Gelekt: beter beeld van de nieuwe Mercedes CLS

Auteur: , 82 Reacties

De foto's in de folder deden het niet helemaal voor mij. Het zag er echt niet uit en alle stijl van de originele Mercedes CLS leek verloren. Het zal het paarse licht zijn geweest, want aan deze persfoto's kan ik best wennen!

Mercedes’ nieuwe CLS is veel scherper belijnd dan de vorige generatie. Helemaal in stijl met de nieuwe E-klasse en eigenlijk ook C-klasse en S-klasse. De slanke daklijn is gebleven, de neus lijkt wat gegroeid en nadrukkelijker aanwezig. Het totale lijnenspel is zeker niet een van de makkelijkst verteerbare, maar ik zie er potentie in. Volgens mij ziet een nieuwe Mercedes E-klasse er al heel snel oubollig en suf uit naast deze nieuwe CLS.

Het is jammer om te zien dat zo’n sterk ontwerp toch behangen moet worden met LEDs. Die stomme losse puntjes blijven er verschrikkelijk goedkoop uitzien, wat deze Mercedes toch zeker niet zal zijn. Dat er een paar in de bumper zitten is tot daar aan toe, maar ook de koplamp zit vol. Stel je voor dat er daar eentje van stuk gaat, dan rij je echt voor lul. Behalve in de CLS63 dan, waar we stiekem toch wel van hopen dat hij er snel komt. (bron: germancarforum.com)82 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik blijf er bij… die achterkant is zo hard van de Passat CC gepikt, de neus heeft wel wat weg van de SL, lekker agressief en dat vind ik wel best mooi.
Ik vind hem erg mooi, vooral die voorkant, de achterkant vind ik inderdaad ook gejat van de pasat cc. maar ziet er niet slecht uit.
De neus klopt totaal niet, tis net als met de Z4 onder andere. De grille zit een halve meter onder de koplampen, ik vind dat echt uit verhouding lijken. Bovendien had die grille gewoon achterover moeten leunen, en niet recht op moeten staan.
@HDM:

Lol.
“Bovendien had die grille gewoon achterover moeten leunen, en niet recht op moeten staan.”

Compleet mee eens. Dat bedoel ik dus met typisch CLS.
@HDM: @RenesisHP: Rechte neuzen FTW!! vrdulleme.
@Alwood:

In combinatie met een rechte kont is het cool. :D
Het typische aan de CLS is de rechte neus in combinatie met de schuin aflopende kont.
Daar heb ik nooit echt aan kunnen wennen.

Voor de rest doet deze nieuwe CLS niet echt onder voor de huidige CLS.
De huidige CLS heeft een mooiere neus en deze nieuwe heeft een mooier zijaanzicht.
Ik vind het jammer want vind het huidige model er veel mooier uit zien! :(
3x niks.
Precies als wat Xilver zegt. Achterkant van Passat CC en voorkant van de Sl maar alsnog 100 keer beter dan de vorige CLS. Deze mag je wel onder mijn carport parkeren.
Maken! Toe ik die concept zag moest ik bijna overgeven maar dit ziet er geweldig uit!
oh oh er hebben weer een setje topontwerpers die hun licht laten schijnen over de nieuwe MB. JA JULLIE met die grote smoelen ja!
Klasse dat is het een klassebak!
Waar kan je beter mee aankomen dit, of die geile ouwe kudt golf waar je nu mee rijdt.??
NOU?!?!?
@Bassie:

