Ben jij onze nieuwe blogger?

Auteur: , 266 Reacties

We zoeken hulp. Kun je foutloos schrijven, maar maak je soms express spelfouten zoals ons? Kun je de specs van alle 500+ pk supercars uit je hoofd opdreunen, maar rij je in een ouwe Golf GTI? Kun je alle marketingacties van automerken probleemloos herkennen, maar heb je nog steeds geen baan als creative director? Dan hebben we misschien een (ere)baantje voor je.

Heb je een rijbewijs? Weet jij wat autoliefhebbers echt leuk vinden om te lezen? En kun je dat vervolgens scherp verwoorden? Dat zijn pluspunten. Als je tevens een grondige hekel hebt aan autobladen dan ben je sowieso door de eerste ronde. Vervolgens hoef je alleen nog maar een goed stuk tekst te tikken. Dat laatste kan in de reacties onder dit artikel. Schrijf een denkbeeldig nieuwsbericht of schrijf gewoon alle automotive frustratie van je af. De kwaliteit komt vanzelf bovendrijven en dan nemen we uiteraard contact met je op.

PS: Vooral vrouwen en negers zijn bij ons in de minderheid, dus die krijgen uiteraard een voorkeursbehandeling. Arbeidsvoorwaarden zijn op aanvraag verkrijgbaar, maar we werken vaak virtueel en parttime. Dat laatste gebeurt in shifts van minimaal 48 uur. Verwacht dus geen kantoorbaan. Go!266 reacties

Wie is er dan vrijwillig ontslagen?
Als iedere member nou een paar regels schrijft, in ruil voor een eervolle vermelden…heb je het probleem ook wel opgelost :)
@The360box
hoeft niemand ontslagen te zijn toch? :) Kan ook gewoon door groei zijn dat er uitbreiding van de crew nodig is. Maargoed, ik kan wel een redelijk stukje op virtueel papier zetten, maar zit al bij een gamesite en weet sowieso niet genoeg over auto’s denk ik :P Veel geluk gewenst aan de rest.
2500 netto en jullie hoeven niet meer verder te zoeken.
lol @ vrouwen en negers. Ik heb er geen tijd voor, anders zou ik foutloze stukjes proza neerzetten ;)
Ik wens wel een deftige firmawagen. Ford RS of iets in die aard.
Dagelijks koffie op bureau.
Een secretaresse naar zweeds model.
Bij bezoek in het buitenland een 1′ klasse vlucht of een auto met hetzelfde confort. MB S-klasse bv.
Het loon bespreken we als de hierbovenstaande wensen zijn voldaan. ;-)
@Eric: Spijtig genoeg is het thuis werken, de secretaresse zal je vriendin moeten worden (tenzij je nog thuis woont, homo bent, … discrimineren doen we niet! :D )
hoe kun je nou een hekel hebben aan bladen als Carros (erg leuk) en TGM (minder mooi dan Carros, maar erg informatief) ??? En zolang jullie geen Ferrari’s mee krijgen heb ik geen interesse…
@BartB: Carros is een kaasblad waar eigenlijk niks nuttigs in staat, wat eigenlijk alleen maar door rijkelui met geld en geen verstand van auto’s interesseert. TGM is een slap aftreksel van de geweldige shows. Need I say more?

Even doorgaan op mijn vorige reactie… Volgend jaar weer? Dit lijkt me echt super, en dat is nog zwak uitgedrukt.
Dennis is toch ook een Brother?
Als jullie nou eens een blogger zoeken met verstand van Japans autonieuws want ik zie wel vaak fouten daar bij staan. Ook is de verdeling tussen Japans en Duits niet altijd even eerlijk. Het lijkt hier soms AutoWeek wel :P
Jank jank jank. Ik ga (hopelijk) na mijn VWO journalistiek doen, en dit leek me geweldig. Rijbewijs is echt een dealbreaker als je 17 bent…
1. Ik ben een neger (dan maar jokken)
2. Ik ben vrouw als een vrouw dat nodig heeft
3. Ik rij een RS-label
4. Het wordt tijd dat er een fotograaf emotie gaat vertalen van grafische lijnen naar karakters
5. Waarom moeilijk doen als dit makkelijk kan? Jullie weten mij te vinden.

p.s. Als je dit als grapje ziet, dan zie ‘m niet!
Haha ik heb echt lol om deze zin;

‘Kun je foutloos schrijven, maar maak je soms express spelfouten zoals ons?’

Heel veel succes voor de nieuwe blogger gewenst!
@MRStephan: Nu je het zo zegt, ik had die expres gemaakte spelfout niet eens gezien.

Expres

Iets wat niet eens in een Nederlands woordenboek staat. Krijg ik nu een -check, thanks- en wordt ik officieus spellingchecker of hoe zit dat?
Een paar jaar geleden ben ik Wouter tegengekomen op het autosalon van Frankfurt (een glimpse weliswaar, want hij was bezig met de x6). Daar gaf ik al aan dat ik grote fan was. Heb vroeger de auto afdeling gedaan voor mediabom.tv. Maar aangezien deze meer het pop & celebrity news gingen coveren bleek er geen plaats meer voor een autoliefhebber.

Ben jonge 23’er met wat te veel tijd om handen, bij deze zou ik graag deel uitmaken van het team. Zou wel graag weten wat mijn kwaliteiten nu moeten zijn. Met vriendelijke groeten,

Ruben Evens
spijtig dat ik zoveel spelfouten schrijf…
anders zou ik het wel willen doen!
‘Kun je foutloos schrijven, maar maak je soms express spelfouten zoals ons?’

Het is ‘zoals wij’, maar die fout maken jullie natuurlijk weer expres (met één s).
Ik ben een witte neger!
@Diederik: En vrouw kan je altijd nog worden. Ik zeg doen!
Ik ben een halve neger, alleen de onderkant. Telt dat ook?
Wat schuift het?

En….wat voor lease auto krijg je?
Waarom gebruiken jullie niet een systeem dat op veel andere blogs wordt gebruikt (zoals bijvoorbeeld Smashing Magazine) waarbij iedereen in principe een kan schrijven en deze naar een e-mail verstuurd.

De e-mails worden dan door de crew van AB gelezen en beoordeeld.

Is het verhaal goed en informatief, wordt ‘ie geplaatst, en krijgt de schrijver credits en een bepaald bedrag.

Is het niet goed, wordt dat teruggekoppeld met de reden waarom het niet goed is. Dan kan de schrijven het eventueel aanpassen en terugsturen of verdwijnt ‘ie in de prullebak.

Zo houdt je ook een beetje interactie met de lezers van AB, die zelf mee kunnen werken aan de site. Iedereen heeft wel een interesse of kennis van een bepaalde tak binnen het hele automotive gebeuren. Zo kun je ook meer afwisselende bericht plaatsen, bijvoorbeeld ook wat technischere post, klassiekers, verslagen van evenementen en dergelijken.

Het is misschien wat werk om die verhalen te lezen, maar uit andere fora blijkt dit systeem wel te werken.

Dit is dan vooral voor de uitgebreidere artikelen en niet de dagelijkse nieuwtjes. ;)
@TimmiX: Hmm, ik denk wel dat dat zou werken als ‘autoblog’s wekelijkse bezoekerscolumn’ of zo…
@Yeelen: net zo iets als myweblog als op AW. Dat werkt erg prettig!
@Yeelen: Hoeft niet eens bij te staan dat het een bezoekerscolumn is. Gewoon tussen de reguliere berichten plaatsen.

Wanneer er genoeg mailtjes binnenkomen kun je er dagelijks wel een tussen zetten.
@TimmiX: we hebben een soortgelijke categorie met gastbijdragen
http://www.autoblog.nl/archive/category/crossover/
Maar uiteindelijk kost het toch veel tijd en is de kwaliteit vaak te laag. Dat neemt niet weg dat we aan het kijken zijn om een soortgelijke functionaliteit te bieden, wellicht op een nieuw platform…

En PS: we proberen op alle comments te reageren, maar dat is steeds moelijker;)
Ik heb een rijbewijs! Ik weet een heleboel specificaties van onder andere 500+pk auto`s. Ik ben in het bezit geweest van een golf. Alleen ben ik geen vrouw en ook geen neger. Mijn nieuwsbericht laat nog even op zich wachten. En als ik met enig regelmaat een rijtestje mag doen, dan wil ik daar tegenoverstaand af en toe best wel een artikeltje schrijven!
@AudiQuatro 18:38: vergeet de spelfouten niet. blijft het bij die ene in je naam?
@vo!vo: Ik heb dit al tijden geleden geprobeerd aan te passen maar het lukt niet.;)
waarom geen Belg aannemen? bij deze…
@cisn: Dan krijg je van die rare verhalen met woorden die een normale hollander niet kent. Zoals: Plezant en Amai!…
Dit is hoogstwaarschijnlijk een droombaan voor mij naast het ontwerpen van auto’s. Autoblog kan van mij een mooi stukje blog verwachten morgen, ‘k kan op dit moment lastig een lap tekst gaan Swypen op een 4″ schermpje. :D
Gelukkig voldoe ik (grotendeels) al aan jullie eis, ben namelijk wel donker getint alleen etnisch gezien geen neger. ;)
moet wel vet zijn. :D Een scirocco, 2400 netto (das 100 onder god =p) en i’m your stig. Een hekel aan typfouten en ben een negerin. haha, neen spijtig genoeg niet. Daarbij komt dat ik belg ben, en ik kan mij inbeelden dat dat een nadeel zou zijn, hoewel dat eigelijk alleen zou toedragen tot de multiculturaliteit van ab, denken jullie ook niet? :D
@As_long_as_it_is_fast:
Probleem is dan alleen dat mensen gaan denken dat AB niet voor AutoBlog staat.. maar voor AutoBelg of zoiets plezants (om maar even in de Belgen term te blijven)

@Dinge; Sorry maar dit zijn wel erg veel taal- en spelfouten, en daarbuiten leest het gewoon niet prettig weg. En dat heb ik negen van de tien keer wel met AutoBlog artikelen.

Een goede blog schrijven is gewoon erg moeilijk.
Een blog mogen schrijven voor AB lijkt me wel echt een droombaan. Maar ik denk dat ik heel snel heel verdrietig zou worden van mijn eigen auto.
Moet je jezelf voorstellen;
Mag je een dag toeren in een, zeg Focus RS500. De hele dag vechten, om recht in je stoel te blijven zitten, vanwege de immense hoeveelheid koppel (460 Nm) en paardenkrachten (350) die het apparaat voortstuwen. Flink gooi en smijtwerk in de bochten en de RS blijft netjes op zijn pad vanwege de voortreffelijke wegligging. Tot slot moet je na een tijdje terug naar de leverancier om de autosleutels weer in te leveren en de RS500 achter te laten.

Beteuterd stap je in je eigen auto en draait iets te fanatiek het terrein af. Onderstuur maakt zich meester over je auto en je schuift over de voorwieltjes richting de berm. Was jou auto nu toch ook maar voorzien van een sperdifferentieel en Revoknuckle voorwielophanging, zoals in de RS500.

Nee het lijkt me dan echt heel moeilijk om na zo’n ritje terug te moeten rijden in je eigen brik. (Nee ik bezit gelukkig geen Golf. Helaas wel een 100NX uit 1991. Je weet wel, zo’n ding met wannabe Porsche targa-dak)
Dus ik zou bij deze best willen solliciteren hoor, maar echt dure auto’s moeten we dan toch maar door Sacha of Wouter laten besturen :P
In de zin: “maar maak je soms express spelfouten zoals ons?” zit niet alleen een spelfout maar ook een grammatica fout.. ons -> wij
Ik heb een nieuwe GTI en ik ben zo blank, dat als ik te lang in de zon zit ik verander in een kreeft. Echt vrouwelijke trekjes heb ik ook niet. Verder lijkt het me wel een leuke job!
– Kun je foutloos schrijven: nee
– maar maak je soms express spelfouten zoals ons: Ja
– Kun je de specs van alle 500+ pk supercars uit je hoofd opdreunen: Ja
– maar rij je in een ouwe Golf GTI? nee
– Kun je alle marketingacties van automerken probleemloos herkennen: ja
– Heb je een rijbewijs: ja
– Weet jij wat autoliefhebbers echt leuk vinden om te lezen: ja
– En kun je dat vervolgens scherp verwoorden: Ja
– een grondige hekel hebt aan autobladen: Ja

Het lijkt me super leuk om voor autoblog te schrijven. Ben alleen bang dat mijn huidige salaris niet gematched kan worden. No hard feelings autoblog! Als ik nog student was geweest had ik het wel geweten!
Ja. Precies wat voor mij. Scherp, eigenzinnig, humor en een eigen kijk op de wereld. En oja, een zwak voor auto’s. Maar niet alleen supercars. Juist niet. De “gewone” auto is zoveel leuker. Of nou ja, kan zoveel leuker zijn. Dus.
Het wordt ook wel tijd voor wat meer columns op de site. Look no further. Succes met de zoektocht en ik hoor het wel. Met de vriendelijkste groeten, Danny.

http://ddb.web-log.nl/danny/2009/09/glaasje-limo-me.html

http://ddb.web-log.nl/danny/2009/10/4-chromen-ringe.html
Er werd een beetje gemort over Robbie, maar dit is ook wel weer wat drastisch: :-)
http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/21/rechterbaan-klever-aston-martin-one-77
@L=Fred: humor, ooit van gehoord? En daarnaast reed die One-77 rond in Duitsland en niet op dat eiland aan de andere kant van de Noordzee. Als je eens verder zou kijken dan je neus langs was had je dat zelf ook kunnen zien ;)
is een voorliefde voor bepaalde merken erg? en is een voorlopig rijbewijs ook goed?
the-budel-guy
ik ben geen 18 heb geen rijbewijs maak veel spel vouten ben geen neger en ben geen meisje

waarneer kan ik starten ??
bay the way ik wil wel eef skelter van de zaak iets in de vorm van dit

http://www.junglejump.be/afbeeldingen/gocarts_Ferrari-FXXExlusive.jpg
@ MrJones: op autoblog zitten dan ook geen normale hollanders :)
-edit: Aan dat broodje aap verhaal hebben we niks ;) –
@redactie: broodje aap of niet… er staat in het artikel een fictief verhaal…
@xilver: een beetje blogger checkt uiteraard wel eerst zijn bronnen en probeert iets te schrijven dat (enigszins) gebaseerd is op feiten (of logische aannames) ;)
@robbie: mmm… ook goed dan .. zal morgen nog wel is een poging doen, of straks :D
Ik heb een grondige hekel aan patjepeeërs dus ik vrees dat het Nederlandse ‘automotive wereldje’ niet aan mij besteed is. Ik ben wel fors gebouwd, heb een dikke onderlip en hou van disco, maar een neger, nee, dat ben ik niet. Rest mij hier niets anders dan jullie veel plezier en succes te wensen met jullie queeste naar de ideale Autoblogger!
Mijn poging voor een artikel :D Gelieve te commentariëren/kritiseren!
*Heb een rijbewijs, maar ik ben eerder geïnteresseerd in het virtuele gebeuren! Ben wel geen neger of vrouw xD
wie zegt dat een supercar 500+ pk moet hebben?
(zo, meteen maar ff kritisch beginnen om de attentie te pakken :-)

rijbewijs: check
vrouw: ik rij wel als eentje, volgens een maat
neger: nee, maar ik ken er wel eentje
op aanvraag vautloos zgrijfen: sjek!
hekel aan autobladen: ik beken, ik koop af en toe een autoweek…

Helaas heb ik geen 48 uur over per dag en woon ik een beetje ver van de redactie.

maar, prima kans voor alle kritikasters om het zelf eens beter te doen.
Ik raad jullie aan om een beroep te doen op mr. Balkenende. Op de Maarten Memorial hield hij al een toespraakje over auto’s, daarna reed hij op Bavaria City racing rond in een neppe Stirling Moss. Als er een coalitie is gevormd heeft deze man tijd genoeg ;)

Jammer is alleen dat hij geen neger is, maar hij wordt ook door half Nederland uitgekotst (jammergenoeg), dus wat is het verschil!?
Ik heb onze nieuwe blogster gevonden!

http://www.pollsb.com/photos/o/55374-rather_move_keyboard_mice.jpg
@sacha: Oppassen! Achter dat vel papier met ^_^ erop kan er veel verscholen zitten!
http://www.autoblog.nl/archive/2008/11/09/zondagavond-toetje-vriendin-poseert-voor-auto
Ok ik ben een halve surinamer en ik doe een opleiding in de media. Ik heb ook een ouwe golf (en b-rijbewijs uiteraard) en ben bovendien petrolhead vanaf dat ik om me heen kon kijken…need i say more? ;-) p.s. ik verwacht dan wel een auto van de zaak natuurlijk
AB zoekt nieuwe blogger!

Wat moet die desbetreffende kanjer allemaal wel niet kunnen? Hij/zij moet foutloos kunnen spelen! Hij/zij dient alle specificaties van alle 500+ Pk monsters uit zijn/haar hoofd te kennen en rijdt bij voorkeur in een VW Golf GTI MK2 met halve tennisbal op de trekhaak wat doet vermoeden dat we met een sportuitvoering te maken hebben.

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat iedereen die een beetje handig is met het WWW wel in aanmerking komt. Add daar microsoft-word bij en er kan al helemaal niks meer mis gaan. Succes!
Ik ben een vrouwelijke neger. En mijn Nederlands is ook goed want ik ben, zo snel gekeken, de eerste die ziet dat het zinnetje “Kun je foutloos schrijven, maar maak je soms express spelfouten zoals ons?” fout is en eigenlijk “zoals wij?” moet zijn! :D

HIRED ZOU IK ZEGGEN
(Ik ben geen echte vrouw en ook geen neger, en ik hoef ’t baantje ook niet hoor..)
euhm…
http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/22/de-petrolhead-is-politiek
Ja, moet ik nou weer opnieuw beginnen ;)
“Verwacht dus geen kantoorbaan. Go!”

Negert, geen vrouw, wel tieten, rijbewijs….
Begin een aardige hekel aan autobladen te krijgen (autoweek zit elke week weer vol spelfouten, maar niet expresss).

GO! is mijn nickname, dus u heeft het tegen mij en hoeft de rest niet eens meer te reageren…

-X- GO!
Maar even zonder gekheid, afgezien van auto-kennis en het vermogen om jezelf in tekst uit te drukken, wat voor blog-baan is dit exact? Hoeveel uur per week? Op locatie? Thuis? Moet je naakt zijn terwijl je een artikel schrijft?
@bozewolf: Ik ben meestal naakt idd. Dan schrijf ik mijn beste artikelen :D
Lijkt me best leuk om in de vrije uurtjes aan het eind van een dag te doen/ weekend..

Ben geen vrouw en ABSOLUUT geen bruine/zwarte jongen
Heb wel een rijbewijs (terug)
Heb geen Golf II GTI ( wel een Bora gehad, telt dat ook?)
Vouten kan je altijd maken :) of juist niet
Alle 500+ auto’s opnoemen, niet allemaal

Zou zeggen AutoBlog, stuur me een mailtje..

Ps een ritje in een “aardige” auto op z’n tijd lijkt me een mooie vergoeding ;)
Ik voldoe aan alles, buiten dat ik geen rijbewijs heb. Ben bijna 15, maar zoals veel van mijn docenten zeggen: je schrijft heel volwassen (dossiers, werkstukken). Dus, maakt leeftijd veel uit?
Buiten tijdgebrek weet ik zeker dat jullie mij niet willen. :twisted:
En anders, over een paar jaar weer hopelijk proberen :D
Hebben negers ook een andere kijk op auto’s dan blanken?
Dat is dan nieuw voor me.
Volgens mij heeft niemand dit stukje gelezen:

Schrijf een denkbeeldig nieuwsbericht of schrijf gewoon alle automotive frustratie van je af. De kwaliteit komt vanzelf bovendrijven en dan nemen we uiteraard contact met je op.


Het is uiteraard wel de bedoeling dat we je ergens op kunnen beoordelen. Plaats eens een mooie scoop hier ;) Of vermaak ons eens met een mooi opiniestuk.
@robbie: Had ik geschreven maar om de een of andere reden is het verwijderd… fictief artikel…
volgens mij hebben jullie al meer dan genoeg van die bloggers met bovenstaand profiel. het zou een verademing zijn als er iemand bij zou komen die al dat auto geneuzel eens vanuit een heel ander perspectief zou bekijken.
Wat ik soms mis op Autoblog zijn stukjes over klassieke / vergeten / obscure auto’s en technieken. Ik heb het idee dat er een paar jaar geleden meer van dat soort stukjes op AB te vinden waren en het lijkt me een leuke afwisseling tussen het dagelijkse hothatch, supersedan en gecrashte-exoten nieuws.
Uiteraard zijn er in de ‘gespot’ sectie soms wel oudere modellen die voorbij komen, maar dan meestal in de context van andere gespotte auto’s die al dan niet dezelfde kleur of carrosserievorm hebben.
Mijn eigen interesse ligt voornamelijk bij auto’s tot 1980 en het lijkt me interessant om parttime research naar een specifiek type te doen. Verwacht geen Porsche 911 monologen of een lofzang op de Lamborghini Diabolo, het lijkt me leuk om bijvoorbeeld de Facel Vega, de Bitter Diplomat of de Panhard 24 CT verder te belichten.

– Ik ken hooguit 50% van de specificaties van 500+ pk supercars uit mijn hoofd
– Van autotijdschriften krijgt toch iedereen jeuk?
– Ik beschouw mijzelf als etnische- noch geslachtelijke minderheid

Arbeidsvoorwaarden mogen naar me worden gemaild.
Tot volgende week dan?

Daniël
@Daniël:

Daar heb je http://www.klassiekerrally.nl voor ;)
@ rebels wist je dat niet dan ?
@corvette z06:
verklaar je nader.
Tja heel leuk maar alleen als je student bent, zeker? Enige inkomen lijkt me de advertenties en dat moet je dan nog gaan verdelen tussen meerdere bloggers..
@Atenza: kerol die advertenties leveren meer op dan jij denkt
@ robbie
Dus, kijken wat er nu in het nieuws is en dan even e-mailen? Ik ga aan het werk ;)
@Dan: succes met schrijven. Goed lezen is volgens mij iig nog geen hobby van je. Dit staat er namelijk in het artikel:Vervolgens hoef je alleen nog maar een goed stuk tekst te tikken. Dat laatste kan in de reacties onder dit artikel.
Mailen is dus niet direct nodig…
@ErikL
Volledig mee eens! Maar bij bijv. een Porsche 918, daar is voorlopig nog geen rijtest voor mogelijk of een tunert die weer een Cayenne aangepakt heeft, kan ik weer van pas komen. En inderdaad, je moet echt de auto’s wel gereden hebben, dan kan je ook meer je mening + emoties geven/ tonen.

