Trailer van Top Gear USA

Auteur: , 90 Reacties

Na een flinke tijd van onderling getouwtrek tussen Amerikaanse zenders is de VS-variant van BBC's Top Gear inmiddels terecht gekomen bij The History Channel. Deze herfst beginnen ze daar met het uitzenden van de eerste 10 afleveringen. Maar we vonden voor jullie alvast het eerste voorproefje van deze poging tot AutoHumor.

Voordat we een degelijk oordeel kunnen vellen over Top Gear USA zouden we eerst een volledige aflevering moeten zien. Een trailer van 2:26 minuten is een leuk opwarmertje, maar de eerste beelden waren nou niet direct ehm.. Top Gear-esque scherp en grappig. Dat kan een kwestie van wennen zijn. Immers, Top Gear in beeld zien en vervolgens geen Brits accent horen, dat verwacht je gewoonweg niet.

Tanner Foust, Adam Ferrara en Rutledge Wood vormen het presentatie-trio. Zij zullen ook “challenges” gaan uitvoeren, maar dan uiteraard met een Amerikaans sausje eroverheen. Zoals we te zien krijgen in de trailer, waar ze een Cadillac voor $1.000 kopen er een Moonshine-route mee proberen af te leggen. Ook een vast onderdeel wordt de Star In A Reasonably Priced Car en The News. Aanschouw zelf de eerste beelden, en je weet wat je ongeveer kan gaan verwachten. (via Jalopnik)90 reacties

Het format is heel herkenbaar. Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt naar ze er van gebakken hebben.
dit is eigenlijk niet compleet, bijv. waaar is de oude lul(jezza) en waar is de, de… hoe zou ik het zeggen.. de iemand die piano speelt?? (may)
Ik denk dat we die Star in a reasonably car nu vaker zullen kennen aangezien dat dat Amerikaanse sterren zullen zijn. Want bij Top Gear UK ken ik er geen een! :P
helamaaaaaaaaal amerikaans bullshit dus
Jah dit is geen top gear…. Top Gear is met the hamster, may and jezza! Die is gewoon een autoprogramma dat ze best doet om op Top Gear te lijken….
@Bas: Exact, dit is gewoon weer een autoprogramma met het bekende format.
he he he .. richt de camera op mij .. dan ga ik hard lachen ..
en dan doe ik zo dat het net lijkt of ik helemaal niet bewust ben van het feit dat er een camera op mij gericht staat ..

eerst dacht ik dat het niet goed was maar later weer wel .. yeah high five ..

net zo sneu als de Britse variant iig ..
en dat is prestatie opzich ..
Fail!
TopGear is uniek en dat moet je niet proberen te kopieeren, verzin gewoon iets nieuws.
Dit komt op hetzelfde neer, met veel lol, alleen hier komt het gemaakt over.
Daarbij is het Amerikaans, en de droge Engelse humor overtreft het toch.
Dus, TopGear USA: Be original!
@AlwinK: wat is Engelse humor ??
@lincoln:
fucking droog,
en redelijk intelligent..

erg on-amerikaans.
@bakkerst: “redelijk intelligent” .. yeah right ..
@lincoln: Lachband of niet, het blijft (een van) de fijnste soort(en) humor. Kan je dit niet appreciëren, dan ligt dit aan jezelf, want de overgrote meerderheid is het vermoedelijk met mij eens.
@lincoln:

redelijk intelligent inderdaad, voorbeeld:

Komt een paard een Engelse pub binnen, vraagt de barkeeper “Why the long face?”

Ik vind em prachtig, velen zullen hem niet begrijpen, en andere begrijpen hem wel maar vinden het gewoon stom. Ieder voor zich.
@bakkerst:
da,s zeker een “intelligente” grap ..
ik ben er te dom voor iig ..
@lincoln: kom kom, je gaat me nu niet vertellen dat Amerikaanse humor WEL intelligent is.
@bakkerst: Wij hebben al onze eingen topgear alleen heet het hier autoblog :D

hoe kan een land dat nascar als een race sport ziet nou auto’s testen
@RND: Wat is NASCAR dan? Ballet? Een trombone recital?

