Slimme aanhanger achter je camper

Auteur: , 36 Reacties

Met de auto op vakantie en dan lekker kamperen; je moet er van houden. Dat kan van heel basic in een klein koepeltentje, tot zeer luxe in een forse caravan met vaatwasser. Een groot voordeel is dat je eenmaal aangekomen, je auto bij je hebt en er in de regio op uit kunt trekken. Luxe kamperen kan ook in een camper, maar...

Wanneer je je camper op de camping hebt uitgestald, ben je vervolgens niet langer mobiel. Een paar fietsen kunnen nog wel mee, maar je beschikt niet over een auto waarmee je even een uitgebreide dagtocht kunt ondernemen. Dat is natuurlijk overkomelijk, want je kunt een auto huren, maar dat kost weer extra euro’s.

We zagen eerder dat je achter je camper prima een Audi R8 of Caterham op een aanhanger kunt meeslepen, maar echt überdecadent ben je natuurlijk pas in deze Mother Of All Campers waaruit je met een druk op de knop een Mercedes SLK tevoorschijn tovert.

Toch zijn er ook praktische alternatieven voor mensen met een kleine beurs. Op marktplaats komen we de heer afgebeelde Smart Fortwo tegen die speciaal geprepareerd is om als aanhanger achter een camper te hangen. Bouwjaar 2002 met 125.000 kilometer op de teller. De motor en turbo zijn vernieuwd en hij is technisch 100 procent in orde, zo lezen we in de advertentie. Handig, maar helaas nog niet handig genoeg voor een gezin met twee kinderen, alhoewel

Wil je enkel de trekstang? Dat kan ook, kost je 350 euro.

Met dank aan Jokkebrok voor de tip!36 reacties

Leuk..maar is het niet handiger om 2 scootertjes achterop de camper te plaatsen?
Wordt ook met name wel gebruikt voor kitcars die wat minder comfortabel zijn op langere afstanden.

http://burton.makosys.nl/fotoalbum/albums//album19/aaa.sized.jpg
Zag vanmiddag in Epe precies dezelfde rijden, zal deze dan wel zijn geweest! Hing inderdaad achter een camper, best maf gezicht
In de USA is dit een veel gebruikt systeem maar zover ik weet mag dit in NL niet.
Mijn broers gingen eind jaren 80 zo naar Spanje, Grote Amerikaanse Dodge camper, surfplanken op het dak en een mini cabrio (zelf onthoofd, dicht gelast en een afdekzeil)er achter. Mijn ouwe heeft de stoet destijds met FH platen de grens over gereden. Zag er kick uit en ik mocht &*(^%%)*&^^$%##*( niet mee
@Yerrie: Klopt, maar het wordt hier gedoogd. Hier is wat meer info te vinden over het toestaan in verschillende landen.
Vond die camper met r8 leuket
In de USA zie je dit heel veel.
Weet nog goed dat ik het voor het eerst, al rijdend zag, en dacht “wat is die mafkees daar in de verte aan het bumperkleven bij die camper”. ;-) Hing er een Ford Focus op dezelfde manier achter als hierboven.

Heb ook wel eens een fietsendrager achterop de auto die achter de camper hing gezien. Je kan natuurlijk ook overdrijven!

Volgens mij zag ik het hier laatst in ons land ook. Of reed ik toen net in Duitsland? Geen idee of het hier mag.
Heb zo in America eens een RV zien rijden met daarachter een Hummer H2 op sleep… zo kan het natuurlijk ook.
@Circlestorm69: Dat is precies ook wat ik dacht toen.
Maar die 1e keer is ongeveer 25 jaar geleden !
We zullen maar denken dat Jokkebrok nog 25 jaar moet worden . :)
De reden om een camper te kiezen boven een caravan is toch primair dat je sneller mag. Dan moet je er geen aanhanger aan gaan hangen natuurlijk.
Zoiets zag ik vorige week rijden op de A27, maar dan met een andere kleine auto erachter (weet ff niet mee welke). Ik dacht nog die zit er wel erg dicht op, totdat ik die trekstang zag. Vraag me toch af hoe dat gaat met sturen aangezien alle 4 de wielen op de grond staan?
Laatst een camper met op deze wijze een Seicento erachter, zal vast niet mogen in NL.
eneuuuh maken ze dat ding op een of andere manier aan de stuurstang vast? Of stuurt de auto vanzelf als je ‘m omtrekt? Lijkt me niet.

