In een DTM-auto over Zandvoort jakkeren? JAAAAA!

Branded content, 99 Reacties

Dit is je kans! Dankzij Dunlop banden kun jij een rondje blèren in een Audi DTM-racer op Zandvoort.

Maar je moet daar uiteraard wel wat voor doen… Het DTM ronderecord staat op 1:33,729 (Tom Kristensen, in een Audi). Nu vernemen we graag wat het leukste/mafste/domste is dat je ooit met en/of in een auto hebt gedaan in anderhalve minuut? Of wat je graag zou willen doen. En nee, van prestaties op de achterbank in 1:33 zijn wij niet onder de indruk.

Degene met de beste tekst mag aanstaande zondag meerijden in de DTM-racer van Abt/Audi. Daarnaast verloten we een setje extragratis Dunlop SportMaxx banden en 5×2 gratis paddock kaarten. Go!

PS: je kan reageren tot donderdag de 19e om 15u…99 reacties

Yeah baby?
gewoon stuur demonteren en een sportstuur monteren terwijl je op autostrade rijdt? (m’n vader zou het ooit gedaan hebben met een oude mini)
Op anderhalve minuut kan ik net even niet verzinnen wat ik hier moet schrijven om mee te doen. *stopt chronometer*
Proberen om in 1.33 een setje Dunlop SportMaxx banden en een volle tank brandstof er door heen te jassen!
In de categorie ‘het domste’:

Met een half jaar m’n rijbewijs op zak met een huurauto in Italie een smal, extreem stijl straatje in rijden, zien dat het afgesloten blijkt en vervolgens achteruit omhoog tegen een huis rijden. Jammer van het achterlicht.
’s nachts vlak voor de grens optrekken van 120 tot 200 km/u, vervolgens lichten uit en met 200 km/u uit Frankrijk België in na de Autosalon 2008!
@Larick: Dan ga ik voor de return:

’s avonds rond een uur of acht richting de Autoshow van Frankfurt 2009 met een gangetje van 100 km/u de grens bij Bad Bentheim over, terugschakelen naar z’n 3 en tot in het rode gebied doortrekken naar 220 km/u op de teller. In een Hyundai Elantra terwijl het regent. En Larick filmend op de passagiersplaats.


Hey Rick, die moeten we nog eens ontwikkelen!
-edit: nutteloze bijdrage-
Willen keren op een “schuine parkeerplaats” in een dorpje bovenop een berg toen ik net mijn rijbewijs had.(verkeerd gereden)
Zoonlief en broer hadden destijds de splinternieuwe C4 Picasso geleend van vaders, helaas lag er een laagje sneeuw en de auto schoof steeds meer richting een betonnen bak.

Gelukkig had de buurman een open garage!, toen was de beste man even verlost van zijn stapels kippengaas en planken die er lagen te verstoffen.
Nadat ik een week mijn rijbewijs had de auto van ’n vriend z’n ouders geleend, ’s nachts stil gezet in de schipholtunnel en vervolgens een paar keer vol acceleren en luisterend naar dat mooie geluid van een zescilinder……
ik zou nog al te graag een keertje proberen de banden op te roken, met donuts of drifts, en dan kijken of dat lukt binnen 1.5 minuut, aangezien ik nog geen rij-ervaring/rijbewijs heb, kan ik dat nog niet uitproberen :P
van een 500 SE een een pick-up willen maken ..
en toen bleek dat ik daar te dom voor was werd het maar een cabrio ..
Tijdens het rijden m’n veters strikken, normaal gesproken in een paar seconde gedaan maar tijdens het rijden doe je daar al gauw 1:33,729 over! :-)
Op skivakantie in de Alpen. Het had die nacht flink gevroren. Dus toen ik ’s ochtends met een paar vrienden voor de Golf stond en we het vastgevroren slot niet open kregen, besloot een van m’n vrienden (die volgens mij nog wat alcohol in z’n bloed had zitten), over het slot heen te pissen om het zo te ontdooien. Jammer voor hem dat z’n lange jaap aan de deur vast bleek te zijn gevroren. Anderehalve minuut, een onvergetelijke lachbui en een kannetje warm water later waren we op weg naar de ski-lift.
Het leukste verhaal: Met 2 vrienden van me op stap geweest en flink gedronken. En dan op het einde van de avond erachter komen dat de bob er met een meisje van door is. Dus toen ben ik toch maar naar huis gereden, al snel bleek dat dit een slecht idee was omdat er aan het einde van de eerste weg al een alcohol controle stond. Eenmaal tot stilstand gekomen zijn we met z’n tweeën achterin gaan zitten. Toen de agent vroeg waar de bestuurder zich bevond zeiden we dat deze er vandoor was gegaan. De agent agent vroeg ons om de bestuurder te gaan zoeken en dat deden we.. na een uur was hij nog steeds “spoorloos”. Omdat we in de weg stonden heeft een hele knappe politie mevrouw ons naar huis gebracht. Met deze agente heb ik nog een aantal keer het bed mogen delen…
@Smell:

Erg makkelijk, je mist alleen de charme die Van der Gijp wel heeft… http://www.dumpert.nl/mediabase/1076371/49ff1ccd/rene_van_der_gijp.html
@Edman: Ja, jammer dat verhaal van Smell… :roll:

@Sjors: Winnaar!

@technopatat: Winnaar!

Wacht, hier gaat iets fout… :? ;)
@Edman: Gijps verhaal is ook wel erg sterk, op z’n minst een beetje aangedikt.
@Pallas:

Ja tuurlijk, maar hoe kom je erop :D. Die man is zo plat als een putdeksel, maar om hem ga je gewoon spontaan lachen. Heerlijke verhalen altijd!
Heel simpel,

Die anderhalve minuut met Tom Kristensen een rondje Zandvoort doen ! Hij achter het stuur, ik er naast op een PSP (spel met zandvoort erin, zoals DTM race driver) Kijken wie sneller is :)
Het mafste zou dan worden om als een Josti naast een coureur met je helm op een rondje Zandvoort te doen.

