Kies maar: Mercedes C350 CGI of Volvo S60 T6

Auteur: , 144 Reacties

Als succesvolle salesdude mag je weer eens een nieuwe slee uitzoeken. Uiteraard is er de keus tussen de altijd veilige BMW 3, Audi A4 óf de Mercedes C klasse. Die laatste nemen we mee in deze vergelijking. Maar wat als je iets aparters wil? Is er dan een leuk alternatief? Wat dacht je van een Volvo S60?

Zoals in de introductie al gemeld hebben we het over een succesvolle salesdude, dus we gaan voor lekkere uitvoeringen van beide wagens. Ten eerste de Mercedes C klasse. We gaan voor de C350 cgi, de degelijke Duitser die met zijn 3,5 liter grote zescilinder gegarandeerd keer op keer een grijns op je gezicht en strepen op het asfalt weet te toveren. Via de achterwielen bereiken 292 pk en 365 Nm koppel het asfalt, waardoor je in 6.2 seconden naar de honderd schiet en uiteindelijk uitkomt op een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Niemand die raar opkijkt als je deze auto voor de deur parkeert bij een klant, maar genoeg power onder de brave kap verstopt om héél veel plezier te hebben.

Een auto die wellicht meer emotie oproept is de Volvo S60 T6. Sommige mensen haten hem, anderen vinden hem prachtig: het design roept discussies op. De Volvo is in meer opzichten anders dan de Mercedes. Van Zweedse makelij (of moeten we Chinese makelij zeggen?) en voorzien van vierwielaandrijving heeft deze auto een totaal ander karakter. De zescilinder in de Zweed is met drie liter iets kleiner dan die in de Benz, maar dat betekent niet dat deze het aflegt in de stoplichtsprint. Sterker nog, de S60 is met 6,1 seconden iets sneller bij de honderd en levert ook iets meer vermogen, te weten 305 pk en 440 Nm. Daar staat wel een hoger gemiddeld verbruik tegenover van ongeveer 1 op 10 tegenover 1 op 12 voor de Benz. Ook de T6 heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Beide auto’s kosten vrijwel hetzelfde. Waar de Benz uitkomt op 57.900 euro hoef je voor de iets sterkere Volvo slechts 55.995 euro aftikken in de Kinetic edition. Rest alleen nog de slotvraag: welke zou jij kiezen? Vrijwel gelijke prijs, gelijke bijtelling, gelijke prestaties, maar totaal verschillende karakters. De Volvo S60 T6 of de Mercedes C350 cgi? Kies maar!
144 reacties

S60: Nieuw, verfrissend, Onderscheidend, 4×4
Je bent gestoord als je de Mercedes kiest. ;)
@Bosnia_love: Ik ben gestoord!
Duidelijk Volvo S60
Ik ook!
Ik ben ook gestoord. Uit ervaring weet ik dat de C-Klasse een uiterst dynamische auto is, voor een Benz dan. De direct ingespoten zescilinder maakt het feest voor mij helemaal af, dat blok klinkt waanzinnig lekker en trekt heerlijk door. En de Vulva dan? Ach, die zal de boekhouder wel leuk vinden.
Volvo S60
Vond het vorige model S60 echt een vette bak, maar die nieuwe neus is veel te soft en baby-faced.

Ironisch genoeg is het de Mercedes nu met die oerdegelijke uitstraling waar ik voor ga.
Merc zeker weten!
Pfoeh ! Da’s een lastige.
Is het omdat ik ouder ben geworden of omdat Mercedes jonger is geworden? Is het omdat Mercedes niet meer de benchmark qua aantallen is (ze zijn voorbijgestreeft door BMW en ook Audi gaat ze inhalen)? Is het omdat Mercedes ondanks alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren nog steeds aan z’n eigen waarden en identiteit vast houdt (Comfort met een vleugje sportiviteit > het omgekeerde van BMW)? Is het omdat ik nog steeds van BMW houd en een afkeer heb ontwikkeld van Audi? In ieder geval, Mercedes trekt me de laatste jaren steeds meer.
Volvo is ook een prachtig merk. In een vergelijk S60 versus A4 kies ik voor de eerste.
In dit vergelijk kies ik voor de Mercedes…
Mercedes C , vind het sinds uit is een zeer mooie auto (design gaat boven alles bij mij)
volvo 4 life
Uit persoonlijk oogpunt zou men kunnen twijfelen. Het design van de S60 lokt verdeelde reacties uit, vooral met de vrij hoge gordellijn achteraan en de korte kont. Uit zakelijk oogpunt kiest men vrijwel meteen voor de Mercedes: vaster imago, Duits en hogere restwaarde.
volvo no doubt, maar wel sparen voor een heico pakketje ;)
@GB-Aston/Jag: Jah idd, dat ding ziet er wel geil uit. In het wit met zwarte velgen aub!
Lastig

