Is een getunede Ferrari Enzo Twin Turbo wel leuk?

Auteur: , 55 Reacties

Het staat in de fundamenten van autoblog: Ferrari Zuigt. Niet alleen door het extreme uitmelken van de merknaam, maar zeker ook door lelijke net-niet auto's. Wat doe je vervolgens met zo'n net-niet auto? Net als de Japanners: gewoon tunen!

We passen de carrosserie wat aan, monteren ‘stijlvolle’ nieuwe velgjes. Stickers mogen uiteraard niet ontbreken. Rood is natuurlijk een prima kleur en om het af te maken monteren we twee turbo’s.

Het verhaal ligt natuurlijk wat genuanceerder. Niet overal slingeren Enzo’s en tweedehandsjes kunnen aardig van de bankrekening snoepen. Daarom is voor dit project een schade-auto gebruikt. Ene Richard Losee reed de auto total-loss tijdens een rally. In plaats van het wrak te laten rotten op een kerkhof besloot hij er wat nieuws van te maken. Een auto om snelheidsrecords mee te verbreken.

James Glickenhaus vond het een nobel doel en stelde de body van zijn Enzo beschikbaar. Inmiddels zouden de 2 turbo’s zo’n 1000pk uit het blok moeten peuteren. Tijdens de Bonneville Speed Week zullen ze allemaal losgelaten worden. Een topsnelheid blijft speculeren, de aangepaste neus moet in ieder geval stabiliteit tot 480km/u blijven garanderen. (bron: Ferrarichat)55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
jammer van de neus…
Ai, dat ziet er in ieder geval niet fraai uit. Als hij nu maar waar kan maken waarvoor hij gemaakt is..
die neus is egenlijk best wel cool
voor 480 km/u heb je toch minimaal 2000 pk’s nodig, maar wel fijn te weten dat de aerodynamica erop is voorbereid..
@joeytrambel: ..ongeveer 1650pk…maar dan nog ;-)
”Ferrari Zuigt”, het meest gelinkte bericht? :P
OT Leuk om te experimenteren, maar of het waard is een Ferrari te verkloten? Ben benieuwd wat er uit komt
het heeft toch wel wat dit. Ik vind het niet lelijk.
lelijk dit doe je toch niet?? dit doe je maar met een lambo, met je takken blijf je van een ferrari af, die zijn niet voor rechte lijnen gemaakt!
Ja man kun je beter een spijker kopen….die zijn veeeeeeel mooier en vooral beter natuurlijk. En toen werd alwood wakker…
Van “instant classics” moet je gewoon afblijven.
Met die witte dichte wielen is het net zo’n Tamiya kit xD
@spykerboy
Je blijft ook met je tengels van een Lambo af hoor ! Getunede Lambo’s en Ferrari’s ; Het moet niet gekker worden.

OT : Kvind hem best lelijk met het neusje en die velgen :(
Nu ben ik even met vakantie geweest maar, heb ik iets gemist?

http://www.automotive-online.nl/home/7665-autoblog.nl_komt_met_tvprogramma.html
Ik vind de term: lelijke net-niet auto’s, nergens op slaan.
Iedereen weet dat Ferrari tot de top behoord qua design en prestaties. Iedereen die anders denkt heeft geen verstand of heeft afgunst. Sommige mensen vinden het zuig auto’s zijn, maar als ze zelf het geld ervoor zouden hebben. Precies dan zouden ze een Ferrari hebben!!!!
PS De term “MM Enzo” die je op de voorruit ziet staan (en het oude kenteken) slaat op “Most Mileage” aangezien er ruim 30.000 mijl op de teller staat van deze Enzo.

Er is waarschijnlijk geen andere Enzo op de planeet waar zoveel mee gereden is. De eigenaar is dus wel degelijk iemand die geniet van zijn auto.
@joeytrambel
Dat hangt puur van de aerodynamica af, maar het zal niet weinig zijn inderdaad.
“Tijdens de Bonneville Speed Week zullen ze allemaal losgelaten worden.”
Dat is deze week (14-20/08), of gaat het hier over volgend jaar?
De frustratie over het feit dat jullie van Ferrari geen auto’s mogen lenen, zit toch wel erg diep.