Met je lippen en handen tegen het raam geplakt uiteraard bij elke bocht :-)
Wacht, gaat het hier om zelf rijden of meerijden?
@Supreem: meerijden.
Hier een aantal waargebeurde verhalen:

Het canvas uit je banden driften met de lease BMW 335D van je vader. Vervolgens van de monteur horen dat het heel vreemd is maar erg logisch omdat de banden niet helemaal correct zouden zijn afgesteld. (uiteraard zonder te zeggen dat je de avond daarvoor 20 minuten aan het driften was op een verlaten parkeerplaats)

Achter een vrachtwagen rijden (samen met een collega die pas een paar weken een nieuwe 911 turbo rijdt) die boomstammen zou moeten vervoeren maar er vervolgens 3 verliest en je die met een snelheid van zo’n 180 a 200 KM/Pu moet ontwijken. Daarna de eerste de beste rustplaats in schieten om daar een kwartier lang zonder iets te zeggen uit te puffen van de bijna dood ervaring.

Een agent voor de gek houden tijdens een blaastest in zo’n fuik. Na drie keer vragen je raam op een kiertje zetten en snel zeggen dat je niet meedoet omdat je gedronken hebt. De agent wordt boos, nogmaals herhalen. Dan doe je na dringend doch niet zo vriendelijk verzoek je raam een stukje verder open en zeg je dat je alleen blaast als je politieplaatjes krijgt. Agent in kwestie zegt dan dat ze die allang niet meer hebben. Vervolgens vraag je om een bobsleutelhanger. Die had hij niet bij maar als je meewerkt kan je er een af komen halen op het bureau de dag erop. Uiteindelijk dan toch maar blazen, blijkt dat je volkomen nuchter bent, en vervolgens achteruit de fuik uit rijden zodat de acht aanwezige agenten er niets meer van snappen. (Agentje pesten en er zonder sancties vanaf komen)


En tot slot, valt niet echt onder de 1.33minuten eis. Een weekend lang met de door Kevin Hofland (feyenoord) geleende RS6 de tank 4 keer leegrijden, overal veel te hard rijden, vervolgens de RS6 naar PON terug brengen achtervolgd door een undercover surveillance auto die je vervolgens op de parkeerplaats van PON aanhoud met een waarschuwing omdat je teveel remde, optrok, remde, optrok (drempels) zodat ze geen goede meting konden geven. En dan aan de grijns van oom agent zien dat hij het prachtig vond om even achter zo’n beest aan te rijden.

Zo heb ik nog vele verhalen van vrienden/collega’s etc. Waaronder een R32 die zwemles krijgt in een fontijn door een overenthousiaste verkoper die stoer wil doen tijdens een opendag bij een dealer. Driften tijdens BMW M-dagen op de openbare weg met een M5 en een M3. Doen alsof je een celeb bent met een verlengde A8 en met een gare toyota starlet en ford fiesta met voorwielaandrijving driften met behulp van metalen platen onder je achterwielen.

(misschien toch maar eens een boek maken, of gelijk een film… sterke verhalen 2. Maar gegarandeerd allemaal echt gebeurd.)
Aan 120km/u aan de bushalte in ons dorp even een remtest gedaan (dat houdt dus in bij ons, even de handrem aantrekken, alles dicht!!). Een ontzettend dikke rookwolk en gierende banden als gevolg. Stond er net een jongen en een meisje te kussen in dat bushokje, die verschoten hun echt een ongeluk.
@smell

Ik moet zeggen dat ik veel lol gehad heb met en in auto’s maar jouw verhaal is wel geniaal!
Met een Volkswagen Passat TDI over Zandvoort rijden terwijl het vroor…redde het in 1.33 minuut alleen tot het scheivlak…
Dat moet geweest zijn na de grands prix van spa vorig jaar, naast ons in de file stond een oudere heer van een jaar of 60 in zn porsche carrera s cabrio, al slenterend deed de man de kap open, en toen bleek dat de man Bonkers van Dizzie Rascal op had staan, met volume volledig open! Ik had nog een verzamel cd liggen in de auto met daar toevallig frans bauer op, wij dus ook alle ruiten open, volume 100% en luidkeels heb je eeeeven voor mij zitten zingen, je had die man zn gezicht moeten zien! Daarna begint hij wat aan zn radio te murmelen, en plots haalt hij ook het liedje van franske bauer boven, met 2 auto’s naast elkaar, luidkeels en vollenbak heb je even voor mij, tadadada, maak wat tijd voor me vrij, tadada! Het duurde wel niet tot het einde van het liedje, want dan was de file opgeklaard en die beste man zn 997 mk II S was net ietsje sneller dan mijn Volvo S60 2.4d :D!

Maar toch schitterend hoe een hoopje totaal onbekenden voor elkaar zoveel plezier kon maken in zo een korte tijd :D!
Technopatat zal dan wel winnen omdat hij ‘member’ is hier. ;)