Don’t f*ck with mij kutgolf!!!
ik vind ‘m eigenlijk wel mooi.
het interieur valt mij alleen een beetje tegen, niet zo’n wauw-factor als het exterieur.
@GTR: inderdaad, geweldig
Xenonverlichting
Woww!!
je kunt het niet voor iedereen goed doen er zijn altijd mensen die zeiken!!
Xenonverlichting
Wat een mooi design!!
hmm.. Ik ben verdeeld. De oude vind ik mooier, maar dit is opzich ook niet echt heel lelijk. Maar ik kijk vooral uit naar de “Break” versie! (zie concept!)
Wat betreft de LEDs ben ik het helemaal met Alwood eens!
Daar kan die A7 van Audi echt niet tegenop, qua design en stijl.
Mijn kutgolf.
Scheld toetsenbord de huid vol..
Ziet er beter uit dan de foto’s van die folder….
Best wel mooi interieur, maar die achterkant vind ik niet echt mooi… Die achterlichten alleen al…
Misschien ligt t aan mij, maar ik vind m schitterend.
@Vinny_93:

Ja precies, echt vet gewoon. Het gevoel om daarin te rijden zoeffend over de autobahn:D heerlijk!
Jammer, de oude cls was veel spannender, wel aan verfrissing toe, maar dit is een gedrocht met een E neus, een Passat cc kont en daartussen veel moeilijke lijnen…
Doe mij maar de a7
moderne turbomotoren vragen om grote radiatoren en daarmee grote neuzen, wen er maar aan.
Wauw

Echt een prachtige auto!
Helemaal met je eens Alwood, dat ze die LED dagrijdverlichting maar aan de aftermarket-frotters laten!

OT: Prachtige auto, ik kan die vouwen in de zijkant wel waarderen. Top!
Heb nu trouwens al angst voor wat er gaat gebeuren als ASMA zo’n ding onder handen neemt…. ;(
Cool en funky. Een waardige opvolger van de huidige generatie. En in het interieur vind ik het interessant dat de middenconsole zo glad is zonder een pook of rem. De interieur’s van tegenwoordig lijken steeds meer op cockpits.
Dat lijnenspel is echt too much! Net als inderdaad de overdaad aan LED’jes. Van binnen is ie wel mooi. Dus: mee rijden, uitstappen en niet omkijken verder.
Minder mooi dan de eerste…
Ik ga toch liever voor de Cl 65 AMG of Cl 500/600
lovely car over t algemeen al doet de middenconsole mij net iets te veel aan bmw denken…
Weer die lelijke rechtopstaande SLS neus
Weer die afschuwelijke spiegels
Weer die rare E-klasse “arch” om de achterwielen
Weer die lelijke LEDs

Gaat MB echt al hun modellen op deze manier om zeep helpen?
beter dan de huidige. Die vond ik altijd lomp uitzien.
Die rechte neus heeft te maken met de voetgangersveiligheid. EU eisen. Let maar op: dit gaan we meer zien, rechte neuzen….. Prachtige auto, het origineel is verbeterd.
Als rechtgeaarde BMW-liefhebber kijk ik de laatste tijd toch echt uit naar wat spannender modellen. :( De 1, 3, 5 en 7 zijn (m.u.v. de 1) hartstikke mooi, maar wel een beetje braafjes. Als Mercedes dan met zo’n heerlijke sloep komt en Audi ondertussen spannende modelletjes in de vorm van een R8 en RS5 produceert, denk ik toch: BMW, ik mis wat :'( Ik mis lompheid, zinloosheid, ‘gewoon-omdat-het-kan-heid’. :(
ik denk dat dit een typische “eerst in real life zien” auto is. Op basis van deze foto’s heb ik het idee dat de ontwerper iets teveel aan de drugs heeft gezeten tijdens de ontwerpfase.
Beetje saai interieur,lelijke zijspiegels en de lijnen op de achterdeuren hebben iets vreemds, maar de voorkant ziet er wel geslaagd uit.
Persoonlijk vind ik de oude mooier. Ik zie ook niet echt een vierdeurs coupe, maar een normale 4 deurs sedan. En dan die ster in de grille: veel te groot. Kunnen ze de ster niet beter graveren in de motorkap of misschien recht op het dak plaatsen?
Ze proberen teveel de SLS neus erin te proppen. Waar het op de SLS mooi staat, staat het niet op zo’n model. Beetje wat Alfa ook probeert te doen. 8C mooi, Mito en Giulietta niet.
Oh ja sorry, heb net 2,5 uur lang de plaatjes zitten bekijken…. Wat een prachtige auto is dit, echt werkelijk waar ongelooflijk. Die voorkant agressief maar niet aso. Die lijnen in de auto, man man man. Zet em maar naast mijn huis dan pak ik een stoel en kan er zo een dag naar gaan zitten kijken. Ben benieuwd of ie ook zo rijdt! (HINT!!!!)
Hier zit echt alles in van Mercedes: de heupen van de S, de achterkant van de C, de daklijn van de E (coupĆ©) en de neus van de SLS. Je zou denken dat het design onderscheidend zou zijn, maar is het dus duidelijk niet vanwege al die gelijkenissen met andere Mercedes-modellen…
Ze zullen het nooit leren die ontwerpers bij Mercedes. Wat een chaotisch ontwerp…trekt op geen kl*t*n. Dan is het huidige model nog mooier.
Mercedes doet wel erg zijn best om de nieuwe CLS te promoten. Waarschijnlijk hebben ze een x aantal mensen omgekocht voor fraaie reacties lol. Even terug naar aarde.

