doorgehakt, maar wat ons betreft mag een vierdeurs Estoque-achtige gisteren nog in productie gaan.
36 reacties

Wat een beauty! laat maar komen.
Anders maak je er een stationwagen van dan zit hij die dat andere vag blik niet in de weg.
wat een mooie auto met 4 deuren!!!! kommaar naar nederland :D
Ik zie er wel een markt voor: met 25.000 stuks in 10 maanden is dan geen exclusieve auto meer (kom er inmiddels elke week een paar tegen). Prijstechnisch boven de Porsche plaatsen en ze bijten elkaar niet.
Ben alleen niet zo’n fan van die uitlaten. Liever zoals de Gallardo, dat vind ik iets meer klasse hebben.
Lelijk eendje
Laat maar komen en aan de conceptcar niets veranderen, zo uitbrengen! :)
Die wil ik wwel als gezinswagen hebben.
Ik denk dat mijn dochtertjes wel blij mee zouden zijn, want in ne Gallardo Spyder kunnen ze niet in, daar mag papa alleen mee rijden. :)
maken die hap…alleen zullen we dit in NL niet/weinig tegenkomen of ze m oeten er een trekhaak bij geven :P
LP 700-4-4 Superleggera?
prachtig
stel je voor , lamborghini estoque tege porsche turbo en audi RS7 :P 3 is toch te veel :o (ook al wordt lambo hoger gepositioneerd :) )
niet maken.
als ze de productie hiervoor moeten verhogen, mensen aannemen, nieuwe machines kopen, fabriek uitbreiden,…
bij porsche hebben ze dit ook gedaan en kijk wat voor junk ze daar nu maken.
blijf gewoon bij je core business en dan is dit allemaal niet nodig.
@elcaminokid: Jahaa bij Porsche maken ze ‘Junk’…
Verschil tussen Porsche en Lmbo is dat Porsche niet continu affikken ;)
@911GT2: vind je het gek, de gemiddelde Porsche rijder krijgt een hartaanval als ze harder dan 50 rijden ;)
Ik zeg …DOEN..
Maken die hap!
Mij doet het meer denken aan een Chevy Camaro dan aan een Lambo….jammer.
Ik hoop al 2 jaar dat hij komt, toch wel een pak mooier dan de panamera
als ik die foto zo zie heb ik liever een Rapide, Quattroporte of panamera.
Je kunt er van vinden wat je wil maar als ik zoiets bij een stoplicht zie staan ga ik h’m bij groen toch echt ff volgen :) en dat zal ik bij een Porsche Panamera never NOOIT doen!!
Je hebt borstenmannen en billenmannen… dit is wel de mooiste kont ever..
Alles is een kwestie van tijd, net als de opvolger van de Murcielago en van de LM002 en uiteindelijk de ondergang van het merk. Dus een beetje nietszeggend zo’n titel…
kan toch niet anders dat deze uit moet komen? Wat een waanzinnig mooi en eigenzinnig ontwerp.
Vraag me alleen af wanneer want ik had dacht ik ergens gelezen dat ie omwille van de crisis niet meer werd gemaakt?
Handig zo’n striping die ook doorloopt over de voorruit.
.
Overigens kan mij het model niet bekoren. Die agressieve rechte lijnen zie ik liever op een coupe dan op een sedan.
Volgens mijn gaan een paar duizend potentiele kopers daarover beslissen. Te weinig interesse = geen producte, wat Winkelmann ook zegt of denkt!
Tila Tequila schijnt net een Lambo te hebben gekocht. Zegt genoeg lijkt me…
Rapide’s die de dienst uit maken? Nou, heb er nog nooit eentje in het wild gezien . .
Schitterende wagen.laatmaar komen.
Verdient tenminste de originaliteitsprijs. De Quattroporte is onderhand een klassieker, de Rapide niet veel meer dan een verlengde DB, en de Panamera vooral Deutsche Gründlichkeit (böring). Van die drie zie ik overigens vooral de Aston Martin als concurrent, de Porsche niet zozeer.
Hmm, kweenie. Gaan ze straks ook bestelbusjes maken?
Wat Koos zegt: De Panamera is lelijk en saai, de Rapide is mooi maar is het gewoon niet. De Quattroporte heerst gewoon. De dikste S8 Audi’s, BMW 7’s en S-klasse Mercedessen zitten een a twee klassen lager, dus daar kun je het niet mee vergelijken. Ben zo benieuwd waar Maserati straks mee gaat komen!
Echt super mooi, ik wil hem zien.
De 4deurs Continental loopt naast de Pheaton van de band, en een Gallardo chassis vind je tussen de A8s en R8s bij Quattro GmbH. Afhankelijk van de prijs schaal zal de 4deurs Lambo misschien volledig buiten Italië op de band worden gebouwd. Stoort mij persoonlijk niet. Het zou niet rationeel zijn zo’n model nog naar het fabriekje in Sant’ Agate te sturen om er wat zetels in de schroeven.

Was het Autocar die bij een massa vergelijk beweerde dat een RS6 sneller was op Isle of Man dan eerder welke supercar ze hadden meegenomen? Ik ben wel een fan van de praktische sportwagen. Een auto is uiteindelijk een werktuig. Hoe meer die kan, hoe beter.
Daar gaan de Duitsers nog een dikke kluif aan hebben en als er ook weer een nieuwe Quattroporte komt, is het helemaal feest! leve diversiteit.
Ik werd enthousiast toen ik de titel las, maar wat een onzinbericht staat eronder. Beetje sensatie maken om niks. Wat is precies het nieuws? Sowieso jammer dat Autoblog steeds minder écht nieuws plaatst.
(Ferrari in de brand, tuning-setje voor je suv, dat soort troep. Vinden jullie dat zelf echt interessant, of richten jullie je op de brugklas? Sorry, moest er even uit.)
Ja en nee; De achterkant vind ik niet zo. De achterlampen zijn gewoon veel te klein, maar ik herken iets uit de nieuwe Camaro SS. De uitlaten vallen me ook een beetje zwaar op de maag. Ik zou liever de panamera kopen, of een Rapide, of zelfs een Quattroporte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).