@robbie
Ach ja, na een dag school lees je per ongeluk wel eens over iets heen :$
@Dan,

Ik kan me voorstellen dat ’t in enkele gevallen gewenst is dat je een atmosferische auto kunt vergelijken met een geblazen modelletje. Ommaar een voorbeeld te noemen. Nu kan dat opzich ook wel vanuit de bijrijderstoel. Maarrrr en nu komt het… Achter het stuurwiel ervaar je het toch net ff iets anders is mijn mening.
Iedereen kan je wel zeggen dat een Multipla als een dweil door de bocht gaat en een 599GTB als “op rails” door de bocht gaat. Maar je zal toch ook uit moeten kunnen leggen hoe het gevoel is. Een goede blogger verteld vanuit zijn of haar ervaring “on the road” en niet copy/paste want “het zal wel zo zijn” ;-)
Ik wil overigens wel solliciteren voor algemeen directeur. Dan laat ik de volgende zaken aanpassen:

– layout moderniseren
– Comments voortaan met rich text editor
– een EDIT knop
– aangepast advertorial beleid
– meer interactie voor bezoekers
– aangepast rij impressie beleid.

voor meer info neem contact met me op :D of anders morgen ;)
Hoe graag ik het ook zou willen, zit het er op dit moment niet echt in aangezien ik vrijdag voor 4 maanden naar Wenen vertrek. Uiteraard heb ik wel een rijbewijs en in een virtuele wereld is afstand weinig tot geen probleem maar toch, studeren is de komende 4 maanden prioriteit nummer 1.
Als je een beetje een beeld wilt krijgen van hoe ik schrijf kijk dan op gadgetview.nl bij alle auto topics.
kappen nou – zoveel kwaliteit kunnen we niet aan
Shit, Autoblog jullie stellen me teleur.
Zoveel jaren zijn we al vrienden en jullie weten dat ik nog meer neger en Surinamer ben dan Dennis. Mijn Nederlandsch is ook niet verkeerd zou ik zeggen. Jullie hebben mijn emailadres al zoveel jaar. Ik reageer niet altijd maar jullie weten dat ik een voyeur ben. Nu komen jullie op de proppen met een beetje “Affermative action” en de neger of bitch (in goed negertaal) die wordt aangenomen voelt zich hierdoor een beetje te min want deze wil aangenomen worden puur om zijn/ haar kwaliteiten en niet om afkomst of geslacht.

Autoblog, het nieuws van de straat. Dan moet je wel ook echt een neger of stoephoer aannemen anders is het geen nieuws van de straat meer. Het liefst een Kruiskade neger of voormalig Keileweg hoer want dan zullen de berichten op Autoblog nog doellozer zijn wat ik van jullie gewend ben. hahahahaha. So So lobi. (laat Dennis het maar vertalen als je niet weet wat het betekent)
Shit, ben geen zwarte vrouw met een handicap.
Beschik wel over een rijbewijs en ik heb een (hekel aan de)Golf gti.
Ik weet helaas te veel specs van ongeveer alles boven de 300pk, maar voor het eerst wordt dit blijkbaar gezien als een pluspunt ipv een obsessie.

Ik ben alleen bang dat ik niet geschikt ben om te schrijven voor het gerespecteerde Autoblog gezien mijn vrij grote desinteresse in alle Duitse auto’s die elk jaar weer een “nieuw” model uitbrengen, waarna iedereen vervolgens weer de duitse techniek en styling de hemel inprijst.
Laten we het voor het gemak de grootte van deze interesse vergelijken met Lutjebroek ten opzichte van de Atlantische oceaan.

Ook krijg ik niet spontaan een campingtent in m’n broek als ik het woord Ferrari hoor vallen en braakneigingen op het moment dat iemand over een Aziatische auto begint.

Mochten de heren (en mogelijk dan toch dames) van Autoblog dit allemaal niet zo’n probleem vinden en geen moeite hebben met iemand die buiten auto’s om niet zo’n grote vocabulaire heeft, dan merk ik het vanzelf wel…
Of ik een minoriteit voorstel? Dit moet ik negatief beantwoorden, maar voor de rest zou mijn kandidatuur jullie misschien kunnen interesseren. Een beetje de Belgische Chris Harris. Van automobiels ben ik gefascineerd, daar bestaat geen ander woord voor.
Zou ik evenveel uren besteden in studie’s als ik tijd spendeer in het oppeuzelen van auto-gerelateerde zaken, dan zou ik best een mooie bibliotheek aan masters hebben.
In feite, om het kort en bondig samen te vatten:
*testen hoe een auto reageert=>+10jaar ervaring in de racerij, van karting tot formule’s
*van techniek die onder onze hobby schuilt=>+3jaar studies ingenieur
*van zelf met auto’s te rijden: op mijn dagboekje kan ik een persoonlijk en objectief oordeel vellen over de zelfbrandende 458 italia, de monsterlijke lp560-4 tot light is right conceptjes.
ik zou best willen maja wanneer kan ik dat doen? als ik in de dealer gezien word op internet word me hoofd zowat van me nek geslagen dus overdag zou ik geen tijd hiervoor hebben :( jammer zou het wel ontzettend vet vinden om te doen :D
Goed omdat de opdracht is om een vermakelijk stukje te schrijven.

“Het Lijstje”

Hip als ik ben heb ik sinds kort een iPhone. Niet omdat ik dat zo graag wilde, maar omdat mijn huidige werkgever die me gaf. De reden dat hij me die gaf is overigens meest ironisch. Ik fiets twee keer per jaar, voornamelijk omdat mijn dochtertje dat leuk vindt op mijn gemak naar haar opa en oma die hier op 2 minuten autorijden vandaan wonen.

Ik zeg autorijden, omdat ik de werkelijke fietstijd niet uit zou kunnen drukken door gebrek aan ervaring daarmee. Nou ja dat is ook niet ter zaken doende, feit is dat mijn vorige telefoon afscheid heeft genomen juist tijdens dát fietsttochtje. Je kent het wel, zomers weer korte ruime broek en een telefoon daarin. De rest laat zich raden. De telefoon die ik had besloot uit protest tegen mijn fietstochtje op nogal onverklaarbare wijze in alle stilte afscheid van me te nemen. Toen ik eenmaal door had dat hij dat gedaan had was het kwaad al geschied. In mijn auto had hij hoogstwaarschijnlijk tussen de stoel en het middenconsole gelegen. Buiten dat ik een telefoonrekening had met 23 internationale gesprekken naar ‘Noord Afrika’ had ik geen telefoon meer.

Daar is de iPhone voor in de plaats gekomen.
Nou heeft een iPhone allerlijk nuttige, en minder nuttige programma’s. Echter eentje daarvan, ‘Shopshop’ heet het, is mijn leven gaan beheersen sindsdien.

Shopshop is niets anders dan een veredeld boodschappenlijstje, een boodschappenlijstje wat de gemiddelde huismoeder in staat stelt om zelfs in ’s lands grootste grootgrutter te pronken met alle high tech innovatie die ons leven is binnengeslopen.

Eerlijk is eerlijk, ik doe zelden boodschappen en als ik dat doe vergeet ik altijd dat verdomde lijstje! (Net als een boodschappentas trouwens, mijn argument is dat met 1620L bagageruimte iedere noodzaak van een boodschappentas komt te vervallen).

Toch ben ik een vervent Shopshop gebruiker. Zo erg zelfs dat ik rustig kan stellen dat Shopshop mijn leven domineert! Ik gebruik Shopshop namelijk niet om de lullige AH boodschappen in op te nemen, nee Shopshop is een verkapt ‘to-do’ lijstje voor mijn grote autoliefde, mijn 944S2. In mijn lijstje staan items die ik graag nog zou willen verbeteren, aanpassen en onderhouden aan mijn auto. Dat lijstje is bron, oorzaak en gevolg van talloze avonden op E-bay, fora en het complete wereld wijde web op zich.

Ik hou van dat lijstje. Eigenlijk om twee hele simpele redenen. Ten eerste zoals het is met echte liefde, autoliefde moet je in blijven investeren. De keren dat ik onderaan het lijstje dingen toevoeg overstijgen ruim de keren dat ik er aan de bovenkant iets van af kan strepen. Dat is ook niet erg. Hoe langer ik dat lijstje heb hoe beter het wordt. Het is net goede wijn. Dingen waarvan ik nu denk dat ze compleet noodzakelijk zijn zakken soms na een aantal maanden in mijn lijstje. Daarentegen zijn er net zoveel stijgers, zittenblijvers en nieuwkomers.

Dat lijstje is mijn autoliefde, mijn op hout gerijpte bordeaux die met het verstrijken van de tijd beter wordt, voller van smaak en een sterker bouquet. En eigenlijk rijpt mijn 944 mee. En niet alleen mijn 944 rijpt mee. De liefde voor mijn 1300 kilo staal rijpt net zo hard mee. Hoe meer punten van het lijstje afgestreept worden hoe groter die liefde wordt.Ik hou daarom van mijn lijstje zoals ik van mijn auto hou…

Gek genoeg staat bovenaan mijn lijstje momenteel een garage. De garage is het eindpunt van het lijstje. Zodra de garage wordt afgestreep wordt het tijd voor een nieuw lijstje. Maar dat durf ik mijn 944 niet te zeggen. :(
@911GT2: en je hebt gedacht aan de opzettelijke schrijffouten, Kudos to you!
Heb hier en daar best wel wat tijd over om een stukje te schrijven verder volg ik een HBO Autotechniek opleiding dus met mijn technische kennis en Nederlands is het wel in orde. En ook de technische artikelen vallen vaak een beetje tegen hier. Dus bij deze bied ik me aan en ik zou best een intro stukje willen schrijven over het MultiAir systeem van Fiat.
De liefde voor de geur van brandend rubber. We delen hem allemaal. Of er nou een gorgelende, amerikaanse V8 of een schreeuwende, duitse V10 aan het werk is; dampende plakken rubber zijn een genot voor onze neuzen.
Met klamme handjes hielden we hier in het donkere redactiehol dan ook de muis vast bij het lezen van de Novitec nieuwspagina. Ze hebben namelijk een oplossing gevonden tegen de “burning-rubber-scent dispenser” in het motorcompartiment van de Ferrari 458 Italia.

Om alle kampvuurtjes in het motorcompartiment tegen te gaan biedt Novitec nu de optie om jets in de wielkassen te laten monteren. Volledig nieuw is dit overigens niet. Net als Lamborghini met de Reventon heeft Novitec naar de luchtvaart gekeken. Deze techniek is bijvoorbeeld ook te vinden in de nieuwe Joint Strike Fighter.
Gevolg is dat de auto enkele gewichtige onderdelen niet langer hoeft mee te slepen. Denk hierbij aan motor en ophanging. Maar ook onafgeveerd gewicht als banden, velgen en remschijven hoeven niet langer mee gesleept te worden. En dat tikt toch aan. De toch al niet zware 458 komt daardoor op een respectabele 892 kilo.

Novitec geeft aan dat hierdoor driften een stuk toegankelijker wordt, maar dat tegelijkertijd de kwaliteit van het rijden erg omhoog gaat. Doordat er geen contact meer is met de weg worden hobbels en drempels zo goed als niet doorgegeven aan de bestuurder en is ook het rolgeluid van de banden volledig weg. Met dat laatste wordt natuurlijk weer volledig aan de eisen van minister Cramer van VROM gedacht.

Andere voordelen zijn volgens Novitec de lagere kosten van slijtage. Daarnaast worden ook de stijgende benzine prijzen aangehaald. Daar de 458 Italia Novitec Rosso op kerosine rijdt hoeft de toekomstige eigenaar zich dus geen zorgen meer over de brandstof prijzen aan de pomp.

Prijzen beginnen net onder de 6 ton, en voor die prijs kun je er vast wel een flesje “eau de brandend rubber” bijkrijgen – Voor als je heimwee krijgt.
Terwijl wij alvast beginnen met sparen maakt Wouter z’n verzekeringspapieren op orde om dit keer eens een proefrit zónder begeleider te maken.

———————————

En dit was een eerdere bijdrage:

http://www.autoblog.nl/archive/2009/11/16/kilometerheffing-gps-systeem-kastje


Ik val helaas niet onder de voorkeursbehandeling.
Ik heb geen rijbewijs, ben geen neger, ben geen vrouw, ik weet wel alles van de auto’s die 500 of meer peekaa’s hebben en mijn moeder heeft een golf ;). Verder weet ik wat de autoliefhebbers echt leuk vinden en ik zit in 3 vwo.
Ik schrijf graag maar tijdschaarste doet mij er vanaf zien.
Ik kan een leuk stukje tekst tikken, maar beter kan ik verwijzen naar mijn liefhebbers-website. Daar staat voldoende tekstmateriaal voor een flink aantal artikelen…www.bestofbenz.nl
@ AUTOBLOG:

En wat levert het op? Mail hebben jullie ;)
ik heb geen Rijbewijs :(
Maar misschien ter vermaak toch maar een stukkie wak hep geschreven, wat in maart vorig jaar in AutoWeek verscheen:

Het nieuwe liefhebbersmerk

Hebben jullie dit ook door? Jeremy Clarkson had het er 4 maanden geleden al over, betreffende de M3: de aso’s verlaten BMW. Wellicht komt het doordat Audi een sterker überholprestige heeft sinds de invoer van de single frame grille maar het lijkt erop dat middelvingerend Nederland steeds minder vaak de BMW-dealer binnenstapt. Natuurlijk, er is nog een handjevol junior-accountants wiens leasecontract van de 1-serie nog niet is afgelopen, fair enough. En toch, nu de lijnen van de BMW’s wat zachter worden lijkt het publiek dezelfde veranderingen te ondergaan: er zijn weer liefhebbers te spotten in auto’s van het Beierse merk. Normale mensen als u en ik, die niet met geslachtsformaatcompensatie of belastingfrustratie te kampen hebben maar gewoon ontzettend kunnen genieten van een geweldig rijdende auto!

Dat snerpende blok, die korte, precieze slagen van de hooggepplaatste versnellingspook, het heerlijke stuurtje, die prachtig compacte tellers, die lage zitpositie en natuurlijk dat fantastische stuur- en weggedrag: een BMW-rijder kan z’n geluk niet op! Ik begin het ook serieus geweldig te vinden als een Mini Cooper S met ploffende uitlaat zich tijdens het ritsen met 160 net voor het verdrijvingsvlak tussen een paar auto’s perst: wat een lol! Nog steeds een tikkeltje gevaarlijk, maar de Mini-rijder bedoelt er verder niets mee: de auto is gewoon fantastisch! En laat die gladde glippers maar lekker bumperkleven in hun A3 Sportback, wij als liefhebbers zijn ze daar dankbaar voor: BMW mag weer!
Hmm, virtueel werken. Daar ben ik redelijk goed in.
Komen exotische premium-Belgen ook in aanmerking?

Mijn eerste ad-lib klad-versie:D
Deze auto is geel. Hij gaat heel hard en kost heel veel. Bovendien is er niet zo veel plaats in voor de familie. Dat is een minpunt. Hij wordt vast niet gepikt als je hem goed veilig in de garage zet. Of ze moeten je home-jacken. Dat is car-jacken maar dan bij je thuis, dus stel, je zit tv te kijken, bam, boeven aan de deur en ze binden je vast en slaan op je muil tot je de slechterikken je autosleutels geeft.

Vervolgens ben je de auto kwijt en mag je van de verzekering een nieuwe kiezen. Of je krijgt dezelfde, dat weet ik niet. Tot je de nieuwe auto hebt moet je even kijken hoe je je verplaatst maar je zal wel een vervangwagen krijgen zeker? Of je neemt het wagentje van je vrouw. Dit is vaak een truttenschudder of aan de andere kant van het spectrum, een SUV. SUV’s zijn niet zo vaak geel. Mwoah, een Hummer misschien. Maar da’s wel echt voor douchebags, he – een gele Hummer. Haha.
Bij Man Bijt Hond was ooit een chump die met zijn Hummer potsierlijk door het dorpscentrum aan het cruisen met het lijflied van de cruisende mens: ‘Still D.R.E.’ op de radio. Nee, waarschijnlijk niet op de radio. Ik denk dat hij speciaal een cd-r met een 128Kb mp3 met alleen dat liedje op repeat had staan, dan zit je altijd safe, hoeveel stilstaande verkeerssituaties met babes op de stoep je ook tegenkomt. 128Kb was toen trouwens zo’n beetje de norm, maar ik heb er nooit op een fatsoenlijke manier muziek mee kunnen luisteren, vooral bij jazz en zo. Maar ja, ‘Still D.R.E.’ is natuurlijk geen jazz en de meneer vond het waarschijnlijk al lang goed zo. Wij hadden in ieder geval weer eens goed kunnen lachen. Maar goed, ik dwaal af. De conclusie is dat je misschien geen gele Lamborghini moet nemen maar zo’n Stoere Paarse zoals eerder vandaag gepost. Want wat moet je met inruilwaarde?
Waarom wordt er door AB niet gereageerd op voorstellen?
Eens in de vijf jaar worden er een setje voertuigen afgestoft en volgepurd van IJmuiden naar Amsterdam. Dit trekt een aantal bezoekers. Dan heb je ook nog het drijvende bejaardenvervoer wat een setje 65-plussers kwam lozen. Na anderhalve week uit het bejaardentehuis willen 2500 mensen weer naar huis en dat gaf de gemeente Amsterdam een probleem. Hoe ga je namelijk alle bezoekers van de Float-in en de bejaarde pick-up soepeltjes naar eenzelfde plek vervoeren?

Dat is totaal niet gelukt. In plaats van één uur reistijd werd het 2,5 uur voordat de containerterminal in Amsterdam bereikt werd. Het was verschrikkelijk. Tientallen taxi’s, vrachtwagens met opgefokte Amsterdamse asocialen, 45km-karretjes en een eenbaans industrieterrein zijn niet de meest ideale ingrediënten voor een smakelijk broodje bacon. En dat terwijl de ingrediënten voor een goede toestroom absoluut aanwezig zijn. Vijfbaans snelwegen, een enorm terrein waar de taxi’s kunnen parkeren, veel medewerkers en bovenal veel lantaarnpalen waar borden op bevestigd kunnen worden. Al deze ingrediënten had de organisatie tot hun beschikking, maar ze wisten er een puinhoop van te maken.

Dat brengt mij op het eigenlijke onderwerp; mijn vervoer van de afgelopen periode. Dit was een nieuwe Lancia Delta diesel automaat. Een beeldschone auto om te zien, zit voor een Italiaanse auto perfect in elkaar en is mooi gedetailleerd. De diesel is krachtig zat en hij is ruim en comfortabel genoeg om alle misbruikte kinderen uit een Belgische kelder te redden. Er is echter één punt aan de Delta wat ervoor zorgt dat ik me tijdens het rijden continu heb geïrriteerd; de automaat. Dit is er een van het semi-automatische type met verstandelijke beperking.

Nu heb ik eens gereden in een SEAT Altea met DSG-versnellingsbak en dat was een heerlijkheid. Soepel, snel en hij zat altijd in de versnelling die je wilde. De Delta is precies het tegenovergestelde. In de file schakelt hij op bij 1100 toeren en dat is gewoon te vroeg. Iedere keer als hij schakelt naar twee houdt hij bovendien enorm in en op het moment dat je in twee zit, kan je weer remmen omdat je nu eenmaal in de file staat. Die houden geen constante snelheid aan. Het erge is nog dat de auto ook daadwerkelijk wéét dat je in de file staat. Normaal schakelt hij namelijk pas bij 2800 toeren. En áls het ding al schakelt, doet hij er minimaal 5 seconden over.

Iedere keer als ik in de auto stap heb ik het idee dat hij zoveel fijner zou zijn geweest met een handbak. Zou je daarmee kunnen leven? Iedere keer als je uit het raam kijkt zie je een beeldschone compositie van metaal en kunststof, maar je weet vanbinnen dat hij niet zo goed is als hij had kúnnen zijn. Alleen omdat je een automaat hebt besteld.

Goede ingrediënten maken nog geen lekkere maaltijd.
nee dank je ik zou het niet willen doen en ik kan het ook niet
maar een negervrouw lijkt me wel leuk
en hebben jullie al een Marokkaan of Turk dan?
of een Duitser?
Svenska Aeroplan AB
In 1 zinnetje:

Ik neem aan dat ik als altijd scherpe, analytische, goed gefundeerde, welingelichte, mannelijke, hoogintelligente, humoristische, fotogenieke, kwalitatieve, talentvolle, autofanatieke, commercieel sterke, ontwikkelde, blanke, nieuwsgierige, welwillende, kennisrijke, kreatieve, marketingtechnische en jarenlange vaste blogger geen artikel meer hoef te schrijven aangezien de historische reacties op het profiel van onderstaande scribent boordevol puur literaire proza staat…

Jullie hebben mijn e-mail!
@Svenska Aeroplan AB:
Ok, ik ben om, je bent door! Al is het alleen maar omdat ik ook een SAAB adept ben…
Dit is ik, echt waar joh!
http://farm5.static.flickr.com/4068/4668580583_9b7fcdb49d_b.jpg
Ik ben ech goet in de nedurlanse speling, geleert in ons prachtige Suriname.
Waarom? Omdat Wouter als een mietje rijdt op het circuit. Daarom!
de 2 ofjes moet EN’s zijn
“Schrijf een denkbeeldig nieuwsbericht”
Heb dit dan ook gedaan, wellicht komt er nooit een RS5 sportback maar is dan ook een “denkbeeldig nieuwsbericht”. :p


Spyshots: Audi RS5 Sportback

Alles wijst erop dat dit de nieuwe Audi RS5 sportback wordt. Dinge heeft deze dikke RS gespot op de Nurburgring, waar de Audi testrijders met een deze goed gecamoufleerde RS5 een rondje op het bekende circuit deden.

Audi breidde de laatste tijd hun gamma stevig uit, de A1; A5; A7; Q5. Van de A5 had Audi meerdere varianten de A5 coupé en sportback, die hebben alle twee een S variant. De coupé heeft er onlangs een RS versie bijgekregen die meestal wel geapprecieerd wordt door menig autoliefhebber, maar het nog altijd moeilijk heeft met zijn concurrent de BMW M3.