Maar dit moeten ze vaker doen haha geniale verhalen hier. Die van Fransje is ook top!
@Sjors @technopatat : hahaha meesterlijke verhalen:-D
een donut gegeten in een corvette C06 terwijl die een donut.
lekker amerikaans dus
In de file staan, Boos worden omdat er een of andere aap iets gek doet, Boos worden op je stuur slaan en merken dat je ruitenwissers inene aan gaat. Tsja soms kan 1 ding je hele Dag weer goed maken
Winnaar is zekers te weten Edman! :lol:
Dat moet toch wel op de boulevard van Scheveningen zijn geweest in de jaren 80.
Mijn vriend BJ als bestuurder en ik als bijrijder al rijdend van plek verwisselen via het dak van een oude VW Scirocco. Heel veel bekijks trek je daar mee…….
Doet me denken aan mijn trip van Ohio naar canada. 8 Nederlanders vol goede moed op weg naar the Niagara Falls in een of ander 8 liter Ford busje (ik ben niet zo thuis in de amerikaanse auto’s) Toen werden we gelaserd (=belazerd ;) ) door zo’n typische motor agent. Strak leren pak, inclusief broek waarin je zijn mannelijkheid kon zien zitten. Witte bolhelm, typische ray-ban bril en een dikke snor. Eentje zoals je alleen in films ziet. Of we hem even wilde volgen om het op het bureau af te handelen. Moeten we ineens keren op de snelweg met zo’n vol busje. We wisten even niet waar we het hadden, ook meteen twijfelen of we wel een bus voor 12 personen mochten rijden met een Nederlands B rijbewijs, maar daar keek die snor gelukkig niet naar. Je lachen inhouden bij zo’n kerel valt ook niet mee trouwens. Gelukkig viel de boete nog wel mee en konden we er uiteindelijk allemaal om lachen.
In anderhalve minuut 3 Peugeots zien ploffen op LeMans! (Het was een compilatie filmpje ;))
Graag in 1 minuur 33 met een DTM auto de pits in rijden, nieuwe banden erop en dan voor de tarzanbocht donuts draaien terugrijden via reche eind en dan van hetzelfde weer.
3 pizza’s opgegeten.
’s morgens naar het werk rijden en niet van de 4 naar de 5 durven te schakelen omdat je dan met 1 hand moet sturen..de avond ervoor toch iets te laat naar huis gegaan! doe ik nooit meer :-0
(twee vrienden van mij reden, zat er wel bij in:P) met je handen bij de pedalen, met de voeten gestrekt tegen het hemeltje. je vriend laten sturen en schakelen. En dan zeggen dat je net het dorp uit een 80 km weg opdraait terwijl je op de hoofdweg door het dorp rijdt (bij ons 30 km/u) 70 aangetikt.
Ik zou mezelf vastbinden op het dak en hopen dat die vent een nieuw persoonlijk record rijdt :) Yeah baby!
een audi r8, bmw m5, ferrari 458, porsche panamera, mercedes sls amg spotten op de snelweg in zeeland
Naast je vriendin in de auto zitten die het raam aan haar kant bijna helemaal laat zakken en vervolgens haar vingers op het raam legt. Na verloop van tijd doet ze het raam zelf weer dicht maar vergeet haar vingers weg te halen……….. gevolg dikke vingers!?!?!
Met vriende aan de auto gesleuteld, ander vliegwiel, kortere versnellingen .. en met trots tijdens de eerste rit erachter komen dat bij het rijdend uitzetten van het contact de motor bleef werken. Heerlijk genoten van een paar knappe bochten en thuis bij het inparkeren erachter komen dat het stuurslot werkt .. priceless met de schrik vrij gekomen .. ondertussen 20 jaar geleden ;-).
haha wat dacht je van me vriends (toen dr tijd nieuwe) dodge viper SRT10 in ongeveer zoveel tijd een heel setje achterbanden kapot gereden en toen lekker verder er mee naar huis gereden :D en mmet snelheden van ver boven de 200kmh grens op banden die aan flarden waren :D leuke ervaring met regen erbij :D glibbert zo lekker :D (was tevens wel in midden oosten)
Rit naar Frankrijk in een te zware en logge Ford Windstar met 6 personen en volle bepakking. Constant tegen de begrenzer gereden en na een aantal kilometers erachter komen dat de voorbanden helemaal vervormd zijn. Opgetakeld en een dag later weer onderweg. Gelukkig hier niets van geleerd en op de terugweg precies hetzelfde, halverwege weer met vervormde banden stil komen staan .. ezel en steen oid.
Prachtige nieuwe Saab gekocht met Aero velgen. Vergeten tijd te steken om te informeren naar een paar slotbouten van zo’n 40 euro. Binnen een paar weken vond ik mn auto netjes en zonder beschadiging op Cola en Fanta kratjes maar zonder de velgen.
In 1:33 door de bergen bij Crest (FR) heen proberen te jakkeren met een Civic. Niet gelukt, maar wel de lol van ons leven want het is daar uitgestorven.
Eigenlijk een beetje een vreemd idee, maar ik zou graag die gast uitdagen die gast het record te laten verbreken op een Xbox, kijken binnen hoeveel seconden hij kan komen van mijn tijd. Hij tien rondjes oefenen dan zijn beste tijd. Dan ik tien rondjes in zijn auto, kijken hoe dichtbij ik bij zijn tijd kom. Skill vs Sk1ll
Geprobeerd om in een 2cv tot 100 km/h te komen en het is net gelukt!
Het leukste wat ik ooit heb gedaan met de auto:

Na jaren en jaren en jaren wachten, eindelijk met de auto mijn rijbewijs kunnen ophalen bij het gemeentehuis!

Al was dit in oktober 2004, dat blijft je altijd bij..

Leuk detail is nog dat ik ongeveer 1:30 min van het gemeentehuis afwoon! ;)
Met mijn Volvo v40 versnellen van 80 naar 200. sjeemig wat is dat ding sloom.
mgmidgetmkIII
domste?
Na twee weken m’n rijbewijs in bezit te hebben met achteruit steken een reusachtige plantenbak bij een niet nader te noemen restaurant omver te rijden en daarna met de auto weer proberen recht te trekken. toen kwam de eigenaar naar buiten…. ik heb me nog nooit zo kapot geschaamd:P
5,6 kilometer afleggen op de schöne Deutsche autobahn…..
Net mijn roze papiertje binnen. Extase. Dezelfde dag heb ik nog een vriend opgebeld. Hij had net een “prachtige” Alfa 146 gekocht.

