Onboard ‘Ringraggen met een Porsche 911 RSR

Auteur: , 22 Reacties

De Porsche 911 RSR is sowieso geen rommel, maar de oude RSR's klinken vooral zo verdomd lekker. Zeker als ze stevig aan de tand gevoeld worden op de Nordschleife.

Wolfgang Pohl speelt met een soortgenootje tijdens de Oldtimer Grand Prix dit weekend mee in de Youngtimer Trophy. Hij reed in dit filmpje in deze klassieker een rondetijd van ongeveer acht minuten rond, en dat terwijl we hier en daar toch wat vochtige plekken lijken te zien op de baan. Niet slecht, als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met de recente tijd van de M3 GTS! De onboard actie begint na ongeveer een minuutje. (via Axis of Oversteer)22 reacties

Geef mij de 935 ‘moby dick’ (800pk) uit 1978 maar, daarbij is dit niks
Goeiemorgen dat is snel! En dat voor zo’n oud gebakje? Dat doe ik hem niet na;)
@ Jokkebrok
Inderdaad, want de Moby Dick was zo succesvol dat hij… na enkele races al naar het museum werd verwezen. De Moby was aerodynamisch en niet geheel slecht op snelle omlopen als Le Mans maar op de Nordschleife kan je er niets mee aanvangen. Ook op het vlak van geluid is een RSR véél geiler.

@ Cantago
Inderdaad, onlangs reden de snelste jongens van het Classic Endurance Racing op Spa ook rondetijden van een FIA GT2 wagen. Zeker opmerkelijk als je weet dat ze toch nog wat voorzichtiger rijden met die ouwe spullen.
@ Casper, dit zijn inmiddels wel klassiekers, we spreken over wagens van midden jaren ’70!
@StijnB: jep, maar ze nemen deel aan de youngtimer trophy, daardoor was ik even in de war.
@CasperH:
Geen probleem, het staat jullie trouwens vrij om eigen regels voor een ‘klassiekerstatus’ te hebben. Wou alleen maar in de verf zetten dat deze wagen en een zekere leeftijd en een palmares/uitstraling heeft.

@ lemans
leuk filmpje, laat ook mooi zien dat zelfs met een basis GT3 Cup en een goede piloot veel haalbaar is.
lekker :D vanavond nog is kijken maar dan met geluid en hard geluid! :P
Van dat geluid krijg ik een harde plasser;)
Maar ontzettend snel zeg!
Samson Kremer is de bouwer. (van 935K(remer) faam)
@Nick: Samson is de sponsor (sigaretten & shag)
Hoelang kan een Porche een doge ophouden op de ring..
Let op eerste bocht!
http://www.youtube.com/watch?v=PQytPHXBYXY&feature=search
@lemans: wat een ge-ni-aal filmpje! :D Vooral als tegen het eind van het rondje de Porsche toch weer voorbij komt zetten op het rechte stuk. Actie! :twisted:
Heerlijk geluid, correctie Fantastisch geluid. Puur Porno (6)
@lemans, wat een geweldig filmpje ik heb hier helemaal dubbel gelegen… moet mister dodge maar betere lijnen leren rijden en hem aan de juiste kant proberen voorbij te steken… en dat aan het eind is gewoon te grappig voor woorden, dacht echt okay he he nu is het bye bye porsche en dan toch komt hij weer heel droog voorbij! hahahaha
@ lemans: wat een rare snuiter zeg in die Dodge. Hij wil er telkens rechts langs terwijl de aankomende bocht naar links gaat. De Dodge is wel sneller maar de coureur in de Porsche heeft veel meer skills!
Ik lees met verbazing de reacties van de zgn. “experts”. Ik zie toch weinig wat die Dodge fout doet, gewoon mooie fair racing tussen twee rijders/autos die aan elkaar gewaagd zijn. De dodge is sneller in de acceleratie, maar dat wordt ook wel vertekent om dat beide autos afwisselend achter langzamere autos zitten. Het feit dat de porsche op het laatste rechte stuk toch sneller is zegt genoeg dat het met het snelheidsverschil ten faveure van de Dodge wel meevalt. En die comment over “hij wil er telkens rechts langs terwijl de aankomende bocht naar links gaat”, ik vraag me af in welk filmpje dat dat was, wat ik zie het niet.

Ik heb alleen maar respect hoe die mannen tussen langzamere autos doorslalommen en daarbij ook nog met elkaar strijden. Mooi filmpje dat zeker.
@ jp: niet letterlijk nemen dat het telkens om een aankomende rechterbocht gaat. Zijn lijn is gewoonweg niet ideaal. De Porsche coureur rijdt gewoonweg beter, hij houdt niet voor niets 10min lang de Dodge achter zich.

Ik ben trouwens van mening dat de Porsche ook een beter remsysteem heeft. Hij “duikt” echt van de Dodge weg voor een bocht. Boeiend ook, het is een lekker fimpje, dat cker!
@lemans: Mooi filmpje. Ze rijden allebei echt wel goed, de porsche verdedigt zijn positie erg goed.
@Mars: d’oh! natuurlijk. My bad.
Die GT3 rijder is hartstikke agressief. De Viper is gewoon enorm geduldig.
Mooi filmpje, dik respect voor die viper rijder, menig coureur had samen met die porsche na bocht 1 al in de vangrail gelegen. Verder ook echt debiel dat ie zelfs met die porsche op zijn voorbumper + ook nog het verkeer gewoon ongeveer elke bocht helemaal goed neemt..
Beide zeer boeiende filmpjes om te zien en te luisteren.

Wat betreft de Dodge en de 911; de Viper is duidelijk sneller op de rechte stukken maar laat af en toe wat steekjes vallen en rijdt niet zo scherp. Hoeft ook niet, want inhalen buiten de enkele rechte stukken is verdomd lastig op de Ring.
Maar chapeau voor de 911 driver, hij laat zien dat hij het aardig onder de knie heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).