Qua auto Volvo, alleen dan wel diegene voor de facelift. Hij is echt lelijk nu.
Ik ga voor de Merc.
Vind ik mooier dan de Volvo.
Infinti G37 met AWD & 4WS zou toch een veel betere keuze zijn dan deze 2.
Als het moet, dan toch liever de Benz, die ziet er stijlvoller en slanker uit. Maar niet in het grijs of zilver aub..
duh, Volvo natuurlijk! en als je echt succesvol bent, breng je hem ook even langs Heico ;) Vind dat kleurtje overigens totaal niet geslaagd. Iets donkerder kleuren staan em vooral wel goed…
No doubt de Mercedes-Benz. En dat terwijl ik nu helemaal in m’n nopjes ben met mijn Volvo 850R.
De nieuwe S60 is gewoon verkeerd, de oude vond ik ook al niet zo. Maar die C-klasse is gewoon strak en helemaal als je er zo’n motor in lepelt. Yeah
@ Goed koopman

Ik weet het niet hoor, maar het zou mij niet verbazen als juist de boekhouder voor de C gaat..
Verder, ik zou denk ik voor de Volvo gaan, maar dat is puur op interieur en exterieur, heb in beide auto’s niet gereden.
hands down de mercedes..erg fijne wagen
Kleine Techno
De Mercedes is gewoon mooi en degelijk, wel als combi bestellen. Hij ziet er net wat frisser uit. Helaas staan er oude foto’s in de gallery, Mercedes levert nu ook LED dagrijverlichting, geeft hem een frissere indruk. De Volvo vind ik mooi, alleen hij wordt snel oud. Ben gewend Mercedes te rijden maar weet ook dat Volvo een stukje minder zeker op de weg ligt.
De mercedes is best mooi, maar de volvo is gewoon heerlijk! De T5 klinkt al zo mooi als je de kickdown intrapt, van een T6 verwacht ik niets anders. En het is geen petjesbak ;) S60 T6 summum aub :)
Mercedes. Wij hebben 2 V70’s versleten en rijden nu een BMW. In een nieuwe Volvo heb je de techniek die een Duitser 6 jaar geleden al had. Infotainment is bar-slecht in een volvo. Navi is onhandig, graphics zijn slecht, Ipod bediening is er zo’n beetje niet. Bluetooth werkt niet naar behoren, motoren verbruiken veel te veel en zeer weinig gevoel met sturen. Wat wel zeer goed is zijn de stoelen en persoonlijk dan het imago. Het zijn daarnaast ook zeer veilige auto’s, maar dat zijn de BMWs en Mercs/ Audi’s ook. Jammer dat het zweedse design van de vorige generatie s60 hier ook ver te zoeken is.
Doe maar de Benz de Volvo is heel lelijk geworden.
Tevens denk ik dat de Benz leuker is.
jep, Chameleon Blue Metallic, antraciet/zwarte velgen bij Heico vandaan en Antracite/Beachwood lederen interieur met aluminium afwerking. Graag zo meenemen, D3 vind ik ook prima ;-)

