Saab introduceert de Saabs United Award

Auteur: , 24 Reacties

Een automerk dat met een award komt is niet zo heel bijzonder. Meestal dan, want in dit geval is het toch best wel gaaf wat Saab hier doet. Gewoon met een jaarlijkse prijs komen die vernoemd is naar de #1 site over Saabjes.

Het gaat hier om Saabs United dot com. Een site opgericht en gerund door Saab-fanaat Steven Wade. Hij deed ooit eens ludiek en bezorgde CEO Jan Åke Jonsson een boemerang. Dat stond symbool voor het wel-niet-wel-niet-wel spelletje dat aan de onderhandelingstafel plaatsvond in de donkerste dagen van het merk. Niet lang daarna was de deal met Spyker rond, maar Jonsson was het cadeautje van Wade nog niet vergeten.

Eerder deze week werd de eerste Saabs United Award uitgereikt, bedoelt voor iemand die een uitzonderlijke bijdrage aan het succes van Saab heeft geleverd. In dit geval was dat natuurlijk de founding father van Saabs United. De man die Saab-enthousiastelingen over de hele wereld opriep het merk te steunen. En dat betaalt zich nu terug. De verder foeilelijke award bestaat uit de boemerang op een plakkaat met daaronder de allereerste Saab ooit: een Ursaab. Hij mocht ‘m in Saab HQ te Trollhättan in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Steven. En kan iemand Svenska_Aeroplan_AB alvast voordragen voor volgend jaar?24 reacties

Het Nederlandse publiek aansporen om massaal Saabs aan te schaffen is een idioot en onmogelijk te realiseren gedachte. Als het erop aankomt (dus in de showroom) denkt de koper aan 2 dingen: aan zijn portemonnee en het merk (model-) imago. Chauvinisme is misplaatst en mag en zal niet zegevieren!
@Timmie: zuurpruim!
@Timmie: koop jij lekker een volkswagen
@RND: En wat is er mis met een VW? Voila!
@Ricardo: Goed idee! Ik gun hem Svenska van harte. Heb toen Saab in die overname fase zat en het hier ontplofte van de berichtgeving daar over big time genoten van zijn onderbouwde reacties EN vurig enthousiasme! Chapeau!
maar @Svenka Aeroplan AB met zijn maniakale obsessieve pro-Saab houding is een regelrecht gevaar voor de samenleving ..

1 van de weinige personen die ik zelfs durf tegen te spreken ..
de engerd ..

aan de andere kant .. kunnen we op deze manier “netjes” van hem af komen ..

Saabpieeeeee .. grote vriend ..
@lincoln:

Iedereen heeft wel een merk waarvoor hij beetje een zwak heeft. Bij Svenska Aeroplan AB is het gewoon iets duidelijker merkbaar omdat de meesten het niet zo met hem eens zijn.
De Audi en BMW-fanboys kunnen soms toch ook hard tegen hard gaan.
OK, nu is het welletjes; ik ga een SAAB kopen!
veel Saab nieuws, gelukkig kan ik Saab wel waarderen.
een boemerang komt niet altijd goed terug;) Zullen we misschien zien met dit saab/spijker dealtje:P
ZO, dat is nog een lekker inloggen op AB.nl…
:D

@ Ricardo: hartelijk dank voor de eer. Maar Swade (Steven Wade) is écht The Godfather hoor!

@ Freewarefreak: dank dank! Vooral fijn dat je meldt dat ik mijn reacties onderbouw, dat probeer ik i.i.g. wel altijd (lukt ehmmmmm meestal? ;))

@ Lincoln: Hahahaha! Zo ken ik je weer…
OT: geweldig initiatief! En zeeeer terecht dat Swade hem krijgt… Op een gegeven moment tijdens de onderhandelingen was er bijna 1 op 1 communicatie met Zweden. En dat vanuit Australië! Zelfs Jan Ake zat comments te geven op die site. En de Saabers moed in te spreken.

Verder heeft hij de autopers berichten geschreven in de trant van ‘Saab is still alive’. TV interviews gegeven, etc.

