Elektrische Aston Martin Cygnet in 2013

Auteur: , 27 Reacties

De opgeleukte Toyota iQ met Aston Martin plakkertjes, oftewel de Cygnet, zal in 2013 ook als volledig elektrische wagen gebouwd worden. Daarmee wordt het bestaansrecht van de mini Aston nog eens extra onderstreept.

Met de kleine Cygnet probeert Aston Martin geen graantjes mee te pikken in andere segmenten, want feitelijk is dit model absolute stijlbreuk met de rest van de modellen. Dat Aston Martin niet geïnteresseerd is in cheapo’s blijkt ook uit het feit dat de Cygnet uitsluitend verkocht wordt aan bestaande Aston Martin eigenaren. Voor een prikkie je Aston Martin sleutel in het café op de bar leggen, is er dus niet bij.

Het doel is om met de Cygnet de gemiddelde uitstoot van de gehele productlijn te reduceren. Dat lukt natuurlijk al aardig wanneer je in de berekening een zooitje 1,3 liter naaimachientjes tegenover de V8 en V12 CO2 centrales kunt zetten. Maar de CO2 score gaat nog sneller omlaag wanneer je volledig elektrische exemplaren zonder uitstoot kunt meenemen in het gemiddelde. We zijn dus niet heel erg verbaasd dat er een elektrische Cygnet op stapel staat. (via: automotive news)
27 reacties

Wat zal dat grapje gaan kosten?
En wie koopt dit? :-)
@QuickNick: dat is de vraag. wie weet flopt het hele project en zijn de paar cygnets die zijn gebouwd over een paar jaar goud waard.

ik denk het niet, maar wie weet ;)
kvraag me ook af wie koopt dit :o , als je een ‘premium’ stadswagen koopt kom je toch zowiezo bij mini uit ..
@KaCh1ng:
Aston martin is “premiumer” dan mini :?
En zijn mensen die een AM met een V8 of V12 kopen wel te porren voor een zuinige auto?
Met een AM maak je toch aan aardig punt dat het he allemaal geen zak uitmaakt lijkt mij zo.
niemand… zoals t artikel zegt, enkel de Aston martin eigenaren. Handig.. zo weet je tenminste zeker dat de ene auto de andere compenseert qua uitstoot :-)
Aaaii nee. Das zo nen auto dat de veel te rijke mensen gaan kopen voor hun 12jarige kinderen om in den hof mee rond te rijden. xD
De kans is groot, dat je deze er gratis bij krijgt, wanneer je een ‘normale’ Aston koopt.
Klote, nu moet ik nog een sleutel bij de sloop halen.
Ik vraag me af of hij op de optielijst van de grote Astons komt, zoals bij de Rapide ineens de optie ”Aston Martin Cygnet pakket in bagageruimte” :P
alleen omdat er aston loge erop zit ….
liever iQ
Benieuwd hoelang ze hier intrappen in Brussel. Als meerdere merken zo’n trucje gaan uithalen is het natuurlijk snel afgelopen. Alhoewel er maar weinig merken zijn die zoiets moeten doen. Ferrari heeft natuurlijk Fiat om het één en ander te compenseren. Net zoals Lambo.
Erg jammer dat de V12 en V8 straks tot het verleden gaan horen. Alleen al om het geluid.
Tja, als regelgeving kijkt naar theoretisch verbruik per auto, zonder te kijken naar wat daar werkelijk mee gereden wordt…
Sorry voor de reclame voor een andere site, maar hier zijn spyshots van deze toch best leuke auto te vinden.

http://www.spyshots.nl/SpyShots/Zeer_exclusief:_spyshots_Aston_Martin_Cygnet
Dankzij dit karretje kan Aston Martin V8’s en V12’s blijven leveren; dus heel fijn dat ie er is!
Vind het voor een compensatiebakkie nog best een leuk ding en je gaat je toch afvragen; wat voor Aston staat er bij die persoon in de schuur?
t word natuurlijk gewoon afwachten tot er kits komen om je toyota om te bouwen tot Aston, of ben ik de enige die dit denkt??

verder, misschien voor de vrouw is het een leuke auto, maar denk niet dat er veel mannelijke AM rijders over zullen stappen naar een Cygnet??
“mijnheer, als u toch de Rapide bestelt ipv de Panamera dan doe ik er twee Cygnets bij.. 1 voor uw vrouw en 1 voor de 20 jaar jongere vriendin die u dan ook over een half jaar na levering van de Rapide heeft uit kunnen kiezen.”
Yep ik denk dat daar een markt voor is… ;-)
Mja dat was inderdaad niet echt verbazingwekkend dat deze er ooit ook ging van komen… C02 emissie moet omlaag…. mja.. Ik vind het eigenlijk niet echt de naam Aston Martin waardig.. maarja ….
Cygnet rijder:
“Kep een Aston Martin”

Een vriend:
“WAT! LAAT ZIEN!!!!!!”

Cygnet rijder:
“Tadaa”

Een vriend:
“…hmpfh HAHAHAHAHAA”I’m just saying…

Maar wel heerlijke publiciteit voor Toyota! :D
Wie koopt er nou een Toyota met Aston Martin badges, tegen een Aston Martin prijs? Verder ziet het er uit als het mongoloide adoptiezusje van de DB9 en de Vantage.
@Jippie: krijg je in welke willekeurige supermini zo’n interieur? Tegen dit bedrag kun je het echt niet achteraf op dit niveau laten customizen….

Overigens kan ik me ook goed voorstellen dat dit leenauto’s worden bij de dealers… en als tweede of derde auto, en kun je dit ook wel leuk voor je zoon/dochter gebruiken.
Als je de grootste debiel in een Cygnet ziet rijden weet je dat hij (of papa) thuis een echte AM heeft staan.

Dat effect bereik je niet met een Toyota IQ…
Ach, zolang er bij vrouwen vraag is naar tassen van Louis Vuitton, Prada, Gucci en DG van 5000 euro zal er ook wel markt zijn voor een kleine Aston Martin als boodschappenauto. Het past tussen de andere luxe accessoires en levensstijl. Bovendien is het (qua merk) de ideale vervanger voor de Mini Cooper of Fiat 500.
Aston Martin en de rest van de automerken kunnen gewoon niet zonder Toyota!!
only pussy’s drive with electricity…
is dit een aston martin!
PLZ, niet doen aston, elektrische auto’s zijn dan misschien wel de toekomst, maar je kan ook een elektrische supercar maken, in plaats van dit stadsautotje, past totaal niet in jullie imago!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).