Mitsubishi i-MiEV in december bij de dealer

Auteur: , 18 Reacties

Ja ja mensen, nog even geduld, maar in december is het eindelijk zover. Dan staat de Europese versie van de Mitsubishi i-MiEV, de eerste in massa geproduceerde 100 procent elektrische auto, bij de dealer. De auto beleeft eind deze maand eerst nog even zijn wereldpremière op de autoshow van Parijs.

De Europese i-MiEV heeft in vergelijking tot zijn Japanse broer enkele specifieke kenmerken. Zo is er onder andere een nieuw design voor de voor- en achterbumper. De knoppen van het instrumentarium zijn herschikt en het vernieuwde interieur biedt meer comfort. Bovendien is de actieve en de passieve veiligheid verbeterd door de toevoeging van Active Stability & Traction Control (ASTC) en het plaatsen van zij- en gordijnairbags. De elektromotor heeft een vermogen van 47 kW (64 pk) goed voor 180 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 130 km/u en op een volle accu kan ongeveer 160 km worden gereden.

Vanaf december zal de Mitsubishi i-MiEV worden aangeboden in 14 Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en de Scandinavische landen. Er was eerder nog wat onduidelijkheid over de verwachte prijsstelling van de i-MiEV en dan met name hoe die zich verhoudt tot kloon Peugeot iON, maar de i-MiEV wordt niet zo duur als eerder aangenomen.

De bruto prijs van de i-MiEV varieert per land, gemiddeld zit de prijs tussen de € 33.000 – € 35.000. Na aftrek van de subsidie voor elektrische voertuigen, die in veel landen geldt, ligt de prijs voor de consument onder de € 30.000. Althans, dat beweert Mitsubishi. Een tweede kloon, de Citroën C-ZERO gaat namelijk 35.165 euro kosten. Kans is dus klein dat de Mitsubishi in Nederland onder de 30K blijft.18 reacties

Waarom moeten dit soort auto’s altijd zo lelijk zijn? Waarom!?
30.000,- euro? in geen 30.000 jaar!
Ik hoop voor Mitsubish dat ze succes hebben met dit model! De prijs is in ieder geval niet astronomisch hoog.
@Bas: Wat nou, lelijk? Het is een leuk klein stadswagentje. Je wil er gewoon tegen zijn omdat het elektrisch is.
@Esprit_de_Flandre:
Ik ben 100% voor elektrische wagens, over X aantal jaar kan iedereen genieten van het hoge koppel vanaf 0tpm, de stilte in de stad, de lagere vervuiling etc etc.
Maar dit is een gedrocht. Eerlijk is eerlijk. (ok smaak is subjectief, maar volgens mij zijn er véél mensen die dit niet mooi vinden. Heel veel)
Waarom geen gewone auto maken? Een gekend en geliefd model, maak em van een of andere plastic fiber en je hebt een elektrische wagen die een kans maakt.
@ Esprit de Flandre
Jij schijnt mij beter te kennen dan ik mezelf? Da’s knap.
Heb ik ooit ergens laten vallen dat ik tegen elektrisch rijden ben? Als jij dit een leuk klein stadswagentje noemt dan is dat jouw smaak. Niet de mijne. Ik vind hem ronduit lelijk! Techniek is knap overigens.
Trol!
Heeft wel iets weg van een Tata Nano.
Net zo lelijk.
Z’on ontzettend onopvallend ontwerp, valt in mijn ogen nauwelijks mooi of lelijk te benoemen.

Een beetje hip (en groen want dat is hip) bedrijf, laat ze straks bestickerd en wel rondrijden. Ik denk dat we ze in de randstad veel zullen gaan zien.
En als we er eenmaal aan gewend zijn, zal de privé markt vast wel snel volgen.

De stap van paard en wagen naar verbrandingsmotor was groter dan van verbrandingsmotor naar elektrisch…
btw de specificaties zijn wel goed! Meer hoeft dat niet te zijn voor een stadsauto. blijft toch lelijk. En ik denk trouwens dat je die niet veel zult tegenkomen, een gelijkwaardig benzineautootje kost rond 10.000 euro, dan mag je al 25.000 euro kosten proberen te besparen. Voor 35.000 heb je al een héél degelijke auto.
Renault heeft het iets beter begrepen, de ZE kangoo en de ZE fluence zijn tenminste auto’s. Zelfs als een niet-renault-fan vind ik ze meer dan ok
De nissan leaf ziet er beter uit.
Lijkt wel verlengde Aygo…
voor 30.000 euro kun je een auto kopen!!!
Die prijzen zullen wel heel rap gaan zakken. Zo duur is een electromotor niet en de accu’s zullen ook steeds gangbaarder gaan worden.
lijkt erg veel op de nano…..ook niet mooi. Zal ie ook goed branden? Dan de fik erin!
Leuk dat ze eens echt met een betaalbare elek auto komen alleen die topsnelheid….
Auto’s met een topsnelheid vsan 130 zouden ze moeten verplichten om alleen de rechter baan te gebruiken.
Mitsubishi i-MiEV in december bij de dealer zal dan worden ===>
Mitsubishi i-MiEV in januari uit de prijslijsten…. wegens geen interesse van klanten :)
Ghettoblaster
Nog maar even doorsparen voor een Tesla S
Dat ziet er veel beter uit.
Ik ben niet tegen electrisch rijden .
Ik heb de auto niet nodig voor woon werk verkeer en ik rij ook niet naar de andere kant van de wereld in mijn vakantie;-)
Subsidie ? Whahahahaha.
Tuurlijk zal er echt wel wat worden weggezet maar zolang die prijs niet minimaal 10k omlaag gaat gaat dit bij particulieren niet werken natuurlijk…
Geef ze eens ongelijk…
Meer dan zat verkrijgbaar wat meer te bieden heeft en veel minder kost…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).