Kijktip: 92-jarige carnut granny bij Jay Leno

Auteur: , 26 Reacties

Bijna een eeuw op deze wereld en nog steeds is Rachel Veitch instaat om auto te rijden. Sterker nog, ze is er totaal aan verslingerd. Dé ideale gast voor petrolchinhead Jay Leno om eens even mee over auto's en zo te babbelen.

Sinds 1964 is ze in het bezit van een Mercury Comet Caliente (archieffoto) en inmiddels staan er 563.000 mijlen op de teller. Omgerekend meer dan 900.000 kilometers. Nu, zo’n 18 accu’s, 8 uitlaatdempers en ongetwijfeld nog wel meer onderdelen verder, rijdt ze er nog steeds in rond. Een bijzondere prestatie die al eerder in verschillende media werd uitgelicht.

Vorige week mocht ze aanschuiven bij Jay om wat meer over haar leven en dat van haar trouwe Amerikaanse vierwieler te vertellen. Hieronder de beelden!26 reacties

Darr kunnen die puistenkoppen met hun petjes nog wat leren.
prachtig
Petrolhead? Doet me denken aan dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=51YRRx2eeow vanaf 2:00 min, hij snapt de launch control nog niet eens na een uitleg…
@audiracer: dat is idd DE graadmeter :S Volgens mij werkt het uiteindelijk allemaal prima. En ik kan het Jay wel vergeven dat hij niet exact weet hoe een launch control systeem werkt op een Panamera.
@audiracer:

Jij moet je nog afvragen of Jay Leno wel een echte Petrolhead is?
@audiracer:
Nu vraag ik me af of jij wel een echte Petrolhead bent.
Kijk alsjeblieft op zijn site en geloof me, supercars zijn leuk maar zelfs van een kleine Fiat weet hij een fantastisch verhaal te maken.
Ik zal het je makkelijk maken:
http://www.jaylenosgarage.com/at-the-garage/classics/1959-fiat-millecento/
@audiracer: de beste man kan met zijn ogen dicht meer fixen aan een auto dan jij met je ogen open. Kan waarschijnlijk ook over iedere willekeurige auto die in de VS ooit is verkocht meer vertellen dan jij kunt lezen… ga jij maar audi folders op serienummer sorteren…..
@audiracer: zielepoot. Kom een keertje terug als je iets van auto’s begrijpt. Zoals deze hoogbejaarde dame.
Wat een mooie wagen zeg…

Grappig dat Jason Statham er ook zat
1964 .. nou niet echt een “mooi” jaar ..
kwalitatief dan weer uitstekend ..
oersterke blokken/bakken en 1.6 mm plaatstaal is het dunste dat je kan vinden op zo,n ding (en dan nog onverzinkt ook) ..

ach .. gewoon een kwestie van niet bezuinigen op onderhoud ..
@lincoln: en dankzij de lifetime warranty op de batterijen en schokdempers wordt deze oma gehelpen om de onderhoudskostne te beperken, ten spijt van Sears en J.C. Penney
respect!

das pas mileuvriendelijk!
gebruiken tot iets op is!

en zo te zien kan ie nog wel even mee :)
Leuk:)Grappige dame.
Wat een heerlijk mens, ik adopteer haar bij deze als mijn pleegoma!
Hahaha… Petrolchin.. :) Wel een gave gast die Jay.. zijn autocollectie is zo ongeëvenaard … als ik zo rijk was zou ik ook zo leven, zeker weten.
“Vehicle collection
Leno owns approximately 200 vehicles, including about 100 cars. He also has a website called “Jay Leno’s Garage,” which contains video clips and photos of his automobiles in detail.

He has a regular column in Popular Mechanics which showcases his car collection and gives advice about various automotive topics, including restoration and unique models, such as his jet-powered motorcycle and solar-powered hybrid. Leno also writes occasional “Motormouth” articles for The Sunday Times, reviewing high-end sports cars and giving his humorous take on automotive matters.”
launch control ??
dat is toch uitgevonden voor de on-petrolheads ..

en over wereld vermaarde auto collecties gesproken ..
al iemand naar het Louwman museum geweest ??
@lincoln: check the nickname… niet echt een merk voor echte rijders wel?

Het nieuwe museum nog niet, het oude in Raamsdonksveer wel. Leuk, mooi spul, maar ik had de indruk dat de collectie groter was dan er ruimte was om de spullen te presenteren. Hopenlijk is dat nu beter.
Lincoln, haalt de woorden uit m,n mond. Launch control echt iets voor de auto noob die alleen maar wil pochen aan de bar.

Ontopic, wat heb ik genoten van dit prachtige filmpje. Kan audiracer niet bij dat vrouwtje op les om een echte petrolhead te worden hahaha.
Trouwens nu net het filmpje gekeken van die launch control.
Was ook wel zo handig geweest als die vent het goed gezegd zou hebben. Nergens verteld hij duidelijk aan leno dat ie met links op de rem moet staan en rechts volgas moet geven.
Als dat je niet verteld word hou je je voeten zoals je normaal in een automaat rij, alles met rechts dus.
Een autogekke oma.. Gilf anyone? :P
@RenesisHP: Dat gaat te ver. In de hoek, jij.
@audiracer: wat een afschuwelijk pessimistische ventje ben jij zeg. Eerst bij het artikel over de 458 crash nu dit weer. Wie ben jij om te zeggen dat Jay Leno geen autofan is? Heb je wel een van de website jaylenosgarage.com gehoord? Daar staat een website vol bewijs dat hij het wel is.
geweldig mens ,en in die tijd maakte ze nog echte auto, toen was er nog kwaliteit, leuk filmpje.
Wat een zalige TV show is me dit :D
Jay and that granny RULE !
Volgens mij is dit pas echt een vb van een premium car.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).