Ben Collins is The Stig

Auteur: , 66 Reacties

"Some say he sleeps op de Autoblog redactie. All we know is: he's called Ben Collins." Jep! Niet die buurjongen met "I am The Stig" sticker op zijn Golf II GTI en ook niet die ouwe prutser van een Michael Schumacher. Het is gewoon Ben Collins en nu is er bewijs.

Zo’n zeven jaar lang wist men de identiteit van de beste man “verborgen” te houden bij de BBC. Iedereen wou weten wie The Stig was en men speculeerde in het wilde weg. Het zou Lewis Hamilton zijn, of Jenson Button. Damon Hill of Michael Schumacher maar telkens weer kwam de naam bovendrijven van stuntman en coureur Ben Collins. De beste man wilde er echter nooit over praten of antwoorden geven op vragen die met dit onderwerp te maken hebben. Dat op zich is al verdacht genoeg.

Vorige week ging het grootste mysterie ooit rammelen, omdat “The Stig” een biografie wilde uitbrengen en de BBC daar niet echt op zat te wachten. Koren op de molen van de Engelse pers die, als ze eenmaal graag genoeg iets wil weten, rommel boven kan halen waar je niet op zit te wachten. De pers wist financiële documenten te bemachtigen uit Ben Collins’ zakelijke administratie die zouden aantonen dat hij The Stig is, al zal de BBC dit waarschijnlijk nooit gaan bevestigen als er geen documenten op tafel komen waarin letterlijk staat dat het zo is. In een eerste reactie wordt in ieder geval gesteld dat het logisch is dat Ben Collins in financiële documenten naar voren komt, omdat hij een paar keer als zichzelf is verschenen in de show. True, maar dat weten de media die de documenten in handen hebben ook, dus er zal meer aan de hand zijn. Vraag is nu alleen: is Ben de enige die het witte pak in de kast heeft hangen, of zijn er meer mensen met zo’n witte helm?66 reacties

Ik heb wel een zwarte pak in de kast hangen :-)
Ben Collins is de hoofd Stig. Net als dat Sinterklaas ook vele hulp-Sinten heeft.
@Jochempie: nee Ben Collins is een hulp-stig :P als een kind erachter komt dat sinterklaas een nepbaard heeft zeggen we toch ook altijd dat dat een hulpsinterklaas is die in het echt geen baard heeft :P

Ben Collins is de stig die er niet in geslaagd is om zijn identiteit geheim te houden. dan ben je naar mijn mening sowieso een nep stig aangezien het geheim houden van identiteit 1 van de hoofdtaken is van een stig :P

“Some say: the stig has no identity, and if he has an identity it’s probably not earthly”
@mercman: Oh wacht, jij bent nog niet op de leeftijd waarop het leuk is om serieus over Sinterklaas te praten. Komt wel.
@Jochempie: zo ik kan inderdaad niet wachten op dat moment, dat ik lekker op mijn ouwe dag achter de geraniums kan vertoeven al (“serieus”) pratend over onze goedheiligman. die mij menig mooie kadotjes gegeven heeft (voornamelijk modelauto’s 1:18 burago)
@Mercman: Sommige mensen zullen de humor er nooit van inzien vrees ik. Maar goed, laten we er niet te veel woorden aan vuil maken, we willen niet dat de Sint-Nikolaas zich verraden voelt. Hij hoort, ziet en leest immers alles.
Lees het artikel en je zal zien dat de BBC al gereageerd heeft. Beetje beter lezen, meneer de redacteur!
-edit: dat was in de haast inderdaad niet helemaal lekker verwoord. artikel aangepast-
Als het een actieve coureur is is het inderdaad onmogelijk dat het 1 man is.
Maar er zullen misschien wel 15 stigs zijn.
Ze hadden ook die EU tour en daar zullen denk ik landelijk mensen in gehuurt zijn.

