Video: Jay Leno snuffelt aan de Porsche 918 Spyder

Auteur: , 46 Reacties

Normaal gesproken ben ik al redelijk jaloers op Jay Leno, maar deze keer is het nog een stukje erger. Hij heeft namelijk het genoegen gehad om samen met Michael Mauer (Head of Design @ Porsche) de 918 Spyder Concept van alle kanten te besnuffelen. Daarnaast laat de ontwerper ook nog eens alle speciale details zien. En dat is lang niet alles.

Na lang *kuch* aandringen is Michael ook nog eens zo vriendelijk om de motor te starten en even lekker te revven voor ons genot. En dan is zeer goed te horen dat de 3.4 liter grote V8 (500+ pk) afkomstig is uit de RS Spyder, die onder andere Le Mans onveilig maakte.

Nu alleen nog even wachten tot we de productieversie van de 918 Spyder kunnen kopen in 2014, voor “slechts” 500.000 euro (excl. belastingen).

Tot die tijd kunnen we in elk geval acht en een halve minuut genieten van onderstaande video:46 reacties

daar ben ik ook wel erg jaloers op om eerlijk te zijn.
wat een bak zeg niet normaal
Jaloers op de man zijn auto’s, niet op zijn kop…

Vette achteruitkijkspiegels :D
Leuk dat de head of design van Porsche gewoon op zijn sportschoentjes rondloopt i.p.v drie-delig pak.
Eerst hoor je een mega rev, de motor pruttelt en hoest, gorgelt. Komt Jay met z’n hoofd in beeld;”sounds like a hybrid” inclusief big smile.

Geef die man een standbeeld, wat een held hahaha
lachwekkend, heeft niks met CGT te maken behalve de prijs en miss de prestaties. oke het geluid is ook wel goed maar tis gewoon veel meer een Boxster verder
@Flamingo: Zo moeilijk is het toch niet? Die 3l per 100km halen ze uitsluitend omdat de v8 (bijna) niets hoeft te doen tijdens die rare EU-testcycle. Zo gauw dat ding aanslaat en meer dan 200pk moet leveren is de 1 liter per 10km grens waarschijnlijk al doorbroken. Ja je kunt remenergie gebruiken en ja daardoor verlies je minder energie, maar een v8 van bijna 4 liter zal nooit onder de 0,6l verbruiken per 10 km als er vermogen geleverd moet worden. Een 210pk Golf haalt ook geen 15km per liter als je 150 tot 210 pk gebruikt. Een v8 gebruikt dan al vrijwel zeker meer…
Om je een idee te geven… volgens Autocar zou een redelijk fors accu pakket niet meer dan enkele km’s actieradius opleveren bij 60km/u… Lees, minder dan 10 km puur elektrisch…. terwijl je dan nog geen 50 pk gebruikt…
Rondje Ring onder de 10 minuten? Dan denk ik dat we praten over 2 tot 3 liter minimaal ondanks alle techniek. Dus reken maar op max 30 rondjes op een tank. ;-) Leuke techniek, maar verwacht geen wonderen. Its mostly smoke and mirrors.
@w0o0dy: dan kan toch gewoon die hele elektrisch bende er gelijk uit want het doet toch nisk behalve in de weg zitten
@Flamingo: nu mag je deze “schone” supercar gewoon in de milieuzones gebruiken/parkeren en andere supercars niet…
Wat hou ik toch van het merk Porsche :D