Idioot…met 320 km/u bumper op bumper rondjes rijden is geen race sport?

Ik wil ’t jou nog wel eens zien doen…
@bozewolf: als jij voor me rijd vind ik het prima, racen is voor mij persoonlijk niet alleen erg hard gaan, en natuurlijk zijn er inhaalskills nodig maar ik heb liever iets met bochten zodat je zit dat een auto nog eens moet remmen en weg gedrag moet vertonen… maar dat is natuurlijk een mening
@lincoln: Indien je dit niet kent, verwijs ik je graag door naar de stapels beschikbare documentatie: bv The Thin Blue Line, Little Britain, Monty Python en inderdaad, zelfs Top Gear ;)
@trigger565:
alles wat jij opnoemt is met een lach-band op de achtergrond zodat je weet wanneer er een grap gemaakt wordt ..

diep triest als dat je idee van humor is ..
@lincoln: Monty Python moet zowat de beste humor zijn die ik ken… Ik heb alvast nog nooit zo hard gelachen met een film als met Monty Python & The Holy Grail.
@Brammer:
dus omdat jij zo hard gelachen hebt .. is het “de beste” ??
@lincoln:

hmm, dat jij Monty Python niet grappig vind geeft aan dat Britse humor aan jou niet besteed is. Geeft niet, dan is het niet jouw ding, ik vind maar weinig Amerikanen echt grappig. Maar om een verschil in humor nou tot diep triest te bestempelen, dat vind ik weer diep triest. En ik vrees toch echt dat de “lachband” in Amerika is uitgevonden.
@lincoln: Als je dat inmiddels nog niet weet, zul je het nooit begrijpen. btw Hoe oud ben je eigenlijk? Als je al wat ouder bent is het al helemaal triest!
Eigenlijk had deze show gewoon anders moeten heten.. En zichzelf proberen zijn. Ben toch benieuwd !
Nouja ik denk dat je na het zien van deze ‘trailer’ niets meer hoeft toe te voegen.
Toch denk ik dat dit in Amerika populair kan worden.
@ Lincoln: engels humor is geen humor.

OT: ik snap niet dat ze Jay Leno niet hebben aangenomen als de Clarkson voor TG USA. Hij heeft humor, verstand van auto’s en is een échte liefhebber.
wanneer komt de nl versie met Wouter, Bavo Galama en Mart Smeets?
en nog gelijk ook:

uitvinder:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Douglass

ding zelf:
http://en.wikipedia.org/wiki/Laugh_track

doel van de uitvinding, extra lach toevoegen waar mensen eigenlijk iets helemaal niet grappig vinden, en dus “niet genoeg” lachen. Of, anderzijds, wat lach geluiden weg filteren.
@bakkerst:
vandaar dat “Engelse humor” het zo brood-nodig heeft ..
@lincoln:


Britse humor is in mijn ogen nochtans onovertroffen. Op wat Ierse humor na dan (vooral Ed Byrne is echt zalig).

Wat vind jij dan wel grappig?
@Hupke:
heb Chinese/Joegoslavische/Zweedse/Hollandse/Amerikaanse/Britse/Italiaanse/Spaanse/Poolse en laatst een Nepalese films gezien waarbij ik kaak-kramp kreeg van het lachen ..

ik zal mezelf toch zeker niet gaan beperken en uberhaupt denken dat “humor” niet universeel is ..
@lincoln:

mwoah, als britse humor een lachband nodig had, dan hadden ze hem daar wel uitgevonden denk je ook niet?

Ik zeg niet dat je er te dom voor bent, dat zijn je eigen woorden. Je kunt hem leuk vinden of niet, maar voordat je zover bent moet je de grap eerst begrijpen. En dat lukt niet iedereen.

