Gespot: Colours of London

Auteur: , 39 Reacties

Naast de grotere diversiteit en de hogere standaard van de auto's in Londen, heeft men daar ook nog eens meer fantasie en lef als het gaat om kleurenschema's. Dit wodaspodaseizoen is het alweer de tweede aflevering uit de categorie "wat een hippe kleur", aangezien ik dit zelf één van de leukste thema's vind.

Bentley Arnage T in oranje goud

Met dank aan Willem voor het spotten plaats ik deze foto’s van een Arnage in een wel heel erg bijzondere kleur. Google afstruinen op zoek naar de officiële naam van deze kleur was een vruchteloze poging. Bentley biedt de mogelijkheid om geheel naar eigen (wan-)smaak een kleur te laten mengen. Bovendien is het redelijk logisch dat een kleur als deze niet standaard in het programma zit, want deze is een beetje misplaatst op een chique topsedan als deze. Ik ben absoluut geen aanhanger van de zwart/zilvergrijs-cultuur bij auto’s, maar dit is wel een heel ander verhaal. Alsnog vind ik dit leuker dan de gebruikelijke, suffe kleuren. Het mooiste is de Arnage denk ik in een donkergroene of donkerrode metallickleur met een cognackleurig interieur. Geld, smaak, en een beetje fantasie gaan helaas niet altijd samen, in dit geval gelukkig deels. De Arnage reeks is inmiddels verleden tijd. Helaas.

Bentley Arnage T - Foto Jim Appelmelk
Bentley Arnage T - Foto Jim Appelmelk

Bentley Turbo R in Locksbird Blue

De hoekige vormen van Silver Spirits Turbo R’s, en talloze gerelateerde modellen kunnen niet ontbreken in het Londense straatbeeld. Twaalf jaar geleden liepen de laatste exemplaren van de band, dertig jaar geleden waren de Silver Spirit en de Mulsanne (voor de niet-kenners: jazeker, die naam hanteert Bentley al decennia! Het is oorspronkelijk de naam van een recht stuk op Le Mans) met deze vormen gloednieuw. Slechte exemplaren, goede exemplaren, lelijke kleuren, en mooie kleuren; als je in Londen goed oplet kom je het allemaal tegen op steeds ongeveer dezelfde vorm. De auto waarmee we hier te maken hebben is er een die met veel aandacht wordt onderhouden door zijn baasje. De lak in Locksbird Blue wordt elke dag gepoetst, zo verklaarde de chauffeur, dat voor een auto uit 1989 uitzonderlijk. Het was zeker te zien. Het kenteken is leuk gekozen: 67 BTR staat voor 6.7 Bentley Turbo R, waar 6.7 verwijst naar de cilinderinhoud. Volgende week zien jullie méér leuke kentekens op auto’s, gespot in Londen. De kleurstelling zelf is overigens niet alledaags. Gelukkig is een kleur/tint, afwijkend van zwart, grijs of zilver op een Turbo R iets gebruikelijker dan op de hedendaagse Bentleys. Er werden 4.653 exemplaren gebouwd van de eerste reeks Turbo R’s, exclusief exemplaren met lange wielbasis. Het lijkt veel, maar destijds was een model wel makkelijk 10 jaar in productie zonder grote wijzigingen.

Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk
Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk
Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk
Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk
Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk
Bentley Turbo R - Foto Jim Appelmelk

BMW M3 E46 Coupé, Blue Laguna Seca

In Groot Brittannië zoeken diplomaten hun auto’s soms met veel fantasie uit. Een oranje Arnage is al een goed voorbeeld, deze BMW M3 is eveneens niet onopvallend. De kleur is Blue Laguna Seca, welke weinig is gekozen op dit model Ook hier is zwart weer de standaard, met grijs als veilige tweede keuze. Blauw hoeft niet altijd saai blauw te zijn, het is nog een goede vraag of dit wel een mooie kleur blauw is. Wellicht is het over komen waaien uit de emiraten, want in die kringen wordt deze opvallende kleur vaker toegepast, en niet alleen op auto’s. Misschien rijdt hier wel een diplomaat uit die regio mee. Weet iemand toevallig welke nummers (laatste drie cijfers op het kenteken) bij welke landen/emiraten horen?