Enigzins nerveus stond hij daar met zijn sleutels is zijn handen op de parkeerplaats van de plaatselijke voetbalvereniging. Een paar zweetdruppels en een indringende blik verder had ik de sleutels in mijn hand.

Standaard routine: Stoel verstellen, spiegels richten, voet op de rem, versnelling in neutraal en starten. En daar ging ik.
Mijn goede vriend zat naast me op de passagiersstoel. En die Alfa…. niet vooruit te branden werkelijk. Maar, nieuwe auto, trotse vriend, dus je zegt er wijselijk niets van.
Anderhalve minuut later staan we weer op de parkeerplaats.
Standaard routine: Remmen, versnelling in neutraal, handrem…..Ja, die handrem, die stond er nog vol op.

Ondertussen heeft mijn goede vriend een Volvo C30 2.4, met een heerlijke 5-pitter. Ik heb er nog niet in gereden….
Na 1.33 min gas te gegeven hebben met een 530D geflitst worden op 210 km per uur waar 70 toegestaan was.
Als ik nou in 1 minuut 33 kon verzinnen hoe ik zo goedkoop mogelijk mijn banden kon vervangen, zou ik een heel gelukkig man zijn.

Maar ja, was er maar een prijsvraag met de oplossing…

Zo, en nu de blog eens doorlezen. Scroll scroll, lees lees, dtm… winnen.. dunlop (wacht eens, dat is toch dat keigoede banden merk, (vreemd eigenlijk dat het merk niet standaard onder alle auto’s wordt geleverd, maar ja), leest ondertussen verder… extragratis… winnen… 1 minuut 33 op achterbank…

Tsja, ik zit nooit op de achterbank, ik vind rijden gewoon te leuk. Heb dus vrij weinig gedaan daar. (behalve mijn ontbijt op papa’s achterbank er uit gooien, maar dat was in minder dan 10 seconden en meer dan 20 jaar geleden).
armand Kesarsing
Het leukste was toen ik mijn nieuwe vw polo mocht ophalen bij de garage en dat was in januari 2010. Met een goed verlaagd onderstel wilde ik direct weg racen. Dit is echt super FResh man. Op een stuk rijden waar 50km is toegestaan wilde ik even flink doortrekken en bereik ik net de 74km, springt er een mannetje van achter een boom met een lasergun in zijn hand en zwaaiend, dat ik even mag stoppen om de schatkist van onze overheid te vullen. Laat dit een les zijn voor jullie!
Toen ik nog in Dubai woonde op een mooi verlaten terreintje nabij een moskee donuts trekken in mijn 4.0 liter Jeep Wrangler met ‘freeflow’ uitlaat tot een van de BFGoodrich banden het begaf met een knal na anderhalve minuut…om dan tegelijkertijd uitgescholden te worden door een CID undercover agent die aan het bidden was in de moskee omdat het net vrijdagsgebed was! Dan nog net op het nippertje gered worden van een aanhouding door een lokale vriend in het arabisch zijn verontschuldigingen aan te laten bieden voor mij…True story!
Wat ik graag zou willen doen? net dat rondje van 1:33,729 eigenhandig meemaken op de passagiersstoel…YEAH BABY!
ik wil graag even het ronde record verbeteren door strak 1:33 rond te rijden in die dtm bolide op dunlop.
Leukste wat ik ooit met een auto hen gedaan in 1:30.

Mij werd ooit, nog voor dat ik mijn rijbewijs had, wijs gemaakt dat de R op de versnellingspook stond voor Race. Deze Race kon je alleen activeren als ruim 150 km/h ging. Dus ik pak de afsluitdijk en trap het pedaal tegen het schutbord om er achter te komen dat het een Toyota was. Het gaspedaal bleef dus haken achter het vloermatje (of was dat bij Lexus?) en dit terwijl ik nog in de 3de versnelling zat. En tja om bij die Race te komen moet je toch eerst voorbij de 4 en de 5. Dus ik ram de koppeling in en verhipt die blijft ook haken! Ik ram de bak in 4 en en probeer mijn voet onder het koppelingspedaal te krijgen, dit allemaal terwijl de motor het krijst doordat hij een gevecht voert tegen de toerenbegrenser, het gaspedaal zat nog steeds des Toyota muur vast. Gelukkig kreeg ik mijn teen, had ondertussen mijn schoenen uitgedaan, onder het koppelingspedaal en kon deze los krijgen. Ik besloot de 5 over te slaan aangezien ik toch al 160 ging. Net toen ik wilde schakelen zag ik in de verte de mobiele boomhut van oom Spee die zijn nieuwe camera aan het testen was. Als ik nu zou remmen dan wist ik, zo is het nou eenmaal bij Toyota, dat de auto eerst weer gemaakt moest worden door de ANWB. Ik besloot dat dit het moment was om de Race-Theorie uit te testen. Ik ramde de koppeling in, terwijl er al ‘automatische’ tussen gas werd gegeven en moest ik veel kracht zetten om de bak in R te krijgen. Het lukte niet. Ondertussen was onze Spee was nog maar 50 meter verdwijdert van mijn locatie. Ik begon hem te zwetenGelukkig had ik mijn blik spinazie klaar staan en werkte die naar binnen. Mijn arm werdt 496% groter en het lukte me verhip de bak in R te krijgen. Ik liet de koppeling los en met een versnelling van 20m/s^2 schoot het door de lucht! Het geluid geweldig, de acceleratie was onverstelbaar de krachten op het lichaam bijna ondragelijk. En daar ging hij dan, met snelheid van ruim 250 km/h, je kon hem zien laag vliegen je kon het ruiken. Het was de bak, ongeveer 20 kilo en hij kwam tot wel 36 meter hoog. Iets wat helaas niet te zien is op de foto, die ik van onze vriend Spee toch kreeg. De snelheid na correctie was nog net 4 km/h te hard. Gelukkig hadden ze de bak niet gemeten want man, vliegen dat die kon.

