G-Power Hurricane RR rijdt nieuw record: 372 km/u

Auteur: , 35 Reacties

Want ook snelle zakensedans uit Beieren kunnen heel hard.

Over snelheidsrecords gesproken. Kennen we de tuners van G-Power nog? In 2008 wisten ze een record voor “Snelste Sedan” neer te zetten: 360 km/u. Niet lang daarna gingen ze daar zelf weer overheen: 367,4km/u. Die laatste poging werd verreden in de Hurricane RS; een M5 die dankzij twee compressors 750 pk ophoest. Maar die compressors zijn nu weer vervangen door twee grotere exemplaren, plus nog hoop andere tweaks zoals versterkte zuigers en andere instellingen voor de ECU. Resultaat: 800 pk en een angstaanjagende top van 372 km/u.

Het is ze weer gelukt. 50 pk erbij gepropt en de v-max van deze opgekalefaterde M5 stijgt met 4.6 hele kilometers per uur! Nutteloos? Wellicht, maar nu is het natuurlijk wachten op een M5je dat de 400 km/u-grens doorbreekt.

A few weeks ago, the air is tight with tension when the G-POWER engineers give their “go” for the M5 HURRICANE RR to manage the ultimate test: High Speed. It takes only a few minutes to change the standard 20 inch G-POWER forged wheels to 19 inch ones. The wheels, especially fitted with Michelin Pilot Sport tires that Michelin are certified for top speeds of more than 370 km/h. The HURRICANE RR is ready to go, the test track as well. Apart from the swop of the wheels the HURRICANE RR is completely standard and relies predominantly on its power of the bi-supercharger engine. And just a few laps later it is done. The analysis of the engineers states a top speed of 372,1 km/h. World record! Once again…35 reacties

Wow DAMNNNN!!!!! Typisch geval van OMGWTFBBQ!!! 372km/h??? Kom je aan met je RS6je…
Nice, nu even doorchippen tot 1500 pk en dan 450 km/h halen :P
je rs6je tunen naar 750 pk is alleen heel wat goedkoper, en de rs6 van dieseltuning is nog niet getest op topsnelheid dacht ik.. maarja kwa looks toch liever een m5 :P
Geef mij maar een RS 6, of van MTM of een originele.

Zou met beiden tevreden zijn.
Liever een RS6, die ziet er tenminste een beetje uitgebalanceerd uit. Dit is net origami op wielen.

Is die RS6 van Essen Dieseltuning al eens over Nardo heen gejaagd?
@Jochempie: Nee, maar ze gaan er binnenkort met een x5m met 950pk erop los las ik net in de krant =)
Ik krijg hier echt een dik BOEIE gevoel van. Ik bedoel dit is gewoon vermogen vermogen en nog eens vermogen. Hoe vaak kan hij dit doen? Hoeveel koper zouden er voor zijn en hoeveel van die gaan het effectief proberen?

Daarbij waarom de E60? De E39 ziet er beter uit en heeft minder luchtweerstand. En de F-10 zal ook wel gestroomlijnder zijn.
Een Brabus Rocket die heeft “maar” 730 pk en die ging 366km/h. En is een stuk mooier :D Dat wordt hem dus.
rocket is ook wel een heel stuk duurder ;)
leuk hoor ..
al dat vermogen en snelheid ..

maar alleen maar nuttig in downtown London ..
@lincoln: Ongelooflijk hé, al dit soort auto’s worden gekocht door arabieren of andere mensen die geen blijf weten met hun geld, en gaan er dan wat mee patsen aan 30km/u in een drukke straat. Daar gaat al die ontwikkeling voor aan die snelheid te geraken dan heen, puur zodat die jongens kunnen patsen met wat cijfers, heel zielig vind ik dat. En nee, dat heeft niets te maken met jaloezie.
@Brammer:
opscheppen en uitsloven is universeel ..

hun doen dat op deze manier ..
niet echt heel elegant in onze ogen ..

