Video: lezers testen Saab 9-5 en interview Victor Muller

Branded content, 57 Reacties

Zoals beloofd! We vroegen aan jullie om de nieuwe Saab 9-5 te testen. En of jullie Victor Muller misschien nog wat te vragen hadden.

Aldus geschiedde. Wij fungeerden even als spreekbuis om jullie zorgen, vragen en opmerkingen rond Saab over te brengen. Voor één keer kroop ik dan ook niet achter het stuur, dat mochten jullie immers doen. Vandaar dat we met een prettig contigent aan mogelijke 9-5 kopers Saabs nieuwste aan de tand konden voelen. Filmpje!

Saab 9-5 en interview Victor Muller57 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
hij is mooi
‘De Saab-power…. daar zijn we voor gekomen’ Mooie uitspraak van die gozer!
vet :D
De hele dag zie je autoblog met de camera rond sjokken en je houd er rekening mee dat je ieder moment iets gevraagd kan worden, je wilt cool blijven, een cool antwoord geven maar zodra die camera in je gezicht word geduwd sta je met de bek vol tand :) :D
hoe dan ook een leuke middag Autoblog! Thanks :D
Mooi filmpje, goed interview ook!

Krijg wel een hele positieve indruk van Victor Muller.
Wouw, ik krijg zojuist te horen dat ik een Spyker mag vervoeren :D
ik weet het, erg off topic.
Boeiend filmpje :) Mag Muller altijd wel, heeft volgens mij echt wel goede bedoelingen, heb er wel vertrouwen in.
Leuk filmpje! Weer eens wat anders.
Geen RWD! Nou dan mag je echt van Premium spreken.
[_] SAAB, Audi en Volvo So called Premium, met opties als FWD of AWD
[X] Mercedes-Benz, BMW, Lexus en Infinity True Premium, met opties als RWD of AWD
@Anne Frank:
RWD is goedkoper en makkelijker te produceren techniek. Erg premium.
@Anne Frank:
Als je nou iets niet snapt, is het verstandiger om niet te reaguren.
Je komt zo stom over als je dat wel doet.
Je laat namelijk zo goed zien dat je geen ene moer van de geschiedenis van een merk weet, in dit geval SAAB dat toevallig samen met ene mijnheer Citroën de Europese voorwielaandrijving pioniers zijn geweest
Toen jouw premium merken of nog niet bestonden of drollen op wieltjes bouwden.
Leuk filmpje.

Ik ben persoonlijk niet zo weg van de auto, maar dat is meer, omdat ik niet val op een auto met een kofferbak. Zou er ook een station-variant komen?
@L=Fred: Tuurlijk!

@Anne Frank: Want op welke wielen de aandrijving plaatsvindt is natuurlijk de maatstaf of iets “premium” is, of niet?

Wat een bekrompen beeld, zeg.
@L=Fred Ja die station-variant komt er in April 2011.
over een Coupé en Cabrio wordt nog gedroomd.
Haha.
Aan zijn humeur te zien had hij zich ingelezen op de site.
RWD godverdomme! , dan is die 9.5 zalig!
Die 9-5 is ook echt een mooie bak trouwens…. Zo! Dat wilde ik ook graag nog even kwijt! Nu computer uit en naar huis!
@Victor Muller ..

had je niet gewoon RWD kunnen zeggen ??

die primitieve apen die denken dat het “beter is merken toch het verschil niet ..
aan de andere kant ..
die primitieve apen wil je niet als klant ..
laat die maar lekker Duits rijden ..
Respect voor Victor Muller, ik ben érg benieuwd naar wat komen gaat.
Svenska Aeroplan AB
@ Anne Frank: Ga ff lekker in je boom zitten!

Oh nee…
;)

OT: heb hier geen geluidskaart, dus kijk vanavond even maar ben erg benieuwd! Uberhaupt een leuk en vernieuwend concept dit, AB.nl lezers die gaan proefrijden!
mensen is het niet vrij duidelijk dat Anne Frank een troll is?