Haal de kont er vanaf en hij lijkt verdacht veel op A7. De CLS was juist uniek in zijn soort omdat hij op geen andere model leek die Mercedes aanbood. Dit is gewoon een verpauperde E klasse in combinatie met een CL. En wat te denken van die belachelijke aziatische achterlichten. De E klaase verkoopt al niet en Mercedes hoeft hier niet veel van te verwachten.

Door het design van Mercedes kiezen mensen tegenwoordig bewust voor BMW of een ander merk,waarmee ze degelijk over straat kunnen rijden zonder uitgelachen te worden.
nou duidelijk . op de plaatjes vind ik de vorige mooier
werkelijk een prachtige auto, de lijn vanaf de koplampen naar achter geven de auto een langere neus dan in werkelijkheid.
Misschien niet zo bijzonder als het origineel, maar desalniettemin een mooiere auto dan het gros dat over straat rijdt en daar gaat het uiteindelijk om. Als ik moest kiezen in dit segment, duidelijk een CLS boven de A5 sportback of hoe hij ook heet of 5-serie GT. Ik denk dat ze bij het ontwerpen van de E-classe met deze auto zijn begonnen. De lijn vanaf het achterwiel naar achter is hier helemaal op zijn plaats in tegenstelling tot de E.
Vind de oude echt veel mooier.

Vooral die heupen ala bentley achter is geen postzegel op deze merc. Jammer.
Beter dan de folder, maar toch liever de 1ste generatie!

Jippie mij eerste post met een smartphone! ( sneu )
Hij had subtieler gemoeten!
De neus is mooi maar HEEL aanwezig, de achterste wielkasten horen zo niet en ik stoor me vooral aan de iets te kleine of korte koffer.
De belijning van de nieuwe klopt gewoon niet er klopt gewoon niets aan de nieuwe daarom vind ik de oude mooier =D
Ik vind de vorige veel mooier. Zowel interieur als exterieur.
Wat ik vooral mooi vind aan de vorige is de lijn aan de zijkant. Begint voor laag en loopt als een boog naar achteren. Maar de achterkant is nog iets hoger als de voorkant. Een mooie vloeiende lijn.
Dat zie ik bij de nieuwe niet. Die vind ik meer op een andere variant van de E-klasse. Bij de nieuwe zie ik ook de voorkant en de kofferbak van de nieuwe CL. Ik zie het meer als een nieuw sedan model dan de uniek coupe vormen van de vorige. Jammerrrrrrrr……
Oef… Zo en profil is de CLS toch wel erg ….lelijk. Heb er geen andere bewoording voor.
.
@Flamingo.
Bedankt voor de moeite!! Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de oude CLS vanuit elke hoek mooier is….
diegene die het maar niks vinden, die moeten toch echt maar eens de auto in het echt aanschouwen.
Meningen kunnen verschillen maar dergelijke auto’s verdienen toch echt respect.
Ja, hij is echt lelijk! :D
In vergelijking met de vorige, die in de juiste kleur sierlijk en stoer was, maar in de foute (grijze) kleur meer een pooierbak, is dit een achteruitgang. Het lijkt wel of MB het plastic alvast aan de auto heeft gehangen. Vooral de achterkant is lomp.
Weet er iemand hoe ik foto’s kan toevoegen ?

