Navigon navigatietool gratis voor iPhone gebruikers

Auteur: , 46 Reacties

Iedereen die in Nederland een iPhone heeft met T-Mobile abo kan vanaf vandaag gratis gebruik maken van MobileNavigator.

MobileNavigator is een navigatietool van Navigon met gesproken aanwijzingen in het Nederlands. Waar je met Google Maps of vergelijkbare navigatietools een mobiele dataverbinding of internet nodig hebt is MobileNavigator voorzien van ingebouwde kaarten. Je hoeft dus niet te vertrouwen op de 3G dekking van T-Mobile. Voor veel mensen met een T-Mobile abonnement is dat goed nieuws.

Navigon heeft na succesvolle introducties van gratis navigatie in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije nu ook T-Mobile Nederland zo gek gekregen om Navigon een bedrag te betalen voor het aanbieden van de gratis navigatietool. Het geld moet daarnaast verdiend worden met het verkopen van aanvullende pakketjes. In de basisversie van MobileNavigator zitten in feite alle features die je nodig hebt voor navigatie binnen Nederland, maar als je wil kan je de app dus verder optuigen met optionele apps die variëren in prijs van tien tot twintig euro. Enkele van die opties zijn kaarten voor de Benelux, 20 andere landen en verkeersinfo. Standaard is de app al voorzien van voetgangersnavigatie.

Bonusfeature: na de registratie van de app kan je gratis een uitbreiding activeren die je toegang geeft tot de contacten uit je iPhone. Handig!46 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Downloaden!!
Nice! Alleen ik ga toch liever voor Navigon Europa i.p.v. Select.
@ Casper

Dude lees jouw stuk ofzo..?!

“Bonusfeature: na de registratie van de app kun je gratis een uitbreiding activeren die je toegang geeft tot de contacten uit je iPhone”

Dude what the hell…. Een Iphone waar je pas na het registreren van een app bij je contactgegevens kan komen. Ik denk dat jij je iets meer zou moeten nuanceren in het vervolg meneer Casper, wat dit slaat ECHT als een lul op een heipaal.
@Rickste: dude, apps kunnen niet zomaar je contacten uitlezen. Dat kun je zelf wel doen, maar het is handiger als dat automagisch gaat.
Laat T-mobile zich eerst maar bezig houden met de levering van de Iphones. Wacht verdomme al 5 weken…
@Rossi: dat zijn er 2 langer dan dat ik moest wachten.
Is dit een advertorial? :P Ik weiger een iphune the gebruiken overigens.
hopelijk werkt het sneller dan ovi-maps.
de GRATIS routeplanner die u de weg wijst over de hele wereld..
Dit om te vermijden dat Apple later als de uitvinder beschouwd worden :s
@ autoblogger

Dude waarom wil je tijdens je Navigatie je contactgegevens uitlezen..? En al zou je het willen dan doe je toch ‘ROOD’ -> open contacten -> en weer terug door menu lang in te houden en navi selecteren. Hoe wil jij jouw contactgegevens uitlezen tijdens het navigeren? Inderdaad dat doet ‘ie niet aangezien je dan een contacten scherm krijgt ipv Navi, dus hoezo automatisch..?
@Rickste: je kan bij “Contactgegevens” ook adresgegevens invoeren. Misschien kan je dan wel een contact aanklikken als zijnde een bestemming, dude. Dat zou tof zijn! Oh wacht! Het kan al!
@Rickste: waarom ik tijdens mn navigatie de contactgegevens wil uitlezen? Wat dacht je van navigeren naar mn vrienden/contacten? Doe eerst eens rustig nadenken voordat je zo heftig begint te reageren.

Het uitlezen gebeurt door de app, waardoor je waarschijnlijk in je app een adres kan kiezen. Dat is handiger dan copy-pasten of een heel ander scherm openen. Dat bedoel ik met automagisch.
heb em gisteren gedownload voor mn iPhone4, vanavond maar ff probeen of het een beetje werkt :)
Onbegrijpelijk dat mensen nog van die achterhaalde TomTom kastjes aanschaffen als smartphones ook kunnen navigeren (en die mogelijkheid vaak nog gratis is ook).
@DavidZ: Aangezien ik met een BlackBerry ben uitgerust en ik op mijn TomTom tevens Live Services afneem en erg tevreden ben hierover, zal ik echt niet kwijlend overgaan op een iPhone met gratis navi software. Ten eerste is de hardware van TomTom sneller, is de GPS ontvangst eter en bieden de Live Services zeer veel Value for Money. Ergio conclusio, leuk voor iPhon bezitters maar echt navigeren in de auto doe je met TomTom.
@rwd:

LOL

Met Navigon icm Traffic Control rijdt je net zo makkelijk om alle files heen als met een standalone navigatie apparaat.

GPS ontvangst met de iPhone 4 doet trouwens ook niet onder voor standalone navi.


Geen reden meer dus om een TomTom te kopen….
Of je downloadt gewoon Tomtom met Installious….
@ autoblogger

Ik waardeer dat je het voor je autoblog vriendje opneemt, maar dan moet je wel weten waar je het over hebt. “dude, apps kunnen niet zomaar je contacten uitlezen. Dat kun je zelf wel doen, maar het is handiger als dat automagisch gaat.” Hoe laadt navigon in jouw iphone de contactgegevens dan na het registreren…? Let me rephrase: Wat is het verschil tussen zelf contact gegevens opzoeken in jouw iphone of dat “de app ze automatisch laadt”?!
@Rickste: het verschil is dat je niet een nieuw scherm hoeft te openen (of te wisselen tussen apps).