Lelijke, net-niet auto’s:

http://lh4.ggpht.com/_NCTKUEHu-jQ/RzpQM8V23_I/AAAAAAAABv8/u8kkJyfb7zU/Ferrari+330+GTS.jpg

http://www.sunsetclassics.com/1972-ferrari-dino-gt/images/1972-ferrari-dino-gt.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3158/2645505683_f89788266c.jpg
@Guust Flater:

Doe mij die Dino met bijbehorend huisje. :D
@Guust Flater: Ik vind het ook een zeer gewaagde uitspraak om te zeggen dat Ferrari’s zuigen… Jarenlange dominantie in de Formule 1, icoon in de auto-industrie (ze gebruiken die Ferrari’s als ijkpunt voor andere wagens for crying out loud…). De 430, 599 Fiorano, 458 en nog veel meer hebben al bewezen dat ze uitstekende wagens zijn op en af het track…De 250 Testa Rossa is de duurste wagen ooit verkocht en zo zijn er nog talloze zaken. Je hebt het recht om te zeggen dat Ferrari zuigt, maar enkel als je er zelf 1 bezit (hebt)…dan kan je van iets meespreken, anders laat zulke opvattingen achterwege…
Geen enkele Ferrari zal ooit lelijk zijn. Minder mooi.. Maybe… Geen enkel merk heeft zo ons zoveel supercars/hypercars geschonken als Ferrari. Iedere autoliefhebber zou dat moeten respecteren. Een zelfbenoemde autoliefhebber die een originele Ferrari lelijk noemt heeft echt iets niet begrepen.
@poco loco: Dat slaat echt helemaal nergens op. Tuurlijk het zijn hartstikke gave auto’s maar mooi vindt ik de meeste toch zeker niet.
Ferrari is KUT
Bij lelijk denk ik aan: 121, pinto, espero, multipla en philip zijn moeder (sorry too easy ;-) Een Ferrari kan je toch niet lelijk noemen?
Tuurlijk wel, kijk maar naar de lelijke uitverhoudingzijnde California, met dak open al niet mooi en met dak dicht nog slechter. Ik vind Lamborghini’s bruter en aggressiever, dat ligt mij meer.
Een Dino lelijk noemen… Dan heb je in elk geval een heel eigen smaak. Goed zo. Ik ben ’t overigens niet met je eens ;)

Wat ze met dit wrak en de overblijfselen van de Glickenhaus Enzo gedaan hebben is top. Ik vind ’t resultaat niet mooi, maar daar gaat het helemaal niet om.

Iedereen die zo veel rijdt met zo’n auto verdient mijn respect. Rijden. Da’s waar auto’s voor gemaakt zijn namelijk…
Als je iets in je garage wilt laten verstoffen koop je maar een schilderij ;) :twisted:
@Klassiekerrally: Lees Guusts reactie nog eens. ;)
@marcel: Heeft niet op autoblog gestaan. Ik heb het ook niet gezien namelijk. Als ik het niet gezien heb, is het niet geweest. ;)

@Guust Flater: Ze slaan idd een beetje door. Straks willen echt alleen de Duitsers hun auto’s nog uitlenen aan AB. :roll:
@Citrofiel: tja, als je niet kunt rijden dan is een Ferrari niet aan je besteed….
VW (esp kan niet uit), Audi (idem), MB (hé spot ik een patroon?)…. kennelijk zijn fool-proof ondersturende auto’s beter dan echte sportwagens… for some.
@w0o0dy: Af en toe gooit hij even een voorproefje online om aan iedereen te laten zien dat hij het echt wel kan (volgens hemzelf dan), maar de echte merken durven het nog steeds niet aan. :lol:
@Citrofiel: ik bedoelde het wat algemener dan dat… mensen die niet kunnen rijden geilen op fool-proof en snel, mensen die wel kunnen rijden geilen op drivers-cars…
@ Citrofiel: Ik denk dat ik zijn cynisme niet begreep ;)
Add. Kijk naar de populaire artikelen hier op Autoblog… het gaat vooral over foto’s, industrienieuws en geroddel op basis van “spy-shots”… hoe vaak gaat het over dit…
http://www.youtube.com/watch?v=y03Ck9ZCMt4

of dit:
http://www.youtube.com/watch?v=lAhPEXjV4DA
Fr€d€r!k_EE8
Ik vindt ook niet alle ferrari’s mooi,maar dat heb ik wel bij elk automerk (zal wel normaal zijn zeker?)