De naam alleen al, en dan zo’n uitspraak. Best negeren dan blijft dat soort volk van AB weg.
@autoblog redactie: Waarom hebben jullie Victor niet gevraagd wat hij van de Zweedse vrouwen vindt?
Aaaah vandaar dat zijn zoon tegenwoordig met NL-kenteken rondrijd ipv van een Zweeds-kenteken. Zag hem gisteren nog rijden in de 9-5.
Mooie test, mooi ook om Victor te zien praten over ”zijn” Saab. Ik ben zelf niet zo’n Saab fan, maar die 9-5 is wel erg mooi!
@Laue, weet je dat zeker.. ik was altijd nog in de veronderstelling dat RWD veel duurder was om te maken.. mede door langere aandrijflijnen etc.
@ZeRoo:
zeker bij oudere auto´s niet. De koppeling,versnellingsbak en aandrijving kunnen allemaal achter elkaar(en in de lengte) geplakt worden. daarbij is de bak simpelere van techniek. Bij FWD moet al dit in het vooronder gepropt worden. Best kans dat RWD tegenwoordig duurder is door de vele systemen die nodig zijn om een RWD veilig op de weg te houden. RWD is minder veilig, minder zuinig en is onder de 300 pk absoluut niet nodig. Ik vind het allemaal gewoon premium geblaat van BMW dat RWD verhaal. laten we het er maar gewoon op houden dat RWD gewoon leuker is.
heb deze auto in het echt gespot vandaag
WAT een mooie auto is dit
Liever dit dan zijn duitse concurrentjes
Ik was er bij die dag en het was allemaal uitstekend georganiseerd. De Saab’s reden heerlijk! Eerlijkheid gebied te zeggen dat heel veel nieuwe auto’s tegenwoordig prima rijden, keuze is helemaal niet zwart-wit, merkkeuze is binnen je budget vaak een kwestie van smaak en imago. En daar is Saab met de nieuwe 9-5 met grote sprongen vooruit gegaan. Victor Muller was in het interview heel open en oprecht, ook na het interview stond hij ons als testrijders uitgebreid te woord. Schitterende gedreven ondernemer, je zou willen dat meer ondernemers zijn soort energie hebben. Ik ben het met hem eens dat de auto-industrie van tegenwoordig heel anders in elkaar steekt dan pakweg 20 jaar geleden. Iedereen werkt samen, geen enkele auto bestaat uit “eigen onderdelen”, of wat dat ook mag zijn. Eigenlijk was dat 20 jaar geleden ook al zo hoor, maar toen hadden consumenten en aandeelhouders dat minder door. Hoe dan ook, ik hoop dat Victor wereldwijd veel 9-5’s gaat verkopen (NL is maar kleine markt natuurlijk), zodat de nieuwe 9-3 en straks de 9-2 ook uit kunnen komen. Pas dan is Saab echt verrezen. Dit merk verdient het.
En nog een paar wetenswaardigheden. Deze nieuwe Saab heeft een zeer markante achterlicht constructie, met een mooie streep van verlichting over de gehele breedte van de auto. We kennen dat ook wel van andere merken, maar in deze klasse staat het buitengewoon chique en is het heel onderscheidend.
Een leuke feature uit de vliegtuiggeschiedenis van Saab is dat je de snelheid digitaal als hoogtemeter kan instellen, is het pas echt alsof je in een cockpit zit.
Andere design feature: de bovenkant van de spiegels zijn zwart, onderkant is in carosserie kleur. Dat geeft een extra gevoel dat de raampartij een cockpit is. Kijk maar eens goed. De A-stijlen zijn dan ook standaard zwart. Deze auto verdient het dus om in een stoere grijze kleur te rijden. Niet dat standaard grijs metallic van de concurrenten, maar zwart dus ook niet, want dan komt het design niet tot z’n recht.
@Laue: Denk ook dat FWD goedkoper is, ook vroeger. Anders zouden er economisch gezien toch meer RWD- dan FWD-auto’s zijn.
@Esprit_de_Flandre:
Ik denk dat de massa FWD productie het op een gegeven moment gewonnen heeft. net als dat vroegah grote motoren vaak meer vermogen hadden EN zuiniger. Maar ze bouwden liever kleine motoren omdat het goedkoper was om te bouwen. De opel C kadett met zijn 1.2 is er een goed voorbeeld van.
@Esprit_de_Flandre:
heb het dus over een goed 40 jaar terug ;)
@Wouter:
Leuk filmpje en bedankt dat je ook op mijn verzoek rally nog even ter sprake bracht.