En dat allemaal in 1:29:45. De bak er weer inleggen duurde heel wat langer.
Autoblogger, doe nog eens heel veel variaties op dit thema aub, dit brengt leuke verhalen omhoog. :D

@AjaxSjaaky: Echt waar joh?! :shock: ;) Goed verhaal.

@AATeeuwen: Hm, ik moet toch echt eens wat spannender dingen gaan doen… :?
Er tijdens het rijden achtergekomen dat er een reclamefolder onder de ruitenwisser zat, raampje met de hand opengedraaid, ruitenwisser aangezet en op het moment dat hij in zn bovenste stand stond het contact uitgezet. Vervolgens snel de folder gepakt en het contact weer aangezet. Ruitenwisser vervolgens weer uitgezet en het raampje met de hand weer dichtgedraait. Het was een folder over veilg autorijden en je aandacht op de weg houden… Supergrappig dus…
In onze wilde jaren reden we voor een zakcentje bij een hartelijk verhuurbedrijf wel eens een wagentje van A naar G. Op een avond kreeg ik “Neffe” aan de lijn. Er was een witte Duitse 316 binnengekomen en die moest morgen weer terug. Een dergelijk achterwiel aangedreven scheurijzer reden we niet elke dag. Na een aantal rechtdoor snelwegkilometers moest er toch ook wat gestuurd worden en ik besloot de rotonde onder de A7 niet voor een kwart te nemen maar helemaal. Op het moment dat we driekwart achter ons hadden schoot er een rode VW Golf van rechts de rotonde op. Een dergelijke provocatie kon ik natuurlijk niet onbestraft laten en liet het rechter voetje wat meer horizontaal bewegen. De daar op volgende afslag moesten de Golf en wij in de 316 er samen af.
De hartelijke vestiging lag echter na de afslag meteen rechts. Hoe we “heelbliks” van uit de binnenbocht voor die rode Golf langs zijn gekomen weet ik niet. Wat ik me nog wel heel goed kan herinneren is, dat we allebei trillend van de adrenaline tegen elkaar zeiden, dat zo’n 3serie toch wel heel goed stuurt. Maar waar kwam toch die geur van geschroeid rubber vandaan ….
Categorie leukste:
Met een Suzuki Swift 1.3 van een oud vrouwtje 140km/h rijden op een 80-weg met de deur open, toen ik terug was zaten de slierten isolatiemateriaal uit te uitlaatpijp.
Categorie Mafste:
Met een Daimler Double-Six die net een nieuwe stuurstang had 35 kilometer rijden om hem uit te laten lijnen, bij vertek al het brandstofwaarschuwingslampje aan( met een niet al te zuinige v12) Bestemming bereikt, toen nog 35 kilometer terug…
Categorie Domste:
Met een Sunbeam Imp uit 1969 proberen te keren op een polderweggetje, tegen de begroeide slootkant aan, wil ik weer wegrijden, zakt de linkerachterkant van de auto in de sloot.. Door een boer-met-trekker uit de sloot getrokken, gelukkig geen zichtbare schade.

Ik heb nu bijna anderhalf jaar mijn rijbewijs. En nog wel meer van dit soort verhalen.
Het domste dat je in anderhalve minuut kan doen is zondag a.s. Tom Kristensen op de bijrijderstoel schoppen, zelf achter het stuur kruipen en na 1.33,729 kijken wat er van de auto nog over is gebleven.
Een aantal jaar geleden:
Met mijn Peugeot 205 1.4 GT tegen een gepimpte Opel Calibra een stoplichtsprintje doen 100 meter voor een gemene flauwe bocht naar links onder een tunnel door.
Stoplicht springt op groen en mede dankzij het lage gewicht van m’n 205 lag ik na 60-70 meter nog steeds voor. Op dat moment liet ik gas los ivm de bocht, met als gevolg dat de opelrijder om mij in te halen met gangetje van 80+ km/h de bocht indook en met rokende bandjes vol in de remmen ging om niet te crashen in de betonnen muur van de tunnel.
Na 1:33,729 min stond ik weer naast hem bij het volgende stoplicht en heb ik de calibra rijder even een brede glimlach gegeven.

Voor de Eindhovenaren: Was bij het stoplicht (bij de afslag Boschdijk) op de Fellenoord richting de spoortunnel en PSV stadion. ;)
Zie ook: 51.443608,5.473089
circlestorm69
Alle BMW fans zijn uitgesloten van deelname.
(die lopen Audi hier toch altijd maar af te zeiken)

Ik wens de winnaar veel plezier!
Anderhalve minuut? Oh, dat is voor mij net voldoende om de auto van de buren voor te rijden, mijn startkabels te pakken, ze uit te rollen en aan te sluiten, een paar keer met het gaspedaal ‘pompen’, de contactsleutel omdraaien, de startmotor wel erg lang laten draaien, nog wat met de choke spelen (haha, wie kent dat nog?) en dan nèt voordat de accu van de buren helemaal leeggetrokken is mijn eigen motortje lekker pruttelend tot leven horen komen.

Wat blijft het toch leuk, zo’n klassiekertje ;)
omdat ik dit waarschijnlijk toch nooit zal kunne betale, gewoon eve naar een parcour gaan, binnegrake in de pits en tijdens de wissel van driver in een dikke audi stappe en dit allemaal in en de race winne!!(en dit allemaal in 1:33,729)

make my day autoblog!
7 films in fast forward gekeken, en een bakje bami naar binnen gewerkt.
Vorig jaar tijdens een hele drukke avond bij de MacDonalds met een paar vrienden, achteruit door de MacDrive rijden! En de manager vertellen dat ik net m’n heftruck rijbewijs gehaald had.