-edit: de code staat boven het reactie-veld-
Hmmm ik moet mijn mening bijstellen, dit is toch een sjieke, stijlvolle bak. Heeft weer die Duitse grandeur van de eind 60 er begin 70 jaren modellen.
De vorige was in alle opzichten beter. Het technische gedeelte even achterwege gelaten. De vorige was enigzins een elegante verschijning. De nieuwe is een beul/bruut geworden. Erg lelijk
Mooie auto maar de oude gaat als een soort klassieker de MB boeken in, deze uit was uniek!

een deel 2 van een goede fim moet je ook nooit doen
Sorry, maar dit is wederom een klasse apart!

Duidelijk Mercedes, duidelijk CLS, duidelijk vernieuwd.
Iets wat je niet altijd van andere merken kan zeggen.
En het lijnenspel is iets drukker dan bijvoorbeeld, een Audi of Volkswagen. Godzijdank!
De C klasse ziet er na een aantal jaar nog steeds fris uit.
Bijvorbeeld A4 alang niet meer.

De lijnen zijn niet druk. Ze zijn nieuw.Iets wat natuurlijk als chockerend ervaren kan worden, in dit conservatieve land.
Jammer dat ze er zo’n eenheidsworst van gemaakt hebben, die niet passende S heupen…… het huidige model is nu al een klassieker!
Wat een schitterende bak is dit:) Gelukkig vindt ‘papa’ de nieuwe CLS wel mooi. Maar aan iedereen de de vergelijking maakt de Passat CC, destijds de introductie van de CC was het gebler precies andersom. So get over it. Ga niet vergelijken kijk gewoon of je de auto mooi of niet mooi vindt. En what’s up met de haat tegen de LED’s? Nieuwe Techniek, Energie zuiniger, gaan heeeel lang mee en ik vind het er zeker op deze CLS wel erg stijlvol uitzien. Niks sjonnie met aftermarket lampjes… Gewoon stijlvol designed.
@BmwMPower,

eens zien waar BMW dan mee komt.
De vorige had een wat gekunsteld front, deze toont kracht. Ik vind de heupen ook wat dominant (maar die moe je in het echt zien om te kunnen oordelen net als bij de E), de achterkant is veel mooier geworden.
Grappig hoe de grote groep 6 jaar geleden vond dat de huidige CLS lelijk was. BMW en Audi vonden het zelfs zo erg dat ze geen concurrent op de markt wouden brengen. Nu de nieuwe er is en de CLS na 6 jaar toch een succes bleek te zijn, komen ze wel ineens met een concurrent. En ooh ja, de achterlichten zijn gepikt en de grill komt van de SLS en nog wat van dit en van dat. Kan ik net zo goed zeggen dat VAG/BMW de CLS gewoon gepikt heeft… En voor Audi dan: wat doen die verdomde richtingaanwijzers toch altijd in de spiegels tegenwoordig, van wie zouden ze dat hebben? Om maar een zeer concreet en duidelijk voorbeeld te geven. Desalniettemin apprecieer ik wel wat andere autobouwers doen (De GranCoupe vind ik ook prachtig, Passat CC ook, de Audi vind ik ook mooi maar iets te veel op de rest van het gamma trekken) en durf ik het ook eerlijk toegeven wanneer het eens een slecht design is (lees mijn mening over de E-klasse maar eens in enkele vorige posts van mij). Daar tegenover staat dat sommige 10-jarige kinderen, zoals bv majinstar, leven voor een bepaald merk terwijl ze waarschijnlijk nog nooit met het desbetreffende merk hebben gereden of in hun bezit hebben gehad. Grappig is ook dat enkel dat desbetreffende merk mooie wagens kan bouwen en de rest lelijk is.
Ik heb even afgeweken, maar hier is mijn punt: Aan al die mensen die nu vinden dat de huidige CLS prachtig is en de huidige lelijk, en bovendien ook van plan zijn om binnen 6 jaar te zeggen dat deze nieuwe prachtig is en de volgende dan weer lelijk, waarom zeg je nu dan ineens niet dat je hem mooi vindt?
@KoenMB: ik weet nog dat ik het 6 jaar geleden een heel strak ontwerp vond eigenlijk zijn tijd vooruit, en ook mooi! beetje kleine raampjes had, dat wel
@Flamingo: die kleine raampjes waren juist zo mooi:-)