wel geinig… maar je hebt dan nog steeds een aanhangertje dus dan is het voordeel van je camper (caravan ding bij je hebben en toch gewoon 100+ km/u kunnen rijden!) ook weer een beetje weg t.o.v. een caravan…

Tja, ieder zo zijn voorkeur. Ik zou op z’n hoogst 2 scootertjes meenemen of anders een auto huren! Of gewoon de camper steeds inpakken… ;-)
Idd, moet je maar eens naar de USA gaan,

Heb daar zelfs iemand gezien die een Chevy Tahoe achter zn reuzencamper had gekoppeld, heel raar om te zien maar in de USA zijn dit soort dingen normaal :D
heb het al vaak genoeg gezien in engeland afgelopen vakantie….
Maare die trekstangen kun je toch ook gewoon in Nederland aankomen hoor. Is ideaal voor de hobbyist met budget. ;)
echt lol :o
Deze reed gister of eergisteren nog in Venlo
Vrij normaal in Amerika.Toch wel ideaal als je met je camper de stad niet in kunt…
@MercedesForum: ja, die combi’s heb ik daar ook wel eens zien rijden.

Ik wist niet, dat dit in Nederland is toegestaan.
Aan de technicie: Hoe stuurt dit?
Helemaal toegestaan is het geloof ik niet,maar het ziet er wel cewle uit.
ik zag het laatst ook en ik dat eerst wat zit die smart te kleven maar zag toen dat ie eraan vast zat.
In nederland is dit gewoon toegestaan.
Kwam dit laatst nog tegen bij Almere,
http://www.autojunk.nl/fotos/car-classics/45857/5
hebben ze hier in de straat ook, regelmatig komt er weer een smart voorbij zonder bestuurder, is de advertentie toevallig in Friesland? effe checke!
Mja is op zich wel een goed alternatief… maar je kan anders ook gewoon op hotel gaan ;)
Dan heb je dat probleem natuurlijk niet ;)
Wat is dit voor nieuws, dit is gewoon om een auto met pech mee te slepen…
Ben het laatst in Nederland ook tegengekomen, ik had geen idee dat het bestond, maar het zag er geniaal uit, de wielen stuurden en de knipperlichten en dergelijke gingen gewoon aan, heel appart om te zien!
In Nederland mag het, als de auto onder de 750 kg blijft, heb je geen speciale aanhangerinschrijving nodig, en kan je dus mits een aanhangerverlichting achteraan gewoon rijden. Je mag een aanhanger onder de 750 kg gewoon zelf maken, dus verlichting erachter en here we go.
Het wordt idd veel gebruikt bij de lichte kitcars op basis van 2cv (le Patron, Burton,…)
De auto volgt door de caster van de voorwielen, hetzelfde waardoor je stuurwiel recht komt na een bocht (net zoiets als de wielen van een winkelwagentje.
Dit moet je dus niet proberen met een citroen SM, met loodrechte caster, waar het LHM hogedruksysteen ervoor zorgt dat je voorwielen rechtkomen(is trouwens ook te zwaar…).
In belgie is het verboden omdat je geen aanhanger mag maken met carrosserie onderdelen van een auto (wet van jaren 70).
Maar je mag als Nederlander wel gewoon zo door Be rijden.

Pieter
-belg en het al volledig uitgezocht voor de zaak (operation2cv.com)-
Je moet natuurlijk wel zien dat je stuurslot niet ineens opspringt….

Pieter
http://www.operation2cv.com
Dit is echt lache ja, vorige week reed ik op snelweg en op een gegeven moment zie ik me toch zo’n doodskissie achter een camper ontiegelijk bumper kleven, tot ik er voorbij reed, was het zo’n ding. Echt komisch om te zien op de openbare weg!
Toyota iQ in een camper! Dat wel eens gezien? bruut! http://www.toyotaiq.nl/camper-met-een-garage-voor-toyota-iq
@robert
Die is cool!!! :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).