Vooral de blikken van iedereen in het “restaurant” zijn onbetaalbaar.
Rondje om de auto voor een verkeerslicht;

Wij kwamen met 5 man terug van de Mac. Nog enigszins melig van de kleurstoffen van de milkshake besloten we met elkaar om bij het eerste de volgende verkeerslicht allemaal uit te stappen, een rondje om de auto te rennen en vervolgens weer in te stappen voordat het groen zou worden.

Aan de randweg was op een gegeven ogenblik een stoplicht vrij. Wij stopten, deden allemaal supersnel onze gordel af, als een pijl uit een boog vlogen de deuren open, als een kogel uit een kanon renden we om de auto heen en stapten vervolgens ( praktisch synchroon ) allemaal weer terug in. Op zich best geslaagde actie!

Naast ons stond een dikke uitgebouwde Opel Corsa. Die bestuurder schrok zodanig van onze actie dat hij direct het slot op zijn deur zette en door rood volgas wegreed ( hij meende dat we hem ff zijn auto afhandig maakte:) )

Deze actie komt nog regelmatig terug bij gesprekken in de vriendenkring. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het in werkelijkheid wat lolliger en vetter was dan op schrift. You had to be there:)
Niemand zal het geloven, maar mijn vrouwelijke naam zal het waarschijnlijk wat geloofwaardiger maken; Ik had net die dag mijn rijbewijs opgehaald en ging met mijn vriend een stukje rijden in de auto van mijn vader. Het kan een paar seconden meer of minder geweest zijn, maar binnen anderhalve minuut had ik mijn eerste ‘aanrijding’ te pakken. De Volvo was toch net wat breder dan mijn lesauto, dus bij de eerste tegenligger die ik tegenkwam schampte mijn buitenspiegel tegen de zijne. Gelukkig was er geen schade (die opa reedt overigens ook gewoon door) en sindsdien heb ik nooit meer problemen gehad (typisch beginnersfoutje dan maar?), maar ik ben er wel nog jaren mee geplaagd…
Op mijn werk, een slipschool, kwam een groep mensen aan voor een slipcursus. Deze mensen stonden even te kijken hoe andere instructeurs een beetje aan het spelen waren. Zo stoer en vol testosteron als ik ben wilde ik ook ontzettend graag even laten zien wat ik allemaal met een auto en een stuk gladde baan kon. Zonder aarzelen pakte ik de sleutel van een van de slipauto’s, stap in, rijdt heel stoer achteruit weg… Met de trekhaak – VOLLE KOKER – in een andere geparkeerde slipauto, ten overstaande van de complete groep die ironisch genoeg later les van mij zou gaan krijgen in veilig autorijden… Na 1:33 kon ik er net als de groep hard om lachen. Helaas gold dat niet voor de toenmalige baas;)
Ohja mocht ik met mijn sterke verhaal winnen, dan is dit mijn meer bereikbare email adress.
Stilgestaan.

File.
S’ochtends om 8:00 uit huis gegaan en meteen vol de snelweg op..Binnen 1:33 was ik uit de bocht geslipt en had ik een donut van 3 rondjes gedraaid. Vol in de drukste tijd op de A16, waar de vangrail en een x aantal auto’s een paar cm van me af stonden..
Je zusje doet eindexamen en heeft een groot gala-feest als afsluiter van haar middelbare schooltijd. Ouders, broers, zussen, buren, vrienden en vriendinnen, allen komen op het spektakel af. Het gala staat immers elk jaar weer garant voor een prachtige collectie chique auto’s, mooi geklede dames en heren in pak. Leuke broer als je bent, wil je een dikke auto regelen om je zusje samen met 2 vriendinnen naar het eindgala te brengen. Weken van tevoren begin je al na te gaan wie er in je kennissenkring een spectaculaire auto bezit. Uiteindelijk kom je op een vriend van een oom uit, die het voorrecht heeft een blauwe Mercedes SL55 AMG te rijden. Enkele telefoongesprekken later krijg je het voor elkaar, je kunt de Mercedes, met zo’n 500 pk onder de kap, op komen halen.

De dag des oordeels breekt aan, de dames zitten van ’s ochtends vroeg tot enkele minuten voor vertrek in de make-up, kapsels worden bijna per haar gemodificeerd, galajurk wordt gladgestreken. Je trekt zelf ook je beste pak aan, neemt plaats in de Mercedes, ontdoet het racemonster van zijn overkapping en laat de drie dames plaatsnemen op de hoedenplank. Een spectaculair gezicht, dat zeker. Eenmaal aangekomen op locatie dient er worden opgesteld in een rij. Dit zodat elke wagen genoeg tijd heeft om voor te rijden bij de rode loper, een fotomomentje te hebben, te keren en vervolgens plaats te maken voor de volgende.

Langzaam rijd je langs de al opgestelde rij, je passeert daarbij een aantal klassiekers, een gele Ferrari 360 springt in het oog en de straat stond bezaaid met Porsches. Toch maakte de SL55 AMG een hoop indruk, of dat aan de auto lag of aan de drie beeldschone dames die erin plaats hadden genomen, laat ik in het midden. Gedegen stel je je achteraan de rij op, wachtend op je beurt om de show te gaan stelen bij de rode loper. De rij is echter zo gigantisch dat de wachttijd enorm is. Aangezien de Benz niet over een A-label beschikt, jijzelf een arme student bent en toch ergens in je achterhoofd nog wel iets op hebt met onze natuur, besluit je de wagen na 30 min wachttijd even rust te geven. Door de afwezigheid van de brom van de V8 zoek je een andere manier om indruk te maken op passanten en de andere opgesteld gala-gangers. Je besluit heel tof een DVD te draaien op het geintegreergde TV-scherm van de bolide.