BMW M3 E46 Coupe - Foto Jim Appelmelk
BMW M3 E46 Coupe - Foto Jim Appelmelk
BMW M3 E46 Coupe - Foto Jim Appelmelk

Lamborghini Murciélago LP640

We waren al bijna bang dat ze met uitsterven bedreigd werden. Waar tot vier jaar geleden zelfs nog regelmatig good-old Murci’s “6.2” door Londen heen reden, al dan niet voorzien van “oosterse” kentekens, werden de meeste exemplaren spoedig ingeruild op de veel hippere LP640. Inmiddels is ook dat model verleden tijd aan het worden voor olie- en vastgoedmagnaten uit die regionen, want er is een nieuw speeltje: de LP670/4 SV. Maar dat hadden jullie inmiddels wel door. Een enkele LP640 op peperduur (want een laag nummer) kenteken uit Dubai meldde zich. Op de foto’s lijkt de kleur niets meer dan een soort nietszeggend zilvergrijs. Niets is minder waar, maar wat het wel precies was is moeilijk uit te leggen. Het was een zilvergrijze lak met een heel grove metallic korrel, zo leek het, waardoor de tint sterker afhankelijk was van de lichtinval dan bij gebruikelijker zilvergrijs. Het zou heel goed een “custom colour” kunnen zijn. Wie hier meer over weet is zeer welkom om zijn woord te doen.

Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto Jim Appelmelk

Lamborghini Murciélago LP670-4 SV

Omdat jullie hier al van alle kanten mee dood zijn gegooid houd ik het voor deze keer op een beperkt aantal foto’s. Ik kan het gewoon ècht niet laten om dit te verwerken in een artikel over opvallende kleuren. Zeker de twee mat gekleurde exemplaren waren ongelooflijk om te zien. Matpaars en matroze zijn haast de meest absurde kleuren die een autoliefhebber zal noemen. De LP670-4 SV is één van de meest extreme auto’s die een autoliefhebber zich kan voorstellen. Combineer de twee, et voilá: een extremiteit uit de wereld der supercars.

Lamborghini Murcielago LP670 SV - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP670 SV - Foto Jim Appelmelk

Lamborghini Murcielago LP670 SV - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP670 SV - Foto Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP670 SV - Foto Jim Appelmelk

Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial

Waar de 3200 GT een elegante doch niet heel spannende auto was om te zien, was de 4200 GT anoniem geworden door het ontnemen van de stijlvolle boomerang achterlichten. Enkele exemplaren, evenals Spyders, hebben de achterlichten wèl, dat is een aftermarket ingreep die ik wel kan waarderen. Daarnaast zijn veel exemplaren voorzien van een niet heel opwindende laklaag, zoals… Vul het zelf maar in, na de bovenstaande stukken tekst weten jullie wel van welke “kleuren” ik echt niets moet hebben als het om de kleur van een auto gaat. Enkele eigenaren dachten bij het bestellen van hun Spyder echter “Doe eens gek, kies een lekkere kleur uit”. Rosso Mondial siert deze Noord-Ierse Spyder. Hij stond geparkeerd aan het immer spannende Lowndes Square, waar een huis van boven de vijf miljoen pond eerder regel dan uitzondering is. Als je in de buurt bent kun je nog even een kijkje nemen bij het Sheraton Park Tower. Voor exclusieve auto’s dus.

Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial - Foto Jim Appelmelk
Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial - Foto Jim Appelmelk
Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial - Foto Jim Appelmelk
Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial - Foto Jim Appelmelk
Maserati 4200 Spyder Rosso Mondial - Foto Jim Appelmelk

Nissan GTR, oranje metallic

Ik heb geprobeerd een naam voor deze kleur te vinden middels onze trouwe zoekmachine. Na bloed, zweet en tranen te hebben vergoten ben ik zelf gaan nadenken over hoe ik de kleur zou noemen. Om mezelf niet compleet belachelijk te maken noem ik de kleur maar gewoon “oranje metallic”. Wie het weet mag het roepen, want we zijn allemaal geïnteresseerd in de werkelijke naam van de kleur. Hij stond in ieder geval niet op de lijst van standaard kleuren voor de GTR. Wellicht heeft de eigenaar het beste compromis laten maken om de GTR overal in Londen optimaal te laten matchen met de kleur van de huizen. Velgen in antraciet of zwart zijn inmiddels een standaard attribuut geworden onder auto’s in een felle kleur, en zelfs op zilvergrijze en zwarte.