Voor wie niet genoeg zou hebben met de S5 sportback en dus een sportieve 5-deurs coupé zou willen hebben voor zichzelf, zijn gezin en een deel van hun bagage zou Audi dus de RS5 sportback hebben. Voor een weekendje Provence met jij en je vrouw zou het ideaal zijn, maar een weekje skiën met het hele gezin is niet aan te raden. Alhoewel je er natuurlijk snel zou zijn.

Zoals de S versie van de A5 sportback zal deze RS het misschien moeten doen met een minder sterke motor dan de coupé. De 5-deurs heeft een 333 PK sterke turbo ingespoten V6, in tegenstelling tot de 3-deurs die een 354 PK sterkere V8 onder de kap heeft.
Als dit bij de RS versie van de sportback ook zo zal zijn is nog afwachten, de voorlopig sterk gecamoufleerde Audi laat nog niet veel van zicht tonen. Wanneer de RS5 sportback in productie gaat is nog niet bekend.

Of we nu nog een RS variant van de A5 willen ligt de mening bij iedereen wellicht verschillend. Maar voor mij hoeft dit niet, een nieuwe RS6 zou méér welkom zijn!
Svenska Aeroplan AB
PS: autobladen zijn kut
@robbie:
Bij deze dan. Laat ik er even bij vermelden dat ik geen neger ben, geen vrouw, dat ik dyslectisch ben en zonder spel-corrector m’n naam 9 keer van de 10 verkeerd schrijf en dat spijtig genoeg niet opzettelijk, dat ik vind dat er ook supercars bestaan in de -500pk categorie, en ik nog nooit in m’n hele leven een golf gehad heb. Ik heb wel een rijbewijs dus ik val al binnen 1 categorie.


De +500 pk supercar:

Het was weer eens zover, na een lange vermoeiende dag lag ik daar weer. Leunend, kreunend, steunend verzet ik me wat zonder daarbij m’n blik af te wijken. Zo starend in de lege verte met 1 hand op het stuur en 1 voet zachtjes op de gas dwalen m’n gedachte telkens naar hetzelfde af.
Het onderwerp is onvermijdelijk, de ultieme droom wagen.

Gewoonlijk begint het bij de wielen, zelf weet ik ook niet waarom. Misschien is het omdat die vier puntjes het enige contact zijn tussen m’n paradijs en de wrede aarde eronder, misschien omdat ik als kind altijd eerst de wielen tekende, als ze dan niet mooi rond waren begon ik gewoon opnieuw.
De zitplaats is ondertussen ook al een vast ritueel geworden, en het behoeft geen verdere uitleg dat er 3 stoelen zijn met een stuurwiel voor de middelste.
Naargelang m’n humeur is de motor die in het midden ligt een 6 cilinder boxer of een vrij vlakke nog geheel te ontwikkelen W8.
De lijnen van de carrosserie zijn even vloeiend en sensueel als die van een Alfa 33 stradale maar toch even zelfzeker en primitief als bij een Bentley 4 1/2 litre.
Hij heeft natuurlijk ook minder drag dan een regendruppel en meer downforce dan een boeing. De prestaties kunnen er dus wel zijn, 0-100 in 2,5 de nordschleife in 7 min. rond. En dankzij een hybride-achtig aangedreven supercharger stoot hij ipv CO2 enkel madeliefjes en ander bloementuig uit.

Maar net dan, wanneer ik net de ogen begin te sluiten om de sleutel om te draaien in m’n ultieme droomwagen, kan ik vol in de ankers duiken. Er is net een wagen de snelweg op geschoten vlak voor me in en natuurlijk tegen een belachelijke snelheid. Maar ik vergeet op slag alles waarover ik net gedroomd heb en nadat ik thuis de wagen haastig in de garage geparkeerd heb sprint ik naar de PC om daar na het aanslaan van een paar toetsen te vinden dat een mooie groene e-type budgetair iets zwaarder uitvalt dan een golf maar toch nog tot de mogelijkheden behoort.

Zeg nu zelf wie wil er een zo’n moderne suikerzoete, electronische 500+ supercar die de ring in 7 doet, minder verbruikt dan het hoorapparaat van m’n grootvader en waarvan de snelheidsmeter pas op 400 begint.

Geef mij dan maar dat oude stuk karakter met een vleugje chagrijn erbij. Die je s’morgens eerst vrolijk begroet alvorens grommend een roffelend in de gang te schieten. En die je bij het te overmoedig induiken van die ene bocht streng maar rechtvaardig op je donder geeft.
@Hupke: Mooi verhaal. :)
Heren AB, wanneer ik de meeste inzendingen van hierboven lees, of probeer door te worstelen, dan denk ik dat jullie voorlopig geen versterking gaan krijgen. Er zitten leuke reaguurders bij, dat zeker, maar leuke auto-proza-schrijvers zijn moeilijk te vinden. Allereerst moeten ze kunnen lezen. Dus niet zoals 99% een soort cv plaatsen. Een tip AB: selecteer zelf een paar goede inhoudelijke/scherpe reacties op reguliere posts en mail de betreffende gast of hij/zij/het misschien een stukje zou willen proberen te maken voor AB.
@a_buis: voorheen zochten we inderdaad op die manier contact met nieuwe bloggers, maar we wilden het toch een keer op deze manier proberen. En uiteindelijk heb ik toch wel een paar scherpe teksten voorbij zien komen…
:$ = :oops:
Mijn grootste frustratie op het ons zo geliefde gebied van auto’s, is eigenlijk ook zijn grote aantrekkingskracht. Ik spreek hier namelijk over emotie. Emotie voor een merk, voor een wagen, voor een bepaald moment dat je beleefde in deze auto. Dit is ook de reden dat er hoegenaamd zulke bedragen worden uitgegeven aan auto’s. Want zeg nu zelf, wat is er logisch aan een prijs te betalen, hoger als die van een gemiddeld huis, voor bepaalde wagens? We kunnen er dus niet rond, subjectiviteit is de reden waarom er zoveel aandacht wordt besteed aan sites zoals deze hier. “Maar waarom is dat dan een frustratie?” hoor ik je dan al vragen.

Wel, een gesprek voeren met iemand over wagens is bijna onmogelijk, iedereen heeft een mening waar hij niet van afwijkt, de ene nog minder onderbouwd dan de andere. Elke fanboy denkt dat zijn merk om een of andere duistere reden superieur is aan de anderen. Je denkt nu dat ik het niet over jou heb, want niemand vindt zichzelf een fanboy, maar dat is zowat iedereen hier, het feit dat je over auto’s zit op te zoeken toont dat dit voor jou niet gewoon een vervoerswijze is. De saaie waarheid daarentegen, is dat technologische verschillen bijna niet bestaan, de meeste onderdelen worden door de fabrikant gewoon aangekocht. Versnellingsbak, injectoren, esp, turbo, ophanging, stoelen etc, allemaal zijn ze een keuze geweest van de fabrikant, eerder dan een kunnen. Er is dus geen echte “betere” tussen de autofabrikanten, maar elk leggen ze zich wel toe tot een bepaalde doelgroep, waarbij ze dus keuzes moeten maken. Wat ik dus probeer te zeggen, kies je favoriete merk, wees er blij mee, maar proberen dit te staven met pseudo-technische uitleg slaagt echt nergens op, stop er dus mee. Wees een fanboy zonder een hateboy te zijn tegenover andere merken. Ik weet dat dit natuurlijk nooit zal gebeuren, maar dit zou alvast zorgen voor een veel aangenamere atmosfeer binnen de autowereld. Deze richting zou ik dus ook willen inslaan met de artikels, niet noodzakelijk altijd objectief, maar gewoon niet afbrekend. Ik wil schrijven over de zaken dat autoliefhebbers tof vinden, niet over wat ze verfoeien.

Ik heb al wat ervaring met het besturen van 500+pk auto’s(heb dus ook een rijbewijs) en ben er dan ook zeer geïnteresseerd in. Daarbovenop ben ik een belg, en dat zijn gewoon de negers van Nederland niet? Zit nu in mijn Master Lucht-en ruimtevaart, en heb al een Bachelor burgerlijk ingenieur (elektrotechniek-werktuigkunde), dus heb wel wat technische kennis. En natuurlijk, de vereiste hekel aan autobladen. Is dit de richting dat de redactie wilt ingaan? Laat het mij dan weten.

(Mijn email moet ik invullen om te kunnen reageren, dus ik vermoed dat jullie deze kunnen zien)
Helaas voor iedereen (met alle respect) die hier zo zijn best gedaan heeft. Ik rijdt een Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v als HBO student… ultieme vorm van liefhebberij lijkt me.

Het wordt tijd dat er geen mensen meer worden aangenomen die duitse auto’s liefhebben die propaganda zien we al te vaak :D

Succes allen!

Gr. Danny
Ok, dan toch maar even een column…

Béla Bedankt !
Als er in de twintigste eeuw één naam onlosmakelijk verbonden zou moeten worden met het begrip veiligheid, dan is het wel die van de onvolprezen Béla Barényi (1907-1997). Gedurende zijn werkzame leven wist hij maar liefst 2500 patenten op zijn naam te zetten. Het is bijna niet onder woorden te brengen wat deze man heeft betekend voor de veiligheid van de auto in het algemeen en die van de Mercedes-Benz in het bijzonder.
Zijn grootsheid, zowel als mens als ingenieur, manifesteerde zich op diverse fronten.
Zo ontwierp Barényi in 1925 een kleine auto voor vier personen. Deze ontwerpen zou hij aan Dr. Ferdinand Porsche hebben laten zien. Toen in 1951 de Duitse schrijver Horst Mönnich in diens boek `Die Autostadt` Dr. Ferdinand Porsche als de uitvinder van de Volkswagen Kever aanwees, startte Barényi een rechtszaak. De rechtszaak won hij glorieus. Groots als hij was, eiste hij 1 DM schadevergoeding…Need I say more ?
Toen Barényi in 1939 in dienst trad als hoofd van de veiligheidsafdeling bij Daimler-Benz, bestond deze afdeling uit vier man personeel en was deze gehuisvest in een houten barak van 100 vierkante meter. Hoe pover de omstandigheden in het begin ook waren, al snel bleek het aloude Goethe-adagium `in de beperking toont zich de ware meester` volledig van toepassing…
Het is bizar dat slechts weinigen de naam Béla Barényi zullen kennen, maar zijn uitvindingen (lees: patenten) kent iedereen ! Een korte bloemlezing:
Béla ontwierp onder meer de kreukelzone (dit patenteerde hij al in 1952), had diverse veiligheidsgordel-patenten, hield zich bezig met de veiligheid van voetgangers, ontwierp diverse onderdelen ter verbetering van de veiligheid van een zijdelingse aanrijding, ontwierp de inklappende stuurstang i.g.v. aanrijding, bedacht dat de ruitenwisser uit het zicht moest verdwijnen indien niet in gebruik, ontwierp de Volkswagen Kever…
Vanwege al zijn inspanningen om de gevolgen van een aanrijding voor de slachtoffers, zowel de inzittenden van het voertuig als de overige bij de aanrijding betrokkenen, te beperken, wordt hij alom gezien als de vader van de passieve veiligheid.
Op basis van wat u tot nu toe gelezen heeft, zou de indruk kunnen bestaan dat we te maken hebben met een miskend genie. Een ondergewaardeerde wetenschapper. Wel, vergis u niet: zijn naam mag dan bij de meeste mensen geen bellen doen rinkelen, in de automobielindustrie kent iedereen zijn naam en zijn verdiensten zijn in het geheel niet onopgemerkt gebleven.
Barényi werd in zijn geboorteplaats Hirtenberg geëerd met een plaquette, werd benoemd tot professor, ontving de cultuurprijs van de stad Baden, kreeg een `eigen` straat in Sindelfingen en last but not least: Barényi werd in 1994 opgenomen in de Automotive Hall of Fame te Detroit. Dit is in de automobielindustrie absoluut de hoogste eer die iemand te beurt kan vallen.
In 1972 ging Béla Barényi met pensioen…2500 patenten verder…Slimme wiskundigen onder ons, slimme statistici: zouden jullie kunnen berekenen hoeveel mensenlevens er bespaard zijn gebleven dankzij de talloze uitvindingen die Béla Barényi aan de wereld gaf ? Duizenden ? Tienduizenden ? Miljoenen ?
Béla, bedankt…
@Jochempie:
Origineel verhaal!
En voor de baan, http://www.autoweek.nl/myweblog.php?id=1979
Dat is de meest recente blog van mij. Helaas is het geen fictie.
Geniaal al die mensen die ‘leuke stukjes’ gaan schrijven.
Het komt zo gemaakt over dat het triest begint te worden.

Iedereen hier mag aangenomen worden behalve Rick dos. Dat is een vieze BMW-fanboy en is niet objectief als het over betere merken gaat. Audi en Mercedes….

En waar is Aimee gebleven?
Volgens mij zijn de Belgen toch ook in de minderheid bij jullie? Of zijn dat die vrouwen ;)
Ik wil Wouters baan wel overnemen :D
Aan de steeds langer wordende lijst van zelfontbrandende 458 Italia’s kunnen we het eerste Nederlandse geval toevoegen. Pechvogel Bernhard jr. mocht de brandweer bellen toen zijn zwart paardje een lichtshow voor de deur stond te geven. Brandweerlieden ter plaatse houden het op een accustoring, Ferrari’s PR- ventje gooit het op een statisch vonkje van de putdeksel, right. Bernie jr. heeft het niet makkelijk, zijn vorige auto, de eens zo mooie 8C, werd in elkaar getimmerd door een stelletje draaideurvandalen, iets met BPM, ofzo.
Voor de mensen met een sterke maag, check de foto’s op Autojunk.
Met dank aan DJD voor de foto’s!

CV met aanplakinfo op aanvraag ;)
Ik ben een negerin met een golf rabbit ?

Niet dus :D
Aan de steeds langer wordende lijst van zelfontbrandende 458 Italia’s kunnen we het eerste Nederlandse geval toevoegen. Pechvogel Bernhard jr. mocht de brandweer bellen toen zijn zwart paardje een lichtshow voor de deur stond te geven. Brandweerlieden ter plaatse houden het op een accustoring, Ferrari’s PR- ventje gooit het op een statisch vonkje van de putdeksel, right. Bernie jr. heeft het niet makkelijk, zijn vorige auto, de eens zo mooie 8C, werd in elkaar getimmerd door een stelletje draaideurvandalen, iets met BPM, ofzo. We openen hierbij een geldpot om de arme man bij te staan, bij geen gehoor wordt dit een schenking aan een goed doel (lees: motorupgrade van de redactie-SLR).
Voor de mensen met een sterke maag, check de foto’s op Autojunk.
Met dank aan DJD voor de foto’s!

CV met aanplakinfo op aanvraag ;)
is een bromfietsrijbewijs ook goed?
@sneep: volgens mij zag ik Aimee vandaag in een polo bluemotion rondrijden…
Svenska Aeroplan AB
@ a-buis: thanks

OT: sommige stukjes zijn erg goed, mn complimenten! DJD heeft een écht AB.nl stukje geschreven, zou er zo op kunnen. Maar ik zet mn geld op TKoote: superleuk stuk!
@SAAB: Nice to hear, danke!
Zie trouwens dat het niet helemaal lekker ging, de laatste is de juiste, ik deed nog een toevoeginkje maar was blijkbaar te laat met de terugknop, my bad. Leuke van TKoote idd!
@ Best of Benz
Dit soort stukjes met historische info vind ik zeer lezenswaardig. Mijn compliment!
jee-oekeloeres
Als ik beloof jullie niet in elkaar te slaan, mag ik dan bloggen?

Bij VK.com mocht ik ook!
laat de AB bezoekers gewoon stemmen op het leukste stukje, een poll. Wie wint krijgt de baan.
OMG! Telt een ingeburgerde Turk ook als minderheid?
Is dit serieus?
Verdorie! had ik maar een gunstiger baantje om mee te combineren. Ik zou best mijn steentje bij willen dragen voor autoblog.

Jongens, Super initiatief!
@Svenska Aeroplan AB & DJD
Danku :)
Goed jongens, laat ik op mijn oude dag (30+) van mijn hobby toch eens mijn werk maken. Autoliefhebben ben ik. Ik rijd namelijk Alfa. En lef heb ik ook, want ik heb hem al over de 3 ton getrokken en ga nu voor 4 ton. Lees mijn review op AutoWeek maar http://www.autoweek.nl/autoreview/13736/Alfa-Romeo-147-19-JTD-115pk-Progression Als het moet kan ik dat uiteraard vele malen spannender en beter dan het daar staat maar daar begin ik pas aan als ik van jullie een gerichte opdracht krijg. Groeten, Jeroen
PS als Autoblog niet mijn waste-of-time wordt dan ga ik denk ik maar een klassieker kopen. Maar eerst heel lang zoeken welke…
Als ik in jullie positie zou zitten, nam ik mezelf niet aan.
Zuipen als een tempelier, roken als een ketter.
Daarnaast ben ik uiterst onverdraagzaam naar collega’s.
Zelfs advertentie-ruimte verkocht voor AutoVisie.
Wel heb ik drie Macs en een iPhone.

Ik zou dus moeten winnen.
Zoek gewoon een vrouwelijke neger. 2 vliegen in 1 klap.
Als Appeltje z’n camera in de wilgen hangt kan ik ‘ns nadenken, maar bloggen is niets voor mij.
@KeesB:

Als je een lesbische vrouwelijke neger kan je nog meer bevolkingsgroepen aanspreken.
Maar laten we eerlijk zijn, ik zie op zich niet in. Waarom een artikel van een blanke hetro man niet aansprekend zou zijn voor een lesbische vrouwelijke zwarte et en vice versa. Een artikel zou toch beoordeeld moeten worden op inhoud en niet op schrijver.
Dringend een belg aannemen.. Autoblog is al veel te Hollands en er zijn per slot van rekening toch ook veel Vlamingen die autoblog dagelijks bezoeken
Alfa Romeo Giulietta
Heeft Alfa Romeo nog een intro nodig? Ja? Goed, Alfa Romeo in drie woorden: Italiaans, Sportief, fraai. Het leidend voorwerp is dit keer Giulietta, zij is nog mooier dan haar voorganger met de illustere codenaam ‘147’…

Typisch Alfa
Wat een schoonheid, die Giulietta! Dit is absoluut een van de mooiste auto’s van de laatste jaren. De Giulietta is sierlijk, sportief, elegant
en vooral MOOI. De bekende Alfa grille is weer prominent aanwezig en is zo groot dat het kenteken er naast is geschroefd. Ook erg mooi zijn de 18″ wielen. Deze wielen hebben geen spaken maar bestaan uit cirkels, ook weer typisch Alfa. De manier waarop de achterdeurgrepen zijn weggewerkt, naast het achterruitje, is erg mooi en doordacht. Alfa laat het duidelijk zijn: Italianen hebben enorm veel verstand van mooie auto’s ontwerpen!

Rood stiksel
De schoonheid van de buitenkant zie je ook terug in het interieur, dat is prachtig! De stoelen zijn bekleed met zwart leer en hebben een mooi rood stiksel. Dat rode stiksel zie je ook weer terug op het stuur. Het mooie is dat het, naast er goed uitzien, ook nog eens goed zit! De stoelen zijn niet te hard en bieden de steun die je van een auto van dit kaliber mag verwachten. Het stuur is klein maar fijn. Het zicht naar achteren is stukken minder; door de fraaie buitenkant heb je binnenin te maken met
een flinke dode hoek! De hemel is bekleed met zwart stof. In eerste instantie maakt dat de auto erg donker, maar als je er eenmaal aan gewent bent is het erg strak. De knoppen voor de bediening van de airco en radio zijn mooi: het zijn draaiknoppen en drukknoppen ineen. Leuk bedacht! De Giulietta is net als de Alfa Romeo MiTo voorzien van de DNA knop. Met die knop kan je de rijeigenschappen be•nvloeden; de auto gaat er dynamischer of ‘veilger’ op reageren. De knop ziet er mooi uit, werkt goed, maar voelt wel wat gammel.

Pak melk
In de Giulietta ligt een 1.4 benzinemotor. Inderdaad, een motor met minder inhoud dan een pak melk. Maar wacht! Deze 1.4 heeft wel een hele dikke turbo en FIAT’s multi-air techniek. En dat doet wonderen met die motor! 170pk, 250nM koppel, 0-100 in snel (7,8sec) en een top van 220km per uur! Dat is niet zomaar niets, nee, dat is meer dan genoeg om de Italiaan in de polder uit te hangen!

En dat ga ik dus doen! Met het raampje open, arm eruit, lederen puntschoenen aan, zonnebril op en een mysterieuze en verleidende blik op mijn hoofd draai ik de Autostrada A1 op. De motor bromt er lustig op los en al snel zit ik op meer dan 120 per uur. Een paar afritten verder verlaat ik de snelweg voor een mooi ritje binnendoor; een auto als deze moet goed getest worden! Voor de bekende rotonde test slaagt de Giulietta met vlag en wimpel. Nu ik rondrij op de mooie landweggetjes van de noord-veluwe valt me het uitlaatgeluid nog meer op. Het is werkelijk prachtig wat voor geluid Alfa uit die 1.4 weet te krijgen: stationair is het een mooie brom. Hoe hoger je in de toeren komt, hoe mooier Giulietta gaat zingen. Belissimo! Prego!

Zelfs je naam is mooi…
Rijden met de Giulietta is een groot feest. De auto voelt direct vertrouwd aan, zit geweldig, stuurt fenomaal, klinkt perfetto en het mooiste van alles: het ziet er ook nog eens goed uit! Natuurlijk zijn er ook nadelen; sommige interieurdelen voelen wat gammel aan en je hebt te maken met een enorme dode hoek.
Giulietta is gewoonweg verleidelijk. Henk Westbroek zou zeggen ‘Zelfs je naam is mooi’…

+ uiterlijk
+ motor
+ geluid
+ rijeigenschappen
– interieur afwerking (speling in DNA knop)
– dode hoek
Cijfer: 8
De autobranche van tegenwoordig heeft op zijn zachtst gezegd weinig meer met auto’s van doen. Wie na veel en hard werken heeft besloten om van het gespaarde geld een auto te gaan kopen zal na een snelle internet speurtocht en het raadplegen van enkele configurators duidelijk worden dat de aankoop van een auto meer met de aankleding ervan gemoeid is dan met het kopen van een auto opzich.