Configurator!
volvooooooo heerlijk die autos :D
doe mij de mercedes maar.
ik ben gewoon geen fan van het design van volvo. zowel exterieur als interieur
BMW 3-serie!
Sowieso de volvo. De mercedes E is zo sober, gewoon. Moesten we nu de break tov de volvo S zetten zou het misschien nog iets moeilijker zijn. De mercedes is gewoon een bompabak voor mij en dan lijkt de volvo al snel jeugdig en aantrekkelijk. Ook het verschil in pk en Nm spreken in het voordeel van Volvo. Alleen het imago van de Merc weet volvo te overtreffen. Tijd om daar verandering in te brengen, dus volvo, surprise me.
@As_long_as_it_is_fast:
Dat is waar, maar het gaat hier over de C. Dus geef mij die maar, geef dat bordje chinees maar aan fikkie :p
@StijnB: ja, uiteraard, ik bedoelde ook de C. De E valt nogal mee. De S van mercedes kan mij wel bekoren.
Die E was dus gewoon een onoplettendheid. Conclusie blijft dezelfde, Volvo S, thank you.
@Jimmy: Juist! Het is ook lachwekkend dat Volvo bij elk nieuw model roept dat ze nu echt op het premium niveau van de concurrentie zitten. De nieuwe S60 is simpelweg weer zo’n bladiebliebla-premium poging. Als de heisa over een jaar voorbij is denkt niemand meer aan de S60, net zoals dat nu het geval met de S80 is.
@Goed_Koopman:

Kwa afwerking en degelijkheid doet Volvo het zeker niet slecht in “premium” land.
Onder de Gaastra liefhebbers zijn ze behoorlijk geliefd.

Ik heb ook mensen hun dikke Duitser volledig tevreden zien inruilen voor een dikke Zweed. Om daarna compleet Zweeds minded te zijn. :)
Vele mensen onderschatten Volvo.
Damd, kben een Mercedes Benz fan maar ik rijd een S60 uit 2007, de nieuwe s60-en al zeker de t6- spreekt me enorm aan, maar de c-klasse is zo een prachtige wagen, dan eerst testrijden en kijken welke mij meest aanspreekt, ik rijd graag confortabel maar bij momenten mag het ietwat sportiever gaan, beide lijken daarvoor gepast -.-!

Hmm miss toch maar de volvo, al is het omdat ik er nu al 1 heb, maar morgen kies ik waarschijnelijk de benz :p!
oei, lastige keuze, ik vind ze alle bij even mooi, ik denk dat volvo qua ruimte overwint, en dat mij de doorslag geeft, maar ik moet toegeven, de mercedes zit er niet ver achter, ook al ben ik BMW-fan, Merc bouwt imo steeds mooiere en betere auto’s
heeft de merc een nieuwe moter of is het een facelift???
Wat kies je? Premium of een sub-Premium voor hetzelfde geld!
Merc dus, even een setje C63 pijpen eronder en af is ie.
het liefst een A4. 2mm verlaagd (sportonderstel 689,-) en 18″ en je ziet geen Mercedes C of 3 serie meer.

maar in deze test de… S60.. ff iets nieuws
Misschien persoonlijk hoor, maar ik zie liever een potentiële verkoper in een zakelijke Volvo voorrijden dan in een gladjakker Mercedes. Mercedes associeer ik met gasten met achterover gekamd haar en voetballers… Maar ondanks het imago zijn het gewoon topbakken. Ik zou uiteindelijk toch voor de Volvo, omdat die net ietsje representatiever is IMO
Heckantrieb über alles!
beide
De C-klasse natuurlijk, véél mooier, een eleganter interieur… Enkel voor de veiligheidsuitrusting of de prijs zou ik een S60 opteren, want als familliewagen heeft hij zijn kans ook (min of meer) gemist, want de kofferruimte valt maar klein uit en mensen boven de 1.80 meter zouden het achteraan ook nog wel eens moeilijk kunnen krijgen om een plekje voor hun hoofd te vinden…
c350
ik wil geen taxi
@Joop: Hou daar nou eens mee op man, het is zo zielig
@Sciurida: Bedankt dat je het imago is stand houdt. Gek eigenlijk dat in het buitenland (België, Luxemburg, Duitsland) Mercedes een veel positiever imago dan hier heeft.
@Goed_Koopman: Lol, is toch gewoon zo? Tenminste zo praten veel vrienden van me ook over Mercedes, en ik had het niet eens over ‘Turkenbakken’. Ik vind het zelf ook zonde hoor dat Mercedes dit imago heeft, maar goed zolang Nederland geen Jeremy Clarkson heeft om het imago flink te verbeteren zal het wel zo blijven…
anonymous coward
BMW 335i, maar als het dan echt moet… dan de Merc maar
Ik zou voor de volvo gaan… vind hem net iets mooiere daklijn hebben. Al denkt ik wel dat er in de merc meer luxe is om te rijden.
vulva ssexy tsex
moeilijk deze. Qua uiterlijk is er weinig verschil. Een rijtest zou uitsluitsel moeten brengen.

