Goedemorgen! BMW 1-serie M Coupé is net echt

Auteur: , 34 Reacties

Als BMW details van bumpers en uitlaten laat zien, dan kunnen wij die beelden zelf wel samenvoegen met de carrosserie van een BMW 1-serie Coupé. Gooi nog een beetje verbrede wielkasten in de mix en voilà: de "1M" is af.

De BMW M5 laat nog even geduldig op zich wachten, zeker een half jaar. Gelukkig heeft de M-divisie niet stil gezeten, en krijgen we binnenkort eindelijk weer een echte sport-BMW. Dat zeggen ze tenminste. Trends van de afgelopen jaren schijnen te zijn doorbroken. Het overgewicht is aangepakt, de motor moet weer lekker fel zijn. Al met al moet het de best sturende BMW in lange tijd worden. We zijn benieuwd of deze BMW 1-serie M Coupé die belofte waar kan maken.

Helemaal kloppend zijn deze impressies overigens nog niet. Ze komen heel dicht in de buurt, voor de lampen is in ieder geval nog een make-over te verwachten. Waarschijnlijk met LED-s, in lijn met de nieuwe 5 en 7-serie. Ook is het niet zeker of er een carbon dak gebruikt zal worden. Nu nog een andere kleur uitkiezen. Als hij zo goed is als ‘ze’ beloven, zie ik hem het liefst brandweerrood, naast een gelijk gekleurde E30 M3. (bron: bimmerfile)

BMW 1M Coupe

BMW 1M Coupe34 reacties

Mooie indruk, maar toch nog even wachten op ‘the real thing’.
lelijke achterbumper!!!!!!
Wat komt er dan in te liggen? Een V8?
lekker lekker :D
komt een 1.2 3cylinder in met 4 turbos…
Heel jammer dat de motor in de 1-serie M nooit goed tot z’n recht zal komen. Als je een 135i tuned (voor ca. 700 euro), dan heb je 365Pk en een 510NM aan koppel in de auto. Waar moet je dan (motorisch gezien) deze auto gaan plaatsen ?
@Megakix: en jij denkt dat alleen de motor wordt aangepast?
@NLBUURMAN: lees nog eens over…? Ik heb het puur (als BMW-fanaat…dus kom niet met babbeltjes aan) over het inpassen van deze motor in het gamma van BMW…en tegen welke prijs? Het enige wat ik hieromtrent weet, is dat de Amerikanen geilen op de 1-serie Coupé. En dat de prijzen daar evenhoog zijn als onze schroot-staalprijzen. Dus, tuurlijk is er vraag naar. Maar in Europa ?

De 135i kan je overigens ook met M-pakket bestellen..tuurlijk rijdt hij dan nog nèt niet zo loepzuiver als deze M-versie, maar voor de gemiddelde klungelmobilist méér dan voldoende. Zéker in het land van onbegrensde mogelijkheden, waar de snelheid max. 90km/h is ;-)
Domme auto om te zien.Klopt van geen kanten.
“Trends van de afgelopen schijnen te zijn doorbroken.”

Van de afgelopen wat?

-edit: check, bedankt-
Wat kijkt ie overdreven blij zeg :S Hopelijk ziet de echte er net wat beter uit want op deze impressies lijkt niet alles te kloppen, rare verhoudingen enzo
Misschien wat leuker en interessanter dan deze impressie.

http://www.youtube.com/watch?v=arFgcfYb66M&feature=player_embedded
@Rick-dos: Ja veel leuker!
@Rick-dos: héél gaaf filmpje ! Thanks !
@Rick-dos:
wowowowow .. that makes you think dat er in fabrieken als deze “volgorde van onderdelen plaatsen divisies” bestaan ..
die constant bijschaven en corrigeren in samenspraak met de onderdelen plaatsers ..
zodat bij de laatste die de fabriek uitrolt eindelijk alles van een leien dakje gaat ..

en die bestaan dan waarschijnlijk ook ..
in elke fabriek en voor elk model ..

ik zou er met de beroepskeuze-test zwaar voor afgekeurd worden iig ..
Een gaat welletje.
knap gemaakt.
Hallelujah! Wat hebben we hier :oops: !
@TDI-goeroe

Je kan beter zeggen, 4 turbo’s met een 1.2L motor.
Zal er volgens mij wel heel goed op gaan trekken…
Ziet er best goed uit… lekker sportief :)
Wat een mooie snelle auto. Toen die uit kwam moest ik zo wennen aan het “hangbuikzwijntje”.. nu is ie reeds jaren op de markt en ik vind hem echt prachtig. Dit design heeft in mijn hoofd jaren moeten “rijpen”.. of ben ik nu zo afgestompt door de “over-exposure” dat ik de lelijkheid niet meer zie? ;)

Anyways, voor mij zeker een hebbending. Zal wel duur worden. Denk dat de zwarte WSTO versie die bpc laat zien net zo gaaf is en evenveel kicks bied voor minder geld.

En aangezien ik voldoe aan het profiel van Megakix: “De 135i kan je overigens ook met M-pakket bestellen.. tuurlijk rijdt hij dan nog nèt niet zo loepzuiver als deze M-versie, maar voor de gemiddelde klungelmobilist méér dan voldoende.” denk ik de betere keuze. ;)
Originele tekst: Waarschijnlijk met LED-s, in lijn met de nieuwe 5 en 7-serie.


De 7-serie heeft geen LED-coronaringen..
Het gaat over de achter dagrijverlichting en die is wel LED!
@Punk:

Lees de tekst nog eens goed, ” voor de lampen is in ieder geval nog een make-over te verwachten. Waarschijnlijk met LED-s, in lijn met de nieuwe 5 en 7-serie.”.

De 1-serie coupe had altijd al LED verlichting achter, tevens hebben niet alleen de 5 en 7 serie LEDs achter maar ook nagenoeg alle BMW’s (1-serie zonder xenon niet).
Als er één auto is van BMW, die ik niets vind, dan is dat de 1-serie. Maakt niet uit welk model.
Ik vond de 1 serie ook eigenlijk altijd maar een vreemd ding…. maar inmiddels ben ik er wat meer aan gewend en met de juiste bumpers, wielen en kleur vind ik hem nog best te oruimen…
En natuurlijk het feit dat het een kleine europeesche RWD is.

De Coupe vind ik daarom stiekem toch eigenlijk wel een hebbedingetje, en ik denk dat ik me ook in de groep klungels bevind die de meerwaarde van een M niet de kosten waard vind.
Een leuk uitgevoerde (1 serie alpina????)335i bied me genoeg plezier denk ik…
de opmerking dat een 1M niet tot zijn recht komt is natuurlijk onzin he… kijk maar naar de 325i M-tech die is er al van af de e30 maar heeft niet de zelfde aanhang terwijl op sommige circuits hij nog sneller is ook
Ik hoor niemand over het in verhouding veel te kleine achterwiel in de gesigneerde impressie bovenaan…
@vin:

Iets met perspectief en vluchtlijnen, en dan is het ofwel net goed ofwel misschien iets te klein maar toch niet zoveel precies.

Maar er is wel iets mis mee, staat het te recht, zien we het onder een verkeerde hoek?
Ik zou zeggen teken het eens na, teken de vluchtlijnen en weet het te zeggen.
Wat zal die nieuwe M toch een heerlijke auto worden. MARK my worlds….
ik vind die 1& z reeks gewoon een petjes modellenreeks uitgezondert de hatchback
Blijft lelijk zo’n hangbuikie.

Stuurt dan wel weer best aardig maar het oog wil toch ook wat, zeker voor het geld wat je er voor moet neerleggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).