Trailer: Ayrton Senna – Beyond the speed of sound

Auteur: , 29 Reacties

Tijdens het afgelopen TopGear seizoen werd er al verteld dat er dit jaar een speciale documentaire uit zou komen over het leven van Ayrton Senna. Inmiddels is er een trailer beschikbaar die ons alvast warm moet maken voor deze docu (mocht dat nog nodig zijn).

De documentaire Ayrton Senna – Beyond the speed of sound is gemaakt door het Britse Working Title met toestemming van de Ayrton Senna Foundation, FIA en de familie van Ayrton. Op 8 oktober komt de docu uit in Japan. Helaas kan ik jullie nog niet vertellen of deze film ook hier wordt uitgezonden of beschikbaar komt. Maar laten we het in ieder geval hopen. De reden voor het uitbrengen van deze docu is het feit dat Ayrton dit jaar 50 jaar oud geworden zou zijn.

Trailer Ayrton Senna29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die TopGear aflevering was meer dan genoeg Senna voor mij. Al kon die wel leuk racen…!
Het is ook niet voor jou maar voor de fans Edman. Ik zou zeker wel meer willen zien over Senna!
Nu maar hopen op een Engelstalige versie…
@Klassiekerrally: volgens mij wordt er toch echt louter Engels gesproken. Alleen de ondertitels zijn Japans. De producer is overigens wel Engels (Working Title) en die zijn verantwoordelijk voor redelijk wat toppers (of iig bekende titels).
http://www.workingtitlefilms.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Working_Title_Films
Dat zal me leren om met het geluid uit te kijken! :oops: :P
Dat was niet Senna die voorover de banden in ging maar Barrichello. Overigens wel in hetzelfde weekend als de crash van Ratzenberger en Senna.
die ga ik dus binnenkort downloaden :D
Alle respect voor Senna.
Maar die gozer wordt gewoon geromantiseert.

Het was een egoistische,zwaar gelovige
en arrogante dude.

Hij kon wel rijden!!Maar dat deedt hij niet zelf.
“Dat was God”.Qoute van Der Aryton zelf
@learbuch: Blijkbaar heb je je nog nooit verdiept in het leven van Senna buiten zijn race carrière.

En als je dan ook nog eens zegt alle respect voor Senna en hem 5 woorden daarna uiterst respectloos “gozer” noemt ben ik van mening dat je dat wel zou moeten doen.

Grtz Rch
@learbuch:

Zijn volledige carriére live gevolgt? Lijkt er niet op. Je reactie geeft blijk van totale onkunde aangaande Senna.
@ Robbie:
Luister nog eens… ;)
Die wil ik wel zien!
Senna, beste coureur ooit. Na zijn dood is de Formule 1 een stuk minder geworden. Deze docu wil ik graag zien.
waarom in f*ckin japan…
maar ff serieus hij was (zoals de engels dat zeggen) an end of an era… hij was een van de laatste die reed in de 1200 pk monsters… hij word gemist…
ik kan echt niet wachten
@ learbuch