heb genoeg NLers gezien in andere landen die zich ook als onbeschofte hufters gedragen ..
dat zijn dan ALTIJD toeristen ..
mensen die zaken komen doen passen zich makkelijker aan igg ..
(NLers dan he) ..
Knappe prestatie… Is toch ongelooflijk dat je met een “gewone” sedan zo’n snelheden kan halen…
Mooi, zo zonder spoilers en toeters en bellen. Kerel in het filmpje in de replies heeft wel helemaal geen stuurtechniek!
Alleen de striping verwijst nog naar M…
@AMG Powerrr
die rocket heeft wel een 6L v12 met bi-turbo ;)
en deze 5L V10 Bi-Kompressor ;)
@G-Power: word mn nickname nou gewoon gejat :O
Het wachten is op de eerste M5 die 400 km/h kan.
@G-Power,

wat wil je daar mee zeggen?
G-Power M5 Hurricane RR vs MTM RS6 Clubsport

Vergelijking door Autobild tv van deze monsters in het Duits: http://www.youtube.com/watch?v=y7L7T50MP4E
integralechubasco
… er rijden genoeg huistuinenkeukenauto’s rond met 1500 tot 2000 pk… dit is gewoon de klojo onder dikdoeners…
Hoezo nutteloos. Ik bedoel, je record is gevestigd om 360-en-een-beetje. De eerste die daar enigszins bij in de buurt komt is de MTM (Clubsport) RS6, dus wat is het nut ervan om je eigen record nog scherper te zetten zonder dat er concurrentie is? Het kost alleen maar geld en M5’jes. Waarvan er 20.000-en-een-beetje gemaakt zijn.
@ iedereen

Weet iemand hoe die snelheidsmeter heet die op het raam zit geplakt? Ik heb hem al vaker gezien, ook bij de gumball 3000.
Bij voorbaat dank.
800Pk, 372km/h en de mededeling dat 50pk = +4,6 km/h.

Om 400km/h te halen, zouden ze bij deze bak dan minimaal 6.01x diezelfde winst erbij moeten knutselen = +304pk. Totaal aan minimaal benodigde pk`s: 1104!! Nou dan hebben ze nog even…valt dat nog onder de noemer: Uitdaging? En als het eindelijk gelukt is, dan…tja…wat eigenlijk?
@Count_Orlok: er is al een X6M waar G-Power de v10 uit de M5 in heeft gehangen, die levert 950 pk. dat moet dus in de M5 ook wel kunnen. dan nog even 50 extra en gaan met dat ding.
@Count_Orlok: Er zijn auto’s die met 1001pk door de 400 km/u grens heen kunnen. Lijkt me dat de uitdaging bij een M5 dan vooral in de stroomlijn zit?
Als ik deze de nog steeds mooie inmiddels oude 5 zie, ben ik erg benieuwd naar de nieuwe M5. Wat een bruut zal dat dan worden. De nieuwe 5 nog mooier en in echt alleen maar nog imposanter.

De nieuwe M5 zal denk ik gehakt maken van de nieuwe E63 AMG en de nieuwe S6 ook al is deze auto nog niet op de markt. Maar het is niet moeilijk te voorspellen hoe die auto eruit zal gaan zien. Audi is behoorlijk voorspelbaar qua design en zal die doorvoeren in de volgende generatie van de S6.

Overigens is de huidige Audi RS6 prachtig en ik ben bang dat de nieuwe Audi RS6 veel minder zal worden dan de huidige.
In je M5 een Veyron voorbij? Ik zie het nog niet gebeuren…
vandaag ingehaald door een standaard RS6, in een Baustelle ging hij met gelijke snelheid van 100km/u vol op het gas, nou, dan ben je toch wel even stil…
snelheden boven de 300 vind ik onverantwoord op de openbare weg… niet dat 250 niet gevaarlijk is, maar dan heb ik er toch liever een rolkooi in dan 50pk extra!!
rocket een 6 liter v12 bi turbo ?
dacht tog echt dat het een 7,3 liter was of ben ik nou gek ?
Ideaal voor de snelle zakenman… komaan kinderen stap maar in!
@mark: De Brabus Rocket is in de basis een CLS500 en beschikt over een 6,3 liter Biturbo V12 blok (voorheen 5,5 liter)

OT: Tja, 800pk en een top van 372.
Brabus had “maar” 730pk en haalde 366km/h.
Alsnog leuk voor G-Power.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).