De auto, oorspronkelijk ontworpen voor het vervoer van a naar b, is als het doosje om de trouwring. Het meest waardevolle zit binnenin. Het doosje waarin het wordt aangeleverd is voor niemand belangrijk en daar wordt dus vanzelfsprekend niet naar gekeken. Zeg nou eerlijk, wie kijkt er tegenwoordig nog om naar een Golfje of Audi A6? Juist, niemand! Het belangrijkste in de autobranche van tegenwoordig is een ander te doen verbazen en overtroeven met “de dure ring” in het doosje. Leren interieur, elektrisch verstelbare zetels, navigatie, cruise controle, regensensor, tv voor de kids in de hoofdsteunen en ga zo maar door… Een auto kopen is tegenwoordig dan ook niet meer dan een oneindige reeks van opties doorgeven aan de dealer die deze dure hartwinnende “eyecatcher” in een doosje voor u aanlevert.

Uiteindelijk hebben we hard gewerkt en steken we ons geld in het kopen van een ring, maar gaat het bij een auto niet om het kopen van het doosje…?
Hierbij mijn bijdrage
@ TimmiX
25 August 2010 om 20:24 Waarom wordt er door AB niet gereageerd op voorstellen?

Zegt “being too eager” je wat?
De meest natuurlijke reactie op te happig zijn is negeren. Doe de wiskunde… ;)
en nee, ik ben geen neger of vrouw, maar heb wel veel plezier in het gebeuren rondom autó’s en ben in het bezit van een autorijbewijs.
Dit is ‘m dan. De MINI Cooper S-killer uit Ingolstadt. Tenminste als we Audi moeten geloven. De S1, niet te verwarren met het rallykanon uit de jaren tachtig, belooft op papier een leuk speelkameraadje zijn. Zoals we al verwacht hadden beschikt deze kleine gifkikker over de welbekende 1.4TSI welke ook terug te vinden is in de andere rappe broertjes uit de VAG-stal. Met als positief verschil dat het blokje in de S1 maarliefst 210 pk ophoest! Dat is 30 pk meer dan in de Polo GTI en Ibiza Cupra. Toevallig is dat ook 3 hele peekaas meer dan de ‘premium’ DS3 racing van Citroën. Ook laat Audi met deze S1, dé concurrent en misschien wel de reden van het bestaan van de A1, de MINI Cooper S op papier in het stof bijten.

DSG met 7 trappen is standaard aan boord (in tegenstelling tot de bekerhouders..). Audi belooft een nul naar honderd sprint van 6,1 seconden en een top van 231 km/u. Serieuze waarden! Om al dat geweld onder controle te houden is Audi niet over één nacht ijs gegaan. Er is een heus mechanisch (!) sper-diff geplaatst, de spoorbreedte vóór en achter zijn met 12 mm vergroot en de S1 ligt 18 mm dichter bij het asfalt.

Uiterlijk heeft Audi dezelfde S-saus over de A1 gegoten zoals ze dat met al haar modellen doet. Grotere luchthappers in de bumper, fancy spiegelkapjes, de grille heeft een laagje chroom gekregen en natuurlijk die übergeile LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde onderscheidt de S1 zich van zijn mindere broertjes door een diffusor, een enkelvoudige uitlaatpijp links én rechts en een S1 logo. Het geheel wordt afgemaakt met lichtmetaal, standaard 18”, optioneel niersteenvergruizende 19”-ers. Bekende aanpassing maar ook op de A1 blijken ze wéér te werken. Never change a winning team moeten ze bijAudi gedacht hebben en eerlijk gezegd, het werk. De S1 is een stoere verschijning!

De vanafprijs is met 31.995 euro best pittig te noemen maar alsnog een stuk goedkoper dan de DS3 racing waarvoor Citroen 34.995 euro wil hebben. De MINI Cooper S is te koop vanaf 28.800 euro en is daarmee fors goedkoper. Echter moet de MINI het doen met ‘slechts’ 175 pk en zonder DSG. De Audi lijkt daarmee ineens eigenlijk best scherp geprijsd. De optielijst is, zoals gebruikelijk bij Audi langer dan je lief is.

Of de S1 inderdaad de MINI Cooper S-killer blijkt te zijn zoals Audi claimt, ondervinden we graag zelf. Binnenkort een uitgebreide rijtest met de S1.
Ik weet niet of jullie al belgen onder de gelederen hebben maar het lijkt me leuk om ook voor de Belgische klanten van autoblog.nl op te komen. Daarnaast beheersen die de taal meestal een stuk beter.
BmwMPower beslist: Mannen in BMW meer kans bij dames.

Het is een feit! Uit het jaarlijks onderzoek van BmwMPower is wederom gebleken dat mannen in een sportieve BMW er beter van af komen dan de gemiddelde man die Audi of Mercedes rijdt.
Er is gekeken naar sportiviteit en aantrekkingskracht.
Bij de 2 criteria zijn verschillende tests gedaan. Zo is er bij sportiviteit gekeken naar de tepels van de testvrouw. Dat was in dit geval Danicka Patrick. BmwMPower reed in een standaard M5, RS6 en E63 AMG. Danicka werd het gekst van de M5, haar tepels staken maar liefst 7 mm uit! Dat is 3 mm meer dan de Audi, en zelfs 5 mm meer dan de Mercedes. De testcoureur had het wel verwacht: “Het is een M5, daar win je nu eenmaal niet van”. Ook bij aantrekkingskracht werd alles uit de kast gehaald.
Zo ging BmwMPower naar de meest modebewuste straat van Nederland. Zelf reed hij in de M5 er naar toe, de rest volgde op een trailer.
Eenmaal in de straat deed hij met de 3 testwagens een burnout. Ook bij de M5 keken wederom de meeste dames om.
De uitslag is duidelijk. BMW is het best voor de dames, daarna Mercedes en tot slot Audi.

AutoblogTopTip: http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=bmw+e30+kopen&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c0b4c9db14690b6
Marko Brckalo
De verhoging van de toegestane snelheid voor Dummies.

Beste mensen het is bijna niet voor te stellen, maar we hebben het voor elkaar!
De snelheidsbeperking van 120 km/u wordt drastisch omhoog geschroefd tot een ongelofelijke snelheid van… ja nu komt het… het is bijna niet te houden… 130 km/u :|

Jeeeeee, iedereen blij!

Nou, ik niet.

Wat betekent dit nou in werkelijkheid voor de gemiddelde autorijder die elke dag 30 km over de snelweg moet reizen om op zijn werk te komen? Dat beste mensen zal ik jullie gelijk vertellen, scheelt 1 minuut en 12 seconden reistijd. Niet echt iets om super blij van te worden of wel?

Om dit gegeven gelijk in perspectief te zetten, maak ik gelijk een vergelijking waardoor zelfs vrouwen deze minimalistische verhoging van de snelheid en daarmee de vooruitgang zullen begrijpen.

“Truus woog vorige week 84 kilo en vandaag weegt zij 83 kilo. Ze is dolblij dat zij 1 kilo kwijt is. Alleen vergeet zij dat net zoals de verhoging van 120 km/u naar 130 km/u deze vooruitgang geen drol uitmaakt, want ze is en blijft nog steeds een trol.”

PS. Sorry dikke vrouwen, ik bedoel er niets mee. Fat girls, you are beautiful alleen passen jullie niet in de kuipstoelen van mijn GTI uit 1985.
EÈn ding is wel duidelijk, zo’n onderwerp zorgt wel voor een bom reacties. Of je nu wel of niet 500PK onder je kont hebt en weet waar het omdraait in de automotive wereld. Alleen daarvoor is dit topic al fun.
Dé oplossing!

We weten allemaal dat onze “vrienden” in Den Haag het niet zouden redden als wij niet steeds onze donaties overmaken in de vorm van belastingen en boetes. Als wij morgen massaal stoppen met auto’s rijden én kopen dan moet er iemand als laatste het licht gaan uitdoen in Nederland, kunnen we in de grabbelbak bij de kassa, moeten we de ramen wit gaan schilderen…anyway, you get the point!

Laat ik nou toevallig dé oplossing gevonden hebben, althans wat die boetes betreft. Belastingen blijven “a pain in the ass”. Vergelijk het met tanken, niet leuk wèl nodig. Aangezien er in Nederland een boete staat op het overschrijden van de maximum snelheid en niet op het zo snel mogelijk bereiken van die maximum snelheid moeten we vanaf morgen gewoon bij elk stoplicht minstens 15 voorsorteervakken gaan aanleggen! Pardon? 15 Zegt u? Jah 15! Stel je nou eens voor, 15 vakken voor het stoplicht…. dan kan bij elk groen licht 15 man als een wilde gaan optrekken om hun automobiele spierballen te flexen (of om hun automobiele broek te laten zakken en met hun kleine dingeling gaan zwaaien, wat je wil!?). Leuk voor de mensen met een snelle wagen en leuk voor alle anderen om naar te kijken en in hun broek te piessen van het lachen. Kortom, alleen maar winnaars! Behalve de Nederlandse overheid dan, want na een paar honderd meter maken we er weer gewoon 2 rijbanen van en doet iedereen braaf wat er op de bordjes staat.

Nou ben ik persoonlijk gezegend met een auto die géén spierballen heeft. Mijn auto is meer het magere jongetje met een bril en zijn broek tot net onder zijn oksels. Misschien dat er voor mij dan een aparte rijbaan gemaakt kan worden want alhoewel ik een stoplicht sprintje altijd zal verliezen rij ik wel gewoon door! En ik heb er een bloedhekel aan wanneer iemand mij inhaalt, voor mij gaat rijden en de snelheid weer laat zakken tot onder de maximum toegstane snelheid. Ik voel me dan weer genoodzaakt om in te gaan halen want remmen is nergens goed voor, daar verslijt je alleen je remblokken maar mee per slot van rekening. Echter, wanneer die “collega” in die BMW-Romeo A320 cdi-ecoflex “Soleil edition” dan in de gaten krijgt dat hij door het zieligste jongetje van de klas word ingehaald word er ineens wel weer gas gegeven. Ik kan echt heel hard alleen hebben de wijze heren in Duitsland mijn auto begrensd. Dat is beter voor jou en mij denk ik dan maar. Alleen betekent dat wel dat ik dan toch weer tandenknarsend naar rechts moet achter die “snelle wagen”.

Ik bedenk me net dat die oplossing misschien toch niet zo heel handig is, misschien moet ik maar gewoon een staatslot kopen en de jackpot winnen. Dan zijn al mijn “problemen” in één klap opgelost. Eens kijken of er in Monaco ook zoiets als Funda is…..
nou ikdenk dat autoblog straks niet kan kiezen, of is 1 van jullie lange-verhalen-schrijvers homo of neger?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op café met je A1

‘Don’t drink and drive’ , ‘glaasje op, laat je rijden’ , ‘met een BOB is het altijd feest’… Het is maar een kleine greep uit het lijstje van spreuken die bestuurders er moeten attent op maken dat alcohol en autorijden absoluut niet samen horen.

Waar zou je dan beter geen reclame maken voor je nieuwste auto? In een café, inderdaad!

Toch promoten de marketeers van Audi hun nieuwe A1 op café! Niet zomaar voor de deur, maar gewoon er midden in! Café is natuurlijk niet het juiste woord volgens de marketeers uit Ingolstad, dat is toch veel te ordinair: een lounge, dat hoort beter bij de trendy A1.

Sinds kort kan je op de Knokse dijk terecht in een ware A1 Lounge: uitgerust met strakke witte stoelen en tafels, een grote bar, een grote binnenruimte plus een groot terras. In totaal plaats je er naar schatting 43,5 man. Die 3,5 mensen moeten dan wel plaats nemen IN de A1 die pal in het midden van de zaak staat.

Qua doelgroep schieten ze bij Audi wel in de roos: de vele fils/filles à papa van de gegoede bezoekers van het Saint-Tropez aan de Belgische kust kunnen op deze manier op een ontspannen manier kennis maken met de A1. Die Mini Cooper die ze voor hun achttiende verjaardag kregen is nu eenmaal niet meer zo nieuw. Tijd voor iets anders dus!

Dat zoon/dochterlief tijdens zijn/haar zoektocht naar een nieuwe wagen een cocktail moet gaan drinken in een lounge is op zijn zachts gezegd wat vreemd. Toch is het een slimme strategie: op deze manier wordt er aan de nieuwste A1 een eigen imago gekleefd: een wagen voor jonge mensen met stijl en geld.

De wagen die zeker geen concurrent wil zijn van de Mini, lijkt tevens wel erg veel op diens doelgroep te azen: een korting voor MINI-rijders die hun wagen inleveren, een lounge voor de zoontjes en dochters van, de rood-witte kleur waarin de A1 + A1 Lounge aan de wereld wordt voorgesteld…
Het doet ons toch iets anders vermoeden.

!!!!!!!!!!

Student Communiecatiewetenschappen met een grote interesse voor auto’s, journalistiek en marketing. Een artikel die dus een mengelmoes geeft van mijn interesses (o ja, vrouwen kreeg ik er niet in verwerkt :p)
Ik ken een prominent kandidaat met sinds kort een overdaad aan vrije tijd:
http://www.opinieleiders.nl/techlog/images/geilebalkenende.jpg
De ware feiten achter BMWMpower’s test!

Kon u omstreek 22;58 hier ergens nog lezen dat BMW het beter zou doen bij de vrouwtjes. Nu presenteren we de ware feiten. Zoals een kort interview met Danicka.
Beste Danicka, uw tepels bleken groter te worden in de BMW. Wat was daar de reden van?
Danicka;
De airco in de BMW stond ontzettend hoog! De bestuurder bleek nogal onder de indruk te zijn van mijn aanwezigheid. En tja, door al die koude lucht doet mijn lichaam wat elk ander vrouwelijk lichaam doet.
Okay okay, dat is duidelijk. Dan even naar de PC, daar bleken de meeste vrouwen naar de BMW te kijken. Uw verklaring aub.
Danicka;
Heb jij ooit weleens een BMW gezien die het volgas langer volhield dan 30 seconden? Nee? I rest my case!
Hahaha, maar hoe verklaar je dan dat mannen in een BMW het meeste succes bij de dames hebben?
Danicka;
Nou, dat is heel simpel. Wij vrouwen hebben medelijden met BMW rijders. Maar toch ook weer niet zo groot dat we met ze mee naar huis gaan. Dus even snel in die BMW en dan weer lekker alleen naar huis. Kijk rijd je daarentegen een mooie MB C63 AMG of een RS6 Avant dan gaan we ook echt RIJDEN in die auto en voor de rest mogen ze me mee naar hun huis nemen. Zoiets ordinairs doe je niet in dergelijke schepsels van GOD! Maar in een BMW, tsja.. Het blijft een Blik Met Wielen he.. ;-)

De ware feiten dus.
Ik ben de zoon van Jeremy Clarkson. Powerrrrrr!!!
Welk één onbenullig statement maakt auto-blog nu? Mag je als blanke man die steevast zonder petje in één van zijn auto’s rond rijdt geen mening hebben?

Een GTI, da’s iets uit de nighties van de vorige eeuw. Kom op zeg. Waarom geen eigenaar van een echte auto, en geef toe … 2 kleinburgelijke gevallen?

Griepen en zeiken kan iedereen, ga ik dus niet aan mee doen. Mijn proza moet een weinig niveau hebben, een conditio sine qua non voor de survivors onder de blogs.

Innovatie vrienden, dat is het! Wen er maar vast aan. Die electromotor die nu je spiegels in klapt wordt het. Direct op de wielen. Zo lang de capaciteit van de accu’s en het netwerk waardoor de electronen zich vervoeren om ze op te laden, onvoldoende zijn, zal de geur van koolwaterstoffen penetrant aanwezig blijven. Synergie noemen ze dat …. hm…. Lekkere dooddoender voor de te dure hybride techniek.

Maar daarna volgt het whalhalla voor de milieu terroristen. En zoals de vinkingen al wisten, het walhalla is alleen toegankelijk voor krijgers … de rest komt in de hel.

Gaan jullie benzine adepten maar verder met zeuren en verongelijkt wijzen over die foute linksen. Ik mag hier verder niet schrijven volgens Wouter en consorten, zal ik ook niet meer doen. Kan ik mijn tijd weer besteden aan rijden met bijzonder spul; is tenslotte ook leuker.

Gloort er dan geen enkele hoop voor jullie? Jawel, Tesla heeft al laten zien dat het kan. Maar dat is voor het loon van een blogger niet op te hoesten. Kortom wordt eens wakker, doe als mij en wordt salon-socialist!
Jammer dat ik de laatste/komende tijd amper tijd heb om Autoblog te checken… Is k*t… Maar succes met de zoekactie!
Daar zit je dan met je ‘goede’ gedrag, starend naar het beeldscherm en verbazend over de vele reacties.
Het lijkt makkelijk om een bericht te schrijven: een beetje copy-paste uit een persberichtje hier en wat vrije fantasie uit de grijze cellen daar ét voila! Nieuws!

Niet dat het meteen betekent dat je honderden reacties krijgt, nee, daar is iets anders voor nodig.
Iets speciaals waar iedereen aanspraak op wil maken: een vacature bij Autoblog.
Interessante stukjes schrijven met spelfouten, misschien met Wouter een kopje koffie met gehaktstaaf eten, Aimee ontmoeten, zucht….

Zit je dan achter je bureau aan de telefoon te hangen met de zoveelste inkoper en eigenlijk denk je: Mocht ik al die nieuwtjes van autofabrikanten maar doorspitten, leuke wetenswaardigheden opduikelen, verba.. *pats!* terug naar de werkelijkheid: verkopen.

Soms lijkt het maar niet beter te worden… wat dat betreft net een Lada Niva. Ouder en ouder met wat nieuwe dingen in het leven maar echt beter wordt het er niet van. Uitzichtloos totdat de stekker eruit zullen we maar zeggen…

En zo is de lijn naar de automotive(marketing) snel getrokken: daar schrijven ze ook mooie verhaaltjes waarmee men hoopt dat het verkoopt. Net als ik.
– Kun je foutloos schrijven: nee
– maar maak je soms ekspress spelvauten zoals ons: Ja
– Kun je de specs van alle 500+ pk supercars uit je hoofd opdreunen: veel wel
– maar rij je in een ouwe Golf GTI? Corolla uit 99 ook goed ?
– Kun je alle marketingacties van automerken probleemloos herkennen: ja
– Heb je een rijbewijs: ja (nog wel zie filmpje)
– Weet jij wat autoliefhebbers echt leuk vinden om te lezen: ja
– En kun je dat vervolgens scherp verwoorden: Ja
– een grondige hekel hebt aan autobladen: nee lees regelmatig top gear

maakt grappige opmerkingen: (zie filmpje)
kan redelijk filmpjes editen: ja

http://www.youtube.com/watch?v=mFVc6QPbQps
@Bart_V: (Einde van je ‘compilatie’) Hoe onbeschoft hart is da jonguh!…
Nondeju het is het nie de casting voor figuranten van de nieuwe NEW KIDS movie.
Natuurlijk is het wel stoer als je onder het kopje ‘interesses’ op je CV “Mun kawa-groene Manta 16V GTI Superturbo met dubbele webers enzo’ hebt staan. En dan maar hopen dat ze je CV’tje globaal over lezen en ze nét die laatste vier letters lezen. Mag je misschien op gesprek komen, omdat ze dan ook wel eens even in jou auto willen raggen. Kom je beneden (ik neem aan dat AB in een grote penthouse gevestigd is, zou voor mij persoonlijk een absolute voorwaarde voor een beetje werkplek zijn) sta je daar langs je trots uit ’89… ok mooi! Eerlijk, ik moet toegeven, dan leg ik het toch af met mijn vierkante Jetta met harmonica-imperiaal.
Enfin, wat ik liever zou zien, en wat mijn toegevoegde waarde zou kunnen zijn, zijn wat vernieuwende/ creatievere ‘formats’. Ik zou bijvoorbeeld veel meer geïnteresseerd zijn in het feit of je nu eigenlijk kunt driften met een Renault Safrane uit ’92, waar de rage van het vossestaartje vandaan kwam en hoe het komt dat sommige figuren op Marktplaats altijd binnen een dag een nieuwe APK op hun aangeboden auto’s kunnen garanderen. En dan natuurlijk de som op de proef nemen. Camera mee, repotje draaien, en een mooi stukje inleidende tekst erbij. Moet je natuurlijk wel foudloos kunnen schrijven… Boeiend, hiervoor zijn toch spellingscontrole (is al een functie van Word sinds 1984) en corrigerende collega’s ooit bedacht? En wat betreft die baan als creative director, die heb ik afgewezen om de automotive branche in te duiken. Waar ik nu van terug kom omdat ik hier mijn creatieve ei niet kwijt kan. Dus zit ik nu als een kip zonder kop te typen, hopende opgemerkt te worden door een of andere hoge pief van deze site. Al zeg ik er alvast bij: AB, ik ben niet goedkoop, maar wel gek!
Stapelgek, op auto’s en werkelijk alles daar omheen. Behalve dan op de wegenbelasting, het kwartje van Cock en de roettest, waardoor mijn auto vanmiddag niet door de keuring is gekomen. Deze particulier krijgt dus sowieso zijn auto al niet in een dag door de keuring waardoor dit weer een duur grapje gaat worden. Ik zou dus wel een goed zakcentje kunnen gebruiken. Iemand misschien ergens een leuke vacature voor mij gespot?
@rob gaserop: late reactie maar.. Ik ben eenmaal een Brabander en dat ‘jonge’ zeg je nu eenmaal zondar er bij na te denken ;)
http://www.fokkomeijer.nl/alfa-romeo-giulietta-of-mito-huren.html

Bij toeval, zonder dat ik van dit fantastische bericht van mijn favoriete blog afwist, heb ik bovenstaand verhaal getikt. Overigens heb ik het als voer voor zoekmachines geschreven. Ik heb 14 jaar online marketing ervaring waarvan 6 jaar bij een internationale onderneming. Daarnaast kom ik uit een automotive nest, maar hield teveel van auto’s om ze te gaan verkopen of verhuren. Kom nog weleens uit hobby in sommige autofabrieken, heb een bijzonder breed auto ervarings cv . Mijn vader roept al vanaf mijn 10e dat ik schrijver moet worden en nu ik 32 ben durf ik toe te geven dat ie nog gelijk had ook. Aangezien ik na bijna een half jaar sabbatical ook er eindelijk uit ben dat je gewoon dingen moet doen waar je goed in kunt zijn en die je ook nog eens leuk vind wil ik graag bij jullie aan de slag. Mijn cv staat op http://www.robertmeijer.com maar aangezien dit niets te maken heeft met wat ik wil doen kom ik graag op auditie. Eens kijken wie hier de grootste autojunk is. P.s. Van zo’n ipott krijg je last van RSI en een boel spelvouten. Groet, Robert Meijer
geloof ik zijn er al redelijk wat mensen voor mij die deze erebaan wel zien zitten!
Goed ik heb sinds 2 weken mijn rijbewijs en ben een jongen! Foutloos schrijven moet ook lukken!!
Hou al mijn hele leven van auto,s
Verder denk ik dat het ook leuk is als jullie soms rijtesten of gewoon een stukje schrijven over bijvoorbeeld wat goedkopere auto,s zoals een toyota aygo citroën c1 ed want als ik eerlijk ben vind ik dat best wel leuke auto,s.
Daarnaast vind ik ook dat als je hoog in de toeren zit, het lekker klinkt!.
Het lijkt mij in ieder geval leuk om mee te werken aan deze autosite in de toekomst want ik vind dat jullie daar trots op kunnen zijn!
Verder vind ik ook dat jullie leuke columns hebben en lees ik ze met veel plezier.