Ik moest even denken aan een stukje uit de film van Borat, waar hij bij een amerikaan op “grappenles” oid gaat. “NOT- jokes” en “knock-knock jokes”

Yahj, grappig man, dat er überhaupt lessen nodig zijn om mensen humor bij te brengen is hoogst merkwaardig, en in mijn ogen tekenend voor een samenleving.

http://www.youtube.com/watch?v=-tR91q59gFo&feature=related
@bakkerst: net zoals jij probeert uit te leggen wat “Engelse humor” is ..
@lincoln:

“@bakkerst: net zoals jij probeert uit te leggen wat “Engelse humor” is ..”

verklaar u nader?
Ze zijn iemand vergeten in hun copie… The American Stig!
Ik durf niet te zeggen dat het slecht zal zijn. Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt, vooral door het feit dat er niets onplofte, er geen 10 000 mustangs in beeld waren en ze toch ook wel lol hadden langst de weg. En vooral omdat Mythbusters ook amerikaans is en toch geslaagd.

Alleen liever een Brits accent dan zo’n amerikaans geblaak.
Ach, kan leuk de concurrentie aan met Fifth Gear. Een degelijk autoprogramma, niks mis mee.

Je moet wel een rasoptimist zijn, wil je beweren dat dit slappe aftreksel alleen al qua humor en kijkcijfers in de schaduw kan staan van de “enige echte” (Top Gear UK dus..)
@ lincoln

Om het verschil tussen Engelse en Amerikaanse humor te begrijpen verwijs ik je door naar West End in London en Theater District in New York, ga er wat shows kijken en je zult snel het verschil merken.
In de VS gaat het over sex, wordt er in elke zin fuck gebruikt en schreeuwt de comedian je aan alsof je doof bent. Er wordt vaak ingespeeld op ‘the obvious’ waardoor een grap bevredigend is aangezien hij voldoet aan het verwachtingspatroon van het publiek.
In Engeland zijn grapjes understatements, vaak getypeerd als ‘intelligent’ omdat er van het publiek verwacht wordt om door te denken. De typering droog komt omdat comedians meestal niet zelf dubbel liggen van hun eigen grappen, niet schreeuwen en stoicijns het publiek in kijken, wat het contrast met de woorden uit hun mond des te groter maakt en de beleving van de grap doet vergroten.
@JPM:
maar daar zijn NL comedianten nog 100X beter in ..
is dat dan ook “Engelse humor” ??
Tja men kan hier de Amerikaanse TopGear variant wel voorbarig gaan lopen afkraken, ik vind de UK-TopGear anders ook weinig aan de afgelopen seizoenen. Af en toe zit er wat leuks tussen, maar ik betrap me er te vaak op dat ik zit te geeuwen tijdens afleveringen. Daarbij komt dat het nog maar weinig objectief is, iets wat het vroeger nog wel eens kon zijn. Driekwart van de afleveringinhoud is nep/in scene gezet (zoals laatst die aflevering dat die camper-landrover van Hammond affikte/de camper van Clarkson omver lag etc). Ze herhalen dezelfde grapjes nu seizoen na seizoen (het begint met steeds vaker te storen), niet echt mijn idee van wat TopGear ooit was en tegenwoordig nog steeds had moeten zijn. Ze wijken qua oordeel over auto’s zo erg af van de overige auto-programma’s dat ik zelfs dat gedeelte niet meer serieus/grappig kan vinden. Het enige wat mij nog écht elke keer weer BBC2 op zondagavond laat opzetten is de beeldkwaliteit/montage/special effects en de zeldzame goede autostukjes van TopGear. Voor mijn gevoel is TopGear echt voorgoed het entertainment-pad ingeslagen, humor die elke halvezool begrijpt (waar het vroeger nog vaak wat subtieler was, niet voor iedereen weggelegd). Ze zijn ontzettend voorspelbaar geworden in hun gedrag. Dit is uiteraard allemaal mijn persoonlijke mening, en het feit dat het programma nog steeds zulke gigantische kijkcijfers genereert zegt genoeg – succesvol is de relatief nieuwe formule zeker. Ik wens echter aan het begin van elk seizoen weer vurig dat ze terugkeren naar het wat minimalistischere TopGear, dat hilarisch/boeiend/redelijk waarheidsgetrouw/brits maar tegelijkertijd ontzetttend subjectief kon zijn..is er iemand die mijn mening enigszins deelt?(ik kijk overigens nog wel trouw elke aflevering,aangezien ondanks alle minpunten topgear nog steeds verreweg het beste autoprogramma op de buis is)
@RALM:

agreed.. de eerste paar seizoenen waren wat dat betreft wat beter gebalanceerd. Ik denk dat Top Gear een beetje inspeelt op hun internationale bekendheid/publiek. Wat meer voor de hand liggende grappen, wat makkelijker te verwerken, en een lagere kijkers drempel.

kutcomercialisme.. ;)
Net zo een fail als Topgear Australia
@Bozewolf: Wat NASCAR is? Dat wilde Top Gear (ja, de enige echte) de Amerikanen eens duidelijk maken doormiddel van het bekladden van elkander de auto’s. Dat was echt grappig.
Helaas vonden de Yanks het wat minder.

Tja, eens te meer het bewijs dat het daar een soort van religie is.
Graf bende! Nog slechter als RTL Transport wereld! Top SHIT was een betere naam geweest!
De trailer zegt me niet zoveel, maar wellicht worden we aangenaam verrast bij de daadwerkelijke uitzendingen. Ik blijf voorlopig getrouw TopGear kijken, althans na de vakantie van de drie britten. Het is iig een mooi extra zakcentje voor de BBC, dus verwacht ik meer (on)nodige exoten , challenges en serieusheid (zoals Senna docu) bij het volgende seizoen.
Ik werd na 10 seconden al helemaal gek van het amerikaanse commentaar en heb het filmpje afgezet. Nee geef mij maar gewoon de britse TOP GEAR
CHINEZEN AAN HET WERK
waarom proberen ze nu die typische engelse humor te kopiëren? gewoon een dikke show maken met muscle cars en ander dik geweld.
@Laue: hoi ..

wat is “typisch Engelse humor” ??
@Laue:
juist, jij begrijpt me!:p
Laat me raden:
Hun fast lap word gedaan op een 1/4 mile dragstrip?
onmogelijke missie waar ze aan beginnen, top gear is mede zo goed door de presentatoren. Als je Top Gear zegt denkt bijna iedereen direct aan Jeremy Richard en James. Gedoemd te mislukken dus.
Eh, ja. Waarom kijken ze daarzo niet gewoon naar Top Gear UK? Net als de Aussi’s, want dat is ook een wanstaltig geval van jewelste. Straks krijgen we ook nog een versie met Kalff, Pilarczyk en Ruud Lubbers…
Eerst maar eens de beginaflevering kijken voordat ik oordeel.
Ik hoop dat ze de tijd krijgen om te rijpen, de eerste paar afleveringen zullen heus wat onwennig aandoen.
Daarbij komt, TG USA richt zich op Amerikanen en die vinden andere dingen leuk.
weten jullie wat echt humor is ??

“intelligente” mensen met een vooringenomen mening over “intelligente” humor vragen wat het nu eigenlijk voorstelt ..
voor dat je het weet gaan ze die onzin nog bloed serieus verdedigen ook ..

echt .. droger kan het gewoon niet ..
en je illustreert weer prachtig dat humor persoonsgebonden is, want deze grap van jou vind ik dan weer geen zak aan. ;)
ach ..
voor mij ontstijgt het humor niveau van top gear UK echt niet het niveau van police academy 27 ..
behalve dat er in police academy nog wel eens auto,s voorkomen ..
ik begrijp niet wat er te verdedigen valt aan die poepie/kakkie/drollie grappemakerij ..
@bakkerst:
dat vind ik serieus jammer ..
ik vond het namelijk uiterst vermakelijk ..

en dat terwijl jij er meer moeite voor gedaan hebt als ik ..
the-budel-guy
ik mag ze nu al niet er is maar 1 top gear een dat is topgear UK
@ Bakkerst en Lincoln: jullie discussie is ook humor!
Heb het net terug gelezen en er hartelijk om gelachen…
;)

PS: Britse humor is idd onovertroffen, en nee, ik ga niet uitleggen waarom!
hahaha
@ lincoln: ik telde eigenlijk Top Gear niet mee in mijn hoofd… Eerder de genoemde Monty Python, Bottom, Little Brittain en noem maar op.

