WTF: James May is The Stig?

Auteur: , 55 Reacties

Dan kan er wel 'informatie' uitlekken. Top Gear is natuurlijk niet van plan het mysterie rondom The Stig ooit los te laten. Na Perry McCarthy, Michael Schumacher en Ben Collins, nu James May als The Stig. Na eerder op de radio al een reactie te hebben gegeven, legt James het nogmaals uit via een geniale column. Niet omdat iemand het nog zal geloven, wel om een leuke draai aan het hele verhaal te geven.

Vanaf het moment dat James May voor Top Gear werkt schijnt hij de rol van “The Stig” te hebben vervuld. Het was vanaf het begin van de show de opzet hem twee compleet tegenovergestelde rollen te laten vervullen. Een groot complot dus! Zelfs in zijn prive-leven moest hij rekening houden met het show-imago van Captain Slow. Zou hij betrapt worden op een knap staaltje stuurwerk dan was de media er natuurlijk snel achter. Vier weken geleden werd het hem te zwaar. Een dubbelleven vraagt gewoon te veel van een mens.

Wederom een prachtige reactie van de Top Gear uit als je het mij vraagt. Hoewel de rol van “Stig” wat onwaarschijnlijk is, weet James May zeker hoe hij een auto moet besturen. Eerder al werd eens bericht dat hij zijn Fiat Panda met flinke snelheid door het verkeer wist te jagen. Bovendien laat je niet zomaar iedereen 400+ in een Veyron rijden. Of hebben juist die recordpogingen geleid tot deze waanideeën?

Een aantal mooie quotes uit de Telegraph.

Learning all this was like being trained as a Cold War double agent. The slightest slip could expose me. As global enthusiasm for unmasking the Stig reached fever pitch, I even had to curtail perfectly natural habits, such as gathering up lurid tail slides in an old Porsche on deserted roundabouts, using a dab of “oppo”
One evening, during a solitary walk in which I was thinking my way around the Nürburgring, a dark-coated man appeared at my side and told me I needed a new car. Then he was gone. The next day there was a Fiat Panda parked outside the door, keys in the ignition, V5 in my name on the passenger seat. I knew what I had to do.

But these so-called “reporters” from a so-called “newspaper” found a man named something-Collins who happened to own a white crash helmet, put two and two together and came up with an internationally unrecognised children’s television character.
In fact this Mr Collins is simply a pizza delivery boy dreaming of motorsport glory, like so many of them.

These days, I’m Spartacus.55 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Haha geniale twist geven aan de laatste verhalen. Dat kunnen ze wel bij BBC.
heerlijk (typisch Brits) droog stukje tekst :)
I’m Spartacus, haha, laten we hopen dat er nog 10-tallen Stigs opduiken, zou wel lachen zijn zo.
Alleen zijn ze wel af en toe samen in beeld, dus heeft May een dubbelganger…
@ Bart: ieder met een zelfde postuur kan dat pak dan even aan doen

OT: qua muziekstyle in de testronde’s “on the track” komt deze wel overeen met wat captain slow luistert..
moesten hij rekening houden ja?
-edit: check, bedankt ;) –
Ik weet niet of hij de stig is, rijden kan hij zeker wel. Kijk maar die aflevering dat May gaat circuit rijden met Jackie Stewart.
Ik vind dit wel mooi hoor :)

Jongens zeg nou eerlijk we hebben echt totaal 0,0 keiharde feitelijke bewijzen dat al die tijd Ben Collins in dat witte pak heeft gezeten!!! Dusss conclusie… The Stig mystery lives on!!! :lol:
was toch al bekend, toen in die afleverning tussen top gear en een duits autoprogramma…;)
Geweldig hoe ze bij Top Gear er altijd weer een leuke draai kunnen geven.
Captain Slow word wel erg nadrukkelijk Slow gehouden dus het idee is niet helemaal gek.

Dat hij een aardig potje kan sturen blijkt wel uit de auto’s die ze hem toevertrouwen.
Maar of hij weleens in het witte pak zit betwijfel ik.
Ik vind het wel vreemd dat de Stig ook steeds mee op reis is want zeggen dat hij op het Top Gear terrein gevangen word gehouden is makkelijker…