Ik neig toch naar de S60!
BMW eerst maar om de test te volgen de volvo S60 T6 na een heico kuur natuurlijk
Mercedes. Puur vanwege de RWD.
@jimmy en @good_koopman:
Als je het over achterhaald hebt, die S60 loopt qua infotainment echt vér voor op de C-klasse. Je kan de muziek zelfs draadloos streamen met goede kwaliteit. I-pod gewoon via 7″ kleurenscherm, alle info en menustructuur wordt gewoon overgenomen én alles te bedienen vanaf het stuur. Wel ff iets anders dan dat schrale klepje dat je in de c-klasse omhoog moet drukken om je schermpje te zien.

Verder is de C-klasse inderdaad een top rijdende auto met veel comfort en een nette buitenkant, binnenzijde mist echter mooie materialen en wat franje.

Kortom: de S60 voor mij AUB
@Martijn: Scherm komt gewoon netjes tevoorschijn hoor hoef er geen knopje voor in te duwen en hij verdwijnt ook gewoon weer als ik het contact uitdoe. Tevens kan je in de Mercedes ook alles met de knoppen op je stuur bedienen… Ow eigenlijk heb ik maar 1 knop nodig en dat is die voor de linguatronic, daarna kan ik het allemaal pratend doen.
Ik ben het wel eens met Sciurida. Ik zou me echt doodschamen in een Merc… Volvo straalt zeker met dit design toch weer meer klasse uit. De veiligheid die Volvo overigens nu met zich meebrengt zijn in de S60 nog beter dan bijv. de XC60 dus wat betreft zit het ook wel snor. Nee sorry misschien ben ik als midden 30ér gewoon te oud geworden voor een Merc, maar ik hoef geen seconde na te denken over deze keuze. S60 it is!
de volvo s60 en dat langs heico gaan.
@ M-lover

Grappig dat smaken verschillen ik vind dat scherpe lijntje in het dak van de C juist top!

Ik vind de volvo iets te anoniem! je ziet bij veel moderne auto’s een hoop van die wulpse lijnen terwijl mercedes de laatste modellen een wat hoekiger design mee geeft (als enige??)
Mercedes! Rij voor ’t werk regelmatig in een C-klasse (diesels, benzine) en vind het zeer prettige wagens. Vooral die motor is echt geniaal! Wat een power. De Volvo zal vast niet slecht zijn… maar mijn voorkeur gaat uit naar de MB.
Natuurlijk de C-Klasse. Het is een Mercedes en de Volvo is lelijk.
Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor Duitse auto’s in de volgorde Porsche, BMW, Mercedes, Audi, Opel en in mindere mate Volkswagen. Dus bij deze kies ik zonder twijfel voor de Mercedes aangezien Volvo’s mij niet zoveel doen. En Mercedessen van de laatste tijd zien er gewoon prachtig uit.
@ de noobtubes

denk dat het eerder aan je vriendenkring ligt dan aan het imago van mercedes ( of enig ander merk), , een niet een auto kiezen omdat andere mensen er een mening over hebben die je niet bevalt., het feit dat je dan hier plaatst dat je liever een potentiele verkoper in een volvo ziet dan een gladjakker in een mercedes(/bmw miss zelfs audi?) kan wat zeggen over opgekropte jaloezie diep van binnen iedere keer als je die auto’s ziet , of de misschien over de eerder haalbare/betaalbare volvo voor jou.