Groeten rutger jansen
Ben 16 en niet in het bezig van een rijbewijs. Maak aan 1 stuk door spelfouten en grammatica fouten, heb nauwelijks verstand van auto’s ben ook geen neger en geen vrouw. Lees ook met plezier autobladen zoals de auto-review, autweek en topgear. Dus wanneer ken ik beginnen?
Ps ben geen homo of neger maar ben helaas al wel getrouwd en wordt binnen nu en twee weken pappa en twijfel nog tussen de namen Soichiro en Ayrton …of misschien zelfs wel Giulietta….
Vorm en functie

Geef mensen niet wat ze willen, maar kijk naar wat ze doen. Dat is wat Rick Woodbury, oprichter van Commutercars in California, antwoordde op de vraag hoe je kunt innoveren. Hij vertelde me dat Amerikanen dagelijk files creeren doordat ze doorgaans met minimaal 4 lege plekken in de auto rijden (uiteraard geldt dit net zo goed voor ons Nederlanders).

De moeilijkheid voor de auto als vervoermiddel is dat de auto meerdere functies moet vervullen. We willen een hoge instap maar een laag zwaartepunt. Een laag gewicht maar eersteklas veiligheid.
De vorm volgt doorgaans de functie. Ik neem als voorbeeld de winnende Audi op LeMans. Deze auto is aerodynamisch, heeft een laag zwaartepunt, veel vermogen, brede banden. Dit alles om zo snel mogelijk een ronde af te leggen op asfalt. De oude Land Rover staat hoog op z’n poten en heeft meer bodemvrijheid en veel trekkracht om door moeilijk begaanbare gebieden zijn weg te vinden. Een Chrysler Grand Voyager heeft veel zitplaatsen, veel bergruimte en is comfortabel, ideaal voor een vakantie met het gezin. Met de SUV, die hier nog een maatje groter is dan in Nederland, leken we alle verschillende eigenschappen steeds vaker in één auto te willen stoppen. Het gevolg is dat mijn buurvrouw hier in Florida met haar auto van minsters 2000 kilo een pakje sigaretten gaat halen. Om dit enigszins te compenseren grijpen de autofabrikanten naar de elektromotor. Bijvoorbeeld zoals General Motors, die de benzineslurpende Cadillac Escalade nu eindelijk in hybride uitvoering levert. De automobilist lijkt zelf geen consessies te willen doen maar wil wel zuiniger rijden. Uiteraard helpt de elektromotor van de Escalade het benzineverbruik terug te dringen maar de gigant weegt nog steeds bijna 3000 kilo!

Eigenlijk is de hoge olieprijs een blessing in disguise. We zien steeds meer opvallende innovaties en we lijken terug te gaan naar “vorm op basis van de functie”. Het is de Flintstones revisited. De Smart For-two is hier een goed voorbeeld van en hij is sinds vorig jaar ook in Amerika te koop. Google investeert in de Amerikaanse Aptera, een enorm aerodynamische electrische auto die er uit ziet alsof hij zo uit de toekomst is komen aanrijden. Commutercars maakt in California de Tango, een electrische auto die smaller is dan een Honda Goldwing maar sneller dan een Porsche 911. Toch passen er ook twee personen in, namelijk achter elkaar.

De richting is duidelijk: de functie gaat meer en meer de vorm bepalen van onze auto. En het wordt tijd ook. Bigger is better, is niet meer. Small is beautiful…
Noem eens een automerk dat auto’s met achterwielaandrijving, genoeg vermogen en een handbak op straat zet en ook nog betrouwbaar is? Dan kom je al snel uit bij BMW. Het type wat nu ook nog een beetje betaalbaar is, is de 3 serie van het type E36. Een beetje sjonniebakken zijn het wel… Maar als je de auto helemaal leeg haalt, er een paar goede veren en semi-slicks onder legt, dan kan je er toch een hoop lol mee hebben!

Het is daarom geen wonder dat de BMW Aprisco Cup zo populair is. In deze cup racen allemaal identieke 325i’s van het type E36 tegen elkaar. Een dergelijke BMW tik je tegenwoordig voor een paar duizend euro op de kop, je schroeft er de Aprisco kit op (bestaande uit o.a. een set veren van het merk AST, een rolkooi en een verschrikkelijke achterspoiler) en klaar ben je om te gaan racen.

Voor de coureurs is een bijkomend voordeel dat er op een racedag twee races van een uur(!) worden gereden. Zet dit af tegen de races van het DNRT (op 1 dag 10 rondjes Zandvoort) en dan is de keuze voor een instapraceklasse snel gemaakt.

Heb je echt interesse om te gaan racen? Dan is de BMW Aprisco cup zeker een aanrader. Ga voor meer informatie naar http://www.acnn.nl!
Ik heb ook al eens een filmpje gemaakt, maar dan met iets dat De Fiets wel zou kunnen bekomen:

http://www.autojunk.nl/2008/04/trap-gear
youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=u5sg-EZZo0g
@Marko: Een Focus ST in die kleur is dan weer wel heel gaaf!!
Geen neger, geen vrouw. Wel parttime leernicht want rijbewijs A en B. Autobladen: hebben hun kans gehad. Ik ben ervaren, en een beetje duur. Maar dan heb je ook wat. Ik ben geen zuurpruim, maar het stukje hieronder werd toch een rant. Maar wel een rant met een sprankje hoop.

Requiem voor de functionele auto

‘Zo worden ze niet meer gemaakt.’

Dooddoener eerste klas, de mede-klassiekerrijders kennen ‘m wel. Zet je oude brik goed in het zicht op een parkeerplaats, bij voorkeur samen met enkele soortgenoten, en binnen vijf minuten heb je ‘m al te pakken. Vaak zijn het stelletjes, generatie babyboomer, die zonder al te veel kennis van de materie om de auto heenzwerven maar zich toch weten te verwonderen om de ontroerende ielheid en simpelheid. Ergens denk je die blik te herkennen die een soort wens van bezit uitdrukt: had ik ook maar zo’n auto. En meteen daarna zie je de berusting. Ze rennen immers weg voor een drup olie als een hematofoob voor een wondje dat dreigt te gaan bloeden.

Vaak kijken vooral de heren nog even om voordat ze hun hoofd stoten bij het instappen in hun Scénic, maar ik vind het wel mooi, die waardering voor het eenvoudige. We zijn inmiddels zo verwend dat we in onze eigen rijdende bloatware de essentie van het autorijden lijken te zijn vergeten. Ga maar na. In de pioniersdagen van de auto was er al een prachtig alternatief in de vorm van de trein, die in de meeste gevallen zowel sneller als betrouwbaarder was, en een stuk minder moeite kostte. Om dan toch vervolgens in je eigen trage, lawaaiige en lastig te bedienen voertuig te stappen, daar moest natuurlijk iets tegenover staan. Een stukje vrijheid, het plezier om zelf je reis te bepalen. Het avontuur. En welbeschouwd heb je daar echt niet zoveel auto voor nodig.

De auto is zo onmisbaar in het dagelijks leven dat we het niet meer pikken als hij een keer niet start. Carburateurs met zinkende vlotters, ontsteking met verfikte puntcontactjes en klepspeling die elke kleine beurt weer bijgesteld moet worden, voor die onzin hebben we geen tijd meer. Als airco niet standaard is spreken we er schande van, en als airco wel standaard is had het climate control moeten zijn. Altijd laten we de basismotor staan, bang als we zijn dat we niet in de hoogste versnelling die ene bergpas in Italië te kunnen bedwingen, die we nooit berijden omdat we bij nader inzien toch lekker het vliegtuig pakken.

Die fabrikanten moeten dat toch ook gaan merken, dat mensen autorijden niet meer als plezier zijn gaan zien. Sterker, ze maken de ergernis alleen maar groter. Nu, godbetert ruim 120 jaar na de uitvinding van de auto, zijn er nog steeds merken die hun waardeloze versnellingsbakken proberen te slijten. De autobranche werkt al jaren met elektrische stuurbekrachtiging en nog zijn er auto’s die sturen alsof er een set grote postelastieken tussen de stuurkolom en de voorwielen zit. Auto Motor und Sport heeft er maar weer eens fijntjes op gewezen dat je haast verplicht bent om alle mogelijke sensoren en camera’s te bestellen, anders krijg je die onoverzichtelijke monsters met die dikke ruitstijlen nooit zonder schade in een parkeervak geperst. Afgeknepen zuinigheidsmotortjes die alleen zijn gecalibreerd om de Europese wetgever een lol te doen, maar in elke voor jou denkbare situatie op alle fronten tekortschieten. Ik begrijp Wouter wel in zijn voertuigkeuzes voor de maandagmiddagtest: het leven is te kort om een Polo SlowMotion de sporen te geven, pak de GTI. En hij heeft nog gelijk ook.

Daarom ben ik, vroegoude zak die ik ben, als een kind zo blij als blijkt dat er nog merken zijn die de oude deugden nog beheersen. Die van een doodnormale gebruiksauto in zijn essentie nog een plezierige ervaring weten te maken. Met alleen het goede van vroeger, want een carburateur in delen in het ultrasoonbad gooien, dat pik ik hooguit van mijn hobbyklassieker. Ik zeg al jaren dat de Fiat Panda de enige auto is die ik nieuw zou kopen en achter die uitspraak sta ik nog steeds. Quadratisch, praktisch, gut. Haal er een zolang het nog kan. De truidragende baas die nu bij Fiat de lakens uitdeelt wil de nieuwe Panda weer in Italië bouwen, als politiek wisselgeld voor de vakbonden, de werkschuwe roodhemden in Pomigliano d’Arco die de briljante Alfasud hebben verpest. Daarom, een requiem voor de functionele auto.

Een requiem voor de Panda.

Want ze gaan hem verknoeien.
Ik wil best nog even een testartikel schrijven, maar beter kijken jullie naar het artikel dat ik al eens voor jullie heb geschreven, zie: http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/07/lezersverslag-techno-classica-2009

Verder, ook allerlei artikelen op m’n nieuwe site: http://www.drivven.net
Heren heren, laat maar zitten… Doe geen moeite want ik ben een lesbische nymphomaan en dus sowieso binnen.
Alleen jammer dat ik gevangen zit in een mannenlichaam… :'(
futuristische post… ergens in september 2011

2011: Clash of Titans (4-deurs coupe)

in 2010 onthulde Mercedes de 2e generatie CLS en niet veel eerder kwam Audi al met een eigen 4-deurs coupe, de A7. BMW wilde natuurlijk meevechten en blaaste nieuw leven in de 8-serie.

Het kon natuurlijk niet lang meer duren voordat de topmodellen, CLS 63 AMG; RS7; M8, ook in productie werden gebracht. Mercedes had al de bekende CLS 63 AMG. Opvallend is dat dit keer een 5.5 liter is verkozen boven de vertrouwelijke 6.2 liter. Het aantal PK’s is er niet op achteruit gegaan, 544 PK’s onder je reet is wel wat meer dan de eerste generatie CLS AMG (514 PK).

Mercedes heeft voor de AMG versie dus de 5.5 liter V8 gekozen met biturbo. Deze v8 levert 544 pk en 800 nm. Het interieur oogt chique en mooi afgewerkt. Voor en achter heb je voldoende beenruimte, maar goed… wie wilt er achterin zitten in zo’n auto. Van 0/100 doet de CLS er 4,3 seconden over. Met een topsnelheid van 250 km/u begrensd, wil je dat AMG je alle vrijheid geven, heb je een topsnelheid van iets boven de 300 km/u.

Dan komen we bij Audi’s RS7 met erin de 5.0 liter V10 die we van de RS6 ook kennen. Met 580 PK’s zou je al kunnen zeggen dat de RS7 de CLS al voorloopt. Al die PK’s komen vrij bij een koppel van 650. Maar goed het blijven slechts getallen, praktijk zal ons meer vertellen.

0/100 in 4,2 seconden. Dat is dus 0,1 seconden sneller dan de CLS. En laat je de RS7 10,1 seconden verder blazen zit je al boven de 200 km/u. Best nais dus…
Het interieur van de RS7 is voornamelijk bekleed met carbon. En het panorama dak blijft mooi bij de RS7…

Last but not least, BMW’s M8
Met 590 PK’s die vrijkomen bij een koppel van 700 nm zijn het fraaie cijfers van de bekende 8-serie. BMW M heeft gekozen voor tevens voor de 5.5 liter gekozen met twin turbo. Topsnelheid ligt boven de 300 km barriere en 0/100 doet de M8 in slechts 4.0 seconden. Daarmee overtreft het de CLS en de RS7. Wil je het maximale halen van de M8 ben je 38 seconden later de 300 km barriere voorbij.

xD
Lijkt me leuk om te doen maar ik voldoe niet direct aan alle eisen…
Hebben jullie Autogek al gevraagd? LoL
ik had een hele lap tekst getypt… Is t weg?
never mind!
De Top 5…NOT!

Bezit je een lelijke auto? Lees dan vooral niet verder.

A-geil van een Fiat Multipla, of draai jij je nog eens om in je graf als je het woordje Pontiac Aztek hoort? Grote kans dat meerdere mensen je zullen volgen, want vandaag kun je helemaal los gaan in dit topic over de lelijkste auto’s. Wat is volgens jou de top 5 met lelijkste auto’s die je nooit zou willen bezitten? Kom met plaatjes en gemotiveerde antwoorden, en zie direct wat de slechts verkopende automobielen zijn. Dus, tijd om je hart te luchten en heerlijk er op los te gaan!
Citrofiel, begin jij met een lijstje van 5 Franse auto’s? ;)
sommige mensen denken dus dat er €2500,00 te verdienen valt om wat te typen op autoblog, met vereiste research jaja :D
dit is eerder een job voor échte liefhebbers, geen money-making-treehuggers. (ook niet voor vrouwen)
De aanschaf van je eerste auto

Het is toch niet eerlijk? Je hebt net je rijbewijs gehaald en staat te popelen om de wijde wereld in te rijden. Je hebt misschien nog weinig rijervaring of verstand van de onderliggende techniek, maar je weet wat je mooi vindt! Merk, model, kleur en bekleding: het totaalplaatje. Eventueel nog enkele aftermarket accessoires zoals een subwoofer, LCD scherm en neon koplampen. Prima, toch?

De totaalprijs van dit alles ligt een tikkeltje boven je jaarlijkse inkomen (x5). Je komt tot de conclusie dat je misschien beter nog enkele jaren kan sparen. Maar je wilt wel in stijl van A naar B. Voor 750 euro tik je een 15 jaar oude auto op de kop. Niet bepaalt je droomauto, maar het doet wat het moet doen. Het is dan misschien een lelijke auto, maar het is jouw auto! Je maakt kennis met het karakter van de auto, leert het lijnenspel waarderen. Na enkele maanden betrap je jezelf erop dat je op de snelweg enthousiast ‘thumbs up’ geeft aan de chauffeur in eenzelfde bolide als waar jij in vertoeft. Om niet de e-mails te vergeten met de melding van reacties op een van je vragen in het clubforum.

Zo ging het althans met mijn witte Volvo 340. Natuurlijk had ik toen ik mijn rijbewijs kreeg ‘net iets anders’ in gedachte. Maar wat heb je eraan als je meteen je droomauto kunt kopen. Dan heb je toch niks meer om naar uit te kijken? Misschien moet het wel zo zijn. Het maakt je nederig. En eerlijk is eerlijk, de stoelen in mijn 340 zaten heerlijk!


Start schrijven: 09: 05 uur
Einde: 09:47 uur
Nieuwecollega
Petrolheads willen elektrische auto’s!

Als ware petrolhead ontarm je elektrische auto’s. Why? Simpel, uit cijfers van de ANWB blijkt dat 18% van de automobilisten niet eens weet wat voor brandstof er in hun auto moet. Vraag maar eens op feestjes wat voor motor er in die zogenaamde auto liefhebber zijn auto ligt of op welke wielen deze wordt aangedreven, grote kans dat het antwoord incorrect is. Conclusie men weet het toch niet dus boeit het niet. Vervolgens rijden de meeste “autoliefhebbers” nooit tot zelden op een circuit of spannende bergpas met illegale snelheden en staan ze naar alle waarschijnlijkheid zeer regelmatig in de file smog te veroorzaken zonder ook maar één keer de potentie van hun auto te hebben benut. Het merendeel van de automobilisten rijdt van en naar het werk en hebben echt geen acceradius van 1000km nodig. Je zou kunnen stellen dat het merendeel van de bevolking prima af is met een elektrisch aangedreven auto met kleine acceradius en weinig vermogen. Een petrolhead is nu als een alcohollist die ziet dat men zijn bier achteloos aan het opzuipen is zonder dat ze de fijne bijeffecten ervan waarderen! Een ware petrolhead wil dat de niet autokennende en snelheid blievende medemens met hun poten van zijn kostbare goedje afblijven! Dan kan de petrolhead lekker zijn V8 aftanken en merken als Aston Martin, Ferrari, Lamborghini toekomst hebben!
BMW blijft het beste automerk.

Start typen: 10.35 – Einde typen 10.35
Peugeot heeft een aantal sportieve auto’s in het programma staan. Zo kennen we de CC modellen van de 207 en 308 en natuurlijk de 407 coupé. Sportief moeten we hier echter met een korreltje zout nemen, de auto’s zijn, geheel in de traditie van Peugeot, vooral comfortabele GT’s: stijlvolle cruisers met een sportief tintje. Met de Peugeot RCZ zetten ze echter een compleet nieuwe auto neer in een voor Peugeot nog nieuw segment. Wij gingen langs bij PTA in Goes om te zien of deze beauty daarin geslaagd is.

De RCZ zag het licht als conceptmodel op de IAA Frankfurt in 2007. Zoals veel merken had Peugeot het idee de show te stelen met een strakke sportwagen. Alleen waar bij veel merken het concept daarna in een stoffig museum verdwijnt, daar brengt Peugeot de RCZ gewoon op de markt! En hoe, het productiemodel is als twee druppels water te vergelijken met het concept van 3 jaar geleden. Een fantastisch ogende auto; in alles ogend als een pure sportwagen met een vleugje 308. Hij is laag, breed, heeft een prachtige daklijn en heeft een aantal leuke designkenmerken zoals de gewelfde achterruit. De uitklapbare spoiler laat zich vanaf 80 km/h zien maar is ook handmatig uit te klappen; en dat oogt zo goed en sportief dat sommigen hem altijd uitgeklapt zullen houden zoals op de foto’s te zien. Ook binnenin oog de auto fantastisch. Het integrale leerpakket is een must, kruis je die aan op de optielijst dan zijn niet alleen de stoelen van leer maar ook vrijwel het hele interieur inclusief dashboard. De sportstoelen zitten overigens fantastisch, je zit laag en goed comfortabel. Door het hoge dashboard en die lage zit merk je ook binnenin dat je in een sportwagen zit. Zet het contact aan en het 3d navigatie systeem klapt uit het dashboard naar boven. De RCZ is echt van alle gemakken te voorzien en kent ook een rijke standaarduitrusting. Draaien we de contactsleutel verder door dan slaat de 1.6 THP aan, een motor die we ondertussen wel kennen. Hij is ontwikkeld samen met BMW en ligt onder andere in de mini. In de RCZ die we vandaag testen ligt een 156 pk sterk exemplaar, al is hij in de RCZ ook leverbaar met 200 pk. Dieselen kan ook met een 2.0 HDiF met 163 pk. Leuk aan de RCZ is dat hij helemaal naar eigen smaak is aan te passen. Waar de een hem het liefst onopvallend en chique maakt kan een ander kiezen voor zwart gecoate velgen, een contrasterende kleur en dikke striping. Het carbon dak is glimmend of mat te kiezen, de dakstijlen kennen verschillende kleuren en zelfs de grille is verchroomd of zwart te krijgen. Die kleine onderdelen maken de auto of heel braaf of heel stoer, een goede keuze van Peugeot want daarmee trekt de RCZ een heel breed publiek. De door ons geteste auto zit mooi tussenin; sportieve velgen, chromen grille en de mooie zwarte kleur maken de auto sportief en chique tegelijk. Hoog tijd om te zien hij zijn sportieve uiterlijk waar kan maken op de weg!

Wat meteen opvalt, is dat de 1.6 THP wel erg braaf klinkt. Dat had in een auto als deze toch best wat sportiever gemogen. Het is echter eerder de keuze van de klant, neem je de 156 pk variant dan zoek je geen keiharde sportwagen en wil je misschien wat meer de comfortabele kant op. De 200 pk variant kent het zogenaamde ‘sound system’. Dat is geen premium audioset, maar een klankbuis die op de uitlaat zit aangesloten en de bestuurder op een extra sportieve sound trakteert. Doe je het raam echter open dan hoor je dat de 156 pk variant toch ook wel een leuke sound heeft, bij het lossen van het gas hoor je duidelijk de turbo even afblazen via de waste en dat levert een heel verslavend geluidje op. Die turbo maakt van de 1.6 echt een heerlijk soepele motor, al laag in de toeren pakt de (twin scroll) turbo op en zorgt voor een flinke boost in de rug. In 8,3 seconden is de 100 km/h bereikt wat het een vlotte maar geen bloedsnelle auto maakt. Zelfs zo vlot dat je vaak niet door hebt dat je al veel te hard rijdt, hij doet alles echt ontzettend makkelijk en zonder echt snelheidsgevoel. De RCZ is ook duidelijk niet als bloedsnelle sportwagen bedoelt, het is een ware grand tourer die je in stijl en comfort van A naar B brengt met een flinke vleug sportiviteit. Over stijl beschikt de RCZ zonder twijfel, als onderweg mensen zelfs foto’s maken met hun mobieltje weet je dat het goed zit. Qua sturen zit het ook wel goed met de RCZ. Het stuurwiel ligt goed in de hand en geeft een goede feedback van wat er onder de voorwielen gebeurt. Hij stuurt scherp en laat je bochten met hoge snelheid nemen, hij ligt haarstrak op de weg. Het schakelen gaat ook bijzonder soepel, het is een heel lekkere bak. Voor de liefhebbers van een automaat is de 156 pk sterke 1.6 THP ook met automaat te leveren, de 200 pk sterke variant en de diesel niet. Het is dus vooral geen harde sportwagen; de motor en het onderstel bieden sportiviteit met veel comfort, een soort ideale mix tussen sportwagen en comfortabele cruiser: een ware GT. Hij is duidelijk meer sportief dan bijvoorbeeld een 407 coupé of 308 CC, maar ook weer niet zo sportief als bijvoorbeeld een Audi TT. De RCZ is daardoor wel een wat meer praktische auto, een auto waar je eerder een lange reis mee zal maken, en daarmee trekt de RCZ waarschijnlijk ook gewoon een heel ander publiek.