@Victor:
Helemaal ook mijn visie dat er géén achterwielaandrijving komt, zó ordinair ha ha.
En daarnaast ben ik heel blij dat je (ik mag wel je zeggen toch) .. je ook gelooft in permanente vierwielaandrijving, beetje de filosofie als die van Audi maar net ff anders.
Enne … Wouter vraagt even over rally en jij praat gelijk in termen van World Rally Championship ondanks dat er nog geen concrete plannen zijn, geweldig Victor! Mijn gevoel zegt dat die WRC Saab er wel komt na introductie van de kleine Saab. De sfeer van de WRC met ook het gezellige servicepark vind ik trouwens vele malen beter als die van bijv F1 met de Paddock. Je zou misschien denken dat niet het echte Saab publiek daar te vinden is maar dat komt wel weer tzt.
Als een van de test rijders die dag, het is een prima wagen.
Mooie uitstraling, correctie een Premium uitstraling!
Wel de 2 liter turbo aero nemen.
Of de 3 liter v6.

Ruime kofferbak, zeer goede stoelen, gaaf dashbord!

Saab en AUtoblog bedankt!!
Tsjongejonge, drie ballen en een afhaalpapa die in een 9-5 rijden en wat halfzachte vragen over dingen die toch niet gaan gebeuren! Wat is nou in godesnaam de waarde van die vragen over achterwielaandrijving en autosport, waarvan iedere beginnende fabrikantenvolger kan weten dat dat veel te grote stappen zijn voor Saab?

Matig Autoblog, dat kan VEEL beter!
@Doewap:
3 ballen + 1 afhaalpapa? Er blijft er één over….
@Doewap: wat is jaloezie toch een vervelend iets……
Mooi zo’n Saab 9-5. Vond ook een ‘potentiele’ koper bij Saab-dealer Schaap uit Lemmer, Hij maakte vandaag een proefrit en bracht de auto niet meer terug. Signalement Saab: 9-5 TiD Automaat, Vector uitvoering, kleur Fjord Blue met zwart stof/leren bekleding. Auto staat op 18 inch lichtmetaal. Belangrijkste: kenteken 86-NBF-1 Als jullie de auto zien bel dan even de politie.
J.W. van Stuijvenberg
Saillante, interessante, vriendelijke man die Victor… Maar vergeet niet: het is en blijft gewoon Saab. Als ik dan kijk naar de specs dan zijn die absoluut niet premium. Het is gewoon inferieure rommel. De snelste versie is een 300pk tellende 6 cylinder. En dat noemt zich turbo pioneers!!! Audi haalt bijvoorbeeld 333pk uit een eveneens geblazen 6 cylinder… En die zeggen niet dat ze turbo pioneer zijn!! Verder is het wel vreemd dat dit premium merk geen v8 levert al dan niet met turbo… Ik ben van mening dat dit helemaal geen premium is. Het is een auto die het vooral in Nederland goed zal doen. Veel klootjesvolk wat toch interessant wil doen… Je kent ze wel van die mensen uit de grachtengordel die er trots op zijn dat ze PvdA stemmen… Moeder rijdt met een bakfiets en vader rijdt de zeer exclusieve Saab 95… Een dikke duitser vinden ze ordi… Ze bedoelen natuurlijk: te duur. In alle meer welvarende landen om ons heen zie je dan ook weinig Saabs. Het is een typisch Nederlands fenomeen. Het past bij onze kleine huizen, vinex wijken, slurptax, files en 52% top tarief in de inkomstenbnelasting. Maar op Nederland alleen kan Victor niet leven. Op den duur gaat hij gewoon failliet en die dag hang ik de vlag uit!
@J.W. van Stuijvenberg:

klootjesvolk !!
ooooowww .. je bedoeld die losers die almaar dwepen met “premium” ..
en denken dat peekaas van enig belang zijn ..

dat noemen wij hier de rijbewijslozen ..
@J.W. van Stuijvenberg:

Waarom zou je de vlag uithangen als Victor en co. failliet gaan? Wat een onzin, jaloers?

Verder een nette auto, jammer van de GM motoren. Daar moeten ze in de nabije toekomst echt wat anders voor verzinnen, want het motoren aanbod past naar mijn mening niet echt bij de uitstraling van de wagen. Liever zie ik dat Saab een contract afsluit met BMW of Mercedes.

Alsnog heb ik veel liever een BMW 5, maar het is goed te zien dat een merk met historie als Saab weer onder de levenden is. Ik ben wel benieuwd naar de 9-3 trouwens.
J.W. van Stuijvenberg
@DB: ik heb hem… Maakte proefrit maar bij 220 liep het blok volledig vast! Alles in de hens… Ben blij dat ik nog leef. Wat een inferieure shit!
@JW

Uhm, yeah, right, like that’s happened anywhere but INSIDE YOUR HEAD ONLY.