Feitelijk gezien zul je in mercs/bmws meer oude grijze mensen zien dan gladjanussen, de potentiele verkoper in je volvo heeft statistisch gezien veel meer kans een gladjanus met haar naar achter te zijn, en wellicht draagt hij nog een goedkoop pak met nep leren schoenen eronder
@WateenLoL: je doet je naam eer aan, zucht opgekropte jaloezie, lol, als je de s60 kan betalen kun je ook de Merc betalen, dus een beetje onzinnige reactie, maar goed het is ook maar een mening van me natuurlijk, en heeft niks met geld te maken, puur met imago
De C350 omdat het zo leuk is om 292 pk op de achterwielen los te laten.
Toch liever de Volvo….!
Moeilijk!
Ik ben zelf absoluut geen Merc-fan, maar de laatste twee generaties C-klasse vind ik bijzonder geslaagd. Daarbij ben ik meer van de atmosferische benzinemotoren dan turbomotoren.… Aan de andere kant vind ik een zes-in-lijn vaak weer wat lekkerder klinken dan een V6. Maar qua design vind ik de S60 minder aanspreken dan de vorige S60 destijds. Dus ik zou voor de Merc gaan…
De C met AMG pakketje
Ik zou het niet weten! ik wil eerst in beide rijden dan kan ik pas beoordelen.
Vind het beide heel mooie wagens trouwens!
De Mercedes.
ff de car configurator gedaan van de Volvo en ik schrok best wel van de prijs die er uit kwam.
Was eem dikke 88.000 euro.
Ben dan ook niet zuinig geweest met opties.
Daarna ff bij een BMW 335i gekeken en daar was ik nog meer verbaasd. Was gewoon een dikke 12.000 euro goedkoper.
Zat echt bijna alles op en aan.
Ik had verwacht dat de BMW een dikke klap duurder zou zijn.
Heb er dan ook veel meer opties opzitten als de volvo.
Nu maar ff een C350cgi Benz samenstellen kijken wat dat kost.
Oja en als je een BMW zelf in Munchen ophaalt scheelt het ook nog een aardig bedrag.
pfff….simpel…. De Benz, no doubt about it! Maar dan wel de 4-matic versie :mrgreen:
Doe mij en Volvo s60
Tussen deze twee de Benz,
Maar in dit klasse toch echt een 335i, veel sportiever en sneller dan deze twee., ooh ja en een stuk mooier en met een chipje tegen de 400pk aan.
Dus voor mij liever een 335i DCT…
@WateenLol

Ik heb liever dat hier potentiele kopers in een Volvo of Mercedes komen dan verkopers.
Ik hoef geen saaie auto.
De Mercedes dus. Toch bijna 300 pk..
-edit: haal die oogkleppen eens weg-
@ Benz
Interieur van de C klasse al eens bekeken?
Over saai gesproken.
De Mercedes, maar het mag eigenlijk best de 350 CDI zijn, lekker veel dieselkoppel, sleur je huizen mee uit de grond.
@ CSL
De 1e generatie 335i vind ik de de mooiste.
Gewoon helemaal origineel met een setje leuke velgen.
Interieur moet je wel goed uitkiezen anders is het een saai interieur.
Makkelijk, de Benz natuurlijk. Vooral omdat ik eerst een C 220 CDI gehad heb en nu een 180 CGI dus de 350CGI is helemaal toppie (na de 63 AMG, ofcourse)
De mercedes..toch een klasse hoger :)
ik heb respect voor de S60, maar ik vind de C350 echt wel een stuk beter eruit zien
Was altijd liefhebber van de oude S60: prachtig, tijdloos design dat er na 10 jaar nog steeds prima uit ziet. Met de nieuwe wil Volvo graag ook hip doen, beetje jammer. Ik vind het nogal schreeuwerig en de verhoudigen zijn zoek. Hij kijkt scheel met die enorme koplampen en die achterlichten lijken er op het laatste moment nog even op geplakt. Jammer hoor! Gelukkig wel mooi interieur..

