Rijtest & video: Wolf Racing Ford Focus RS

Auteur: , 58 Reacties

Van een goede auto zou iedere tuner met zijn fikken af moeten blijven. Toch? Of valt er nog wel wat te verbeteren aan een topper zoals de Ford Focus RS?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]

Ford Focus Wolf video

Het kan in ieder geval anders. Dat was dan ook het eerste wat in me opkwam toen ik oog in oog stond met de Wolf Racing Ford Focus RS. Anders. Een eufemisme voor niet zo mooi. Spuuglelijk is ook weer wat overdreven, maar de stickermanie op de Wolf Focus RS mag van mij achterwege worden gelaten. En die stickers zetten nog een vreemd proces in gang: ik nam de auto niet meer serieus. Bijna ogenblikkelijk schreef ik de Wolf Focus RS als een sterk staaltje optische tuning. Ongetwijfeld zijn er liefhebbers voor te vinden, maar dit was niet mijn kopje thee.

Wolf Racing Ford Focus RS

Daar sloeg ik de plank finaal mis, waar ik pas achterkwam toen ik een blik in het interieur wierp. Daar zag ik een rolkooi. Dat zou de eerste de beste McDrive racer laten vallen om in plaats daarvan LED achterlichten te specificeren. Een rolkooi is voor mensen die echt hard willen rijden en daarbij bedenken dat een grande carambole dan ook tot de mogelijkheden hoort. Mensen die regelmatig trackdays aflopen of de Nurburgring frequenteren bijvoorbeeld. Laat Wolf Racing nou juist veel klanten hebben die dat plegen te doen. De hardware (en software) matige upgrades zijn dan ook veel serieuzer dan je op basis van het uiterlijk zou zeggen.

Wolf Racing Ford Focus RS

Wolf Racing Ford Focus RS

Het stevigere sperdifferentieel kan ook beter met een hoger koppel omgaan, wat goed uitkomt. Wolf Racing nam ook het motormanagement stevig onder handen, waarbij het vermogen steeg tot 360 pk. Nog belangrijker is het met 27% gestegen koppel, totaal is er nu 559 Nm voorhanden bij 3100 tpm! De Wolf Racing Focus RS geeft de RS500 dan ook goed klop, met vooral een veel hoger koppel. Met alleen de aandrijving op de voorwielen is dit zelfs voor het briljante Focus RS chassis een hele bak aan kracht om te verwerken, maar het gaat ‘m goed af. Toegegeven, we hadden alleen fijn droog asfalt, maar dan vertoont het Wolfje ook geen rare fratsen. In de regen zal het allemaal wat spannender worden, maar daarin staat deze Focus RS niet alleen. De performance upgrade kost een alleszins schappelijke 1299 euro, het sperdifferentieel is met 2500 euro een stuk kostbaarder.

Wolf Racing Ford Focus RS

De prijslijst vermeldt verder de vele stickers en andere meuk, maar dat mag niemand boeien. Wel geinig is de versnellingspook met de daarin opgenomen display met ingelegde versnelling. Handig als je twijfelt welke versnelling je net had gekozen, hoewel dat met een flipper bak veel waarschijnlijker is. Veel serieuzere opties voor de die-hard zijn echter ook aanwezig: Wolf Racing biedt een aangepaste intercooler en een oliekoeler. Beiden zorgen er niet voor dat het vermogen of het koppel op zijn top stijgt, maar maken de Wolf Focus RS wel veel robuuster. Ook op een loeihete dag moet de RS Clubsport probleemloos vol kunnen knallen.