Zo’n 20 minuutjes later is het zover, onze beurt om de erehaag in te rijden, van alle kanten gefotografeerd en bewonderd te worden. Voet op de rem, pook in z’n P en met een lichte glimlach op je gezicht, omdat je weet dat je weer aangenaam verrast gaat worden door de grom die de V8 geeft bij het starten, druk je langzaam met je duim op de “START ENGINE” button. De grom blijft echter uit en de ontbetaalbare bolide met de dames aan boord weigert te starten. Verwarring bij de zenuwachtige dames, die kort daarna plaatsmaakt voor lichte paniek. Waarom weigert het onbetaalbare apparaat op het moment supreme?! De Audi A8 achter je claxonneert, met de gedachte dat de bestuurder van de Benz voor hem niet door heeft dat het zijn beurt is. Gezichten in de auto lopen rood aan. Nog een keer proberen dan maar, mensen komen om de auto heen staan, ‘waar wacht je op’?! ‘Hij weigert te starten’ grom je en je doet nog 3 verwoede pogingen het apparaat aan de praat te krijgen. Inmiddels kruipen de andere opgestelde bolides voor. De A8 passeert, gezichten tegen het raam, de Modena komt met een hoop herrie voorbij. Hersenen werken op volle toeren, wat is hier aan de hand en hoe red ik mijzelf uit deze ontzettende vernederende situatie. Je controleert 6 keer of je je voet goed op de rem hebt, de pook in de juiste stand staat etc.. De dames raken geirriteerd, ‘wat is dit?!’ Dan valt het je pas op, er brand een rood acculampje op het dashboard.. Blijkbaar is de Duitse sportwagen niet gebouwd om met een uitgeschakelde motor een DVDtje te kijken, bedenk je je terwijl het kwaad al geschied is. Schaamte, frustratie en paniek zorgen ervoor dat je niet geheel vrijblijft van transpiratie. Een oplossing zoek je, en binnen anderhalve minuut heb je het bedacht en in gang gezet: niet geheel zonder overslaande stem bel je je vader op met de mededeling dat hij als de wiederweerga met die Opel Zafira van hem naar je toe moest komen rijden. En zo staat niet veel later je vader, die het toch al niet zo opheeft met die vervuilende en onpraktische sportwagens, met een ontzettend trots gezicht, met zijn 2 liter dieselblokje die de Zafira met bijna 4 ton op de teller rijk is, het accu’tje van de Duitse supersporter bij te tanken. ‘Wat een fijne wagen heb ik toch hé’, grapt hij nog. Mensen lachen en maken foto’s. Even later wordt je uit je lijden verlost, de Benz laat weer van zich horen en snel veeg je het zweet van je voorhoofd af. Je rijdt richting de erehaag van mensen met een blik alsof er niets gebeurt is. Camera’s flitsen, mensen kijken bewonderd toe. Je zet de dames af naast de rode loper en keert met een hoop herrie de wagen. Toch nog een mooi eind aan dit verhaal, schiet er door je hoofd. Met een hoop gas trek je weg. Dan schiet er wederom een lampje aan op het dashboard. Voor het eerst in je leven ben je blij dat het het tanklampje is dat brand. Om jezelf te behoeden voor een nieuwe vernederende situatie rijd je naar de eerste de beste pomp en giet je je stuffie zo de tank van de wagen in.
Volle tank benzine: €100,-
Gala-outfit: €400,-
Rijden in een SL55 AMG en er een schitterende doch beschamende anekdote aan over houden: Ontbetaalbaar!
:lol: Lekker hoor Jochem!
Ik heb even geen tekst maar ik wil wel graag kwijt dat ik dit echt een leuke actie vind! Reclame is op deze manier gewoon leuk!
@Jochem

Gediskwalificeerd! :P

Ga je niet redden in 1:33,729 minuut

Wel geinig verhaal, kan het me levendig voorstellen, dus een goede leer voor… juist.
Tijdens het rijexamen (en het rijden) een vurige discutie hebben met de examinator over onder andere een genegeerde voorrang van rechts die je uiteindelijk toch gelijk moet geven waardoor je er toch door bent.
Drie keer aangehouden door de marechaussee op Schiphol en zonder boete verder gereden.
Ik was werkzaam in de autoverhuur, eerst aangehouden bij het inrijden van de parkeer garage. De auto geparkeerd en een andere auto mee terug genomen. Vervolgens bij het uitrijden weer aangehouden (ja meneer, procedure). Tot slot op de weg (1,5 km) naar het depot aangehouden.

Ben twee keer weggekomen met enkel een blaastest en controle van papieren en de derde keer met een preek over gevaarlijk weggedrag (60 waar je 50 mag!?!?).

Zo zie je dat niet alleen de politie, maar ook de marechaussee goede vrienden zijn van automobilisten.
Het meest leuke, maffe maar zeker ook een van de indrukwekkendste dingen die ik heb gedaan, was met een gehuurde Ferrari 348 TB op een stille zaterdagochtend[ na 200 mtr. driftend de de toerit genomen te hebben, leuk voor de begeleider….] ruim binnen die tijd naar de 290km accelereren, Dit alles tussen Almere en Huizen. De afstand werd op die manier ook een stuk korter……;)))
misschien iets langer dan 1.33minuut…

Maar samen met een vriend in zijn Alfa 155 1.8 op de boulevard langs de ArenA stil gaan staan op een splinternieuw zebrapad, een dikke burnout trekken en dan door de optrekken rook een politie-wagen zien aan komen uit een zijstraat, waarop hij er volgas vandoor ging en ik ernaast zat en me afvroeg of dit nou wel de meest verstandige optie was…
Alles hierboven kan hier niet aan tippen;

Jullie kennen de Shelby Mustang van Hertz die je kan huren?