@Klassiekerrally,je hebt wel een punt (idd rijden dat is het,of dat nu een ferrari is of een lada,hoewel die laatste :roll:)

@GuustFlater,beetje peper strooien ;)?
of desnoods een Polonez 1500 die op z’n lazer krijgt, lol
http://www.youtube.com/watch?v=eeN2uSA7NXI
@w0o0dy: Whoops. Hopelijk heb ik niemand boos gemaakt. :twisted:

Het gaat hier inderdaad meer over wegauto’s en nieuws over de fabrikanten dan over circuitracing. Maar dat lijkt me duidelijk. Is de slogan van autoblog niet: Autonieuws van de straat? Circuitracen is voor veel mensen een ver-van-mijn-bedshow. En daarom vind ook ik het niet erg dat er hier wat minder over de ‘echte’ racerij(auto’s) te vinden is.
@Citrofiel: het hoeft ook zeker niet altijd over circuitauto’s of circuitrijden te gaan maar ik heb een schijthekel aan 95% van die tuningshit, arabieren die parkeren interesseert me ook niet en de zoveelste roddel of spy-shot van een audi die sprekend lijkt op een andere Audi (bmw doet het trouwens ook steeds meer) of de 99ste variant vd 911 kunnen me ook gestolen worden. Om het over Bugattim’s met een nieuw kleurtje of de horloges die erbij horen maar niet te hebben.
Kortom: in brede zin autonieuws, video’s, rijtesten, fabrieksbezoekjes, musea, trackdays en andere auto-evenementen en mensen met een echte autotick en hun speelgoed.. dat is waar ik hier voor kom. Naast wat discussie en lol natuurlijk. “How hard can it be?” ;-)
@w0o0dy: “schijthekel aan 95% van die tuningshit, arabieren die parkeren interesseert me ook niet en de zoveelste roddel of spy-shot van een audi die sprekend lijkt op een andere Audi (bmw doet het trouwens ook steeds meer) of de 99ste variant vd 911 kunnen me ook gestolen worden. Om het over Bugattim’s met een nieuw kleurtje of de horloges die erbij horen maar niet te hebben.”

Daar moet ik je eerlijk gezegd toch gelijk in geven. :D
@w0o0dy:
amen..
wanneer gaat autoblog eens een reportage maken bij bijvoorbeeld, Donkervoort, of Saker, of de banden met Klaas Zwart eens aanhalen in zijn Ascari Race Resort..?
@w0o0dy: Amen #2, brother!
@ Fr€d€r!k_EE8: Och, een Niva is wel cool op een bepaalde ‘ik hou van auto’s die met spuug in elkaar gezet zijn‘-achtige manier ;)
Alleen de Enzo (verschrikkelijk dat deze Ferrari de naam gekregen heeft van de oprichter) is van zichzelf al lelijk. De rest van de geschiedenis is schitterend!!!

Beetje kinderachtig die kop van dit “verhaal” haha!
@patrick
ehhmzz… er bestaat ook een ferrari dino, genoemd naar zijn overleden zoon, dit vind ik een van de mooiste ferrari’s(niet de 308 versies)
@Sheep: best wel flashy naam als je zo door het leven moet “Enzo en Dino Ferrari”, precies dat die lui geboren zijn om hun naam op een wagen te plakken
Oude Ferrari’s zijn echt prachtig! Nieuwere modellen als de 550/575 Maranello zijn ook erg mooi, maar de Enzo is toch geen schoonheid te noemen? Indrukwekkend: ja, stoer: ja, mooi: nee. Ooh wacht dat is een kwestie van smaak. En nee dat ik de Enzo lelijk vind, heeft absoluut niets met afgunst te maken. Heb meegereden met een F355 en en 360 Modena en dat waren echt super.
*Was echt super bedoel ik.
Ferrari zuigt?? WTF?
Arie op Safarie
Vooral de term net niet auto’s …… doet me toch vermoeden dat ik te maken heb met een soms kinderlijke opvatting van de schrijver van dit stuk ….
Stijlvolle velgen? Niet bepaald… Aerodynamisch? Hopelijk, anders weet ik niet waarom je deze velgen eronder zou steken… ;)
Iedereen afkraken die geen fan van ferrari is, is net zo kinderachtig als het zeggen dat Ferrari’s kinderwagens zijn.

Ik ben absoluut geen fan van Ferrari’s, vind zelfs dat ze een beetje teveel op een voetstuk geplaatst worden.
Het lijkt namelijk wel dat alles waar deze lettercombinatie op te vinden is garant staat voor een top-product maar ik asocieer het meer met kortzichtig macho-gedrag
Wat zou zijn vrouw gezegd hebben toen hij zei: “Geen zorgen, ik ga hem gewoon weer opbouwen en ga hem dan keihard opvoeren en er proberen 480 mee te rijden”
Wat zijn er toch veel mongolen met geld…
je moet met je tengels van zulke wagens afblijfen doe dat maar met je oma
@yannickherik: Ik denk niet dat zijn oma geschikt is voor een highspeed run.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).