Peugeot 3008 HYbrid4: hybride diesel crossover

Auteur: , 33 Reacties

Dit is het eerste officiële model van Peugeot met een hybride diesel aandrijving, volgens eigen zeggen is het zelfs de allereerste dieselhybride in de wereld!

De Fransen zijn daarmee de Duitse merken BMW en Mercedes te snel af, wat toch een compliment waard is. Deze 3008 Hybrid4 is het logische vervolg op de 3008 Prologue HyMotion conceptcar, wat destijds getypeerd werd als een fout stuk gesmolten plastic. Inmiddels zijn we gewend aan de 3008 en wordt het leed steeds minder, dankzij een nieuwe designer.

Anyway, de benaming HYbrid4 dankt de auto aan de verbrandingsmotor (een 2.0HDiF 120kW/163 pk) in combinatie met de elektromotor. Die laatste levert een maximum vermogen van 27 kW (37 pk). Een dieselmotor is zuiniger dan een benzinemotor, combineer dat met een hybride en je hebt een succes. Of niet? Peugeot en consorten denken van wel en ze zullen de komende jaren flink gaan uitpakken met hybride diesels.

De verbrandingsmotor en de elektromotor kunnen tegelijkertijd functioneren. Hiermee heeft de bestuurder de beschikking over een vermogen van 147 kW (200 pk). Het maximaal beschikbare koppel is 500 Nm, dankzij de dieselmotor met een maximum koppel van 300 Nm en de elektromotor met 200 Nm. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de 3008 HYbrid4 de beschikking over vierwielaandrijving, het verbruik is volgens Peugeot 3,8 l/100 km (gecombineerde cyclus) en de auto heeft een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. Bij de rijker uitgeruste versies is de CO2-uitstoot 104 tot 108 g/km in de gecombineerde cyclus.

In oktober op de autoshow van Parijs, voorjaar 2011 bij de dealert.33 reacties

Nou Gefeliciteerd…………….
…….
..met de allerlelijkste auto ooit
Ze mogen dan misschien BMW en Mercedes te slim af zijn, wakker zullen ze daar niet van liggen. De hybride-combinatie van Peugeot komt daar ruim vermogen te kort. Bij BMW en Marcedes hebben ze al krachtigere diesels (2 liter) zonder hulp van een elektromotor.
@Timmie: het gaat ook om de uitstoot…
fijn hij valt in de 15% ecopremie zone :D !
De 3008 ziet er in het echt in de juiste kleur helemaal niet verkeerd uit. Mocht deze auto snel op de markt komen in deze versie en regelgeving niet veranderd zijn, dan heeft de 3008 in mijn ogen de potentie om een verkoop topper te worden.
163 + 37 is 200 Pk?
Als dat zo was dan heeft de Prius 181 Pk en 349 Nm koppel :)
@Timmie: zoals autoblogger al verteld gaat het om het reduceren van zowel verbruik als uitstoot. Daarnaast is het wél zeer uniek dat dit merk het als eerste voor elkaar krijgt (met erg beperkte financiële middelen, zeker ten opzichte van Mercedes-Benz) om een diesel hybride op de markt te brengen. De investeringen zijn echt gruwelijk groot. De combinatie diesel en hybride is een interessante omdat beide krachtbronnen (diesel en electro) kostbaar zijn. Normaliter gaat een autofabrikant liever voor de combi benzine met electro.
… over smaak valt niet te twisten, (over clichés wel), maar feit is dat Peugeot hiermee EINDELIJK het gat vult dat Toyota en Honda al jaren wijd open hebben laten liggen: een volwaardige gezinsauto met hybride techniek. Verbazingwekkend dat het zoooo lang moest duren.
@base: Helemaal met je eens. Ik wacht al jaren op een station met hybrid technology (b.v. 308). Eigenlijk wil ik helemaal geen SUV, maar het zijn momenteel de enige modellen die enigzins in de buurt komen van een station waarmee je met 3 kinderen en bagage op vakantie kunt gaan.
Toyota heeft trouwens al diesel hybride bedrijswagens rijden in Japan, echter niet voor personenauto’s.
Dus een echter primeur vind ik het niet.
ik zal al eens te kijken , is dit een gefacelifte 3008
maar de foto’s eens bekeken , maar idd veel details zijn weer anders , ga zo door , dit word een groot succes , met de electro motor
Zag het exterieur maar uit als het interieur… :(
eindelijk ook hybride (en weinig bijtelling) voor de leaserijders onder ons.