Maar inderdaad, ik trek Top Gear niet echt, kijk er zelden naar.
@Svenska_Aeroplan_AB:
creatief met kurk .. hertekamp .. rembo&rembo .. noem maar op ..
Ach, ik ben blij dat ik in positieve zin heb kunnen bijdragen aan het vermaak van simpele zielen. Daar kan ik weer de lol van inzien. En zoveel werk is even googlen niet hoor, maak je geen zorgen.
Toch zou ik er graag een aflevering van zien. Gezien de Amerikaanse voorkeur voor show en dramatiek zullen de dikke v8-en best vaak brullen en zal er veel rook te zien zijn. Zoals ook in dit filmpje, zie 00:23 .. me like!
Hopelijk gaan ze niet de hele tijd amerikaanse auto’s veredelen. Daar hou ik helemaal niet van.
@Mr. V8

Jay Leno presenteert een (dagelijkse) Late Night show, waar hij onlangs een nieuw contract heeft getekend.
Dat lijkt me lastig te combineren met de opnames voor Top Gear.
Wat ze wel al hebben laten zien is dat een super zware 5 meter lange yank beter off road is als een X5/Cayenne/Q7 :)

Ik wacht wel op de eerste paar afleveringen om een oordeel te kunnen vellen het zal zeker voor mij leuker zijn om naar te kijken aangezien er meer yanks in voorkomen.

Wat humor betreft zal het best goedkomen aangezien de beste scenarioschrijvers uit de States komen.
Friends/Seinfeld/Jay Leno/Conan/David Letterman/Jeff Dunham/Fresh prince enz enz en alle comedies van het witte doek.
I’ll stick with the original ;)
ze kunne beter Jay gebruiken
Laten ze deze opnames maar aan de andere kant van de plas liggen…wij doen het wel met de echte TopGear. Ik denk dat die humor mij wat meer zal aanspreken…;-)
@ Rob usa

Van al die namen/series die je net opnoemde heb ik nog nooit om moeten lachen. Maar goed daarom heet het ook Top Gear USA, ieder zo z’n humor.
wat een stelletje zielige amerikanen haters hier , tjonge zeg,onderneem zelf is wat dan.
Ben benieuwd of ze ook objectief zijn over Amerikaanse autos .. vast niet.

Denk dat het 1 en al reclame wordt en recensies worden gedaan op basis van de $$$-storting van het desbetreffende merk.. typisch Amerikaans dus.
Engelse humor is veel fijnzinniger dan amerikaanse humor.
Denk bijv. maar eens aan “the Office”…….lijkt me duidelijk wat de betere van de twee is. Veel subtieler ‘tussen de regels door”. Een wereld van verschil. Lincoln, wellicht wat te hoog gegrepen voor je?
@ Lincoln: hm, wist niet dat die programma’s die jij noemt Amerikaans waren??

;)

Maarrrrrrr, I catch your drift…
En je hebt ergens ook wel gelijk, ieder land heeft wel een paar toppers op humor gebied. Maar Engeland wel de meeste!
@Svenska_Aeroplan_AB:
ik begin ook niet over amerikaanse humor ..
ik heb het over humor .. in algemene zin ..

en omdat er in Engeland om de 10 jaar een grappige serie komt (en dan heb ik het over niveau “the mighty boosh” en i,m Alan Partridge) ..
wil nog niet zeggen dat top gear ook maar enige diepgang heeft ..

ook al denk je een hele pief te zijn het progamma zonder ondertiteling te kunnen volgen ..
en hoe bekakt JC dan ook kan spreken ..
de grappen en kwinkslagen zijn zo plat als een dubbeltje ..