Maar who care’s het is leuk en daar gaat het om.
@Merry:

Ja klopt, ik ben Stig 13 ;-)
@Merry: Landelijk? Plaatselijk.
en nu iedereen zeggen “IK WIST HET AL ”

hahaha
Het kan me niet schelen wie het is. Ik wil het liever niet weten.
Ik wist het al lang.
Dat hele Stig gedoe is nu wel uitgemolken. Ik kan er ook niet meer om lachen. Tijd voor iets nieuws. Kunnen ze alleen wel het snelle tijden bord wegkieperen.
de ene keer luistert ie een luisterboek in de auto, andere keer muziek.. verschillende soorten…
Zucht. The Stig is gewoon een handige manier geweest om niet telkens dezelfde piloot te hoeven inhuren, en toch te vermijden dat kijkers gaan roepen dat de laptimes daardoor inconsistent zouden zijn.

Veel van die exclusieve auto’s kan je immers maar enkele dagen per jaar ter beschikking krijgen, en zoek dan maar eens een professionele racepiloot die op elk moment van het jaar en van de week eventjes kan kopen opdraven. In Fifth gear rijden toch ook afwisselend vicky, Jason of Tiff de snelle rondes?

Trouwens, aan de laptimes zie je ook wel dat het niet telkens dezelfde piloot is: hoe komt het anders dat de (zwaardere en minder stijve) cabrio versie van de Pagani Zonda F sneller is dan de coupé versie? Of dat de Lamborghini LP640 4 (VIER) seconden sneller is dan de “gewone” Murcielago?

Dus kunnen we nu alsjeblieft ophouden met het uit de hand gelopen spelletje van de BBC mee te spelen en te doen alsof er maar één Stig is?
@Emmanuel: zo’n actieve racecarriere heeft Ben Collins nou ook weer niet ;)

En daarnaast duren de opnames voor Top Gear natuurlijk niet een heel jaar. Dat is slechts enkele weken per jaar. En in die live shows hoeft hij natuurlijk nooit op te draven. De rondjes met The Stig die je dan vaak ziet zijn soms al weken (of maanden) eerder opgenomen.

Waarom denk je anders dat The Stig (soms) in een andere kleur auto rijdt dan er in de rest van de show zit (of dat het circuit droog is ipv nat of omgekeerd).
@Emmanuel: wat dacht je van meer vermogen? de F roadster heeft er 50 paardjes bij tov de coupé, geloof je ’t niet? kijk nogmaals de aflevering top gear, of http://en.wikipedia.org/wiki/Pagani_Zonda
@Emmanuel: The Stig is ook maar een mens, hij zal dagen hebben dat hij beter rijdt en dagen dat hij wat minder goed rijdt…
Geweldige introductie in de laatste serie, net nadat de Iphone antenne problemen had. Clarkson zei: Some say: If you hold him a certain way, he doesn’t work. Ik rolde haast van mijn stoel lol
Ik wist het NIET en het kan me nog steeds niet interesseren.
Marketing, marketing.. Allemaal gratis reclame voor de BBC jongens en meisjes.. Ze zijn daar niet achterlijk..
De BBC stuurt zelf deze berichten de wereld in..
Some say his face has the texture of a dolphin skin!

Jongens dit is hem niet.
wat doet het er toe wie hij is…
en de enige die bij jullie op de redactie slaapt zijn jullie zelf
Is dit niet al relatief lang een vermoeden/gegeven?

De link hieronder geeft hetzelfde aan, maar werd in januari 2009 geschreven ( http://www.autofans.be/content/stig-ben-collins )
@PieterA: en een dag eerder schreven wij datzelfde
http://www.autoblog.nl/archive/2009/01/19/ben-collins-zou-hebben-bekend-dat-hij-the-stig-is

Maar dit is toch weer een ander verhaal.
@autoblogger: De lang verwachte bevestiging dus :)

Eerlijk gezegd; wou ik het niet weten. Is typisch de ‘mens’ om nieuwsgierig te zijn en alles te willen weten. The Stig was toch leuker toen we het niet wisten? Allicht voor mij.
@robbie

