Chinese file van 100km duurt al 9 dagen

Auteur: , 34 Reacties

Ook wij mochten afgelopen zomer kennismaken met een continue aanwezige file (oa op de A12), uiteraard dankzij wegwerkzaamheden. In China houden ze van kopiëren en ze pakken het meteen groots aan. Er staat daar inmiddels een file van 100 kilometer lang, die duurt nu al 9 dagen...

Het gaat om de Chinese tolvrije snelweg van Peking naar Tibet. De file bestaat voornamelijk uit vrachtwagens, ze weigeren extra brandstof (en tolgeld) te verspillen aan een omweg. De inschatting is dat de snelweggebruikers nog vast zullen staan tot halverwege september. Rond die tijd is men klaar met de wegwerkzaamheden en moet de file gaan oplossen, als alles volgens plan verloopt althans.

Lokale ondernemers proberen uiteraard te profiteren van de file, ze slaan hun slag met dure flesjes water en andere producten.34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Only in …
Ach ja als je 100 jaar lang een eiersausje kan laten pruttelen, dan is een file van 9 dagen natuurlijk helemaal niets :)
@zdev: lol xD
ik dacht dat de amerikanen altijd overdreven…
@Bonnoh: amerika staat ook bekend om z’n file hoor.
file american. of niet? ach klonk wel leuk
@Flamingo: ik hou wel van die humor!

OT: ALs die file er al een dag lang staat ben je toch ook dom als je daar gaat aansluiten? Of ben ik de enige die dat denkt?
Denken dat in de file staan minder kost dan ietsje omrijden of tol betalen :roll:
:lol: ja maar ja dat krijg je bij overbevolkte landen, dan krijg je file
Ze nemen echt de wereld over :o, eerst bevolking, daarna energie consumptie. Nu ook al de “trots” van Nederland, het talent files te creëren :'(.
in chili kunnen ze er ook wat van, in plaats van iedere dag naar hun werk te rijden blijven ze er tot de kerst zitten:

http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/21397
Tijd is geld. File is extra brandstof. Gewoon de omweg nemen, kost misschien evenveel brandstof en wat tol, dus misschien ben je even duurder uit, maar in dezelfde tijd kun je wel meer ladingen vervoeren. En ik denk chauffeurs in China per lading betaald worden, dus per saldo ben je volgens mij beter af met omrijden.

@zdev: Ik google op van alles, maar ik vind het niet. 100 jaar een eiersausje laten pruttelen? Wat?!
Ja shit happens when you’re a cheapskate. Dan maar betalen voor de tolweg.
@Citrofiel:

De chinezen hebben een delicatesse. Een nog al bizarre. Ze maken ze door ze een paar weken tot maanden in een mengsel van klei, as, zout, kalk en rijstkorrels te conserveren….. Het resultaat hieronder. :)

@floryn:

beschrijving in je eerste post doet me eerder denken aan een Gezoute ei ! die zien er dan ( na koken ) er uit als een normale ei maar smaakt totaal anders ! ( ZOUT! )

de zwarte ei zoals je die in je tweede post heeft laten zien , word gemaakt door het ei in thee te weken :P
Foe Yong Hai Endurance Cup…
@HDM: LOL! :D
Made in China wordt duurder!
Verse broodjes! verse broodjes, haal hier je verse broodjes! water, soep en snacks!
Velse bloodjes? Lekkellll
Btw, de ads passen zich goed aan de artikelen aan:

Leuke dames uit China
De mooiste Chinese dames online. Word gratis lid en zie de profielen
http://www.AsianDating.com

Juust.
Wiewilnogindemijn?
hey simpson, 33 kompels zitten vast op 66m². water genoeg, en eten en telefoon wordt hen via doorgang gegeven. Goed. Mag hopen dat ze daar een geïmproviseerd toilet hebben, (over de rand, nog dieper de mijn in?) want als nog tot kerst vastzitten, wat voor een reuk zal dat hebben. sjonge sjonge.
the-budel-guy
go en ik al klagen als we 30 minuten vast staan op de A2.
ahem

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Century_Egg_Whole.jpeg
@floryn: Thanks. Klinkt niet erg smakelijk. Wiki: “Het heeft een groenige kleur, een zoute smaak en een krachtig aroma. Bij het kauwen lijkt het alsof je een stukje geleipudding eet.” Vertaling: Het ziet er vies uit, het smaakt zout, het stinkt en het voelt zelfs vies. ;)
@Citrofiel:

klopt het is niet te vreten! maar de ouderen zijn er gek op! trouwens het is klaar binnen een weekje ofzo
De afstand Peking-Tibet is 3.698 km, alles is relatief, zelfs de algemene kennis van Autoblogger.
Er staat in dit bericht dat een file er al 9 dagen staat. Dat klinkt allemaal erg dramatisch. Maar nergens wordt genoemd hoelang je erin staat. Misschien rijd je er in 3 uur (gem. 33 km per uur) wel doorheen. Dat is kut, maar geen uitzondering en in een land als China duurt een omweg wellicht zelf langer.
Gadverdamme dudes.
Ik ga 1 keer per jaar met de federatie uit eten bij een “echte” chinees.
Dat is dus totaal niet vergelijkbaar met de bekende poepbacteriechinees.
Gelukkig nooit zoiets smerigs voorbij zien komen.
Ach, de hoofdstraat die door Beijing heen loopt van oost naar west is al 50 km lang en daar rijdt het ook altijd rustig door. 100 km file is niks noemingswaardig daar.
Volgens mij zijn er wel files die langer blijven staan. Alleen de gemiddelde snelheid, zoals @jpo1980 zegt, is belangrijk. Als je met 1 km per uur rijd, sta je 100 uur vast. 2 km per uur word 50, en met 4,nogwat km per uur sta je een dag vast.
dat is pas niet goed voor het milieu en wij moeten hier 80 rijden voor die emissies….
Genius, 100km… das echt een teringend, je zou nu maar achteraan aangesloten zijn :P
”ja, uuhm sorry baas ik stond uhh in de file.” jaja”
China is al lang geen communistisch land meer. Ze slaan nou door tot extreme kapitalisme die wij hier in het westen nog niet eens hebben meegemaakt.
In overbevolkte landen word veel ge….. . Komt door succes van een natie. Het resultaat is dat voor je het weet je in een file staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).