Car: Ford Shelby Mustang GT-H
Track: Breda (centrum) -> Utrecht (centrum)
Afstand: +/- 70 km
Benodigde tijd: 14 min 35
Tankinhoud: Vol -> Leeg

Sinds 5 jaar geen enkele snelheidsovertreding behaald, liep nu het risico om mijn rijbewijs 100 keer kwijt te raken. Vriend opgehaald, volgende dag naar le Mans gereden voor jaarlijkse bedenvaart… sta daar al 6 jaar achter elkaar te juichen voor Tom.
Bovenstaand valt overigens niet binnen anderhalve minuut te doen, maar Tom Kristensen mag een poging wagen :)
Verkeerd gereden met een Bentley Flying Spur.
Het was maar 1,5 min om, maar wel erg fijne minuten!
En daarbij is Bentley ook een VAG auto, zou een mooie vergelijking zijn toch!? Flying Spur vs Audi DTM
Met mn vader samen naar le mans geweest. Op heenweg zelf gereden. Mijn vader vond dat ik zo goed ervaring op kon doen. Had tenslotte klein half jaartje rijbewijs. Geen probleem dacht ik, dus ik vol plezier aan de reis begonnen. Plezier werd als maar groter toen we voorbij de periferiek van Parijs waren(2 uur over gedaan *slaap). Wij helemaal gefrustreerd in de auto. Na periferiek was weg vrij leeg. Vader zegt: Trap het gas maar weer is in. Vader heeft getunede audi A4 met 289 pk. Dus dat gaat wel:). Jullie denken natuurlijk waarom laat die gekke vader zijn zoon gas geven. Aha tja mn vader heeft zon stinger met alles erop en eraan. Voor de mensen die er bekend mee zijn. Top ding toch!? En diegene die er niet bekend mee zijn KOPEN! Als ze t geld er voor over hebben tenminste. Maar goed ik dus beetje gas geven zegt mn vader: Kijk is in je achteruitkijkspiegel. Was het Porsche 911 964. Ik antwoorde: wel geinig model ja. Scheen dus een man te zijn die zich wel uitgedaagd voelde en als eerste in le mans wilde aankomen:). Dus ik zo tegen mn vader mag ik. Hij met een gerust hart knikken. Maar zegt ie: wel meteen reageren als de stinger afgaat he! Okee:P. Dus ik 1.33.729 gas geven en porsche mee. Ik naar rechter rijstrook om te kijke of porsche er voorbij kon. Het scheelde nie veel maar t lukte hem. Inmiddels over 200 km/h rijdende en jullie raden t al, Stinger gaat af. Scheen dus mobiele flitspost te zijn. Ik vol in de remmen. Stinger vol piepen:S. Vader in de stress. Porsche stoomde vol verder. Ware 5 lange kilometers kan ik jullie vertellen ook al zage we geen flits. Ik dacht al gaan mijn spaarcenten. Wij met 120 verder rijden. Zien we diezelfde porsche in parkeerhaven langs de weg staan met 2 politieauto`s en politiemotor. Wij nog ff twijfelen of ik genoeg afgeremd had maar het bleek voldoende te zijn:P. Dus porsche rijder rijbewijs kwijt. Wie is er nu het snelst in le mans:P hahahahaa stupid frenchman
Me zus voor het eerst rijles willen geven en binnen 1 min vast staan in het zand in de middel of no where…..
Je kan nog reageren tot 15u… daarna gaan we de winnaars bekend maken!
Lees nu dat verhaal uit Frankrijk, ben nog eens twee keer aangehouden door dezelfde agent binnen 1.33 minuut.

Werd in Frankrijk aangehouden voor een snelheidsovertreding, het miezerde… daarom geen 130 km/h maar 110 km/h… leuk en aardig, kreeg een leuke preek. Reageerde nogal nors, werd ondertussen leuk uitgelachen door de overige gezinsleden.

Ik wilde aanstalten maken om te vertrekken, zegt die Fransman “No no wait! I push ze Cars!” Waarop ik antwoordde; “The car is working fine.” en weg reed ik..

Zwaailichten, teringherrie.. agent weer achter me aan. Ik weer op de vluchtstrook, gezin helemaal in een scheur. Agent compleet van slag, hij bedoelde aan te geven dat hij door middel van signalen “het overige verkeer zou wegduwen!”

Haha.. mooi toch?
Jammer dat het een Audi is. Als het een BMW was was ik er als de kippen bij, nu ben ik te laat :D
Meerdere 1,3 momenten gekend;

De ring van Roosendaal oprijdend, zie ik in mijn spiegel een Bentley Continental GT aankomen met Belgisch kenteken. Hey leuk! Gas erop en erachter. Ik zie hem nog in zijn spiegel kijken. Hij vol op ’t gas, ik mee. metertje of 2 van z’n bumper vandaan en niet meer losgelaten. Bij 230 ging ie naar rechts, ik voorbij. Zit daar een 50’iger met z’n vrouw met brede grijns en duimpje… TOP! Ik kon hem niet voorbij, maar dat wist hij natuurlijk niet.. ;-)

(Dit in mijn Impreza WRX 360pk 450Nm.)
Naar Knokke geweest in Belgie samen met de vrouw. Vertrekken uit Knokke zien we een Ferrari F430 rijden. Ik kijk m’n vriendin aan en zij knikt instemmend, whoeiiii… Met wat moeite kom ik naast hem te staan bij het stoplicht. Stoplicht op groen en ja hoor, hij liep niet uit en ik liep niet in, wel beide vol op t gas. Sprintje van 40-140. Bestuurder van de F430 was niet blij, kon geem glimlach vanaf, bleef stoicijns voor zichzelf uitkijken.
lol ik ga er zondag naar toe. hup audi :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).