Tuurlijk hoeft hij niet tijdens het live-seizoen op te draven. Maar het is wel zo dat Top Gear bijvoorbeeld de LF-A één bepaalde dag ter beschikking had (er waren twee exemplaren voor Europa, die door alle testprogramma’s/boekjes moest gebruikt worden). En als dan je racepiloot net op vakantie is (of ergens een race meedoet), dan heb je een probleem natuurlijk. En dat is makkelijk opgelost door iemand anders het Stig-pak aan te doen :)
Jullie snappen er ook niets van he, ik ben toch gewoon de Stig…groet, Robert
Wacht maar tot mijn biografie uitkomt dan weten jullie hoe het allemaal echt zit :lol:
@GOD: Uw biografie kennen we alláng!
Stel dit is hem echt en de BBC zou hem ontslaan zou er dan nog een nieuwe komen want ik denk niet dat er nog veel langer met top gear door zou worden gegaan
Was toch allang bekend…oud nieuws!
@Pier: lees de tekst nou eens goed.
“…telkens weer kwam de naam bovendrijven van stuntman en coureur Ben Collins.”

Tuurlijk was dat al langer bekend, dit is echter nieuwe info.
Ben Colins zal in de meeste gevallen de Stig zijn maar echt niet altijd. De Stig is ook om die reden in het leven geroepen.
Om de rondetijden eerlijk te houden zal altijd de zelfde persoon moeten rijden. Maar lang niet elke auto fabrikant staat het toe dat hun auto op de limiet wordt gereden door een willekeurig persoon (net zoals Ferrari, toen Schumacher reed). Daarom is de Stig ideaal. Je kan gewoon testrijders van de autofabikanten laten rijden, zonder dat het publiek kan klagen dat de tijden geen eerlijke maatstaaf zijn omdat er elke keer iemand anders rijd.

Ik denk dus dat tijdens de challanges en voor de mainstram automerken inderdaad Ben Colins de Stig is. Maar voor de wat exclusievere automerken (die het ook van belang vinden dat hun auto goed scoort) wordt Ben waarschijnlijk even vervangen voor een fabrieksrijder.
@GT4Ever:
Eindelijk een keer iemand die een slimme en goed onderbouwde reactie geeft!
@ Autoblogger: Tja, nieuwe info…ze hebben misschien een paar papiertjes. Dit is puur bewijs zoeken voor iets wat al bekend is, zodat je het 100% waterdicht hebt. Dus eigenlijk niet zo heel veel bijzonders, behalve dat ik het wel knap vind om die papieren uit iemand z’n administratie te krijgen. Heb het overigens iets meer dan 2 jaar geleden ook al eens gepost:

Stig zonder helm gespot op Zolder! [updated]
Pier [ reply ]
22 May 2008 om 22:57

Iedereen weet toch dat Ben Collins de echte Stig is!
Allez… Iemand mag binnenkort weer eens op zoek naar een nieuwe job. Eens benieuwd wie hem nu gaat vervangen.

Feit is echter wel dat Collins niet altijd The Stig is. Zo werd de sneeuwscooter in de Winter Olympics Special bestuurd door een of andere kampioen uit die sporttak.
Wie, of wat het is, in het witte pak van The Stig, is The Stig. Namen en vormen het zal mij jeuken. Ik doe mee conform de regels van de BBC, ik wil het niet weten en het maakt mij niets uit. De mysterie opzich zelf is juist zo leuk, ook hoe ze ermee omgaan vind ik geweldig, dit soort geheimzinnigheid is te leuk om te wille weten.
nou gefeliciteerd, doordat zoveel mensen gewoon zo kinderachtig nieuwsgeil zijn worden dit soort acties elke keer weer verpest. ik kan niets anders dan het woord teleurstelling gebruiken. jongens ik ben diep teleurgesteld door jullie kinderachtige hongerigheid naar de identitijd van de stig.