En hou eens op over dat gezeur dat Volvo Chinees is…. vroeger hoorde je ook nooit iemand zeggen dat Volvo Amerikaans is.
Benz! Je gaat toch niet in zo’n lelijk zweeds kuthok rijden
Deze nieuwe S60 rijdt voor een flink deel hetzelfde als de oude. Voelt allemaal heel bekend.

De nieuwe C wil ik eerst eens rijden… dán pas kan ik een keuze maken. Qua looks zijn ze allebei prima, hoewel het bij de S60 wel heel erg afhankelijk is van de kleur die je uitkiest…
What’s the point of living without a Merc?:P

Laats in de C-Klasse 180 Kompressor gereden. Weliswaar niet de meest spannende motor, maar eerlijk waar wat een heerlijk dynamisch onderstel. In de Benz voelde ik me meteen thuis. Volvo’s heb ik daarentegen nooit echt een band mee gehad. Ze zijn mij te afstandelijk en niet echt gericht op autorijden, meer op veiligheid en je gezin. Ik kies voor de Benz. Hoef er niet eens over na te denken.
De Volvo vanwege zijn nieuwe frisse uiterlijk.
Op de C ben ik totaal uitgekeken. Vaak rijden de eigenaren in de goedkoopste uitvoering rond, om toch maar een Mercedes te hebben.
Zweeds, anders, gedurfd, 4×4 zoals iemand anders al zei en omdat het een prachtige auto is.
ik kan nu zelf ook kiezen tussen A4, 3 serie en S60. Maar dan wel gewone dieseltjes. Geen mercedes, te hoge uitstoot e.d.

Dat die S60 er opeens bijzit verschoot ik toch van. Dacht altijd dat die klasse tussen 3 & 5 serie zat

Maar zelf zou ik toch voor een RWD oplossing gaan :-)
Duidelijk de S60, omdat ik met deze auto gewoon bij mijn klanten voor de deur durf/wil (te) parkeren. Blijf dat toch raar vinden dat klanten Volvo wel accepteren, maar BMW en Mercedes-Benz nog niet.

Ik vind de C-klasse overigens overgedateerd, bijna niet van deze tijd. De S60 heeft wat uitdagends, waardoor het mij de ultieme leasebak lijkt; goede tarieven ook trouwens.
Hmmm. Moeilijk, deze twee auto’s zijn de meest aantrekkelijke in hun klasse. De anderen zijn of veel te agressief, of verouderd.

Het is behoorlijk lood om oud ijzer, ik zou de Volvo kiezen dus is recenter en blijft dus langer fris. Wel in rood natuurlijk.
Mercedes
CSL [ reply ]
27 August 2010 om 16:21
-edit: haal die oogkleppen eens weg-

Hahaha. :lol: :lol: :lol:

Mooiste edit in jaren!

Graag een edit top 10 op Corporate. ;)
@RenesisHP: dat is wel eentje in de categorie “deafmans ears” p.s die mail zie ik wel verschijnen…

Uit deze twee vind ik het moeilijk kiezen… de MB schijnt erg goed te sturen en is waarschijnlijk wat speelser. De Volvo zal meer grip hebben en wellicht fijnere stoelen.

Op de shortlist zou ik trouwens ook de Infiniti M zetten omdat je die weinig ziet en ik de auto wel fraai, sjiek en apart vindt. Zeer compleet en net zo snel, verbruikt wel iets meer overigens…

Maar goed… uit deze twee denk ik dat ik bij de Mercedes uit zou komen.
@w0o0dy: Wat je zegt over de stoelen kan kloppen. Toen we voor de C-klasse aan het kijken waren zaten er in de testauto geen multicontourstoelen en die waren inderdaad net de beste. Maar in onze eigen C wel multicontourstoelen en die zitten echt als gegoten. Van strak om je rug als een soort kuipstoel tot luxe en grote fauteuil is mogelijk.
De mercedes zonder twijfel.. Aangezien ik niet burgerlijk ben valt de volvo zowieso al af!
de mercedes natuurlijk, ook al is de volvo zeker een nette wagen, vind het alleen geen tijdloos design als de benz, die is al aan zijn eerste facelift begonnen +3 jaar? en met de juiste velgen 18 a 19″ gewoon echt een beauty, er rijden bijna alleen exemplaren rond met standaard licht metaal.
mercedes-benz
volvo bestaat dat dan nog ??????