Maakt dat de RCZ tot een geslaagde auto? Ja. De RCZ is een fantastisch ogende auto waarmee Peugeot de show stal op de IAA Frankfurt in 2007, het is een vertoon van veel lef dat Peugeot deze auto vrijwel ongewijzigd maar zeer geslaagd op de markt brengt. Het is een nekkendraaier, werkelijk iedereen kijkt ernaar om. De mix van luxe met sportiviteit is perfect; het is geen patserbak of overdreven sportwagen, eerder een ware sportauto met stijl. Veel stijl. Hij rijdt goed en scherp maar is zeker geen stuiterbak. Comfort is iets wat Peugeot nooit zal kunnen loslaten, al is het bij de RCZ wel gecombineerd met veel sportiviteit en gevoel. Echt bloedsnel is de RCZ niet, en waarschijnlijk is hij zo ook niet bedoeld. Toch laat de auto meer vermogen toe, en misschien zou een RCZ RC of GTI helemaal geen gek idee zijn. Of hij het nodig heeft is aan jezelf; voor veel mensen is de 156 pk genoeg, en mocht dat niet zo zijn dan is er ook nog een RCZ met 200 pk leverbaar. Kortgezegd heeft Peugeot met de RCZ laten zien dat ze met veel lef een prachtige auto op de markt zetten die een breed publiek aantrekt. Hij is oogstrelend mooi, rijdt comfortabel en sportief en compleet aan de eigen smaak aan te passen. Ik ga in ieder geval alvast sparen.

PS. sorry voor het lange stuk, maar dit had ik onlangs al geschreven en leek me in ieder geval geschikt om als voorbeeld te plaatsen. ;)
Nou ja, mijn inzending dan maar…. (en nee, ik schrijf niet altijd voutloos Nederlands, maar wie wel?)

Komt die dan hé:

Maak ik weleens een type foutje, ja (maar dit ligt aan mijn toetsenbord)

Vrijwel iedere ochtend staan 68 van de 69 péékáátjes in het vooronder van mijn Skoda er verveeld bij. ‘We’ staan weer eens in de file. Het ene paardje dat nog wakker is, zorgt ervoor dat ik mijzelf netjes kan aansluiten bij mijn voorganger. Ik woon namelijk in Utrecht en werk in Rotterdam, en nu de vakantietijd grotendeels ten einde is gekomen, is mijn reistijd van 45 minuten verlengd naar ongeveer 90 minuten.

Als medewerker business development voor een logistiek dienstverlener in de haven komt de term ‘multi modaal’ vaak naar voren. Met name de vraag ‘is het wat?’ of ‘kunnen we er wat mee?’ hoor ik regelmatig. Het antwoord is in veel gevallen, in mijn ogen, volmondig NEE! Nu ben ik dus helemaal geen persoon voor dat duurzaamheid geneuzel (lees: ik geloof nog in de oude definitie, je weet wel, van vroeger; ‘een duurzaam product is een product dat lang mee gaat’), MAAR vermindering van de verkeersdrukte zie ik wel zitten.

Wat zou het toch mooi zijn als ik, zonder over te stappen van modaliteit, van meerdere ‘wegen’ gebruik kan maken.

Langzaam komt mij iets dagen, iets van vroeger (je weet wel toen er nog geen drempels waren maar kuilen). Vroeger, toen ik als ukkie naar de Autotron ging, daar hadden zij een auto die gewoon het water kon inrijden. GEWELDIG!

Eenmaal aangekomen op mijn werk, schiet ik snel de digitale snelweg op. Deze staat tenminste (nog) niet vast. En ja hoor, binnen 0,27 seconden had ik 264.000 zoekresultaten die direct verwijzen naar de Amphicar. De auto die zowel op de weg als het water zich kon voortbewegen.

Net als mijn huidig VAG product is de Amphicar naar Duitse hand gebouwd. Tussen 1962 en 1967 zijn er rond de 4500 van gebouwd. En klassieker dus… (Lees: geen wegenbelasting ala een 2010 Polo Bluemotion). Met het topmodel van die tijd had je ongeveer 50 pk in het achteronder(!).

Wat zou het toch mooi zijn om ’s ochtend je auto in te stappen, je vervolgens de plomp in rijd en op maritieme wijze naar je werk tuft en vervolgens op tijd en zonder filestress je werk PC aandrukt.

Het zou toch wat zijn… een VW golf TDI, met twee schroeven onder de achterzijde, die met een rotgang over de Maas en/of Rijn vliegt.

Oh ja, nog een voordeel: Er staan nog geen flitspalen langs te waterwegen.

Wie neemt de lead?
Svenska Aeroplan AB
@ Wheels: ik
Ik wil wel iets met oldtimers/youngtimers doen, zoals ik al eerder voorstelde (met als gevolg een aantal mooie artikelen).
haha LOL!

@ Audi QuaTTro … Je spelt je eigen naam niet eens juist!
Nooit vaak gereageerd maar ik kijk wel tien keer per dag naar de site van autoblog. Ben altijd geinteresseerd geweest in het schrijven van leuke stukjes. Mijn voorsmaakje:

De auto: een liefde-haat verhouding

Anno 2010 heeft 1 op 7 mensen op deze aardkloot een auto. Deze simpele veronderstelling kan je maken (even dit:http://www.autoblog.nl/archive/2009/01/21/wat-gebeurt-er-met-al-die-onverkochte-autos) buiten beschouwing, als je weet dat er 7 miljard mensen dagelijks meer co2 uitademen dan alle +500pk supercars samen op 1 jaar en dat er ongeveer een miljard auto’s en vrachtwagens rondrijden op deze bol. Van die 7 mensen heb je 2 boomknuffelaars die zich liever blootvoets verplaatsen om beter in contact te staan met moeder natuur in plaats van een stevig setje banden, 3 kunnen het niet betalen omdat ze nog nooit gehoord hebben van een auto, eentje is gek en neemt liever de bus en de trein en tenslotte heb je nog 1 van de 7 met (minstens) één auto. Ik denk dat wij allemaal tot deze laatste categorie behoren. Het zou dus pas helemaal geweldig zijn als wij dan ook als enigste van deze categorie ons op de weg zouden bevinden, en NIEMAND ANDERS. Dat scheelt gelijk een pak frustratie, fileleed en ook uitstoot. Dus als iedereen het openbaar vervoer zou nemen of gewoon thuisblijven dan kunnen tenminste degenen lekker gassen die het ook effectief kunnen. Dan is er olie zat en ruimte voor wat extra co2-verbruikend amusement. Tenslotte hebben de bomen ook wat co2 nodig om te overleven, dus op een onrechtstreekse manier zorgt de petrolhead ook voor het welzijn van de bomen en de planten en dat vinden de boomknuffelaars en andere groene jongens heel fijn om te horen.

Hetgeen die bij mezelf het groenste is, is de lak van mijn auto. Nee geen lambo-fluogif-groen maar subtiel donker metaal groen. Het is ook geen oude golf GTI want ik hou helemaal niet van clichés en standaarden in het leven waar alleen de doorsnee gemiddelde aardling gelukkig van wordt samen met lauw bier en een broodje shoarma. Ik verplaats mij in een taxi van het begin van deze eeuw; een mercedes E220CDI type W210 uit het jaar 2000. Je weet wel, dat ene logge model die voor het eerst sinds de jaren ’60 opnieuw grote aparte dikke koplampen kreeg. Het is dat ene model die vele jaren de stempel ‘taxi van het jaar’ zou krijgen op menig autosites en automagazines die elk jaar dezelfde onzin vertellen en hun onwetendheid over auto’s maar eens bewijzen door middel van hun ‘uitgebreide reviews’ over de laatste nieuwe modellen waar ze vervolgens gaan zanikken over het soort plastic die gebruikt werd voor het maken van de drankhoudertjes. Dit zijn het soort mensen die je beter een treinabonnement geeft omdat ze waarschijnlijk hun rijbewijs gekregen hebben bij hun journalisten-diploma, een studie waar je leert schrijven…

Desondanks ben ik apetrots op mijn auto. Met plezier en fierheid geef ik hem als het nodig is een goede wasbeurt waar het me keer op keer opvalt welke subtiele verborgen strakken lijnen er worden weergeven van de koplampen tot aan de zijkanten van de kofferbak. Als je hem langs de zijkant bekijkt is het best opvallend dat deze auto er goed uitziet ondanks zijn iets te lompe achterkant, beschouw het als een mooie (*doorstrepen*negerin) zwarte dame met een iets te dikke kont. Voor mij is het een auto met bescheiden en verborgen luxe waarvan ik fier tegen mijn vrienden kan vertellen dat ik er bijna 1 op 25 mee gereden heb toen ik onlangs van België naar Noorwegen reed en toch makkelijk met 1 hand en de cruise control op 200km/u over de duitse autobaan kon zweven. En het zweefgedeelte van deze auto is net waarom je van deze auto gaat houden, maar ook haten wanten deze liggen niet alleen bij vrouwen maar ook bij auto’s vaak dicht bij elkaar.

De peekaa’s vloeien naar de achterwielen voor menig drift- en slipplezier en worden bij lagere toerentallen tot 2000 nauwelijks gehoord wat wederom het comfort ten goede komt. Spijtig genoeg heeft een autoliefhebber soms schijt aan comfort en wil hij gewoon liever door de bochten scheuren en op het asfalt blijven plakken. Met een ophanging die zo zacht en zweverig is waar je kinderen uren schommelplezier mee kunnen beleven in de eerste twee versnellingen is dit jammer genoeg niet mogelijk tot ergernis van de bestuurder. Op zoeen momenten ga je denken dat je zelfs betere wegligging hebt in een zelfgemaakte zeepkist of iets van een gelijkaardig niveau van chinese makelij. Een daarmee bedoel ik absoluut niet dit(http://www.autoblog.nl/archive/2009/02/09/lachen-met-de-chery-qqme) of wat er ook allemaal van een chinese band komt gerold.

Conclusie: je kan er van houden of je kan hem haten, ik doe het beide. Alle critici en lolbroeken kunnen alvast flauwe taxi-moppen beginnen schreeuwen en zeggen dat het de lelijkste, meeste lompe, slechtste… enzovoort is maar dat zijn dan toch maar degenen die kiezen voor een oude golf GTI en niet weten waar ze het over hebben. Degenen die wel weten waarover het gaat en nu waarschijnlijk met auto’s rijden die zoveel beter, mooier, sportiever en wat nog allemaal meer zijn, zwijgen omdat ze het beter weten. Ze hebben er vast ooit zelf een gehad of er minstens eens mee gereden. Ook al hebben ze misschien dezelfde meningen en vinden ze dat het een taxi is en een taxi blijft, toch moeten ze toegeven dat het best een fijne auto is en dat je er tien jaar terug niet veel zag met standaard cruise control, snelheidsbegrenzer, airco, ABS enz. En hoe vaak zie je andere auto’s in Noord-afrika die al drie of vier keer van eigenaar zijn gewisseld met een miljoen kilometer op de teller?
Leuk om te lezen? Mijn tweede auto is een originele lichtblauwe citroën 2CV(een eend m.a.w.) uit ’86, daar kan ik ook wel eens wat over vertellen…
Vroeger, toen ik net als jullie 15 jaar oud was, bestond er nog geen Autoblog. Laat staan een heel schap vol autobladen bij de boekhandel. Mijn vader las de Autokampioen en ben, denk ik, hierdoor ook besmet geraakt met het autovirus. Hij reed een gele Scirocco 1 en later toen we (de kinderen) groter werden een Audi 80.

Lijkt mij leuk om auto’s uit die tijd te beschrijven met een schets van het bijpassende tijdsbeeld toegespitst op die auto. En uiteraard wat kosten ze vandaag de dag en wie rijden er nu in? Enkele auto’s waaraan ik denk (in willekeurige volgorde)

-Mercedes SL (‘Bobby Ewing Mercedes’)
-Rover SD1 (van de vader van die lekkere tandartsdochter)
-Audi (Ur) Quattro (met die dikke wielkasten)
-Golf GTI (de echte)
-Porsche 928 (qua design zijn tijd ver vooruit)
-Bentley Mulsanne Turbo (uit ‘Nikita’)
-Citroen HY (weliswaar uit een eerdere tijd, maar doet me denken aan de frietjes op de RN in Frankrijk)
-Ferrari Testarossa (bekend van die witte)
-Ferrari 308 GTS (ook uit een serie)
-Ford Siera Cosworth (met die megavleugel)
-Saab 900 (en nog steeds ‘still gowing strong’ m.n. de cabrio)
-Mercedes 500 SEC (toen Vout, nu vout, maar nog steeds erg fraai in originele toestand)

En uiteraard de gele scirocco en de Audi 80.

Vandaag de 928

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/08/26/1282812029-260.jpg

We schrijven het jaar 1978. De Porsche 928 wordt door journalisten van 7 Europese Autobladen uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Deze titel heeft hij o.a. te danken aan zijn innovatieve bouwwijze, zijn voor die tijd ongekende luxe en zijn uitmuntende design.

Zaken die in het autodesign van vandaag de dag heel gewoon zijn, waren opgenomen in deze Porsche: Bumpers en achterlichten als onderdeel van de carrosserie, een interieur zoals dat zelfs nu nog wordt uitgetekend en een vloeiende overloop van de verschillende delen van de auto.

De auto was oorspronkelijk bedoeld om de 911 op te volgen, maar wat we nu wel weten maar toen nog niet: 32 jaar later zijn we nog niet klaar met de 911. (en terecht) Die gedachte was een beetje vreemd, want het zijn 2 auto’s met een heel verschillend DNA. Een kleine agiele sportwagen met de motor achterin en aan de andere kant een Gran Turismo zoals de Italianen het bedoeld hebben en de Duitsers ‘m hebben gemaakt.

Een goede 928 koop je vandaag de dag voor zo’n 15.000 Euro. Heb er één gevonden in België: een 928 S4 automaat met 130.000 km voor 17.900 Euro. Is voor de zakelijke rijder (lees: de hippe directeur van een reclamebureau) de ideale auto: status, luxe, bijzonder en (fiscaal) goedkoop, maar dat laatste moet je dan niet doorvertellen.
Achteraf bekeken had misschien beter vermeld kunnen worden dat zelfkennis een absolute voorwaarde is, en kort en bondig, to the point kunnen schrijven een must. Sterkte met het doorlezen van de reacties.
Ik heb geen nood aan nog meer werk, maar ik heb zin om uit pure, competitieve, mannelijke domheid toch mee te doen aan deze wedstrijd! :D Here goes..

Krijg je ook het schijt van teveel pk’s onder je motorkap? Kan je ook niet tegen irritant luide uitlaatgeluiden waardoor iedereen omkijkt terwijl je op je gemak inkopen probeert te doen in de dichtst bijzijnde Aldi? En krijg je ook zo’n vervelende jeuk van leren zetels? Dan is de Lada R90 de auto voor jou!

Deze luxueuze, comfortabele, snelle en vooral mooie zevenzitter is uitgerust met een 1600cc kernwapen en airco, airbags en Airwick voor als je Poolse hoeren op de achterbank beginnen te stinken. Zo zie je maar, Lada denkt aan alles. Zelfs een radio/CD-speler voor als je wil weten waar en wanneer er kernrampen en/of bosbranden uitgebroken zijn! Al deze Westerse luxe, een verdachte voorbode op een verandering van koers van Rusland? We volgen het op de voet en houden u op de hoogte! Of misschien ook niet.
@ mezelf
Hmmm die tags..
Dit zou het moeten zijn; “Deze luxueuze, comfortabele, snelle en vooral mooie zevenzitter..”
Hmmmm, het is moeilijk om zo maar een stukje te schrijven zonder bepaald onderwerp, misschien kan je mij een duwtje in de rug geven door een thema, waarrond ik dan schrijf, bij te voegen in uw repliek, autoblogger.
Hier is-ie dan, de Ferrari Anselmo, opvolger van de Enzo. Uitgerust met een motor met maar 750pk, want, jaja, Ferrari zuigt. Binnenkort fikt er vast één af, en kunnen we nog meer linken naar dat blogje, Ferrari zuigt. Het meest succesvolle blogje op Autoblog, Ferrari zuigt. Met een goed onderbouwde duidelijke mening, namelijk Ferrari zuigt. Binnenkort worden de rondetijden op de ring bekend en er zal vast een zelfgebouwde rammelbak uit een garage sneller zijn, want Ferrari zuigt. Ok, nog één keer dan, zodat een ieder de blogtalenten van Autoblogger zelf ontdekt, Ferrari zuigt. En oh ja, optochten zuigen nog meer.

aan de redactie: mocht ik de baan krijgen dan zal ik zorgen dat de linkjes werken.
Peer is groot fan van Ferrari ;)
(Een paar dagen geleden geschreven, tijdens een bezoek aan Shanghai. Voor de zekerheid ook nog een mailtje ;)

Midden in een ‘Shanghai Principle Model Area’ heeft Skoda een miniautoshow neergezet. In een soort koopgoot staan drie Skoda Fabia’s: een rode, een blauwe en een over-the-top gepimpte. Het blijkt een goede plek voor het promoten van een nieuwe auto. Omringd door veel publiek dat, breed grijnzend en foto’s makend, tussen de auto’s door krioelen. Het mag dan inmiddels al na achten zijn, op vrijdag gaat de meer welgestelde Shanghaise jeugd blijkbaar massaal winkelen in de hippe kledingzaken of wat drinken bij de Starbucks.

Skoda, in Nederland een merk met een gecultiveerd no-nonsense imago, wil in China blijkbaar wel een jonge uitstraling. Onder keihard gedraaide remixen van onder andere the Black Eyed Peas en Kanye “American Boy” West en tussen de vele verkopers in net wit, vergapen de gretige consumenten zich. Met name een als een soort DJ booth vermomde Skoda trekt veel aandacht.

Alhoewel de gretigheid en nieuwsgierigheid van de consumenten opvalt, zou dat in Nederland niet heel anders zijn. De meest opvallende Tsjechische Volkswagen maakt een enorme bak geluid en de recht uitschuivende achterbak biedt plaats aan een draaitafel en DJ. De achterdeuren klappen niet uit, maar schuiven recht opzij – om zo alle lichtgevende speakers de ruimte te geven. Een matzwarte carbonmotorkap met een vette rode streep, velgen die op dezelfde manier zijn aangepakt en vette sideskirts volgens identiek recept maken het af. Wilder en meer individualistisch kan nauwelijks.

De verderop gelegen Ferrari en Maserati-showroom vallen een toerist als ondergetekende op,
maar lijken gevoelsmatig nog goed te passen tussen alle wolkenkrabbers in Shanghai. Het past zo mooi dat het een beetje langs je heen gaat. Pas bij de Skoda-promotie realiseerde ik me hoe gek het eigenlijk is, dat in een land waar je nog geen veertig jaar geleden vermoord kon worden door ‘Rode Gardisten’ wegens ‘antirevolutionaire’-gedachten. Dat daar nu, in de publieke ruimte nota bene, de commercialisering en individualisering zo de ruimte heeft gekregen. Dat het juist het postsovjet Skoda is, die dat zo duidelijk maakt aan een westerling als de schrijver dezes is ironisch te noemen.
95% van de auto’s is niet interessant, voor de overige 5% hebben jullie te weinig werk.
Ik rij in een zes-in-lijn uit 1990, model: zie m’n naam.

Ben geen vrouw, maar deel net als de meeste vrouwen het bed met ’n man, bij voorkeur met getinte huid.

Autominnend Nederland en België zit hierop te wachten.
Svenska Aeroplan AB
@ Kasper: leuk idee! Maar dan zou ik zeker het deel ‘tijdsbeeld’ uitbreiden, dat vind ik nu niet echt terug in je stukkie…

En dan kunnen we Klassiekerrally inschakelen! Die weet alles van (semi)klassiekers en is zelf ook klassiek…

;)
@Svenska Aeroplan AB:

Omdat ik er lol in krijg en omdat ik je kritiek ter harte heb genomen.

In verband met de leesbaarheid van het stukje, wil ik de tekst niet te lang laten worden. Vandaar dat niet elke keer alle facetten vermeld worden:

Vandaag de Rover SD1

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/08/27/1282918662-930.jpg

Bij ons in het dorp had je een paar rijke mensen wonen: enkele ondernemers en de tandarts. Deze mensen onderscheiden zich voor mij ten opzichte van de rest door hun auto’s.

De tandarts had een Range Rover: volgens mijn kwartetspel met V8 en 3500cc. In dat autokwartetspel stonden de specs van alle auto’s die ertoe deden. En de Range Rover deed ertoe. Later toen ik inmiddels naast de auto’s interesse had gekregen in de meisjes, had de tandarts een Rover. Vandenplas stond erop, en zo noemde ik ‘m ook: Rover Vandenplas. Het feit wil, dat ook deze auto een V8 had met 3500. Geen toeval.

Hij was lichtblauw en ik vond het de mooiste auto die bestond. Daarnaast had de tandarts een dochter. Zij was niet lichtblauw, maar vond haar wel het mooiste meisje dat bestond.

Op een dag kwamen deze twee samen: De auto en het meisje. Het meisje zat bij mij op school. Op een avond was er schoolfeest. Eén ouder bracht ons weg en een ander zou ons ophalen. Die avond, terwijl de Commodores Nightshift zongen, kreeg ik mijn eerste zoen (ja, van haar) en mijn eerste dure auto-ervaring (ja, Vandenplas).