Ik vind ‘m mooier en mooier worden, de nieuwe. Ben benieuwd hoe die in het echt over komt! De opvolger van de E320cdi zou zomaar deze kunnen worden… Al is het om het klokje in het midden, wat uit de S- en CL-klasse komt.
Ik heb even afgeweken, maar hier is mijn punt: Aan al die mensen die nu vinden dat de huidige CLS prachtig is en de nieuwe lelijk***

Dat “huidige” moet uiteraard “nieuwe” zijn.
ik vind het altijd moeilijk te zeggen vanaf een plaatje, maar deze machine ziet er wel echt vet uit
ja moet eerlijk toegeven dat deze “foto’s” mij als benz liefhebber niet helemaal kunnen bekoren. lijkt een slordige mix van rechte en gebogen lijnen( en dan heb ik het vooral over de amg spoiler vooraan..) die misschien iets meer cls identiteit had kunnen gebruiken.

en mensen die over passat achterlichten beginnen kunnen beter een andere hobby zoeken, want auto’s is niet bepaald jullie ding blijkbaar.(de passat cc is van voren tot aan de kofferbak een kopie van de cls), alleen de achterkant loopt niet zo ver door bij de cc, en dat heeft volkswagen zelf afgeraffeld met die achterlichten. die trouwens uit het hoofd ook totaal niet op deze lijken, misschien de vorm maar dan anders.
in ieder geval geen 13 in een dozijn auto, gewoon lekker eigenwijs mercedes..
en voor de gene die em nu lelijk vinden heb ik een trieste mededeling, ook jullie zullen haar over bepaalde tijd prachtig gaan vinden, een mercedes pakt je meestal niet gelijk(tijdloos design)die wordt met de tijd steeds mooier..
Front looks like SLS… Honestly A7 will kick CLS’s ass!
Can’t wait for the new 6 series from bmw… :)
oja, vind het jammer dat er toch een knik tussen achteruit en en kattebak is ontstaan bij deze cls, lijkt nu meer op een cl.
die ronde lijn is echt een must voor dit type, was ook het kenmerk van de oude, die trouwens ook niet van elke hoek helemaal lekker op het netvlies ligt…..vooral schuin van achter op kniehoogte een beetje plomp aandeed.


had ik al gezegd dat ik het ondertussen een mooie auto vind, ja bij sommige gaat het iets sneller als bij echte anti.
oh sorry zie net dat de oude cls ook een aardige knik heeft tussen boven genoemde, zie je dat de gebogen lijn op de flank dat suggereerde..
@majinstar:
bmw X6? bmw 5 series Gran turismo?
aub begin niet over uitlachen want ik rij liever te paard dan in die 5.
Hier ook de officiƫle beelden al op film: http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?f=82&t=34954
nooit fan geweest van mercedesontwerpen, maar dit is echt niet meer aan te zien!!!!! zelfs mijn grootvader durft hier niet meer de weg mee op!!!
De CLS was er veel eerder dus die kan het nooit hebben gepikt!!!!

blijven opletten xilver!!!!

(beter goed gejat dan zelf slecht bedacht)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).