Handsfree bellen staat gelijk aan 0,8 promille alcohol

Auteur: , 21 Reacties

Vandaag gaat er weer een stukje non-nieuws rond in Nederland. We weten immers al JAREN dat handsfree bellen nauwelijks veiliger is. Ditmaal word er echter een vergelijking gedaan met drunk driving; iemand die handsfree belt zou net zo verward zijn als iemand die met 0,8 promille alcohol in het bloed achter het stuur kruipt...

Ja, leuk. Nu is het wachten op de vergelijking met het draaien aan de volumeknop van je radio (tijdens het rijden uiteraard), hetgeen gelijk zou staan aan drie snuifjes wit. Praten en schakelen tegelijk is helemaal een doodzonde, we wachten dus op een waarschuwingscampagne. Tot die tijd raden we iedereen aan om een automaat te kopen.21 reacties

* zet telefoon uit en trekt nog een fles open *
Rijden en bellen leid altijd af, zeker als het een gesprek is waar je ” wat meer” moet nadenken.
Ik zie bijvoorbeeld op de A1 bij muiden ( daar zijn nu wegwerkzaamheden ) wel eens mensen bellen ( soms telefoon in de hand soms handsfree ) maar je merkt vaak aan het slingeren dat ze niet genoeg geconcentreerd zijn.
Auto rijden is op sommige momenten je hoofd erbij houden en niet met andere zaken bezig zijn.
Als het te controleren was, had NL het direct willen verbieden zeiden ze.

Jaja, later mag niets meer. Later wordt de voorpassagierstoel uit de auto gesloopt. Achter de bestuurdersstoel komt een wagenbrede rode lijn. Je krijgt de waarschuwingsbordjes die ook altijd in bus en tram hangen dat je niet mag praten met de bestuurder. Interieurs worden volledig ontdaan van design, want tja daar hoef je toch niet naar te kijken.
Verbieden hoeft niet, maar mensen moeten wel wat Berlingo al aanhaalt kunnen inschatten wanneer ze beter even niet kunnen bellen, of beter dat gesprek buiten de auto kunnen houden. Handsfree of niet, je gaat toch met je hersenen naar het gesprek voor een deel. En soms is dat helemaal geen probleem, maar in sommige situaties is het niet zo slim.
Het ligt dus eigenlijk weer aan het inzicht van de automobilist, maar dat is met alles bij het autorijden. Sommige acties zijn niet verboden, maar slim kun je ze ook niet noemen :-)
ben benieuwd hoeveel promilage 2 jengelende kinderen achterin is
@rob1137xx: haha, lol…nou, die stress moet het overige verkeer vaak bekopen hoor ! De tering, wat kan je dan soms pissed achter het stuur zitten…
@rob1137xx: jij ownt
Gelukkig leiden al die borden langs de weg, en boven de weg niet af.
zo en wat dachten ze van al die andere auto’s op de weg. Dat leidt pas af. Die moeten gewoon van de weg gehaald worden als ik er rij :twisted:
En wat is nou het verschil met handsfree bellen en een gesprek voeren met een passagier?

Ofwel kunnen ze 2 dingen doen : ofwel verbieden ze handsfree bellen ( lijkt me voor verkopers en dergelijke niet haalbaar ), ofwel laten ze het toe, maar dan moeten ze ook de alcoholwetgeving serieus versoepelen!
@ SimonMc :
Dat laatste lijkt me een prima plan, dan hoef ik vrijdagsavond niet meer zo goed op te letten als ik laat van de voetbalkantine naar huis moet rijden.
Wat een onzin dit. Dan moeten ze meteen passagiers verbieden en helemaal voor mannelijke bestuurders een verbod op vrouwen vervoer tenzij ze een boerka dragen en gemuilkorfd zijn. Alleen nog maar in de kofferbak en dan de bagage op de achterbank. Stel je voor dat je een woord wisselt of er naar kijkt. Ook moeten alle auto’s worden voorzien van geblindeerde ramen of moet de bestuurders en overige weggebruikers ook in boerka stel je voor dat je wat ziet onderweg dat afleid het is namelijk ook een gegeven dat er in de zomer kleine aanrijdingen zijn in korte rokjes tijd. Dus Geert moet zijn stand punt maar veranderen in iedereen in boerka in het belang van de verkeersveiligheid. Belachelijk deze nonsens.
17% van de ongelukken wordt veroorzaakt door dronken bestuurders. Dus… 83% van de ongelukken wordt
veroorzaakt door nuchtere chauffeurs.

Laten ze die nuchtere idioten van de weg halen, dat zou de verkeersveiligheid met meer dan 400% doen toenemen!
Goh, de link hiernaar had ik vanmiddag om 13:19 al gemeld bij “Lifters met grote memmen hebben meer succes” Goedemorgen AB!
@VeniVidiVici: je kan het beter mailen naar [email protected] aub
@ autoblogger:

Ik mailde elke keer daarheen maar dan wordt het nog niet geplaatst :?
Ik vraag mij af hoeveel mensen er daadwerkelijk nuchter achter het stuur zitten. Ik denk schrikbarend weinig.
Nou, als ik bel merk ik wel dat ik minder goed rij. Of als ik onder het bellen goed rij dan ga ik ineens langzamer praten…

Hoe dan ook, als ik een telefoongesprek ga houden dan zoek ik de linkerbaan op en ga ik gewoon een stukje achter een andere auto hangen en hou ik z’n snelheid aan. Geen ingewikkelde situaties en wat langzamer. Werkt prima. Want met de lange stukken die ik rij is het gewoon zonde als je die tijd niet ook gebruikt voor telefoontjes die je toch nog moest plegen…
dus je mag als beginnend bestuurder niet handsfree bellen?
(alcohollimiet voor alle beginnende bestuurders is iets van 0,5 dacht ik)
Enige conclusie die ik uit dit bericht trek is dat het toegestane alcohol percentage dus omhoog kan :)
Best wel onzin. Je kunt zelf kiezen wanneer je handsfree belt en je belt zeker niet de hele rit. Het gevaar is goed in de hand te houden (in tegenstelling tot je mobieltje, wat erg lastig in de hand te houden is tijdens het rijden).
En ja, ik bel graag in de auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).