Wat mij bij is gebleven: haar lichtblauwe jurkje en de Vandenplas met de leren bekleding en de automaat. Sindsdien kick ik erop: leer en automaat. Hiermee begint voor mij den luxe in een auto.

Vandaag de dag zie je ze nauwelijks meer en staan ze ook nauwelijks te koop. Eéntje met automaat en leer heb ik niet kunnen vinden. Er staat er 1 te koop voor 24.000 Euro. Een echte Vandenplas en geheel gerestaureerd. Automaat, maar geen leren bekleding. Vraag me af of de auto het geld waard is. Natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. De geschiedenis heeft geleerd dat ze qua uitstraling misschien wel, maar technisch zeker niet de tand des tijds hebben overleeft.
@autoblogger:

‘overleeft’ was natuurlijk om jullie scherp te houden ;)
ik zou het leuk vinden om hier te werken, ik kan goed schrijven (en zonder spelfouten) maar helaas vind ik dat school voorgaat (ik ga naar vwo 5). wel hoop ik dat met (of mede door) de komst van een nieuwe werknemer meer aandacht uitgaat naar:
1: klassiekers, want ik ben jong en ik vind het een groot gemis dat ik zo weinig weet van klassiekers.
2: techniek, het zou leuk zijn als vaker wordt uitgelegd (desnoods met behulp van een afbeelding) hoe verschillende technieken werken.

tot slot zou het fijn zijn als er minder aandacht uitgaat naar al die getunede duitse porche’s, MB’s, audi’s enz.

ik zou het heel fijn vinden als hier dmv. een mailtje op gereageerd wordt, want jullie hebben vast een goed reden om sommige dingen veel of weinig te doen.
bij voorbaat dank
ik vind dat @alfamannetje de nieuwe blogger moet worden ..
1: klassiekers, want ik ben jong en ik vind het een groot gemis dat ik zo weinig weet van klassiekers.
2: techniek, het zou leuk zijn als vaker wordt uitgelegd (desnoods met behulp van een afbeelding) hoe verschillende technieken werken.
tot slot zou het fijn zijn als er minder aandacht uitgaat naar al die getunede duitse porche’s, MB’s, audi’s enz.

+1 :-)
Waarom worden er geen leuke auto’s van minder dan 15mile gemaakt?

Is de algemene autosmaak echt zo slecht gesteld dat de marketeers van deze wereld menen ons op te moeten zadelen met Ai-go’s sport! Jippie twee schaamstrepen en vleugeltjes nu boek ik hem echt hard. Of gaat het minderbedeelde autohartje nu echt harder kloppen van een chevrolet die grotere koplampen heeft dan wielen. Why?! Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een leuke betaalbare auto te bouwen. Aan staal en plastic kost het niks meer. De basis is simpel: RWD, lichtgewicht en strak sturen. “Ja maar RWD is duur” zou je denken. Valt wel mee denk ik, heel geasfalteerd Azië is bevolkt met van die mini busjes met middenmotor en RWD. In Nederland hebben we daarvan wel eens de Suzuki Carry gehad. Behalve dat deze omwaaide in de polder door zijn hoogte kon je hier leuk mee driften en spelen. Stel je neemt deze massaal geproduceerde aandrijflijn en plaatst deze in een Alto/Pixo vergelijkbaar karosserietje dat in elkaar wordt geschroefd door een stel Indiërs die wel weten wat een heilige koe is. Dan heb je toch een knaller, stop er een Iphone, Ipad of Idildo plug in en je hebt complete volkstammen op de been naar de dealer. Dus marketeers van deze wereld bezorg ons nu eens een autootje wat leuk is om mee te rijden.
Ik word wel eens moe van al het gezeur over “echt” en “niet echt” zijn van de diverse type’s Golf GTI’.
Rijd zelf een 12 jaar oude IV, de vergoei-(le)lijkste versie geloof ik?, lees ik altijd. Ben er nog steeds tevreden mee. Al heb ik wel een paar aanpassingen (laten) doorvoeren, komt ie:Gele Koni’s rondom;(wat een verschil met de standaard fietspompen)K&N;Veerpootbrug;Dikke verchroomde (minderheids?)velgen;Dunlop’s(de duurste!);De enige echte chips van JD, heb ik ook maar gelezen hoor. Bevalt wel goed trouwens;Verder nog wat chroom-s#/t onderdelen voor het interieur. Ik heb nog steeds een setje verchroomde tellerringen liggen, ga ik binnenkort (proberen) zelf te monteren. En de auto wordt netjes onderhouden bij VAG-garage Smit.Ze hebben een monteur in dienst die geloof ik ook (monteurs)arbeid verricht voor het “fabrieks team” van VW tijdens de Dakar. Hij werkt denk ik ook wel eens aan mijn bolide. Al met al heb nog dagelijks een hoop lol met mijn “oude Golf IV GTI Turbo”.
Dus niet zo zeuren en azijn plassen maar aanpassen.

groetjes,
Sracerr
p.s dit weekend gelukkig weer F-1.
Tja, mochten jullie op zijn naar een blogger met een passie voor alles wat italiaans is? Here I am! Supercars met 500+pk spreekt mij zeer aan! Maar alles met 200+Pk is ook geen straf!

Een blogger die nog op zoek is naar de echte passie en emotie bij auto’s? Yoehoe! hier ben ik!
Rijbewijs geen probleem, ik ben een man met af en toe wat vrouwelijke trekjes (tegenwoordig noemen we dat metro sexueel), dus die is ook in de “pocket” tja alleen dat golfje GTI wordt wel een probleem, als je Alfa rijdt! Qua leeftijd voldoet de Bella wel aan de eisen.

Hoe dan ook, wil ik graag de nieuwe blogger worden! Een blogger met passie voor alles wat met auto’s te maken heeft,van duits tot japans met een specialisme voor italiaanse en britse auto’s, met ruime ervaring in de automotive branche!( op dit moment hierin werkzaam).

Hopelijk mag ik jullie team komen versterken! i’m really looking forward to it!
Oud maar nog niet vergeten…

De Bmw 630CSL
Het betreft een homologatiespecial.
Het blok is van dit exemplaar is opgeboord tot 3500cc en geeft nu 300pk vrij,
wat deze klassieker in 6seconden naar de 100 brengt.
De auto is getekend en ontworpen door Bmw maar gebouwd door Karman.
Hij dateert uit 1974 en heeft elektrische ruiten wat voor die tijd zeldzaam was.
Het interieur is volledig opnieuw overtrokken en de kas is volledig opnieuw opgebouwd.
Aangezien er toen nog geen sprake was van antiroest e.d begonnen deze types te roesten vanaf ze de dealer verlieten.
3Jaar werk heeft de eigenaar erin gestoken om hem terug in orde te krijgen.
Er werden 159 stuks gebouwd waarvan er door Bmw 40 stuks opzij gehouden werden voor de racerij.
Wat het aantal straatversies op 119 bracht.
Een unieke wagen als je het mij vraagt.
In Belgie werden er 2 verkocht.
Deze heeft amper 9000km op de teller staan en is in topstaat.
De wagen heeft een (erkende)geschatte waarde van 75.000€
Een tijdloze wagen…
Alsof 457pk nog niet genoeg was!

Vandaag ontving Jenson Button zijn allernieuwste speeltje;
een tot 520pk opgefokte C-klasse van onze vrienden uit Stuttgart.
De 457pk bleek toch nog net(niet) te volstaan en daarop deden ze er bij AMG nog een schepje bovenop.
De C63 AMG werd omgedoopt tot de “C63 AMG DR520”
Kreeg er een lekker mat kleurtje bij,een nieuw setje jetsers,rode remklauwen,nog wat andere mechanische opsmuk,en uiteraard een Carbon achterspoiler.
Mercedes garandeert 520pk aan de wielen en geeft een 0-100 tijd van 4,1sec op,
wat exact een halve tel sneller is dan de “gewone” C63 AMG.
Het brute geweld stopt pas als de naald 300km/u aanwijst.
De prijs voor dit alles 76.261€ wat een kleine 12.210€ duurder is dan de reguliere C63.
Geïnteresseerden blijven best niet te lang naar de foto’s staren want de productie van deze beperkte oplage stopt bij slechts 20stuks…
Jullie hebben mijn emailadres. Kan nog eens leuk worden ik als groene boomklever op Autoblog schrijven. :) Hoeveel/lang schuift het? Ik hoor het wel. De enige echte Autogek.
Klassiekerrally
Zo dan! Ben een dagje ziek en mis gelijk dit topic!

Helaas heb ik de ballen verstand van auto’s…
Meer dan 500 pk kan geen hond zonder elektronica op de weg houden, en is dus volslagen nutteloos. Vandaar dat ik zelfs geen enkele auto met zo’n hoeveelheid pk’s kan opnoemen, laat staan dat ik het aantal bekerhoudertjes weet.
Ben geen neger, geen vrouw (heb er wel een, telt dat ook?) en heb (helaas?) geen Golf GTI.

Het virtuele werken spreekt me echter wel aan… Zolang daar maar een echt salaris tegenover staat ;)
Shit, kom een dagje niet op autoblog, heb je dit aan je fiets hangen!

Ik denk dat het komt omdat ik te druk bezig was met mijn bezwaarschrift van een bekeuring die afgelopen week bij mij op de deurmat viel. Nou is de bekeuring niet abnormaal hoog, maar kon de verleiding niet weerstaan om de staat eens lekker te klieren, door eerst de foto aan te vragen en daarna het ijkrapport! Onder het motto oog-om-oog tand-om-tand zeg maar.

Maargoed, nu ik toch aan het tikken ben op m’n toetsenblad zal ik me gelijk maar richten op de openstaande vacature.


De R8 spyder door Sport-Wheels

Image

Nu is de R8 spyder niet de minste auto, maar voor wie dit nog steeds te sloom vindt kan nu kiezen voor de gekietelde versie van de Duitse tuner Sport-Wheels.

Zij schroeven het vermogen namelijk van een schamele 525pk op naar 600pk en krijgt een koppelverhoging van 30Nm mee en komt hiermee op een totaalkoppel van 580Nm. Voor wie dit ietsje overdone is kan ook kiezen voor een niveautje lager en blijft de duitse tuner al bij 565pk steken.

Naast de motorupgrade kan ook gekozen worden om deze supersporter te voorzien van een set bredere (235/30 vóór en 305/25 achter) en lichtere 20″ sloffen die luisteren naar de naam OZ Ultraleggera. Echter aan al dit moois zit een wat minder mooi prijskaartje, de pussyupgrade naar 565pk kost namelijk €1.499,- en de wat zwaardere variant zo’n € 5.869,-. De OZ leichtmetalen worden gemonteerd voor €4.400,- en dit is met banden.

Image
Shit, kom een dagje niet op autoblog, heb je dit aan je fiets hangen!

Ik denk dat het komt omdat ik te druk bezig was met mijn bezwaarschrift van een bekeuring die afgelopen week bij mij op de deurmat viel. Nou is de bekeuring niet abnormaal hoog, maar kon de verleiding niet weerstaan om de staat eens lekker te klieren, door eerst de foto aan te vragen en daarna het ijkrapport! Onder het motto oog-om-oog tand-om-tand zeg maar.

Maargoed, nu ik toch aan het tikken ben op m’n toetsenblad zal ik me gelijk maar richten op de openstaande vacature.


De R8 spyder door Sport-Wheels


Nu is de R8 spyder niet de minste auto, maar voor wie dit nog steeds te sloom vindt kan nu kiezen voor de gekietelde versie van de Duitse tuner Sport-Wheels.

Zij schroeven het vermogen namelijk van een schamele 525pk op naar 600pk en krijgt een koppelverhoging van 30Nm mee en komt hiermee op een totaalkoppel van 580Nm. Voor wie dit ietsje overdone is kan ook kiezen voor een niveautje lager en blijft de duitse tuner al bij 565pk steken.

Naast de motorupgrade kan ook gekozen worden om deze supersporter te voorzien van een set bredere (235/30 vóór en 305/25 achter) en lichtere 20″ sloffen die luisteren naar de naam OZ Ultraleggera. Echter aan al dit moois zit een wat minder mooi prijskaartje, de pussyupgrade naar 565pk kost namelijk €1.499,- en de wat zwaardere variant zo’n € 5.869,-. De OZ leichtmetalen worden gemonteerd voor €4.400,- en dit is met banden.
Ghehe, schrijf ik een stukje. pakt hij de plaatjse niet! Nog een keer alleen de bijbehorende plaatjes

http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/2978698.html

http://www.plaatjesupload.nl/bekijken/2978702.html
ALFA TDI

En keer op keer duiken de geruchten op: VW aast op Alfa Romeo. Onder Fiat’s paraplu draait het Serpent al enkele jaren verlies. Keizer Piëch’s handen jeuken om het merk onder zijn hoede te nemen. Niet in de laatste plaats aangemoedigd door Judas da Silva. Jaren terug al overgelopen om Audi’s te ontdoen van hun strakke lijnen en thans in de startblokken om zijn oude liefde weer vorm te geven.

Tip: niet doen.

Echt niet.

We zitten toch niet te wachten op een Giulietta TDI. Of een Milano DSG. Een Berlina VR6. Of een Spider 4-motion. Nog los van de algehele karaktermoord; zitten we straks in een Alfa met doelmatig interieur. En met Duitstalige plaatjes in de motorruimte. Onderdelendoosjes bij de dealer met ook de logo’s van VW en Skoda erop. RÁÁÁÁH!

Een zescilinder die emotieloos en beheerst het maximum toerental bereikt. Een onderstel gebaseerd op de voorkeuren van Jan lul met de pet uit de biertent, die vooral niet te veel verschil moet merken met zijn Golf of Leon. Of een willekeurige andere karakterloze massa-bak.

Als ze dan toch uitgehuwelijkt moet worden, dan maar aan een echte vent. Die ook wel houdt van een rondje sporten op zijn tijd. En die niet voorkomt uit een traditie van starre assen en laagvermogende pruttelmachientjes. We zoeken een partner op niveau voor onze mooie Italiaanse bruid. Mag een overschot hebben aan testosteron en soms naar de verkeerde vrienden neigen in zijn vrijgezellenbestaan. Dat ramt ze er wel uit na de huwelijksvoltrekking.

Het zou dus een goed idee zijn als de familie Quandt een stapje over de zuidelijke grenzen zou zetten en om de hand van Giulia zou vragen:

Wilt u niet trouwen met onze zoon, BMW ? Hij is wat schonkig, af en toe, en heeft een grote muil, maar zijn inborst is goed! Sportief bloed, achterwielaangedreven, mooie zescilinders en zit ruim in de slappe was.

Als onze zoon u nu helpt met het voortbrengen van karaktervolle, goedgebouwde hight-tech nakomelingen, dan kunt u hem vast wat manieren bijbrengen. De kunst van de fijne lijnen bijvoorbeeld, of het aantrekken van niet-criminele cliënten. Het uitzoeken van precies de goede leerkleuren, in plaats van net ernaast. Lijkt u dat geen fijn plan? U kende toch ook ooit een zes-in-lijn? Tappen we er voor u twee schroefgaten per cilinder in. En vooruit, dan willen we ook nog ’s nadenken over een transaxle. Wat denkt u?
Leuk. Bloggen. Ben helaas geen vrouw of neger.. Alleen homo.

Joyrijden met een BMW

Als echte IT-nerd scheur ik stad en land af. Overlegje in Groningen. Testje in Den Haag. Deze hele eeuw rijd ik al Renault, op een klein uitstapje na. En daar wordt ik veel te veel mee geconfronteerd. Of het nou al die Audi en BMW rijdende vrienden zijn die me niet snappen. Mijn ouders, die denken dat ik gek ben, zonder Citroën geen leven. De onderdelen die er in de loop van de tijd van afvallen. Je keyless deuren die precies tijdens die noodbui niet opengaan. De dealer die mijn auto altijd met meer gebreken retourneert dan ik hem gebracht heb. Manlief die niet snapt dat ik zoveel aan inferieure troep uitgeef. En ze hebben gelijk ook. Ik wijk altijd maar af. Mijn vrienden, collega’s, ouders, manlief, medeweggebruikers. Niemand neemt me serieus.

Gelukkig rijd ik genoeg kilometers om regelmatig iets nieuws te bestellen. Ook nu weer. En dit keer mail ik niet naar de Renault-dealer of ze weer een nieuwe dameskapcabrio met weer iets grotere motor en alle opties klaarzetten. Ik wil voor vol worden aangezien. Menno goes premium!!!

En dan voel je een grote jongen als je bij de BMW-dealer naar binnenstapt voor een 320D Ecodinges, want die heeft maar 20% bijtelling, en dat kan ik ook aan manlief verkopen. En dan ook nog de actie om je te laten joyriden. Eerst wordt je natuurlijk afgewezen. Een Renaultrijder als potentiële klant? Daar geloven ze niet in. Mij wijs je niet af. Ik neem nooit meer een BMW!!! BMW-rijders zijn asociale eikels! En ze rijden vast niet lekker.

Maja, als je het eenmaal verwerkt hebt dat je ook door BMW niet serieus genomen wordt gaat de telefoon. BMW. Er is een plaatsje vrij. Ok, ik voel me niet bepaald in de watten gelegd, maar ondanks mijn voornemen BMW geen blik waardig meer te gunnen, sta ik te springen. Hoihoihoi!!!
Twee weken scheur ik in de BMW rond. Ik mag een dagje van Amsterdam naar Groningen en een dagje naar Wageningen. Genoeg kilometers dus. De jubelstemming overheerst. Wat een rust in het interieur. Wat een lekker stuurgevoel. Wat een wegligging. En je lijkt welhaast een keer serieus genomen te worden. Alleen Volvo-rijders gaan niet opzij, maar die hebben de vangrailgeleiding ook standaard aan de verkeerde kant. De BMW nodigt uit tot baantje wisselen. Links. Rechts. Accelereren. Remmen. Het gaat allemaal heerlijk in de BMW. Schakelen. Alles. Na een uurtje ben ik in Wageningen en ben ik eruit. Bestellen dat apparaat!! Durf ik eindelijk mijn sleutels weer eens op tafel te leggen.

Terug hetzelfde liedje. Hulde hulde.

En het went snel, zo’n wagen. Een dag later vliegt de A7 onder de wielen van de BMW door. Brug in de afsluitdijk open. Motor slaat af. Ik heb de start/stop niet afgezet. Het is eigenlijk wel rustig zo. Die diesel maakt best wat herrie zo stationair draaiend. Eigenlijk staat de hele auto stationair steeds een beetje te trillen. Eigenlijk wel lekker dat start/stop. Brug dicht. De snelheid vliegt omhoog. Wat een tempo. Heerlijk. Rotonde in Joure? Niks van gemerkt. Ik rijd wel erg hard. Cruisecontrol maar op 150km/u dan. Hij is wel een beetje gevoelig voor sporen. Eigenlijk wel gevoelig voor veel dingen. Strepen voel je ook onder de runflats.

Nou ja, alleen nog naar Amsterdam en dan inleveren die auto. Nog één keer alles meemaken. Sporen, strepen, bochten, stoplichten, accelereren. Zo intens. Voor het eerst in vele jaren kom ik moe thuis na een rit van 180km.

De joyride heeft geholpen. Ik ben eruit. Het wordt een Mercedes die de hele dag fluistert “Rustig jongen, adem in.. adem uit..”
Geweldig initiatief! Een interessante vacature waar ik tijd voor heb, en extra tijd voor wil maken. Aangezien ik ’s zomers nog bleker dan Sacha ben pas ik niet direct in het omschreven profiel, maar toch een poging;


Duitsers hebben stijl. Kijk naar de strakke designs van de Loewe TV’s en Siemens telefoons. Niet zoveel in het oog springende, inhoudsloze poespas als een Koreaan of nineties Cadillac. Gewoon strak en innovatief. maar in eerste instantie wel gewoontjes lijkend en oerdegelijk. Bijna wilde ik Brabus in hetzelfde rijtje opnoemen toen ik de verbeterde SLS AMG zag. Het leek namelijk heel even of de heren uit Bottrop ook steriel werken en in een onbevlekte witte jas hun werk uitvoeren, zo saai is de getunde(getjoende?) SLS. Hebben de huidige Mercedessen volgens Brabus meer Duitse degelijkheid nodig ofzo? Ik zie namelijk amper verbeteringen, waar zijn de dubbele mistlichten en ingepakte wielkasten?

Mensen gaan toch niet langs Brabus om hun auto saaier te maken? Brabus moet die 7,3 liter twaalfpitter in de SLS lepelen! Er is toch niets mooiers dan zinloos pk geweld met oneindig veel koppel op de weg zetten? Brabussen moeten klinkers kunnen tuffen als ze wegsprinten bij het stoplicht. Veel pk-geweld en overdreven grote velgen. Op de snelwegstukken waar de maximumsnelheid van 100 naar 120 gaat moeten rubber strepen met de breedte van een Boeingband worden gezet. Dat redt je niet met alleen een sportauspuff.
Het lijkt wel of Duitse tuners nu ook saai worden. Ik wil gewelddadige Bullits en Rockets, en geen 10 pk extra voor een SLS!
@’redactie’ AB;

Waarom zo moeilijk? :roll:
Geef de mensen die willen schrijven, de mogelijkheid (email-adres) om een blogje/column in te leveren.

Jullie hoeven dan alleen maar het e.e.a. door te nemen en te bepalen of het geschikt is voor plaatsing!

Zo wordt AB een blog voor en door autoliefhebbers!!!

BTW, ik ben een Surinamer. Geen vrouw (gelukkig niet zeg!). Maar ik acht mij niet echt geschikt om meerdere keren per week een blogje in te leveren.

Ben vaak te cynisch of anders te sarcastisch…Het moet wel leuk (voor jullie) blijven… ;)
beste autobloggers
-edit: beste joeytrambel…-
Ah, hier heb ik wel oren naar. Kan ik weer eens wat doen met mijn HBO Journalistiek. Helaas ben ik op vakantie en kan ik niet bij de artikelen op mijn laptop (internetcafé). Maar goed, ik had dit korte stuk nog in mijn mailbox staan van een tijd geleden. Testnotities van een vergelijk tussen de Mini Cooper en Abarth Grande Punto. We’ll see… daar gaan we.Schijn bedriegt. De agressieve uitdossing van de Grande Punto Abarth doet vermoeden dat we hier met een serieuze sportmachine van doen hebben, maar rijtechnisch gezien wast de aaibare Mini Cooper hem de oren. Ondanks zijn grotere spierballen delft de Italiaanse macho het onderspit tegenover de wat vrouwelijke Duitser.