Ga je rijbewijs halen.
Ik heb vandaag wel die ‘PVDA-Saab’ gezien waar J.W. van Stuijvenberg op doelt en ik kan maar één ding zeggen: wat een mooie wagen!
Hij heeft de sjiekheid van de Jaguar XF, maar precies de echte Saablijn van de vroegere modellen als de 900 classic en 9-3.
Hij leek op de foto’s erg groot te zijn (is hij ook), maar in het echt ziet ‘ie er redelijk compact uit! Knap gedaan.
J.W. van Stuijvenberg
@J: “Hij heeft de sjiekheid van de Jaguar XF”. Wat een kul. Alleen al met deze zin toon je aan er echt niets van te begrijpen… Hij heeft de sjiekheid… Je bedoelt de ietswat mislukte, niet niet Duitse, uitstraling van de XF! De oude XJ was slecht, maar wel Ok. De 95 is wat mij betreft net zo fout als de Opel Insignia. Eigenlijk erger want Opel is nier wannabe!
@J.W. van Stuijvenberg: ga fietsen, dwaas!
Henk Scheerooren
mooi werk jongens.
Superauto overigens.
Het handige aan FWD is dat je, ook met een lager vermogen, veel makkelijker de controle over het stuur houdt op een glad wegdek dan met RWD. Bovendien heb je minder snel last van een middentunnel, wat de plaats dan weer ten goede komt. En het rijgevoel dan? Wel, als ik me de cijfers correct herinner, weet 4 op 5 BMW-rijders niet eens dat hun auto RWD heeft. En dat kan je merken ook, want het aantal BMW-rijders dat hun auto niet door de bocht krijgt ligt naar eigen ervaring redelijk hoog :-P
@BaRa,

Om ene heer J. Clarkson te quoten:

“BMW, build bij genious, driven by idiots”.
Wat ziet die Victor er vermoeid uit zeg. Alle respect voor die superondernemer maar jeetje kerel doe eens rustig. Check hoe die helemaal vurig wordt over het Rally onderwerp en de media.
He.. Ik heb al 2 dagen achter elkaar zo’n Saab 9-5 Turbo4 Aero voor m’n bumper gehad in Apeldoorn. Ééntje met stickers en één zonder. Alleen vind de voorkant niet echt mooi en achterkant moet ik nog aan wennen..
Svenska Aeroplan AB
Leuke video!
Inderdaad had ik net als Doewap dat er wel meer uit te halen was. Er waren zoooooooveel vragen gesteld door de Autobloggers…

Is er geen ‘uncut versie’ die we ergens kunnen zien??

@ J.W. van Stuijevenberg, onze nieuwe Saab-basher: grappig. Zelfs de TUV vind Saab betere kwaliteit dan Audi…

Laatste test ‘fahrzeugkwalität’ eindigt Saab op 4, Audi op 9, Mercedes 14, Volvo 16 en BMW op 20! Kijk, zelfs de Deutschers snappen het beter dan jij! Maarja, laat jij je lekker leiden door de marketingmachine van Audi dat het zo ge-wel-dig is… Ach, mensen als jij zijn ook nodig om ons intelligent te doen lijken ‘in comparison’…

PS, bron: http://www1.adac.de/adac-im-einsatz/motorwelt/m_archiv/Pressemeldungen/Automarxx_2010_TUEV-Report.asp?ComponentID=292446&SourcePageID=275111
@schuur
ik ben niet jaloers, maar teleurgesteld (en misschien een beetje jaloers op wouter dan…)

@laue
ik had ze niet echt geteld
Svenska Aeroplan AB
@ RacerX: de GM motoren betreft vooral de diesels. De 1.6 Turbo, 180pk, de 2.0 Twin Turbo 220pk en de 2.8 Turbo V6 zijn alldrie (co-)ontwikkelingen van Saab…

En ook typische Saabmotoren als je het mij vraagt! ‘Downsizen’ stond in de jaren ’70 al in menig Saab-folder…
Ik vind deze echt prachtig geworden….
Enkel dat interieur.. Dat plastic in de middenconsole vind ik niet echt mooi…
er zit een Holden motor in de 95.
Svenska Aeroplan AB
@ Schuur: wordt voor de Saabs aangepast en ge-turbo’d in de voormalige GM Powertrain Europe fabriek in Södertälje, in Zweeeeden. Die fabriek heet nu weer Saab Automobile Powertrain.
@Anne Frank:

Een Volvo 340 Variomatic uit 1990 is ook premium… RWD he?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).