Video: met een Volvo S60 Heico naar de Nurburgring

Auteur: , 13 Reacties

Met een Volvo een rondje ring rijden? Geen probleem. Na een beetje prepareren kan het zelfs heel hard. Wil je alles redelijk standaard houden, dan is de nieuwe Volvo S60 van Heico waarschijnlijk de snelste. Tot ze besluiten de C30 Polestar in productie te nemen.

Het mag dan geen “R” zijn, de nieuwe Volvo S60 T6 awd is kei-sportief. Nog sportiever wordt het als je hem langs Heico brengt. Setje sportveren eronder, eindelijk een uitlaat waar geluid uit komt en meer vermogen dan je in Nederlands verkeer kan gebruiken. Enkel een video om dit te demonstreren ontbrak nog.

Helaas zijn er nog geen rondetijden bekend. Een standaard Volvo C30 T5 reed ooit een rondje ring in 8:44. De Volvo S60 Heico zou daar ruim onder moeten zitten. Sportveren, 100pk meer, seconde sneller naar 100km/u, awd. Dan heb je helemaal niet meer door dat je 280kg extra meesleept. Als we voor het gemak de BMW 335i als belangrijkste tegenstander nemen, dan is 8:26 de tijd om te verslaan.

Hoewel het eerste deel van het filmpje anders doet vermoeden zit er echt motorgeluid (@ 1:00) in, en dat klinkt goed. Een deel van de demping is er uit. Dat kan de S60 heel goed hebben, want af-fabriek maakt een Prius meer lawaai. Bekijk de video op autojunk.nl.

Volvo S60 Heico13 reacties

Dikke tuning velgen
Komt een partij Rock muziek uit die uitlaat…
Wouter ga je hier in rijden, pleassssssssse.(Neem wel de cameraman mee).
Heerlijk filmpje. Helaas véééél te kort.
Niet zo gek dat er geen rondetijden bekend zijn. In het filmpje is de S60 helemaal niet op de Nordschleife te zien. Hij rijdt een stukje over de GP Strecke en verder is ‘ie alleen op de openbare weg te zien. Kun je er wel rockmuziek onder zetten, blijft gaap.
VOLVO = VEILIG
@chocomobiel: Bedankt! Een hele geruststelling. ;)

OT: Voor zover ik het mij kan herinneren word die T6 toch alleen geleverd met een “ouderwetse” automaat met koppelomvormer… krijg je dan niet teveel dat elastiekerige gevoel? Of heeft deze een lock-up?
Voor een ‘standaard’ model zijn die velgen veel te schreeuwerig. Zo kan je duidelijk zien dat dit aftermarket werk is van een of andere tuner.
strak model heeft die wagen wel
Ik vind het best een mooie wagen, maar het filmpje is niets waard..
petje in beemer
KLPD-Bak!
T’is meer naast de ring dan erop hoor!
Enneh, in welke tijd deed de S60 de Ring dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).