Wolf Racing Ford Focus RS

Wolf Racing Ford Focus RS

Het aangepaste instelbare onderstel is er ook niet alleen voor het uiterlijk. Dankzij de verlaging van het zwaartepunt kunnen nog hogere bochtsnelheden worden gehaald. Het gehele plaatje kan worden gecomplementeerd met 18, 19 of zelfs 20 inch velgen. Die laatste maat lijkt me potentieel iets te veel van het goede en de testauto was dan ook uitgerust met 19”-ers. Hoe het rijdt? In één woord fantastisch, maar dat doet de standaard Focus RS (en de RS500) ook al. Toch voelt de Wolf Racing versie weer net een tandje meer dedicated, met nog meer grip, tractie en respons van het onderstel. De meeste upgrades zal je pas echt gaan waarderen als je je Focus RS regelmatig op het circuit uitlaat. Maar als je er toch één hebt, dan zien we ook geen reden waarom je dat niet zou doen. Filmpje!58 reacties

En wij maar hopen op die supercarshowdown!

*nog een weekje wachten dan maar*
Vanbinnen is ie wel knap, van buiten té johnny.

knappe test!
@kevinw: Knappe test? Jij hebt in één minuut het artikel gelezen en/of de video gekeken? :P
Oh, nog even wachten op het hoogtepuntje dan. :twisted: Vanavond dan maar dit.
-edit: fijn om te weten zeg-
Daar zouden ze inderdaad af moeten blijven. Helaas zijn de krachtigste en meest exclusieve modellen juist het grootste slachtoffer van de tuners. In de toekomst doen als bij Bugatti: een non-tuning akkoord sluiten bij aankoop. En toch hebben ze bij Mansory eentje getuned. Gelukkig is er nu een krachtigere én standaard Veyron, én krijgen ze de linea vincero niet verkocht. Dat zal hen leren om zo respectloos om te springen met zo’n supercar!
ik ga echt over mn nek van dat two-tone MS-Design achtige gedoe…
wat een lelijke auto is dat zeg
Klinkt ie ook een beetje leuk?? Ik kan het filmpje niet kijken, daar is internet hier op de camping te traag voor….
Nou, als we het foute grijze eens veranderen in carbon fiber met een heldere laklaag, dat zou een hele verbetering zijn. Desnoods plakken we er zelf wel vinyl met carbon-look overheen.

Leuke auto, maar ik denk dat deze echt een heel specifieke doelgroep heeft.
Grappig dat shot met dat overstekende beestje op 3:20 min :lol:
@Svensson: Die haalde het niet…. :D
@V-Power: Das toch nice! :D Zoiets is ook niet voor jezelf, maar eerder voor de bijzitter en passagiers. Dat zijn leuke details vind ik, persoonlijk dan.
@Citrofiel: Nice opgemerkt. :D
En over de wagen;
Vind inderdaad ook dat grijze op niet veel trekken maar dat blauw van de auto zelf, ja hoor, dat dan weer wel…
Ik zag een muis lopen haha!
Als je denkt dat de uitstraling: voor mij is het beste zelfs nietr goed genoeg wil hebben….ja dan is dit natuurlijk een uitkomst.

De vraag blijft natuurlijk of je een beetje succesvol en vooral positief over komt als zelfs het beste niet goed genoeg is.

Volgens mij ben je namelijk een heel stuk stoerder als je gewoon tevreden bent met het origineel….ook al heb je daar dan iets op aan te merken.
Volgens mij moet je deze RS zien als een mooie dame, maar met porno-blond haar.. Het is wel leuk, alleen toch een beetje fout. :mrgreen: Goede rijtest weer heren!
De laatste paar videoreviews vind ik echt teleurstellend kort.. Nog geen 4 minuten met 10 seconden intro en 15 seconden eindgeneriek, drie-en-halve minuut materiaal dus. En het enige dat er gebeurt is feiten die verteld worden (maar daarvoor kunnen we evengoed de tekst lezen) en het geluid dat we dan eens horen. Echt gereden wordt er niet, en dat is wel jammer ! Edoch ben ik nog altijd blij dat er filmpjes uitkomen, alleen ben ik iets minder enthousiast dan vroegah.
@Brammer: Zal in dit geval ook wel komen omdat ze al met een gewone RS en RS500 hebben gereden, en dat Wouter ons dus het verschil uitlegt, wat bestaat uit heel veel plastic aan de buitenkant, grappige dingen aan de binnenkant en nog wat spul onder de motorkap. ;)
Waarom ken ik deze nog niet? Wat een radicaal geil ding zeg! :D
Lelijke plastic achtige diffuser en velgen. Stickers zijn ook overbodig.
Echt een super hardcore versie voor de trackies. Mooie specs en verbeteringen! Toch twee dingen: laat alstublieft de stickerzooi achterwege meneer Wolf. En wat ik jammer vind is dat door de rolkooi de zonnekleppen niet meer sluiten tot tegen het dak.. een detail.. maar toch.. minder..
De bodykit is best wel mooi, de stickermania echter niet.. Je kunt natuurlijk ook gewoon alleen de prestatie-upgrade kiezen, zou ik ook doen voor maar 1299 euro.
Ik vind de versnellingspook met schakel-indicator een beetje overbodig. Ik kijk zowiezo nooit naar mijn pook in welke versnelling hij staat.
Ik heb de Wolf Focus RS vorige week gezien in Duitsland in het gifgroen.

