Bentley Continental Arabia-edities

Auteur: , 24 Reacties

'Ken uw klant', dit lijkt aardig te zijn doorgedrongen op het Bentley-hoofdfkwartier in Crewe. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat er twee speciale modellen van de Continental Flying Spur en Flying Spur Speed voor het Midden Oosten op de markt komen. Want met zomaar een Conti val je er namelijk niet zo op.

Van de twee Arabieren-Bentley’s komen er slechts 50 op de markt. Deze zullen verkocht worden via de 10 dealers die Bentley in die regio heeft zitten. Ze verschillen van de gewone Flying Spur’s en Speed’s door middel van een aantal aangebrachte bling-objecten, zoals Arabia-badges op de voorspatborden, instaplijsten en ook op de niet te vergeten asbak. Zelfs de tankdop werd voorzien van een portie blinkend chroom met daarin de bekende ‘B’.

De Continental Flying Spur Arabia wordt verder voorzien van 14-spaaks 20″ velgen. De Flying Spur Speed Arabia krijgt 10-spaaks velgen in diezelfde maat, met de optie om daarachter keramische remschijven te laten monteren. Verder is er aan de binnenkant gezorgd voor stoelen die extra worden geventileerd (eat that, woestijnzon), luxe picknicktafels voor de achterpassagiers en werd er rijkelijk met chroom-accentjes gestrooid.

De twaalfcilinders blijven in beiden gevallen ongewijzigd. Dat betekent een top van 322 km/u en vermogen van 610 pk voor de Speed. Het koppel blijft 750 Nm en een 0-100 sprintje wordt in 4,8 seconden afgelegd. De ‘gewone’ Spur moet het maar doen met 560 pk en 650 Nm. Ook sprint deze 0,1 tel langzamer naar de 100 km/u. Het bijbehorende prijskaartje is nog niet bekend gemaakt.24 reacties

Ik ben dan wel geen arabier, maar doet u mij er maar eentje :D
te gewoon voor een arabier! :P
hij had minstens goud moeten zijn en met diamanten beplakte velgen
-edit: specs zijn aangepast-
@Citrofiel: De Flying Spur Arabia heeft “gewoon” 560 pk/650 Nm en de Flying Spur Speed Arabia heeft “gewoon” 610 pk/750 Nm.
@robbie: Jaja, snel aanpassen zodat ik gek lijk hè… ;)
@Citrofiel: wasn’t me ;)
@robbie: Ehm, dan zal ik jou ook wel niet hoeven bedanken voor het editten van mijn eerste reactie zodat ik toch niet gek lijk, behalve dat ik het zelf zeg in mijn tweede en deze reactie. :|

@Vinny_93: Should I be afraid?

On-T (heb ik nog niets gezegd): De extra’s lijken weinig en de aantallen best hoog. Ik ben benieuwd of genoeg mensen hier de meerwaarde van inzien om ze te kopen. Ach, waarschijnlijk worden het toch pimp-slachtoffers.
@Citrofiel: They work in pairs :|
Leuke VAG dit
choco-fontein achterin en ik neem ‘m
Arie op Safarie
Met varkensleder ??
Ze hadden m flying carpet kunnen noemen.
Gaap. toch maar een Ghost
Kijk en dat is nog eens makkelijk geld verdienen.
Geen grote dingen veranderen, leuke naam aan geven, beetje strooien met glimstripjes en je kunt je gedane R&D investeringen weer lekker verspreiden over een nieuwe auto.

De mensen van Bentley snappen ’t spelletje wel.
Is dit gedrocht nu nog steeds niet uit productie ?
Ik zou ‘m kopen, gewoon omdat ik de velgen zo mooi vind! Passen perfect, vooral met dat kleurtje en de chrome strips langs de zijkant..
@ Arie op Safari
Nee, dat is haram

@TWJ
Helaas is dat voor elk merk een gebruik bij auto’s die uit productie gaan. Kijk maar naar alle gelimiteerde oplagen van Gallardo’s, Arnages, Veyrons (VAG, VAG en nog eens VAG. Of heet dat tegenwoordig anders?). Gewoon marketing en interessandoenerij om wat lullige details.

@8
vol verwachting klopt mijn hart… De Mulsanne is trouwens ook al geen schoonheid.

Ik mag hopen dat ze niet allemaal zwart zijn. Dat is een beetje onpraktisch voor zulke hete landen, wit komt niet voor niets overwaaien uit de emiraten. Verder is het inderdaad een beetje te gewoon voor daar, ik verwacht ten minste two-tone en de optie voor een aanzienlijke engine-upgrade.
Leuke auto, de passat van de rijken
@W115: haha, LOL.. :) Toch een hele indrukwekkende auto. Ondanks de Arabische invloeden. Ik heb 1 keer in een Continental gezeten, maar man man, wat is dat interieur indrukwekkend. Zo waanzinnig mooi. Dat is bij deze ongetwijfeld niet anders. Als ik rijk was.. zou ik wel in deze dikke “Passat” willen rijden ;)
Ziet er wel goed uit, niet dat ik veel verschil zie buiten die velgen ;)
Tja, het zijn Arabieren voor iets hé . . . , en wie weet hoeveel aandelen zij hedendaags binnen de firma hebben, mede-eigenaars veronderstel ik . . .
Dan kan Bentley er meteen een fatsoenlijke grille in zetten. Ik dacht dat je voor die paar ton voor de standaard auto wel een echte RVS grille kreeg. Echter het is gewoon een plastic dingetje. Bespottelijk gewoon. Daar wil je als Arabier ook niet mee gezien worden.
Ziet er prima uit! Beetje tunen dat ding (wat leuke pk-tjes er bij) en dan mij er maar één;)
mooie auto komt er een naar nederland?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).