Wat een amazing machine.. Hoop al op de eerste rijtesten/reviews.
Hoezo lachwekkend ? Het is een Porsche, ziet er strak uit, klinkt puik, schijnt sneller dan de GT te zijn en heeft nog een speciale silent-escape modus; wat wil je nog meer als autoliefhebber … I love it !
een porsche carrera gt is gewoon veel en veel dikker. dit moet echt gigantisch goed rijden (veel beter als een 911) anders snap ik m niet..
prachtig voertuig en al een aardige overview van mr leno.
doet hij toch goed.
ik verwacht dat hij de order voor de 918 al uit heeft staan/geplaatst heeft.
Klinkt niet milieuvriendelijk, maar wel veel beter dan een Prius :D
hoeveel liter kan er in de tank want dat is dan wel weer lekker gewoon een rondje of (met 92 litertank zegmaar) 140 nurburgring zonder bij te tanken!
@Flamingo: de tank is 70 liter als het goed is, maar het verbruik is aan de andere kant ook maar 3 L/100 km.
@robbie: oke bedankt dan is het dus 1 op 33, goed voor dik 100 rondjes. zou wel echt supertof zijn als het echt zo is maar ik snap het niet. zijn we toch meteen klaar als een hypersportwagen al zo superschoon kan zijn!?
@robbie&flamingo: Het verbruik volgens de eu meetmethode mag dan op 3l uitkomen maar dat is natuurlijk pure theorie en je haalt geen 50km op de accu’s dus in de praktijk zal het vrijwel zeker meer dan 10l zijn zo gauw je accuutjes leeg zijn… Iets als 1,5l voor de eerste 20km dus en daarna 1l per 10 km of zo. Ga je echt vlot rijden dan zal die v8 ook nog wel 1,5 liter per 10km lusten…
@Flamingo

(je laatste reactie buiten beschouwing gelaten) Ik snap jou niet echt. Moet elk nieuw product dat je maakt dan echt beter zijn dan het vorige of het beste dat je ooit gemaakt hebt?

Je kan, nee, moet ernaar streven dat wel te doen, anders ben je als ondernemer niet goed bezig.
Maar je moet beseffen dat je legendes niet zomaar kan verbeteren, and you can’t blame ‘em for tryin’ ;)
Wat je zegt over beter rijden dan een 911, tjah, dat hoop ik ook wel, want anders kan je het niet echt een supercar noemen natuurlijk … :)
@Revvji: ja nou oke gewoon niet meer vergelijken met de cgt
@robbie, met zo’n aanstekelijke grom van die v8 probeer dan maar eens dat verbruik te halen, haha. Het praktisch haalbare verbruik zit toch echt in de mate van beheersing van je rechtervoet
Goodday mister Bond :D
Noble front, audi back, ferrari steeringwheel…
@ purno1984

Porsche Engeneering, beats all three…
Wat is het toch een fraaie kar zeg, echt een zeer geslaagd ontwerp! Zowel interieur als exterieur. Overigens beter geproportioneerd dan de Carrera GT, ondanks wat hierboven wordt beweerd. En bovendien erg verrassend! Niet enkel qua ontwerp, maar überhaupt het feit dat er een conceptcar van Porsche komt. De laatste concept car was, als ik me niet vergis, de Boxster Concept in 1993. Nog onder Harm Lagaay getekend.

http://www.therealfun.com/wallpapers/Porsche_Boxster_Concept_11855.jpg

En dit exemplaar is -zoals Jay al aanhaalt- in complete stilte is ontwikkeld en geproduceerd.

Als ik later groot ben hoop ik ooit ook eens door Jay geïnterviewd te worden. Het lijkt me een prettige man om mee te praten, zeker ook in de rol van Mauer!
Haha: Jay Leno – “Go to porsche.com, if you can’t spell it, you can’t afford it..” :P
Dit is om te huilen!!

Van blijdschap :)

Ik ben nooit zo’n fan van het Porsche design geweest omdat iedere auto op zijn voorganger lijkt en er op design vlak weinig innovatie is, alleen op de techniek durft men uit te blinken. Deze auto daarintegen is wat mij betreft de mooiste auto van de afgelopen 10 jaar, en maybe de volgende 10 jaar… wie weet?

En wat een geluid… Doet zijn voorganger, de Carrera GT, in ieder geval eer aan, ondanks 2 cilinders minder.
That sounds like a hybrid …
@ Niels940
Van de Carrera GT was er in 2000 ook een concept, voorgesteld (out of the blue) bij het Louvre.
Trouwens heb ik in de uiteindelijke versie van de 918 een goed ook. De CGT was uiteindelijk ook krachtiger en mooier dan het concept…
@Flamingo,
Als we dan toch gaan vergelijken vind ik naast deze de CGT maar een kinderachtig speelgoedje hier is zichtbaar goed over nagedacht.
Mooie bak! Op een mooie dag! Maar geen mooie dag voor mij :S Heb een spiertje aan de rechterkant van me nek verrekt en kan nu niet naar rechts kijken :S .
erg mooie wagen. mocht ik bij het verhuizen nog een ouwe sok met een half miljoen euri’s vinden…

