Opvolger Ferrari 612 krijgt hybride technologie

Auteur: , 14 Reacties

De opvolger van de 612 Scaglietti zal waarschijnlijk de eerste Ferrari zijn die de beschikking krijgt over een hybride aandrijfsysteem. Volgens het Duitse Autobild wordt de auto onthuld op de autoshow van Genève, maart 2011.

Dat zou betekenen dat de auto binnenkort niet in Parijs te zien zal zijn, maar niks is zeker. De technologie die gebruikt zal worden is afkomstig van de Ferrari 599 HY-KERS proto. Die auto is voorzien van een 40 kilo zware elektromotor, gekoppeld is aan de 7-traps double clutch F1 transmissie. De elektromotor levert meer dan 100 pk en daarnaast is de V12 ook gewoon aanwezig. Dankzij deze hybride aandrijflijn en een start-stop systeem is de CO2-uitstoot met 35% omlaag gegaan.

De vierzits Ferrari zal een flinke facelift krijgen. We speculeerden eerder over een “liftback” achterklep in plaats van een normale kofferklep, maar dat zal vast niet het enige verschil zijn. Tevens zal de auto waarschijnlijk een andere naam krijgen. To be continued.

Met dank aan DBS007 voor de foto!14 reacties

Kevin van Gorp
Het lijkt net op die foto of hij een grote deuk in zijn deur/spatscherm heeft
@Kevin van Gorp: ja.
O.t. Nee!!, geen staafmixermotor in een Ferrari
Waarom ook niet…
Lijkt idd net een deuk ja, zal die rare inham wel zijn. Hybride-ferrari.. daar zal menigeen aan moeten wennen denk ik.

BTW, de 458 wordt teruggeroepen.
Hitteschild is de oorzaak van de brandjes denken ze.
edit: bijna tegelijk, check de frontpage
Wat is hybride technologie? De auto is toch hybride, de technologie niet? Ik snap het gewoon niet.

Google eens SOS
Als de foto vergroot zie je allemaal vliegjes/steenslag.
Wel mooi zo’n 612 i’n ’t zwart, pardon nero
Goed nieuws toch, dat KERS systeem is een prachtig systeem wat mij betreft.
@Peer Interessant om er even in te duiken:

hybride
hy – bri – de [hie` bried ` ] («Latijn) de -woord hybriden bastaard, kruisingsproduct; iets wat uit heterogene elementen bestaat ‘
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hybride

hybride
Een combinatie van twee of meer technieken: bvb analoog en digitaal of mechanisch en elektrisch. ‘
Gevonden op http://4umi.com/web/glossarium.htm

“Hybride technologie” mag volgens mij dus, maar is nog vrij vaag. Eigenlijk zou het volgens mij moeten zijn “hybride aandrijftechnologie”..

Als je praat over een “hybride auto”, dan kun je ook een auto bedoelen die niet alleen auto is, maar ook iets anders, bijvoorbeeld een boot of vliegtuig. Een vliegende auto of amfibievoertuig dus.

Wel levert “hybride auto” 1 miljoen hits op op Google, tegenover 6.000 voor “hybride technologie”, “hybride auto” lijkt daarmee de norm te zijn geworden.
juiste zet van Ferrari om het in de 612 opvolger te gaan gebruiken. dat is sowieso al de minst sportieve van alle en over het algemeen kopen juist ook de wat oudere mannen dit type. en die zullen het extra gewicht niet schelen. hybride wil trouwens niet zeggen dat dit type voertuig minder sportief zal worden. ze zullen wel weer wat schroefjes wat strakker aandraaien om hem weer wat sneller/sportiever te maken.
Max Brummelkamp
Niet Doen !!!
@Boxster: Het punt is dat de auto of de aandrijving hybride is, de techniek niet. Hybride auto (meerdere betekenissen mogelijk inderdaad) of hybride aandrijving is dus correct, hybride slaat als bijvoegelijk naamwoord op de auto of aandrijving. Wanneer je hybride als bijvoegelijk naamwoord voor technologie zet slaat het op technologie, wat in dit geval niet correct is. Ergo, het is een samenstelling en hybridetechnologie is de juiste spelling.
Zo zie je maar, die combinatie benzine-electromotor is echt niet zo dom.
Winst 35%(!) in verbruik en nog eens extra koppel onderin.
PS.De winst uit het start-stop systeem(wat trouwens makkelijk toepasbaar is in deze cofiguratie) is maximaal 5% en de rest ,juist :hybride.
Heb vandaag nog zo 1 gezien… Is niet bepaald een succes geworden voor Ferrari …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).