En nu stop ik er ermee, als iemand in Jip & Janneke taal aan Rickste kan uitleggen hoe het werkt, dan bij voorbaat dank;)
@Rickste: Nee, het werkt niet op je Pocketline Swing.
Thanks voor de tip Casper!
Right… Feit is dat je bij contactgegevens in de iphone geen straatnaam nummer postcode etc kan invoeren, dus waar heb je het over…
@Rickste:
Koop geen Iphune :)
@Rickste: http://manuals.info.apple.com/nl_NL/iPhone_iOS4_Gebruikershandleiding.pdf

Hoofdstuk 25 en check ook eens pagina 228. Succes.
Dit lijkte me een leuke app, maar ik heb een i pod touch en ik zou willen weten of daar ook dit soort apps, of kaarten voor zijn, want ben hier zelf niet zo goed in.
Ik heb zelf nog niet echt iets gevonden.
moet nog 12 weken wachten op me i phone 4.
@Spiller; of niet. Superknap dat je weet hoe dat moet, maar dát is niet legaal, dit wel.
Dat lijkt voor jou geen probleem te zijn, maar dat is irrelevant.
@ autoblogger

Ja heel grappig doe maar minachtend. Nogmaals feit is dat je geen adres gegevens erbij op kan slaan, dus jij weet totaal niet waar je het over hebt.

edit: schelden doe je maar ergens anders
Heb ook al een aantal maanden de nieuwste Navigon draaien inclusief alle mappen die ik nodig heb; op mijn HTC Android telefoon weliswaar. Helaas niet gratis, maarja daarvoor heb ej internet he ;)

Prima pakket, werkt erg lekker en ziet er goed uit.
@Rickste
Het lijkt erop dat je nog nooit met een Iphone hebt gewerkt en ander je nog nooit hebt verdiept in de mogelijkheden van het ding. Als dit namelijk wel het geval was geweest dan had je waarschijnlijk niet zoveel te vertellen!

OT: Lijkt me een geweldige app! vanavond gelijk downloaden en proberen!
@Rickste:Je kan bij elke contactpersoon oneindig veel zaken toevoegen… : adres, adres werk, verschillende nummers, verjaardag, notities……………….
Tsja, en iedereen die een Nokia met 3g heeft, kan al dik een jaar gratis navigeren. Maar dat is niet hip, want niet van Apple. Dus vooral niet over berichten.
TOMTOM zal deze actie goed gaan voelen.
Ik heb ze beiden trouwens…
De aandelen van TomTom daalde gisteren weer na een gerucht dat sinds vandaag de realiteit is.
De aandelen zijn nu evenveel waard als een zak stront. :D

Volgens mij is dit toch weer een verwoede poging van T-Mobile om haar netwerk minder te belasten met web-based turn-by-turn navigatie. En de exceptionele groei van Google Android halt toe te roepen, er valt immers meer winst te halen uit Apple iPhone abonnees. :twisted:
Kan aan mij liggen, maar is dit niet turn-by-turn navigatie? Dat zit toch al standaard op je iPhone?
Downloaden duurt hier behoorlijk lang.
@rdw; ‘ergio’? Wat is dat?
Dat is wel nice, navigon bood hun navi eerst aan voor een slordige 140 euro in de appstore
@Rickster: Ik snap dat je op MSN geen fysiek adres nodig hebt, maar voor de grote mensen heeft de iPhone de optie “+ Voeg adres toe” uitgevonden. Met adres, nummer en alles.

Ding is wel groot… 1,9Gb voor alleen NL. Volgens mij is TomTom compacter, maar voor het verschil in geld ga ik m’n foto’s vanavond even overzetten en ruimte maken.
Hele leuke actie van Navigon en T-Mobile!
integralechubasco
@iedereen behalve rickste
Moet je nou belkosten betalen om met een iphone te navigeren?
zijn er leuke alternatieven voor een iphone met navigatie?
ik moet een nieuw telefoontje….
Rickste dude, don’t get your panties in a bunch. Je kan gewoon adresgegevens toevoegen bij je contacten…
Alfonso Alfist
@integralechubasco
Zou zeggen ga voor Android een mooi toestel als de Samsung Galaxy S of Htc desire/legend staat Google navigatie op werk icm internet abonnement of download een stand alone navigatie app

Android is weliswaar minder premium als de hypePhone ;) (lees minder duur) maar werkt prima
Ik roep al tijden dat tomtom de volgende 10 jaar niet gaan meemaken op deze manier.
Ik hou het lekker bij mijn desire, navigatie zit al in de auto ingebouwd.
Iemand enig idee of dit ook voor Blackberry komt?
integralechubasco
@Alfonso Alfist
ik ben eigenlijk allergisch voor alles wat met apple te maken heeft… zo audi-achtig… klinkt goed zo’n htc icm met Android… ga het zeker even checken…
Hmm.. Of je kraakt gewoon je iPhone en zet er alle apps gratis op… kan je ook doen… ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).