OT: ik ben wel benieuwd hoe die camera’s als achteruitkijkvoorziening werken, met name in krappe plekjes als een parkeergarage oid. Je kijkt psvr naar binnen en ziet dus niet meer wat er buiten gebeurt.
Meer van hetzelfde weer.
Lol, “if you can’t spell it, you can’t afford one” ;-)
@ StijnB
Die Carrera GT Concept heb ik inderdaad helemaal over het hoofd gezien. Slechte zaak…

Neemt overigens niet weg dat de 918 Spyder op heel ander (lees hoger) niveau staat als de eerder door Porsche voorgestelde concept cars. De 918 zit echt vol met briljante innovaties op design gebied. Een visueel juweeltje van de bovenste plank!
Leuk zo’n draaiknopje aan het stuur. Waar heb ik dat eerder gezien? Verder een heftige auto, maar de sidepipes zullen het produktiestadium niet halen. Teveel herrie en volgens mij mag een sidepipe niet meer in Europa. Volgens mij was dat jaren geleden met de Viper al een probleem.
wow klinkt echt als een hybride …
Tot nu toe vond ik er niet veel speciaals aan, maar deze video verandert dat wel even zeg.
Machtig interieur!! En die air-intakes achteraan die er Inspector Gadget-gewijs komen uitschuiven, geniaal gewoon :D
Het overall zij-aanzicht mist nog steeds iets imo, maar behalve dat : ik ben fan! En dat van een Porsche… Het moet niet gekker worden.

En verdomme wat zijn die velgen lekker!
Er is ook al eentje van de MP4-12CL
Prachtige wagen, dat staat buiten kijf.
De hybride aandrijflijn vind ik ook helemaal perfect, maar van die verbruikscijfers geloof ik helemaal niets.
De V8 is overgenomen uit de RS Spyder. Dan proppen ze er een paar electromotoren en batterijen bij en plots spreken ze van een verbruik van 5l/100km (1/20). Hier klopt gewoon iets niet.
naja ik wacht gewoon tot 2014 en dan zien we wel wat het uiteindelijk is geworden.

wooody, die accjutjes gaan toch niet zo snel leeg. dat is alleen als je volledig daarop rijdt anders gaan ze waarschijnlijk veel langer mee en kunnen ze ook nog bijgeladen worden als je bijv gaat remmen. en als je ze snel wil opladen dan doe je m aan de stekker.
dat kon best een werkelijk een laag verbruik worden maar natuurlijk niet als je keihard gaat knallen dan zit je zo alleen op die 500 pk en verbruik je boven die 10 L.dan moet ie eigenlijk weer opladen.dus knallen kan maar even.waardeloos he?
haha
http://www.porsche.com
Its very easy:
and if you can´t spell it, you can´t affort it!
Ik ben ook wel best jaloers op zijn collectie wagens… :)
Ook een leuke auto natuurlijk ;)
Who the F#ck is Top Gear. Jay you gotta love him.
Goede impressie van deze auto en tenminste geen TG autoque grappen.

OT: I’m very impressed by this Porsche.
Mooie auto met heel veel mooie details.
Kos da ??
Haha, if you can’t spell it, you can’t affort it. :D

OT: wat een bak, dit gaat zo’n klassieker worden waar we over 30 jaar nogsteeds aan denken. :P
Gave auto hoor. Schrok eigenlijk wel toen ik de GT er tussendoor zag. Zag er ineens zo verouderd uit…terwijl het toch wel een van mijn favoriete auto’s is.
Ik was nog niet helemaal verkocht, ik vind de koplampen niet mooi. Maar nu ik die luchthappers heb gezien: HEBBEN!!!!
in zo’n filmpje kun je echt een stuk beter zien hoe zo’n auto er nu uit ziet. En ik moet zeggen, wat is dit ding geweldig ontworpen zeg! En het klinkt nog super ook? Kan niet wachten tot ik er een tegen kom!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).