Het meest bizarre zijn de Saab Support Convoys… Zijn oproep om met zoveel mogelijk Saabs bijeen te komen om steun te betuigen groeide zo explosief dat vrijwel ieder land 1 of meerdere (in de VS per stad, etc.) convooien had. In Zweden de grootste met 2.000 (!!!!!) Saabs op een rijtje, in NL 800 Saabs over de A2, tot en met een convooi van 1 Saab in Rihad…

Bizar, en zelfs diverse malen aangehaald als ‘de kracht van internet’ in studies en artikelen wereldwijd. En terecht, in NL schreef ik me voor mn gevoel als 1 van de eersten in, en was ik al nummer 188. Uiteindelijk meer dan 500 inschrijvingen in een paar dagen!

Tot zove de lofzang…
Maar die is meer dan terecht!
@Svenska_Aeroplan_AB: Wat is dit?
( http://www.tugboatlars.se/Saab98.jpg )
@Svenska_Aeroplan_AB: Laat maar kan zelf natturlijk ook opzoeken.
Het is toch humor om die boomerang weer terug te geven… en dat Swade hem krijgt is niet meer dan terecht.
@ Pallas: de 98 is een concept car op basis van de Saab 95. Uit begin jaren ’70. Heb hem gezien in het Saabmuseum. Het interessante is dat het een Combi Coupé is. En die zien we zelfs vandaag terug! Jammer dat het toen niet is doorgegaan…
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik zie veel verschillende plaatjes, bedoel je dat er maar één van is? Hij heeft een kenteken en alles.
De carroserievorm was inderdaad vooruitstrevend.
Net als deze; ( http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/honda.civic/84.honda.civicwagon.500.jpg )
@ Pallas: er zijn een paar exemplaren gebouwd, om te testen en te kijken of er markt voor was. Dat laatste bleek een probleem… Toch, de 900 later, wordt ook vaak Combi Coupé genoemd, dus heeft wel zn functie gehad
@ Timmie: zonder chauvinisme zou de helft van de automerken niet bestaan…

Merken als Volvo en Saab beginnen met een achterstand omdat de thuismarkt veel kleiner is dan bv. Duitsland. Er zijn maar 9 mln Zweden en 82 mln Duitsers! En kijk dan naar Proton bijv., met 1 miljard Indiërs… Tja, da’s makkelijk.
De dag van het persbericht is niet de dag waarop de award werd uitgereikt. Dat is intussen al enkele weken geleden, namelijk op 17 juli. Jullie bewering over “eerder deze week” klopt dus niet – feiten checken, heren…
@Svenska: Je bedoelt waarschijnlijk 250 miljoen Indonesiërs.

Maar je hebt gelijk. Chauvinisme werkt, maar is ook niet altijd. In Belgique probeerden ze (meermaals) de Ford Mondeo aan de man te brengen met ‘made in Belgium’. Het werkte niet. En prijs/kwaliteit speelt wel voor veel mensen een rol.
raar eigenlijk .. ik heb nog nooit een Proton in Indonesie gezien ..
terwijl Indonesie en Maleisie wel een soort van verbondenheid hebben ..
de taal bijv. .. toch wel belangerijk ..
daarbij delen ze ook nog wat eilanden ..
voor het eerst dat ik er over nadenk ..
want voor de rest zijn de wagenparken wel een beetje hetzelfde ..
@ Esprit: nee hoor, India heeft 1.166.079.217 inwoners (ongeveer ;)). Hm, zie net wel bij mijn Wiki-check dat Proton uit Maleisië komt, bedoelde je dat? Nou ja, Tata dan… You catch my drift!

Verder klopt het wel, kijk naar de Colt en de Carisma. Made in NL. Maarrrrrr, over het algemeen zijn zeker bepaalde landen natuurlijk errrrrrg chauvinistisch. Met name Duitsland en Frankrijk. En trouwens, in Italië kom je ook bijna alleen maar Italiaanse auto’s tegen. En in Zweden Zweedse. Dus toch wel hoor!
Die boemerang is een verwijzing naar het feit dat Steven Wade uit Australie komt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).