Nu nog een wat aansprekender uiterlijk, maar dat is een kwestie van (geen) smaak.
En dan zijn de accu’s leeg, en stijgt je verbruik enorm omdat accu’s leeg net zo zwaar zijn als vol :)
Die uitstootcijfers vallen me eigenlijk best tegen. Een gecompliceerde hybride techniek levert kennelijk nog steeds nauwelijk meer op dan een stel hard opgepompte banden.
rijdt ie alsnog 1 op 25 !!
in fabrieks-cijfers notabene ..

dat doet elke moderne diesel toch ??
@lincoln: Dat is gecombineerd verbruik he? Snelweg doet iedere moderne diesel idd 1:25, maar gecombineerd toch zeker niet. Snelweg doet deze dan eerder iets van 1:30 oid, wat toch zeer respectabel is. (Vergelijkbaar met de Smart of Polo BlueMotion, wat toch duidelijk veel kleinere auto’s zijn).
@Plague:
mijn 8 jaar oude 1.9 JTD doet met 1500 kg mee-torsen 1 op 22 in de randstad ..

in het echie ..
@lincoln: Een B-segment dieseltje zal best 1 op 25 rijden, maar een bakbeest als dit kan dat zonder dieseltechniek echt niet hoor. Het verbruik voor de niet hybride 2.0 HDI is officieel 5.6 l/100 km, dus het is wel een flinke vooruitgang, toch een derde eraf. Die 1500 kg die je noemt haalt deze auto leeg al, zonder hybride systeem weegt hij al iets meer dan 1500 kg leeg (!), dus met hybride, lading en berijder kom je in ieder geval rond de 1700 kg uit.
Kga kijken of ik m’n Auris Hybrid bestelling kan annuleren. Dit is helemaal niet verkeerd.
@Mouzie: dus puur voor de bijtelling ga in of een saaie (Auris) rijden of een lelijke (3008) ??

OT: ze hadden hier beter een reguliere 3008 van kunnen maken. Ik bedoel dus geen model met 200pk en 500 Nm maar eentje van rond de 150pk waar de meeste mensen op zitten te wachten
In het echt zijn die cijfers ook niet te halen bij deze Peugeot, ook dat leert het verleden en het heden. Als je naar de werkelijke verbruikscijfers gaat kijken, zal het ook van de bestuurder afhangen. over het algemeen zullen de opgegeven cijfers niet gehaald gaan worden, maar leuk geprobeerd.
Maar ik vind het toch wel een lelijke auto, ook na zijn opknapbeurt.
@Orichy: Ze zijn eigenlijk bij geen enkele auto te halen, de meetcyclus voor het verbruik is simpelweg verouderd. Dat is niet Peugeots schuld…
Anyway, de benaming HYbrid4 dankt de auto aan de verbrandingsmotor (een 2.0HDiF 120kW/163 pk) in combinatie met de elektromotor. Die laatste levert een maximum vermogen van 27 kW (37 pk).

Waar staat die 4 voor in HYbrid4? Of is dat gewoon een trendy verbastering van de letter E?
@L=Fred: 4wheel drive
Juij.. jammergenoeg blijft ie nog altijd even lelijk…
Zo lelijk is de auto nou ook weer niet, oke het is geen 406 coupe maar deze lijnen kunnen er mee door. Enige twijfelachtige is het front van de auto, maar vergelijk deze eens met front van een Audi A8 en je zou deze auto spontaan een schoonheidsprijs geven.
Eindelijk een handgeschakelde hybride dat is het grote nieuws, kunnen we hem ook gaan gebruiken als les auto
Ik ga nog liever te voet…
Lijkt me goede ontwikkeling zo’n dieselhybride, alleen jammer dat er toch weinig van deze 3008 verkocht zou gaan worden vanwege zijn net niet design… Ok misschien in Frankrijk zou het een succes nummer kunnen worden… naar toch.
Ik ben er vanmiddag even naar gaan kijken bij de dealert. Niet de hybride natuurlijk, maar de gewone. Ik rijdt nu een (te dure) BMW 525i touring FULL option (en dan echt ALLES!) en deze auto valt me echt niet tegen.

Het interieur is echt prachtig, je zit als een vorst. ik weet niet wat voor megavette super de luxe auto’s de mensen rijden die hier allemaal roepen ik vind ‘m lelijk of het verbruik is K*T, maar ik vind ‘m top. En ik ben WEL wat gewend! :)

Groetjes.
@Michel: Ben het volledig met je eens, ben ook kijken geweest en moet zeggen een prachtige wagen.Zowel het exterieur als het interieur,dan nog de vanaf prijs (€28.000)volgens de
verkoper, is toch ook niet mis!Jammer dat ik pas een Peugeot met G3 installatie heb aangeschaft anders zou ik me niet lang bedenken.
Groetjes
Ik ben naar Parijs geweest om naar de Peugeot hybride 3008 te bekijken Maar vond dat de medewerkers totaal niets van deze auto aan inlichtingen kon geven ,zoals wat voor mij belangrijk is wat mag deze hybride trekken.Bij de dames die er als pronkstuk bij stonden waren prachtige modellen bij, maar dat heb totaal niets met de auto s te maken.ze zijn toch niet te koop.
Mij was verteld dat hij 1500 kg als aanhang gewicht mocht hebben.(zo als de Diesel) bij nader onderzoet blijk dat daar niets van waar is. Ik heb nu besloten om de 3008 Crosser gt thp 156 kp aut te bestelen. deze mag wel 1500 kg trekken.
is er iemand die meer weet aangaande de trekkracht van de hybride 3008 De Peugeot maakt de mensen lekker maar wijnig invormatie. Jammer. CW

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).