Video: Ferrari Enzo Twin Turbo kan aan!

Auteur: , 25 Reacties

Het maximale uit je Ferrari Enzo halen, dat kan op Fiorano of de Nordschleife. Je kan er ook 2 turbo's op zetten en dan kijken of het ding aan de grond blijft tijdens de Bonneville Speed Week. We hebben beeldmateriaal waarop het vooralsnog goed lijkt te gaan.

Puristen zullen de auto verafschuwen. Hoewel, de Ferrari community lijkt aardig enthousiast. Het gaat dan ook om een schade-auto. Ooit helemaal total-loss gereden, nu waarschijnlijk de snelste Ferrari Enzo in een rechte lijn. Misschien wel de snelste Ferrari. Tijdens een rally was het origineel “wrecked beyond recognition”. De eigenaar liet het er niet bij zitten, kocht wat oud plaatwerk van mr. Glickenhaus en ging aan het werk.

Daar staat hij dan. 6 miljoen dollar en 1000pk verder. Vanuit het niets herrezen. Tijden en snelheden zijn nog niet bekend. Zou hij sneller zijn dan een Suzuki Kizashi, is het doel van 480km/u gehaald?25 reacties

-edit: check, bedankt-

OT: Niet echt een spannend filmpje. Ik was wat afgeleid door het “vooralsnog” in de inleiding, ik verwachtte een nieuwe crash.
Tja, even afwachten dus… 480 per uur wel erg hard voor slechts 1000 pk maar goed, we will see. En 6 miljoen.. OMG wat is er allemaal aan gedaan dan dat hij dat gekost moet hebben…
@Stefan: 480 is normaal al idd heel snel op een gewone weg… doe dat maar eens op een zoutvlakte…

OT: Is wel leuk dat ze hiervoor een total loss hebben gebruikt ipv een nieuwe
niet slecht

maar tog liever een fxx enzo dan deze
Zo toon je aan dat de auto nog beter is dan nieuw, ondanks die crash!
Arie op Safarie
Nou ik vindt het een net niet auto
Ik had meer verwacht dan dit.
Hoeveel onderdelen van de gecrashte Enzo zitten hier in verwerkt?
Op de foto’s van het wrak ziet er namelijk verdomd weinig bruikbaar uit.
Vraag mij ook af hoe moeilijk het gaat worden om de 1000pk te plaatsen.
Zag ze vorige keer bij American Hot Rods nog het vermogen terugschroeven vanwege de gigantische berg wielspin op hoge snelheden.
$6M vind ik veel voor 480km/h. En 1000pk is inderdaad weinig. Gewicht telt niet mee voor topsnelheid (het er naartoe accelereren niet meegerekend), maar de Veyron SS doet 50km/h minder met 200pk meer. Is de Enzo dan zo gestroomlijnd?

Volgens wikipedia had de eerste wagen die deze snelheid bereikte (thunderbolt 1937) bijna 2400pk.
Als je allerlei onderdelen apart aankoopt, kom je vaak veel duurder uit dan het totaalpakket. 6 miljoen is dus zo vreemd nog niet…
Is die enzo niet wat ligter dan de veyron, en dat dat de oorzak is dat hij met ongeveer het zelfde aantal pk’s sneller is?
lichter*
ow zoiets had Pieter-Jan al gezegd…
Update: De stoel is te klein voor Richard Losee. http://dailyderbi.com/update-twin-turbo-enzo-takes-off-at-bonneville-plus-technical-difficulties/ Een beetje haastwerk zo te zien.
Fr€d€r!k_EE8
Mo vent toch,mijn grootmoeder trekt sneller op met haar fiets!
zoooooo traaaaag vertrekken dat die ferrari doet?
@Fr€d€r!k_EE8:

De gemiddelde zoutvlakte racer trekt pas vanaf een vaartje op. Worden meestal ook bij de start aangeduwd.
Gaat om snelheids-record niet om accelaratie-record, hebben dus heel lange versnellingratios.
@jp:

Jij snapt het. Vandaar ook het aanduwen.
Mensen verwarren het hier teveel met asfaltracen.
Is niet echt veel te zien in dit filmpje…
De prijs kan ook wel eens komen door een groot aantal tailor made onderdelen. Dan betaal je niet alleen het product maar ook de tooling om het spul te maken.
De sound is waardeloos iig…
@ SCi

Dat is ook totaal onbelangrijk bij deze auto.
Ik trek nog sneller op met me fiets.
De Enzo is gespind, ze haalde slechts 188 mph. To bad. Better luck next time! Misschien kunnen ze harden gaan op een geasfalteerde ondergrond. bron: http://speedhunters.com/archive/2010/08/25/gallery-gt-gt-final-speed-week-reflections.aspx

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).