Op de baan was hij egoïstisch ja, maar dat waren of zijn bijna alle zo niet alle kampioenen. Maar daarnaast was hij een zeer goede man. Hij nam tijd voor zijn fans, vond ontwikkelingshulp (in Brazilië) erg belangrijk en nog wel meer.
Ik was toen nog te jong, heb ik spijt van ik ben in het post Ayrton-era F1 opgegroeid. Daarin was Häkkinen de grootste in mijn ogen, tot nu toe heb ik hem nog niet geëvenaard gezien.
Schumi heeft meer gewonnen, en hij reed in “De Ferrari” maar toch was Häkkinen in z’n Mclaren in mijn ogen niet alleen de betere maar ook de grotere rijder. Winnen telt enkel als je jezelf meester blijft. (niet dat Schumi een slecht rijder of persoon is, gewoon anders)
Met alle respect voor Senna … maar hij en Gilles Villeneuve dachten onrechtstreeks dat ze onsterfelijk waren en dat dus alle risico’s gepermitteerd waren … jammer
@blag: Wat bedoel je met deze zin ? Leg mij dat eens ff uit aub.
@ learbuch : Senna was op de baan meedogenloos, omdat alleen de winst voor hem telde. Dat heeft ieder coureur, als je niet mee wilt doen om te winnen, dan moet je niet meedoen!
Maar daarnaast heeft Senna ook laten zien een goed mens te zijn, ook op de baan. In die docu van TopGear zag je een fragment waarin hij, tijdens een race, een collega coureur uit zijn wrak probeert te halen terwijl de autos om hem heen vliegen. En laten we vooral zijn liefde voor de kansarme jongeren in Brazil niet vergeten. Je wordt niet zonder reden door een groot aantal mensen op aarde op handen gedragen.
Ben naar de F1 race van Bahrain dit jaar geweest en sprak daar mensen die direct met Senna te maken hadden (Jo Ramirez en Neil Trundle) en zelfs vandaag nog praten ze met heel veel respect voor hem.
http://www.youtube.com/watch?v=PtnZFrvfxNU&feature=related
@Rossi: Als je het vraag in de f1 wie nu legend is, dat zegt 95% senna. Waaronder schumacher zelf. Senna had meer raw speed. Schumacher heeft alles om zich heen gebouwd, waardoor hij won :P . En hij is een beovengemiddelde rijder.

Senna was/is The legend van de F1.
Snoven alle sporters in die tijd zoveel? Dan waan je je inderdaad sneller dan het geluid. Gelukkig heb je nu de WADA-Commissie.Blijf je langer leven.
denk toch wel dat elke F1 fan (alsof dat er nog veel zullen zijn want iedereen vind het tegenwoordig maar saai) deze moet zien….ik dus:D komtie in de bios? toch was in mijn ogen jimmy clark beter maar toch……ga denk ik maar even een snel curus japans doen:D
Die smilie klopt niet helemaal. Moest een soort uitlag-smilie worden, omdat hij nu nog niet zoveel klaarspeelt……
uitlach…..
Deze mogen ze hier ook uitbrengen….
De F1 Turbo’s uit de jaren 80 waren echt semi-geleide rijdende raketten. 1000+ pk, handbak (!), slicks, spoilers en trappen maar; alles of niets, zonder elektronische hulpcrap ! Hardcore mechanische grip, geen sissy-sh!t.

Senna knalde als een semi-geleid projectiel over de baan en niets hield hem tegen, de dood of de gladiolen ! Het tempo & de manier waarop hij vrijwel continue op of over de rand balanceerde was frequent ongenaakbaar.

Tegelijkertijd was hij een echt goed mens en die combinatie maakt hem een echte held.

Zie b.v. dit Ayton Senna onboard @Monaco 1985 filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=MYEtWoAfSIY&feature=related
Senna was peanuts als het op alle kwaliteiten aankomt die een coureur nodig heeft! Senna had ballen en durfde die te tonen. Ondanks dat dit vaak fout ging!

Senna reed in een tijd, waarin het makkelijker was je te onderscheiden… nu is het bijna cupracen! Senna zou nooit in de buurt gekomen zijn van Schumachers records! Maar heel simpel, Senna is indd een Legende.. ik blijf me afvragen waarom? Persoonlijk was ik een Prost fan, en geen senna! Mensen mogen Schumacher niet om de acties die hij wel eens gemaakt heeft, Senna was zeker zo erg! Schumacher heeft 1 nadeel ten opzichte van Senna, er iets niet zo helpend bij het creeren van je legende als jezelf met 300km/h een betonnen muur in rijden, pas dan ben je de beste / liefste / mooiste / aardigste coureur allertijden.

Btw, er zijn theorien over de dood van senna die men toch gelijk af zal doen als “complottheorie” en daarmee is genoeg gezegd… Echter slaan deze meer spijkers op hun kop dan menig andere theorie.. en vooral het beeld materiaal zegt genoeg!

BTW, als Autosport gek.. Ferrari en Schumacher in de hoogtij dagen… De mooiste autosport herinneringen die ik ken! Wat een tifosi, wat een dominantie.. Het beste en mooiste team allertijden, met verreweg de allerbeste coureur allertijden!
@Danny:

*zucht*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).