Wel lachen dat hij nu als rijtest is.
@ citrofiel

Nee de video stond al 5minuten vroeger op abhd :D
@kevinw: Oke, daar heb je me. ;)
Blijft een mooi geluid dat van die 5 cilinder.
1299 euro geen geld inderdaad voor 54pk’s erbij. :-)
Aan de ene kant is tuning verkrachting, aan de andere kant komt de doorsnee meuk op een gegeven moment je neus uit. Dus een paar getunede uitvoeringen kunnen dan een prettige afwisseling zijn.
lelijk al die zilveren accenten, een gewone standaard RS is al leuk genoeg
ik was de focus RS al zat na de eerste rijtest,
@renesisHP je hebt tuning kan verkrachting zijn maar als het goed gedaan is en spreken we over modifying dan is’t echt af neem maar is een kijkje op onderandere europrojectz.com
of cleaned.be dat zijn mensen met een passie voor auto’s mooi te maken met respect en de grootte K van kunst
@johanbelgium:

Ik ben ook een fan van nuttige tuning. Remmen, banden, onderstel, etc.
Meestal niet zo van de optische tuning. Hoewel er altijd uitzonderingen zijn. Sommige auto’s worden er daadwerkelijk mooier van.
Wolf is een zeer bekende binnen de Ford-tuning. Alle stickers en opzichtige spuitwerk is puur marketing, kijk maar eens bij een van de vele andere tuners.
Ik kan het me nog herinneren in de jaren 80/90, spoilers waren hot. Maar nu in 2010 zijn spoilers letterlijk en figuurlijk ‘spoilers’ (verknoeiers) het staat op geen 1 auto meer… of het door de vormgeving komt?

*spoiler eraf, en het ziet er al een stuk aantrekkelijker uit*
al die stickers en al eraf. rolkooitje eruit, G kracht meter veranderen naar een turbometertje (dus ook even turbo’tje erin drukken), de pook weer normaal. alles wat zilver/grijs is buiten zwart maken, dus ook de difuser enz., behalve de zijspiegels. de velgen mogen er opzich nog wel op zitten.


en dan…. dan is ie jammie!
@GTR
even voor de duidelijkheid: Focus RS is een 2.5 liter TURBO
@Kyanite:

oops, genant, komt vast door de ramadan haha. nja goed, druk er gewoon een grotere garet turbo in, weet ik veel, gewoon meer kracht eruit neuken. :p
Whoaah die backfire als de auto in het filmpje vanuit stilstand optrekt. Keiharde dampende stampende porneauuu.
Hulde voor deze wagen. Alleen een ander setje velgen was mooier geweest.
Ben niet meteen een fan van de velgen die op deze zitten..
Voor de rest vind ik de het wel een leuke kleurcombo :)
Erg foute auto, had het ook na de eerste test al gehad met de Focus.
Mijn tong ligt op de grond !!!
Oke , het uiterlijk is niet helemaal , maar de rest ;-)
haha ik vind ‘m wel mooi van uiterlijk mooier dan de gewone en verder zit t ook wel goed. doen dus
de velgen alleen mwa
Kijk! Johan uit België snapt het tenminste!