nee doe mij maar een mercedes
De merc met AMG pakket erop graag, pravhtige bak stuurt lekker en erg comfortabel. Die Volvo ziet er niet uit, is heel krap en heeft minder kofferbak als VW Golf:-(
Ziet er toch goed uit voor een Chinese auto zo’n Volvo :). Maar ik ga toch voor de Mercedes, omdat het geld binnen Europa blijft en niet naar China gaat.
De Mercedes aangezien ik geen ‘bal’ ben. Maar dan wel even wachten op de nieuwe 350CGI motor, met meer dan 300pk.
Heel simpel, geen van beide
Doe mij ook maar de Merc met AMG sportpakket. Ziet er gruwelijk dik uit in het wit of donkergrijs, veel tijdlozer dan de Volvo. Bovendien spreekt RWD mij meer aan en denk ik dat de Benz net iets degelijker is dan de Volvo.

http://www.reveuro.com/inventory/10190/mercedes-C350-amg.02.JPG
uiteraard een Audi haha,.. bij deze 2 de volvo met z’n 6 pitter en dan nog met chippie er in :)… heerlijk!
C350 zonder twijfel! Met automaat en AMG sportpakket.
Tja de meeste zakelijke auto’s zijn lease. Dan doet de aanschafprijs er niet zoveel toe maar wel het leasebedrag. Jammer dat deze niet zijn uitgezocht.
@GOD: Met een AMG-pakket erbij wordt ook DAT probleem snel verholpen. Die Volvo blijft te saai en te gewoontjes in mijn ogen.
C350 natuurlijk! Een echte auto en ook nog een mooie auto waaran de proporties kloppen, in tegenstelling tot de S60 die er maar raar uitziet. Rijd ook veel mooier natuurlijk! :D
In mn Benz ga ik naar de afhaalchinees
De S60 ziet er nu al verouderd uit. Ik heb niets met wagens met een ster, maar doe me in dit geval toch maar de Merc.
De Volvo is niet lelijk maar de C-klasse vind ik echt mooi (avantgarde dan wel).
De volvo is anoniemer maar op zich een C-klasse is nu ook niet echt een stoef wagen zeker niet als je het 350 embleempje thuis laat ziet niemand het verschil.

Doe mij dus maar de C350.
Mercedes.
Die ziet er tenminste wel normaal uit!
duidelijk mercedes
wat een vette auto
vergeleken met die lelijke folvo
De Volvo… Zonder twijfel..
Die Mercedes zie je toch overal rondrijden.. ben die eigenlijk al wat beu gezien..
Sjah we hebben zelf een C320 CDI dus die keuze lijkt me makkelijk. Wel de Estate uiteraard.
Doe maar de C350 maar, ookal is de volvo beter. De naam van de C350 zegt al genoeg !

Dus de Benz !
Ik ben Benz en Volvo fan, in deze zou ik toch voor de Benz gaan, omv de schitterende motor + transmissie, RWD en ik vind hem net iets knapper. Voor mij een Iridiumzilveren met AMG pakket aub :D
inkoppertje: merc voor ouwe lullen, volvo voor saaie lullen
M’n naam zegt genoeg neem ik aan? @willie Ik ben geen 60, maar 1/3e van die leeftijd!
stoplichtsprintertje
Tuurlijk die c350
Lekker Premium rotzooien met achterwielaandrijving