De Mini is al jaren een stijlicoon en fashion statement voor stewardessen en secretaresses, maar tegelijkertijd is het een serieuze stuurmansauto. Van zijn voorganger wordt wel eens gezegd dat hij aanvoelde als een kart en dat is bij de nieuwe in mindere mate nog steeds het geval. Natuurlijk is de Cooper groter en zwaarder dan zijn oervader, maar het stuurgedrag is boven iedere twijfel verheven. Denk ‘rechts’ en hij gaat naar rechts, met grote precisie en minimale stuurbewegingen. Het compacte stuurtje ligt daarbij lekker in de hand. Je gaat makkelijk hard in de Mini, ook door bochten. Het perfect uitgebalanceerde onderstel geeft vertrouwen en als het toch dreigt mis te gaan grijpt het goed afgeregelde stabiliteitsprogramma discreet en subtiel in.

De Grande Punto Abarth is van een ander laken een pak. Hij is iets zwaarder en iets groter, maar die verschillen worden uitvergroot zodra je achter het stuur plaatsneemt. Het stuurgevoel is vager – rond de middenstand lijkt weinig te gebeuren – en de versnellingsbak is vrij los. De auto isoleert je iets meer van het rijden dan de Mini. In die laatste klikklak je de pook van verzet naar verzet, maar in de Punto mis je die directheid. De Abarth is in rechte lijn zeker sneller dan de Cooper, maar ontbeert de zekerheid van de Duitse Brit. De Italiaan is op de snelweg een beetje zoekerig en onrustig. Hierdoor zit je in de Fiat gespannener achter het stuur dan in de Mini. Die zorgt op hoge snelheid namelijk niet voor samengeknepen billen want de rechtuitstabiliteit is prima. Een trip naar het zuiden met 180 op de klok is geen probleem voor de hippe hatchback. Hij is stevig geveerd, maar toch verbazingwekkend comfortabel.

Het interieur van de beide auto’s verschilt al net zo als de rijeigenschappen. Het binnenste van de Fiat is wat conventioneler dan dat van de Mini. De instrumenten zitten gewoon voor de neus van de bestuurder en de enige frivoliteiten in het geheel zijn de Abarth-logo’s en de rode stiksels op de sportstoelen. Het interieur van de Cooper is levendiger. Achter het stuur bevindt zich een ronde toerenteller. De snelheidsmeter is net zo rond, nog groter en zit boven de middenconsole. Passagiers kunnen dus ten allen tijde zien met hoeveel je de snelheidslimiet overschrijdt, dat is jammer. Die medereizigers zitten in de Mini op prachtig afgewerkte donkergrijs leren stoelen met een witte bies. Deze zetels zijn een optie, maar zien er wonderschoon uit. De Abarth heeft ook prima uitziend zitmeubilair, maar in zijn geval zijn looks boven comfort gegaan. De sportstoelen hebben prominente wangen die eigenlijk te dicht bij elkaar staan. Zelfs iemand met een slank postuur voelt ze in de zij priemen.

Is het binnenste van de Mini uitbundiger dan dat van de Fiat, aan de buitenkant is het net andersom. Natuurlijk is de Cooper een frisse verschijning met zijn inmiddels bekende retro uiterlijk, maar de Grande Punto gaat daar in deze Abarth-uitvoering nog een tikkie overheen. Een Fiat-logo is nergens te bekennen, maar een Abarth-beeldmerk des te vaker. Op de neus, op de flanken, op de achterkant, op de wielen: het is bijna te veel van het goede. Bovendien had die nepdiffuser niet gehoeven en steken de dubbele uitlaatpijpjes iets te ver naar buiten. Toch ziet de Abarth er lekker uit. De zwart met zilveren wielen zijn fantastisch en de combinatie rood-wit doet het model goed. De Mini doet ook zijn best om sportief over te komen, maar mist de agressie van de Fiat. Hij is wat boller, wat vriendelijker, maar oogt toch erg vlot. In de goede kleur en met een paar strepen over de motorkap is het zeker een aantrekkelijke auto, echter wat bescheidener.

Een terughoudendheid die nergens voor nodig is, want de Mini is in dit vergelijk superieur. Niet op kracht weliswaar, maar als compleet pakket wel degelijk. Hij is strak, vlot, scherp, mooi gemaakt, een prima reismachine en ondanks zijn lievere uiterlijk een betere rijdersauto dan de flamboyante Italiaan.
AutomotiveDesigner
It’s all about Design.

Vrijwel altijd is het succes van een auto afhankelijk van de eerste indruk oftewel impressie. De meest essentiële ingrediënt voor een een positieve oordeel is Design. Design wat vooruitstrevend is zal meestal gewaardeerd worden. Mocht het echter te vooruitstrevend zijn zoals de Honda Civic dan kan zal de toekomst in ieder geval niet rooskleurig uitzien. Het zijn juist de gematigde vooruitstrevende ontwerpen die op succes zijn gebrand. Voor je het weet nemen de concurrenten je design elementen over en spreekt men gauw over het fenomeen eenheidsworst.

Persoonlijk vind ik het uiterst belangrijk dat design ook functie moet hebben, het zo geheten form follows function principe. Zo kan ik mij bijvoorbeeld druk maken om een stuk zwart kunststof met een ruitpatroon dat gaas moet suggereren. Meestal vind je dit naast de mistlampen, daar waar geen radiator bevindt. Het is een beetje flauw om erover te mierenneuken maar toch.

Gelukkig sta ik op het punt aan mijn studie Industrieel Ontwerpen te beginnen, een opleiding waaraan ik kan deelnemen aan het bepalen van een design voor een bepaald automerk. Als een zoon van twee politieke vluchtelingen voel ik me enorm bevoorrecht hier in Nederland te studeren en een carrière te maken in mijn grootste passie. Nu ik 19 jaren jong bent sta ik op het punt om mijn automotive design kennis nog verder te verbeteren. Het zou dan ook een eer zijn om op Autoblog mijn visie betreffende design over te dragen aan de autofielen en te discussiëren zoals dat gewoonlijk op Autoblog kan. Waar
automedia nieuwe stijl dichter bij autofielen staat en overal toegankelijk is (Autoblog mobiel). Je kunt maar beter je abonnement op automedia oude stijl opzeggen.
@AutomotiveDesigner: Wat leuk! Ik studeer in november af (IPO Den Haag) en wil dan halverwege het schooljaar een master Automotive Design gaan doen.

Heb je al wat om te laten zien?
@Jochempie:
http://static.autojunk.nl/pictures/2010/0827/185931/image_01.jpg
http://www.autojunk.nl/2010/08/porsche-911-turbo-s-998-by-automotivedesigner

Waar wil je Precies je Master gaan doen? Just curious. ;)
@AutomotiveDesigner: in volgorde van interesse:

1. Hoghschule Pforzheim, Pforzheim DE
2. Royal Academy of Arts, Londen UK
3. Coventry University, Coventry UK
4. Umea Institute of Design, Umea SE
5. Instituto Europeo di Design, Turijn IT

De applicaties moeten binnen een maand de deur uit zijn, dat wordt een maandje weinig slapen!
@Jochempie: Ik hoop dat je je studie kunt vervolgen op Royal Academy of Arts, is toch het meest prestigieuze onderwijsinstelling wat betreft Automotive Design.

Maar wat vind je trouwens van mijn schets? :P
ok, nog een x……

Beste autobloggers, reageer naar aanleiding van uw advertentie in het landelijk blog naar de functie blogger.

Het is mij een doorn in het oog dat op een nederlands blog anno 2010 nog steeds wordt gediscrimineerd.
Uw voorkeur voor het vrouwelijk geslacht is absoluut onacceptabel, net als de door u genoemde voorkeur voor negers.
U suggereert dus dat die bevolkingsgroepen expres taalfouten maakt?
Ik vind dat erg kort door de bocht, en voel me als hollandse man dus erg benadeeld in deze facature.

Desalnietemin sollicteer ik toch, aangezien ik mijn mannelijkheid binnenkort inruil voor een iets vrouwelijker voorkomen, ja ik laat mezelf ordinair ombouwen, en heb inderdaad altijd al een iets donkere teint geprefereerd.

Om aan alle toevalligheden teneinde te komen rijd ik geen vw gti helaas, ik moet het doen met een prachtig metallic groen iets wat verwijfd poloo’tje 1.6 uit eind 97 op origineel 13″ zwaar metaal met ruim 233000 km onder de sloffen, die nog steeds niet van ophouden weet en me elk jaar weer (bijna) kosteloos door de apk heen loodst.
en daar sta ik als anti v.a.g mevrouw/man toch elk jaar weer van te kijken, zo gewoontjes voelt ze, geen leer om het stuur maar wel bekrachtiging, aardige stoelen maar geen alcantara of leer,een keihard plastic dash ziet er niet uit maar wel degelijk, motor klinkt niet als een klok maar meer als een reiswekker. kortom wanneer geeft ze de geest, want heb er stiekum best schik mee.

maar het is overal de omgekeerde wereld, nu wil alfa volkswagen overnemen, ja inderdaad het saaie zo concervatieve alfa wil het prachtige progressieve volkswagen overnemen te denken dat smaak te koop is?

Nee alfa smaak is niet te koop, schoenmaker blijft bij je leest.!!
Mijn excuses voor de dubbelpost! Ging hier ergens iets fout met alles.
Hoe wordt verder met de berichten omgegaan? Krijgen we een emailtje, een shortlist, misschien een poll wie het moet gaan worden? Ben erg benieuwd.
@Lemster: Don’t call us, we’ll call you ;)
@robbie:

Waar blijft dat belletje dan? ;)
@robbie: Pas maar op, je staat in m’n Google sTalk ;)
Just curious, succes met kiezen!
Ik ga ook eens een poging wagen.

Er was eens een tijd

Op een regenachtige zondagmiddag zei ik tegen mezelf: “dit is een mooi moment om naar opa en oma te gaan”. Zo gezegd zo gedaan. Na wat gekletst te hebben over koetjes (en nee ik bedoel niet onze heilige koe de automobiel) en kalfjes gingen de gesprekken al snel over vroeger. Ik moest allerlei verhalen aanhoren over het feit dat alles vroeger beter was. Zo werd mij verteld dat: de criminaliteit minder was, kinderen nog veilig op straat konden spelen, de prijzen lager waren, dat de melk nog aan de deur werd gebracht en dat de maatschappij als geheel veel véél beter was. Uit respect voor opa en oma knikte ik maar “ja en amen”. Ik keek op mijn horloge en het was weer tijd om huiswaarts te gaan. Ik zei opa en oma gedag en stapte in de auto. Eenmaal op de weg kwam ik een prius tegen. Tot mijn grote verbazing kreeg ik van de prius bestuurder een blik toegeworpen die alleen maar kan worden uitgelegd als “pure afgunst”. Dit zette mij aan het denken. Waaraan heb ik dit verdiend? Ik doe toch niets verkeerd….. En precies op dat moment, in die ene fractie van een seconde had ik het door, opa en oma hadden gelijk: vroeger was alles beter! Zo was je vroeger stoer als je een 2.0 GTI onder je kont had en gaf het status als je in een Mercedes rond reed. Kortom: autorijden was mannelijk. Toen gold nog voor zowel de auto als het motorblok: “the bigger, the better”. Tegenwoordig gelden deze normen helaas niet meer. Mannelijkheid wordt niet meer gewaardeerd in deze tijd. Het enige wat nog telt is het “boomknuffel gehalte”. Zo wordt je vreemd aangekeken als je géén auto hebt die op batterijen rijdt. En ben je verkeerd bezig als je géén zuinige auto rijdt. De wereld wordt steeds meer voor watjes. Zelfs de overheid werkt mee aan het bevorderen van het “boomknuffel gehalte”. Zo wordt je als het ware gestraft voor het niet rijden van een extreem zuinige auto doordat je wegenbelasting moet betalen. De “boomknuffelaars” hoeven daarentegen géén wegenbelasting te betalen doordat deze mensen in priussen en aygo’s rondrijden. Het enige wat de hedendaagse autoliefhebber op de lange termijn kan doen is wachten en hopen dat de geschiedenis zich herhaalt. En voor de korte termijn kan de autoliefhebber maar één ding doen. En dat is het inhalen van elke priusrijder op de weg, en dit met het geven van zoveel mogelijk gas. Want ja elke gram CO2 die de priusrijder vertikt om uit te stoten kan dan fijn drie keer zoveel worden uitgestoten door ons autoliefhebbers.
Art cars

Men neme een auto, een paar potjes verf en een kunstenaar. Het resultaat? Een Art Car. Een trend die is gezet in de Swinging Sixties. John Lennon liet zijn Rolls Royce Phantom V aanpakken door een (Nederlandse) designgroep en de hippyvan bij uitstek – VW’s T2 – werd veelvuldig onder handen genomen. Ook fabrikanten hebben hun steentje bijgedragen. BMW’s lange traditie van Art Cars begon met de inmiddels legendarische 3.0 CSL door Alexander Calder. In Nederland is sinds kort een Ferrari 355GTS het snelste kunstwerk.

http://www.tonpret.nl/images/stories/2-rechts%20lowres.jpg

Komt deze trend weer tot leven? Mooi lelijk of gewaagd, zegt u het maar. Het in ieder geval weer eens iet anders dan de vele wrapped auto’s die in UAE te vinden zijn.
het is zeker zelfmoord als ik zeg dat de nieuwe bloggert een vrouw moet zijn?
Svenska Aeroplan AB
@ Kasper: Ja, goed stukje! Nog 1 punt van commentaar dan: dit verhaaltje, hoewel erg leuk, is wellicht wat te persoonlijk voor AB.nl…

@ Jochempie: als keuze 2 je lukt, feliciteer ik je alvast… Is toch wel de broedplaats van vele toppers!
BEAUTY AND THE BEAST
De volgende quote, die van de VAG top afkomstig zou, heb ik even van Autoblog geplukt: “Alfa ist eine weltweit anerkannte Marke mit sportiven Genen und großer Tradition. Wenn ein solcher Schatz zu haben wäre, dürften wir nicht allzu lange zögern.“. Kort gezegd, VW zou graag Alfa Romeo inlijven.

Als echte Alfist lopen bij het lezen van dit bericht de rillingen over mijn rug. In eerste instantie, want de meeste van mijn soortgenoten weten inmiddels ook wel dat het buigen of barsten is voor het merk uit Turijn. Misschien is een huwelijk zo gek nog niet. Volkswagen zou financieel gezien de toekomst van Alfa op middellange termijn kunnen zekerstellen. De fusie van Fiat met Chrysler geeft mij persoonlijk wat dat betreft wat minder vertrouwen. De kwaliteitsverbetering die de Duitsers hebben weten te realiseren bij andere Italiaanse raspaardje geeft nog meer hoop.

“ATTACK OF THE CLONES”
Maar toch; “Volkswagen” en een paar krokodillen leren Gucci loafers, gaat dat wel? Voegt Volkswagen iets toe aan Cuore Sportivo, of sterker nog, voegt Volkswagen iets toe naast vervoer van A naar B. Iets wat BMW wel lukt, door met de mini en de Phantom karakterbakken neer te zetten, lukt Volkswagen niet. Een Golf of een Passat is praktisch, netjes afgewerkt en compromisloos, maar je stapt er zelden met een glimlach uit. Premiumvolkswagen Audi is hetzelfde met iets meer imago en een hoogstaandere afwerking (juist ja, voor mooiboys). Een Bentley rijder bekruipt het gevoel dat de Saab rijder maar al te bekend is “rijd ik eigenlijk niet in een overbetaalde Phaeton?”.

ZONDER HART ZIJN WE LOUTER MACHINES
Nee Volkswagen, een Alfa rijder wil niet in een premium Seat rijden! Als Alfa rijder kun je van de ene op de andere dag een kunstwerk bezitten waarvan de kunstenaar is overleden. Echter, Alfa is vaker over zijn eigen graf gesprongen. En dat brandende lampje op je dashboard, dat net zo makkelijk weer kan doven alsook je financiële ondergang kan beteken, is eigenlijk heel charmant.
@Jochempie
Allemaal zijn het goede opleidingen, maar wil voor de internationaal hoogst aangeschreven gaan; kies dan voor Pforzheim. Intakeisen zijn gigantisch hoog, maar als je daar aangenomen wordt zit je gebakken. Hoe bekend Londen ook is, bij autofabrikanten is deze minder geliefd door het hoge “zweefgehalte”.
van mij krijgen jullie minimaal 150 reacties per topic ..
-edit: spammen doe je maar ergens anders-
De reacties doen me een beetje denken aan Top Gear. En dan vooral aan de slechte varianten die internationaal worden gekopieerd en gelanceerd. Als je probeert een stijl, in dit geval schrijfstijl, probeert te imiteren ga je sowieso de mist in. Al die standaard berichtjes over auto’s en de rijervaring en hoe het aanvoelt. Bla bla BLA! Wellicht kunnen deze bloggers-in-de-dop filmpjes gaan maken voor Autoweek? Hartstikke leuk voor tijdens de middagdip op werk. Het is altijd hetzelfde dus je wordt nooit teleurgesteld. En ja, die filmpjes bekijk ik zelf ook!

Tenzij Autoblog op zoek is naar dergelijke monotone tekstjes met teveel bijvoeglijke naamwoorden met als resultaat een overdreven emotievolle woordenbrei waardoor de essentie van het bericht verloren gaat? Of ben ik nou cynisch? In dat geval: bla bla BLA!
Geachte heer,
reactie 242 t/m de laatste die ongetwijfeld zal komen op deze mogelijkheid mijzelf eindelijk geheel bekend met doch onbekende indentiteit en mijn inzicht vertrouwende dat U geen rekening zult houden met mijn X&Y-chrmosomen laat staan de onmiskenbare uiterlijke weliswaar direct herkenbare uiterlijk-kenmerk als zijnde er wel degelijk sprake is van kleurverschil met een blanke niet geregistreede licenti-id of een geldig rijbewijs stel ik het zeer op prijs dat U werkelijk elke vorm vam autodidactosauristiteit de mogelijkheid geeft zich te profileren op uw bloq aan uw been een kluivende vastbereiding om uw webside van reclame te ontmoedigen die inhouden dat Ford of James Bond zo eng aan elkaar verbonden zijn dat zonder enige twijfel geconcludeerd kan worden dat ik beslist niet geschikt ben/geacht zal worden om geschikt bevonden zal zijn te wezen voor deze functie mits U mij tot op de seconde kunt berichten hoelang ik naar deze ietwat niet zo subtile reclame van Ford heb gekeken .
Enpassant, vous c`est formidable et moi,…. j`ai mallade dans le Jardin et une petite jeu de boulle. Bon soire!
Beste mensen/autoliefhebbers, zeer veel dank voor alle reacties!

Er zitten vele leuke stukken tekst bij. We zullen komende dagen een eerste selectie maken en eventueel een aantal mensen uitnodigen. Indien jij daarbij hoort dan krijg je uiteraard bericht.

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-
Damn! Te laat, school verpest je leven :(
Mazda op z’n zuinigst

Mazda heeft bekend gemaakt wat haar plannen zijn om aan de steeds strenger wordende emissie-eisen te voldoen. Het begint allemaal met nieuwe motoren, een 2.2 diesel en een 2.0 benzine die niet voor 2012 zullen verschijnen. Met allerlei speciale klepjes bij de uitlaat en in de motor haalt Mazda met haar techniek al de Euro 6 eisen die vanaf 2013 gaan gelden en de motor is ook nog eens goedkoper te bouwen dan de Euro 5 diesels. Naast nieuwe motoren is Mazda ook bezig met een nieuw soort chassis, een klein beetje te vergelijken met de spaceframes van bijv. Audi. Het bestaat uit een aantal onderdelen die samen een chassis vormen (een soort van ‘’bouwpakket’’), die ook nog eens stijver en 30% lichter is dan de huidige chassis die Mazda nu gebruikt. De Japanners pakken het erg slim aan, zo is hij ook nog eens te gebruiken voor de modellen 3 tot en met de CX-7. Naar verluidt gaat Mazda deze techniek ook gebruiken voor de nieuwe 2, testwerkzaamheden gebeuren ook op dit moment al, namelijk met de 6.
@Dan: nou deze manier weet het anders een stuk beter en uitgebreider te maken ;) http://www.mazda-madness.nl/nieuws/2010/43.html
@ autoblogger
Is er nog een tekst nodig evt.? Wilde nog iets doen over F1, maar heb de GP van België maar voor de helft gezien dus dat gaat moeilijk :(.
@ Atenza
Maar op autoblog is toch alles kort en korte info? Ik kan wel alles netjes gaat uitleggen, maar dan gaan we meer richting autoweek??
@Dan: daar heb je dan weer gelijk in (helaas maar begrijpelijk)
manier=meneer
Naja, we wachten op het ”oordeel” van de bestaande bloggers :D
Zijn bloggers geiten of geiten bloggers?
Waarom is de 2CV een geit?
Beh,beh. Ik maak me echt zorgen.
Misschien heb ik Q-koorts.
Op deze mooie geitfoto staan 33 linker-oren.
Hoe gaat het hier eigenlijk mee? :P
Dag Dan, het gaat wel goed. Er is geen termijn voor aanmeldingen. Niet iedereen was van mening dat dit een serieuze oproep was en met name ikzelf heb me in de vingers gesneden. De foto van 33 geiten heeft mij op het verkeerde hoefje gezet. Jij hebt mij trouwens behoorlijk op het verkeerde been gezet met je mazdablog. Ik heb echt uren zitten googlen op Mazda en ik vond het antwoord in een automagazin dat niet meer bestaat. Naar aanleiding van de eerste autotest van de mini heeft minister Joop Bakker een intern advies gekregen over een standarisering van een chassis. Het scheelde niet veel of er was een mini en maxi maat geweest voor alle auto`s. Gelukkig was er rond die tijd een ander mini probleem. Dit mini kledingstukje leidde alle aandacht af.
George, a.u.b hou op met deze onzin.
Dan, je hebt gelijk.
Ik stop met deze onzin.
Lekker rustig hier :P
Het blijft erg stil rond deze zoektocht. Wie is het geworden? Of zijn de heren van Autoblog nog in dubio?
Plaats 8 in de lijst meeste reacties… Okay, maar wie is nou die nieuwe blogger? Duurt een beetje lang niet?
Onze nieuwe bloggers zijn al lang en breed aan de slag. Als je even zoekt, kan je ze vast vinden!
@sir_smokalot: Ik kan ze niet vinden, maar goed… Ik geloof je!
Plaats 9…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).