p.s.: ik vind het ook zielig dat banken in engeland zich daar mee bezig houden, ik vind het niet gek dat alle banken omvallen; door al die jiskefet acties.
Tom Coronel is ook eens opgeroepen om in te vallen als The Stig maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Hij schijnt ook te weten wie het wel is.
Voor wie denkt dat er meerdere Stigs zijn: en die Hammond dan, die ze voor één dag nodig hebben in de Lexus Fast Automobile, is die ook nep?
“Some say whoever puts on the white suite and helmet is called the stig, and that those who think that is always the same person are gullable.” “All we know is, who cares?”
idd @hierboven.
who cares ?
Bij Bavaria City Racing Rotterdam was ’t Balkenende :D
Dit is zeer oud nieuws, Ben Collins is trouwens de man die de laptimes doet (deed?), hij is niet hoofdzakelijk The Stig in andere programma delen.
Ik wil zelfs niet weten wie de Stig is, dat maakt het net zo lollig :D
James May is samen met anderen de Stig. Logisch toch?
nu is de lol eraf.. teringpers ik hoop dat ze onder een vrachtauto komen
Ken wel Phil Collins……is dit zijn broer,haha
Nou nou poeh poeh goh goh wat een bewijs zeg!!! Vooralsnog is er niet bewezen WIE de STIG is! Lijkt wel een Prive/Story/Weekend gerucht! Lekker Autoblog haha ahum…..
Helemaal eens met xilver: Dit hele gedoe rondom de Stig boeit me niks. Juist dat idee van een mysterieuze coureur wat Top Gear heeft gecreëerd is geweldig, en het maakt daarbij echt niet uit wie er dan in dat pak zit.
the-budel-guy
ha…..HA laat ze maar denken dat hij de stig is want ik ben de echte stig een 15 jarige snotneus uit budel ha wie had dat gedacht..
oo typte ik dat net echt.

OT er zijn zeker meer dan 1 stig’s dat zie je duidelijk aan het rijgedrag als je er heel erg goed op gaat letten.
Inderdaad, het was een leuk mysterie… maar who cares wie er nou in het pak zit? Het gaat toch om de grapjes, en de vreselijke muziek die er steeds onder geplakt wordt…
sowieso is het niet alleen hem, er zijn er meerdere. dat is zeker. maar inderdaad, Collins zal wel de “hoofd-Stig” zijn die het meeste werk doet. ale dat is wat ik er toch van denk :p
Ik ben the Stig.
Ik weet zeker dat er meer mensen de Stig zijn, hij is namelijk af en toe iets langer, slungeliger of dikker! En of Collins het is? Ik wil het niet weten;)
Ik denk niet dat hij de stig is. Kan dat bbc het expres heeft gedaan. Ik wil niet weten wie de stig is!
@budel. Jij kan zien wie het is doordat zijn rijstijl verschilt?? Dit kan je zien terwijl hij diverse auto’s rijdt, die telkens anders gereden moeten worden.HEEL KNAP.Zeker samen met @GOD op de bullshit-school gezeten.
Niemand weet wie de Stig is want dan zou hij ineens op de kop achter je staan en je met hersengolven braindead maken. Echt waar.

;-)
Was ook al een aantal keren bevestigd op MotorsTV.
Check mijn filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=5sABgs_B-co
willem199999999999999
die financiele documenten zullen dan toch niet op een legale wijze verkregen zijn (no way) dat dit mogelijk is. Dus ik twijfel, dit is duidelijk weer een roddelpers ongeluk. tjesus, wat voor bronnen gebruik je toch?
Ik kan me nog herinneren dat onze eigen Tom Coronel bij een autoprogramma op RTL of SBS weet niet meer welk, een Stigkostuum had meegenomen en daarbij vertelde dat hij door de BBC was uitgenodigd om als The Stig in Top Gear te rijden.
Ik ben the Stigs Belgian Cousin ;)
Mja het was eigenlijk al een beetje een publiek geheim dat hij de stig was…
top gear heeft het zelf toeggegeven !!!

in seizoen 17 aflevering 6 in het onderwerp militairen die gewond zijn ,en trainen voor parijs dakar

helpt ben colins deze jongens een wildcat te besturen
in emotioneel moment stelt hamster hem voor als de stig.
omdat ie vind dat ie zo goed bezig is met dit project

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).