En niet absoluuuut geen voorwielaangedreven volvo, die veels te veel elektronische teringzooii aan boord heeft..
waarbij ESP niet uitgeschakelbaar is, en zogenaamd veilig is … so what .. je kan toch wel een beetje normaal rijden ? Dan heb je al die veiligheidsdingen niet nodig :P
Hoewel ik de Merc ook wel mooi vind, schuif ik deze door naar de boekhouder. Hij zal er financieël gezien veel beter mee uit de voeten kunnen dan ik. Doe mij maar de Volvo, uiteraard in Heico trim, want dat is toch meer een auto voor gevoelsmensen, zoals ik.
Moet zeggen dat ik er nu meer moeite mee heb dan voorheen, doorslag voor mij is gekomen vanwege het feit dat het halve taxipark een Mercedes rijdt. Hierom toch maar een Volvo kiezen. Dan heb ik toch liever iets unieks. Hoewel, als half Autoblog de Volvo kiest het unieke er toch snel af is dan.. mm lastig.. ;)
De Benz
Zonder twijfel
De Volvo ziet eruit alsof ie gesmolten is
Daarnaast heb ik liever een aso imago dan een hockey imago
“Zeg, Roderick, die S60 van jou, da’s wel een beetje out-of-the-box-denken met dat progressieve design”
itt
“Hee Fransie wat heb jij een dikke velgs onder je Benz”
En een sportieve Volvo?? Laat me niet lachen.
Da’s net zoiets als exclusieve IKEA meubels..
@PeugeotGTI: “Zeg, Roderick, die S60 van jou, da’s wel een beetje out-of-the-box-denken met dat progressieve design..”

Whaaa! LOL! “mijn kinderen gaan vanavond lekker eten” “..tss.. opschepster..”
En ook hier weer hetzelfde verhaal.. iedereen kiest de volvo en als ze werkelijk voor de keuze staan, dan gaan ze natuurlijk voor de achterwielaandrijving “met korte draaicirkel” en meer status. Mensen met geld zijn ook wat slimmer, nietwaar;-).
Ik ga voor de Mercedes.. da’s dan toch mijn voorliefde voor Duitse auto’s. En ik ben huiverig.. wat gaat Volvo op de lange termijn doen? Het is nu Chinees… ik heb liever als ik een interieurdeel losschroef dat er aan de achterkant een sticker van Mercedes-Benz AG op zit dan een sticker met een hoop onleesbare tekens… denk maar aan de onderarm van de man in de Amstel reclame… dus de Mercedes aub.
Toch de mb.Meer uitstraling,al vind ik de volvo gewoon ook erg mooi.
De volvo maar dan wel de station versie ervan.
@casper
lol,
Dat was gewoon een plaatje van een prachtige 335i sedan.
Of durf je te wedden dat deze twee er beter uit de bus komen dan de 335i?
Ik snap niet waarom als de benchmark in deze klasse zelfs goedkoper is, men toch een duurder maar minder presterende auto wil hebben!
waarom geen insignia opc (325pk)? Doe is een stuk goedkoper, althans in België!
Een Opel heeft teveel tekortkomingen en een status van een wasmachine, dus die doet al niet mee in dit verhaal.
Ik vind die middelste 2 voorlichten van de volvo gestolen van de Mercedes E-Klasse …

Maar bijna elke auto is mooier dan een volvo! :D
Zeer zeker de Volvo S60. Betere auto! Uit eigen ervaring.
Vooral de zit positie en stoelen. Voor die gene die denken dat het infotainment oudewets is raad ik aan er meer in te verdiepen. De oude S60 misschien, dit is nu super geregeld.
Zelfs de meest kritische klant zal overtuigd zijn.
doe ff normaal en kies de juiste wagen; c-klasse
@135i: Bijna elke wagen is mooier dan een Volvo? Je doet jezelf nou niet echt geloofwaardig overkomen met zo’n naam. ;)
de C klasse! zonder twijfel, rijdt beter en is veel mooier!
Die merc is een saaie smaakloze auto die mn opa rijdt.
@Neutraal: Een volvo heeft een goeie zit positie en stoelen? Ooit al in een volvo gezeten voor een lange tijd? Denk van niet ;)
Merc amg pakket
Dit is de enige model van Mercedes waar ik nog iets in zie. De Volvo ziet er goedkoop uit met die voorkant, de huidige V70 vind ik het mooiste model van Volwo, puur om de voorkant. Mijn keuze gaat dus uit naar de C-klasse, maar die zou ik dan gelijk inruilen voor een Audi A4 haha.
mercedes c-klasse= mooi
volvo S60 = mooier

de S60 dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).