Het idee van de Stig vind ik leuk gevonden… Maar hij word wel erg uitgemelkt. Want bewijzen dat bijvoorbeeld een Liana goed afgetrapt kan worden kan iedereen wel.
Zo ook de muziek in de auto… duidelijk achteraf ingemonteerd… wat in het begin nog wel lachen was, maar nu afgezaagd begint te worden…
Zal ik jullie eens wat zeggen na al die zéér overdreven aankondigingen… The Stig is… Jeremy Clarkson! :D
whaha James May is echt een Held :P
U heeft dit mischien over het hoofd gezien.
-edit: bedankt, het is aangepast-
geniaal :D
Ja hoor!
no, I’m spartacus !
Ik hoor Clarkson nog zeggen: Miss may heeft 2 keer te hard gereden in haar leven. Dat is 2x meer dan haar zoon James. Ik vind dit maar een raar verhaal.
het is best mogelijk want de keren dat May tegen de stig racet zijn alleen rechte stukken wat dus ook door een ander gedaan kan worden
Ik vind het een zielige reactie op de nederlaag die ze hebben geleden in de rechtbank. Terwijl het hen enkel te doen is om de merchandising-miljoenen van de Stig te behouden.
@NicoLauda idd.. auto’s waar nadrukkelijk bij gezegd word dat er door gewichtsbesparing GEEN radio in zit, en dan tijdens de top gear test lap gewoon een muziekje hebben!

ach.. wat moet ik er van zeggen..

laat de witte stig begin van t nieuwe seizoen in een 458 italia stappen.. tegen een groot blok beton aanrijden.. en we gaan door met een grijze stig??
beste van 2 werelden toch? een 458 italia weg EN! een nieuw mysterie..

alleen hopen dat ze het dan wel geheim kunnen houden! ;)
@lamdi:
daar wil ik wel eens bewijs van hebben dan.
als er geen radio inzit dan zeggen ze ook, deze keer geen muziek want er zit geen radio in!
@ lamdi

Nee de Stig in een 458 die dan…..geheel uit het niets….in brand vliegt! Dat zou pas toevallig zijn ;)

Maar dit is weer zo’n zelfde verhaal als dat Obama the stig zal zijn. Hopelijk komen ze ook met meer verhalen zoals toen der tijd, altijd leuk om te lezen.
Ik denk dat het zo zit:
De echte Stig is gewoon Tiff Needell. Alle 3 de presentatoren van TG hebben dit nooit geweten, maar opeens fluisterde Ben Collins tegen de Crew van BBC.
“I know who the REAL stig is, give me money and I will shut my pie-hole”. Zo gezegd zo gedaan. BBC kwam met geld over de balk. Dit was allemaal uit de kleine jaren van Top Gear. Toen wisten ze Ben Collins nog blij te maken met een jaar abonnement van de Suzuki Formido Cup. Maar na de jaren verstrijken en het steeds beter ging met TG werd Ben Collins gulzig. Hij wou meer en meer, en dat vooral omdat zijn carrière op het circuit niet bepaald Glitter & Glamour was. Om toch een leuk zakcentje aan heel dit verhaal over te houden besloot hij om er dan maar over te gaan schrijven. Ben schreef maanden en maanden over de Beerput genaamd BBC. Want wie laat er in godsnaam 2 stieren uit eigen stal het tegen elkaar opnemen. Het is maar goed dat de TG crew hier niks vanaf weet want anders was een Burn-out voor op de stoep bij Tiff niks teveel.
Maar nu, wat is nou exact de gedachtegang van Ben.
Is hij over de zeik dat hij geen jaarabonnement op de F1 kreeg i.p.v. de Formido Cup. Of is hij gewoon woest dat hij nooit door de BBC in de schijnwerpers is gezet? Want hierdoor kon Ben nooit naar een chique restaraunt zoals de rest en moest hij het altijd doen met een halve haan met 2 poten uit de lokale friettent.
Dit alles is gewoon één groot complot, en waarschijnlijk is iedereen benieuwd wat zijn volgende stap gaat worden nu de BBC Ben wederom weer uit de schijnwerpers haalt.

To be continued…..
Kevin van Gorp
GE-WEL-DIG

I love it.. keep the mystery alive!
Some say… that the Stig is actually four persons… but without their arms and legs.
Ok dus James May zou het dan zijn…. toch kan je nog je vraagtekens hierbij stellen omdat de BBC het Stig verhaal wel in leven wilt houden. Dat James may “mister slow” genoemd wordt en toch zo snel over het parcours gaat is een mooie weerspiegeling je zou bijna zeggen dat het een schitzofreen is.

Ik houd gewoon de Stig als een onbekend persoon, ga er nu nog geen stempel op drukken. Juist de hele mysterie rondt de Stig houdt Topgear leuk.
@ Bart:
Samen in beeld? Dubbelganger? Nog even goed nadenken alstublieft
boring…
Ik heb nog steeds het vermoeden dat het Colin mcRae is.