Demo / PR auto van Wolf Racing, dus iedereen moet zien dat dit een versie van hen is.

Die rolkooi zit erin vast geschroeft… zeker de voorste beugel doet wat vraagtekens rijzen!

De RS500 is al bloedjesnel… zoals tevens de ‘gewone’ RS. En beiden waren al serieuze stuurauto’s. Dit is gewoon een PK uithangbord van Wolf Racing; ik zie het als een body builder (opvallen) t.o.v. een gespierde kerel.

Wolf Racing kiest voor de makkelijke weg.
Beetje tuning bovenop het origineel. Motormanagement bij een Turbo motor geeft meer winst natuurlijk en over de emissie/uitstoot & verbruik hoeven ze zich t.o.v. Ford geen zorgen te maken.

edit. de McDrive racer kan niet eens een RS500 of een RS betalen, dus waar gaat het over?
En weer eens een leuk filmpie met Wouterrrr!
Toch zeker niet druk met Powned?
@wouter; toevallig tegenaan gerold toen je wakker werd ? ;-)

Heerlijk geluid idd !
@ Wouter
Het platen-sperdifferentieel moet je elk jaar (afhankelijk van je rijstijl) laten stellen dan wel nieuwe platen monteren. Het “standaard” Quaife diff werkt met wormwielen die vrijwel niet slijten, beetje fit-and-forget. Om dit te onderschrijven geeft Quaife bovendien levenslang garantie op hun diffs, dat is nogal een statement. Dus dat het platendiff de krachten beter zou aankunnen is niet helemaal de waarheid.
Wel werkt in extreme situaties waar een wiel helemaal van het wegdek loskomt (bijvoorbeeld curbstones) het platensperdifferentieel ook, waar het Quaife diff alleen werkt met de voetjes op de vloer. Die situatie kom je eigenlijk op de weg nauwelijks tegen.
@ralph. Ík zie het als een body-builder (opvallen) t.o.v.een gespierde kerel’????? en meer van dat soort onzin. Wat wil je nou zeggen kerel.Je praat poep.
Het uiterlijk past wel bij deze uitvoering, gewoon lekker overdreven. Je wint toch wel bij het verkeerslicht of op de snelweg.
Ik doe niet eens de moeite om dit te bekijken… Wat een marginaal ding
Leuke test, maar wel met een al te vaak geteste auto….
Wat wordt de volgende?? De 400pk en 600nm sterke RS van Pumaspeed ?? ;)

Enneh, waarom een Quaiffe diff vervangen voor een ander Diff?
ps. dat shirtje dat je aan hebt is te gek!
als je geen zin meer hebt of geen creativiteit/connecties maak dan geen filmpje. Weer een saaie auto, te kort. Dat ding kan hoe hard en gaat van 0-100 in? Helaas
Heerlijk geluid! Maar hij ziet er niet uit:S
Doe mij toch maar een wolf in schaapskleren..
Weer een Focus….
Die velgen en die pook.. dat kan echt niet.

De turbo flutter wat je hoort in het filmpje is overigens ook niet echt gezond voor het blok toch? Kon me herinneren dat dit geluid (als van een ratelslang) kwam door het verkeerd afstellen van de turbo waardoor de spoel abrupt tegengehouden wordt bij het schakelen *(en dus niet netjes kan uitspoelen)

Ik heb het nog even opgezocht en vond dit: “A compressor stall like this can cause excess stress and wear on the turbo’s shaft or bearings under higher load applications of the turbo (around 15 psi (1.0 bar) and greater depending on the trim and flow rate of the compressor side)”

Zie ook wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Wastegate

Apart dat dit bedrijf dan zo de auto heeft afgesteld. Bij de standaard RS hoor je dit namelijk helemaal niet.
@ardonjr

“De Turbo Flutter” is een ‘Dumpvalve’ ;-)
@Dreumeltje: Dan klinkt die ‘dumpvalve’ wel heel erg verrot.
waar komt dat geluid in de video op 1.10 nou percies weg?
vanuit de versnellingsbak?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).