iemand die daar “intelligentie” in ziet is gewoon zielig ..
die kan je net zo makkelijk keeping up appearances voorschotelen ..
of 1 van die 100 andere “typisch engelse” grappemakerij ..
Leuk autoprogramma, maar GEEN Top Gear! Top Gear kan maar op één manier, en dat is met Jeremy, Hammond en May, op een verlaten vliegveld in Engeland, zonder Amerikaans accent, samen met THE Stig. Al het andere komt niet in de buurt;)
Kweet niet hoor, maar t zag er best goed uit. Ik zou er naar kijken iig!
MotorsportMedia
Heerlijk om na te kijken, je moet er gewoon niet naar kijken als Topgear zijnde want dat is niet te evenaren.

Gewoon een Amerikaans auto programma.


Welk leuk met Tanner Foust btw, voormalig rally en Drift kampioen!
Je hebt (had ?) ook Top Gear Australia, zelfde formule, paar leuke ‘challenges’, maar even brilliant als de echte TG was het bijna nooit … De chemie & absurditeit van de presentatoren kun je niet zomaar even scripten, dat moet ontwikkelen
Bah zeg ik vind het nu al niks na bekijken van de trailer, de originele TopGear blijft voor mij de enige echte
@ Lincoln: zoals ik al eerder zei schaar ik Top Gear ook zeker niet in het rijtje ‘top Britse humor’… Maarrr de discussie was inmiddels wat algemener, over het verschil tussen Britse en bijv. Amerikaanse humor. En met de genoemde voorbeelden is en blijft de Britse humor dan de top!

Ondanks het feit dat Top Gear het gemiddelde behoorlijk naar benede trekt…

;)
@lincoln: Humor is persoonlijk zeker. Die van jou is blijkbaar iedereen jennen tot ze jou vervloeken.

Er zijn wel degelijk nationale verschillen in humor. Dat zie je bvb goed in de originele Franse Taxi, en de US-remake van Taxi.

Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat er geen goeie Amerikaanse komedie is, maar dankzij Hollywood is er wel een shitload aan ‘slechte’ komedie. Tussen aanhalingstekens, want er zal ook wel een publiek te vinden zijn voor de zoveelste Police Academy en co…
@Esprit_de_Flandre:
nope .. ik had 1 simpele vraag .. wat is engelse humor ??

en dat is een mind-set .. meer niet ..
net zoals “roze is een meisjes kleur” ..
ooit een keertje aangepraat ..

mensen kunnen een ander niet vervloeken .. louter hun zelf ..
een beetje verontwaardigt doen om hun eigen zotte-praat ..
en dat is idd bijzonder grappig ..
@lincoln:

Engelse humor zit hem vooral in zelfspot, iets wat je bijna niet treft bij b.v. Amerikanen. Kijk maar eens naar “mock the week” of “have I got the news”, daar wentelen de Engelsen zich op onnavolgbare wijze in hun eigen (politieke) sores en blijft niemand veilig, ook de koningin of de comedians zelf niet. In Top Gear zie je dat regelmatig terug als ze in hun eigen, failliete geschiedenis van autofabrieken duiken. Laatst die aflevering met de Reliant Robin gezien? Dat bedoel ik dus. Je gaat mij niet vertellen dat je het niet grappig vond toen dat ding voor de eerste keer op zijn kant ging.
All we know is… He’s not the Stig, but he is, THE STIG’S AMERICAN COUSIN.

http://astrx.files.wordpress.com/2007/04/snapshot20070409234139.jpg
Wanneer komt de Chinese versie? Potentiële kijkers genoeg.

Eén van de eigenschappen van een TG-presentator is dat hij niet bang is om z’n mening te geven, dus ook een Britse wagen zal, als het niet goed is, afgeschoten worden, en dat voor miljoenen kijkers.

Als ze dat in China tegenover Chinese auto’s kunnen doen, zal dat misschien een stimulans zijn om mooiere, kwalitatieve auto’s te maken.
Ziet er leuk uit!! Ik ga zeker rondsurfen of ik daar afleveringen van kan gaan zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).