Die komt samen met Tupac Shakur en Elvis terug op 30 februari 2011 (betrouwbare bron).
alleen voor top gear live klinkt logisch, het was toen hammond clarkson en the stig terwijl collins in engeland was. het kon toen best james zijn geweest toch?!
Ik wist het! Dat lange lijf wat niet opvalt in een witte overall (nee echt niet), die haren die onder de helm vandaan wapperen. Hele goede truuk. Ik ben benieuwd hoe ze dit in de eerstkomende aflevering van TG gaan brengen.
Ik vond altijd Hammond de beste bestuurder van de drie, maar May weet altijd wel alles grappig te verwoorden. En waarschijnlijk is dit een soort tegen reactie van May/BBC voor Collins of ons.

De BBC zal alles aan doen om de echte naam of namen van de Stig tegen te houden.

Als dit zo is, dan weet Clarkson, Hammond en May ook wie de Stig is.
Hoe komt het eigenlijk dat de top gear afl zijn gestopt?
@thomas
Het nieuwe seizoen op BBC is alweer voorbij.
Vanaf halverwege september gaat Veronica die uitzendingen uitzenden. dus voor degene die niet op BBC gekeken hebben, kunnen bij Veronica terecht.
@adinsx: Alleen jammer dat Veronica er stukken tussenuit knipt. Tenenkrommend gewoon. Je kunt beter wachten tot de afleveringen op België worden uitgezonden.
@midasracer: Waarom kijk je dan niet op BBc?
@Adinsx
Ik ga gewoon nog een keer kijken:)
Dude wtf is dit altijd met t idenditeit van the stig. Laat het gewoon waarom zijn mensen zo fucking nieuwsgierig wie the Stig is. Oke ikben ook best benieuwd maar ik ga dr geen CIA-case van maken. Leave the stig alone, leave him alone! Im serious!
@Jepjepjep: Wie zegt er dat de BBC een nederlaag geleden heeft in de rechtbank tegen Ben ‘The Stig’ Collins? Heb jij het gerechtelijk dossier kunnen inkijken?

Volgens mij is die hele rechtszaak en mogelijke biografie van The Stig gewoon weer om de aandacht te trekken. En het werkt.

Persoonlijk kan het mij niet schelen wie The Stig is, zolang ze het maar leuk houden, met hun ‘Some say’, Stig’s cousins, Golden Cock, enz…
Haha geniaal van May… Mja is ook wel enigzins logisch dat ie ook wel deftig kan rijden… anders zou gij geen presentator zijn voor Top Gear…
€ Esprit de Flandre:
Hier een linkje van de bbc-website dat nogal duidelijk is of het nu wel of niet een nederlaag is (zie titel):
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-11151777
Een gerechtelijk dossier is daar niet voor nodig hoor. Het vonnis spreekt meestal voor zichzelf.
Een rechtzaak enkel gebruiken om aandacht te trekken is trouwens strafbaar en ik denk niet dat de bbc zo dom is om dat te doen. Het is ook helemaal niet nodig want de stig is zo ook al wereldberoemd.
@ TomGLE244


hahah dat is het belachelijkste ooit als je dat gelooft is er wat met je mis
@McKroket,
Ik herinner me toch echt nog wel een aflevering waarbij Clarkson eerst in de studio nadrukkelijk vertelde dat er geen radio inzat, en bij de powerlap er toch een muziekje onder stond.
Verder kun je soms op het display zien dat er geen radio ingeschakeld is, of die er nog helemaal niet inzat.

Ik weet ook dat er 1x gezegd is dat er geen radio inzat en dat er toen inderdaad niets gespeeld werd, maar dat was geloof ik ook maar die ene keer…
Komkommertijd, dit kan toch niet, denk na. Oooit hebben ze een test gedaan door in London naar het vliegveld met allerlei soorten vervoer. Alles 4 een eigen weg, je ziet ze best vaak samen. Onzin.
@The360box: Niet gevoelig voor Engelse humor? Waarom kijk je dan naar TopGear?
@The360box: nam “The stig” toen ook niet de metro? kan iedereen, hij bestuurde in die aflevering geen auto of motor, dus kunnen ze evengoed een geluidsman of iemand anders in het pak hebben gestoken.

had het vroeger al eens gezegt dat het james may was, maar niemand geloofde me toen :P
in deze het geval dus
@bpc: Weet iemand mss welk nummer dat trouwens is?
Some say he’s actually pretty slow. All we know he’s Captain Slow.
Had het al eerder gezegd en doe het nog een keer….niemand komt achter de identiteit van “the Stig”. Hoe graag ze ook beweren dat ze het wel kunnen bewijzen haha!
zou nog best kunnen ook…maar ik houd t maar op Ben Collins
Mwah, ik denk dat de Stig zelf de geluiden produceert.
@ Lars: ik denk niet dat ie serieus is ….;)
kan goe kloppen heb je May en the wite stig al ooit samengezien kijk naar de aflevering dat clarcson een merak hamster een dino en slow een uraco meenam james kwam net aan toen the stig een ronde had gereden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).