Nissan GTR - Foto Jim Appelmelk
Nissan GTR - Foto Jim Appelmelk
Nissan GTR - Foto Jim Appelmelk
Nissan GTR - Foto Jim Appelmelk
Nissan GTR - Foto Jim Appelmelk

Rolls-Royce Ghost, parelmoer lila

Ik had het leuk gevonden om bij elke auto te kunnen vertellen om welke kleur het precies ging, maar helaas zijn sommige zo custom dat het niet nauwkeuriger te beschrijven is dan als bijvoorbeel “parelmoer lila”. Sterker nog, ik heb zelfs assistentie nodig bij het determineren van het kenteken. De plaat zelf is bekleed met leder (!!!) en stof, uit welk land of emiraat het afkomstig is, is tot dusver een raadsel. Afgezien van dit exemplaar had ik bijzonder weinig zin om meer van deze nietszeggende wannabe-RR’s te fotograferen, bovendien elk voorzien van een saai laagje lak.

Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Ghost - Foto Jim Appelmelk

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé, koperkleurig

Voor deze karikaturaal vormgegeven auto loop ik net zo min erg warm, maar het feit dat veruit de meeste exemplaren vanuit het verre oosten waren ingevlogen stond garant voor de gekste kleuren. Twee exemplaren waren deels knalrood, dit exemplaar is volledig koperkleurig. Dat is de beschrijving die het dichtste in de buurt komt, de kleur precies beschrijven blijft een vak apart. Er is voor zover ik zelf weet geen aparte naam voor, want de kleur wordt niet door de fabriek geleverd op de Phantom Drophead.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe - Foto Jim Appelmelk
Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe - Foto Jim Appelmelk

TVR Tuscan S MkII, chameleon yellow/red

Datgene wat geldt voor haast alle auto’s, geldt juist niet voor TVR’s. Niet alleen bedoel ik dat het een TVR te allen tijde wordt vergeven dat deze er excentriek, opvallend, extreem, ordinair, fout, absurd, belachelijk, karikaturaal, of er volgens sommigen gewoon lelijk uitziet; óók bedoel ik dat een laagje Chameleon op de auto “comme il faut” is, en zelfs redelijk gebruikelijk is. Waar je het beste met een grote boog om Civics, Micra’s en Golfjes in “special painting” heen kunt lopen, geeft de kleurstelling op een TVR juist aan dat het om een èchte die-hard gaat; Iemand vol fascinerende verhalen over plotseling stilstaande ruitenwissers in noodweer, spontane opsluitingen door falende sloten, gescheurde leidingen van brandstof- en koelvloeistofsysteem, of gewoon allergische reacties van scooters (lees: afgaande alarmen) wanneer een TVR start of rustig voorbij komt cruizen. TVR’s worden gemaakt door en voor mafkezen, met een gezonde mate zelfspot. Afgebeeld is een Tuscan S MkII, met als mankement een scheef hangend embleem, wat nog heel bescheiden is vergeleken met bovengenoemde euvels. In het vooronder pruttelt een Speed Six blok met een inhoud van 4,0 liter en een maximum vermogen van 400 pk. De geclaimde topsnelheid is 313 km/u, maar of het ooit gehaald is in een dergelijke auto zal altijd een vraag blijven. En als het al gehaald is, rest de vraag of de bestuurder het na kan vertellen.

TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk
TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk
TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk
TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk
TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk
TVR Tuscan S MkII - Foto Jim Appelmelk39 reacties

Die m3 heeft echt een heerlijk kleurtje :D
Die GT-R is erg mooi.
Die Maserati :D
Als je een tvr koopt verwacht je natuurlijk dat ze het logo er wel goed op plakken.Ze waren zeker toe aan pauze
Heerlijk kleurtje op die E46 M3 inderdaad. En de kleur van de GTR is niet zo mooi, maar past wonderwel bij de omgeving (vooral bij foto 3)!
Svenska Aeroplan AB
Wow. Topfoto’s weer Appel!
Locksbird Blue, de naam alleen al is schitterend…

En met leer beklede kentekenplaten!
Hahahahah! Hoe verzin je het!
gave en fraaie auto’s!!!
Dat logo voor op die TVR :lol:

Die M3 is helemaal geweldig, mijn favoriet.
Hele mooie foto’s weer :)
Die LP640 had ik ook nog gespot, was inderdaad een typisch kleurtje.
Kleurbenaming
Appeltje, Infinity had ook een soortgelijke kleur op de FX modellen, die ze Copper o.i.d noemde. Zou de GT-R wel passen.
Ik vind juist de M3 erg lelijk in deze kleur, maar de GTR is mooi. De LP640 straalt veel meer klasse uit dan de overtrokken kleuren (en het model ook) van de LP670-4 SV.
De Ghost in parelmoer lila vind ik op een vreemde manier toch wel gaaf. Het misstaat toch niet, al wordt het door het nummerbord wel een beetje te gay.
die M3, en appeltje heb je nou echt dat tvr logotje willen jatten? :)
Nog over die kleuren van die Arnage en GT-R.
Dat noemen ze pusta bruin of in de volksmond
roestbruin.
Vroeger had je ook Opels(ascona,manta) in die kleuren
@Stekel
Ik zou niet durven! Als ik te dichtbij die TVR kom bijt hij misschien wel.
Fuck inruilwaarde! Voor mij zo’n paarse aub.
@learbuch: of gewoon Saffron Pearl zoals die al ruim 12 jaar geleden op de Volvo S/V70 R en C70 geleverd werd.

http://www.vivaperformance.com/catalog/images/sv70rspoiler2.jpg
@TS: Die C70 wil ik! Prachtuuug :D
lp640! blijft voor altijd mijn favoriete auto!

heerlijke kleur is dat! al zou ik hem liever in het wit met zwarte velgen zien ;) maar dat hoort niet in dit topic!
Die Maserati is wel erg lekker
Zo eeuwig zonde dat de boomerang achterlichten verdwenen :shock:
Die Arnage T en TVR zijn wel erg lekker.
Love die TVR.
Heerlijke foto’s! Waarvoor dank. De LP670-4 SV blijft toch een fenomenaal geile bak, die je gewoon in een heel fel kleur moet nemen. Verplichting. Idem dito GT3 RS
De en profil foto van de GTR in het oranje is echt te mooi! Wallpapertje? 1280 bij 800 graag :-)
Ik snap niet wat al die heisa is rond de murcielago? Ik hoop dat t alleen is omdat hij duur is, want, vanvoor is ie mooi ma in profiel of als je maar ook een beetje van de achterkant ziet, is hij echt spuuglelijk.

Als ik geld had om een lambo te kopen zou het toch een balboni worden en NOOIT een murcielago
De M3, GT-R, lila-Ghost en apart-grijze Murci zijn zeer fraai.

De winnaar is toch de Turbo R in prachtig lichtblauw.
K heb die TVR 2 jaar geleden ook gespot. Mooi wagen :D
een neppe m3
Die GT-R!! prachtig gewoon, die m3 ook. en die matpaarse murci is wel heel geniaal fout!
Die Gt-r is echt cool…. Meestal is die gewoon grijs…
Die M3 is ook best cool
Die matpaarse SV is van een mede forum lid van het Amerikaanse MB forum. Heeft ook die X6 Tycoon en die matzwarte SLR 722S.
haha leuk weer Appeltje!

Ik vind die TVR wel mooi :D
@Appeltje: Heb je meer foto’s van die TVR en kan ik ze ook op groot formaat krijgen?
Je moet toch iets doen als je alle auto’s al gezien hebt. Dan maar focussen op de kleurtjes. En dan begint het werk pas, al die zelfgekozen kleuren proberen op te zoeken is onbegonnen werk. Goed bezig.

@Flamingo: Klik maar eens op zijn naam boven het artikel. Daar staat ook zijn emailadres waarop hij altijd te bereiken is voor wallpapers. Ga ik ook ff doen. ;)
@TS

Of gewoon pusta zoals ze die al 33 jaar geleden op een Ascona geleverd werd.
Zo noemen ze dat bij Volvo zo maar daar gaat
het hier niet om.Eerst goed lezen voor je een oordeel klaar hebt
@learbuch
Heeft niets met lezen te maken. Ik geef gewoon niets om Opel, dus alles dat met Opel te maken heeft blijft niet hangen bij mij. Nietszeggend merk, altijd al geweest. Wist dus ook niet dat Opel een kleur genaamd Puta heeft gehad op een Ascona.
Maar ik weet al hoe dat komt, je ziet ze ook nooit meer rijden want die liggen allemaal al op de sloop. Dat zal het zijn.
;)
Weer een heel leuke bijdrage. De blauwe BMW met groen nummerbord met oranje cijfers doet echt pijn aan mijn ogen.
is die roze ghost van de teling zus van barbie ofzo? :?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).