Video: Ford Focus RS500 vs Porsche Boxster

Auteur: , 61 Reacties

Twee compleet verschillende auto's die op geheel eigen wijze hetzelfde nastreven. De enige overeenkomst: de prijs. Of kunnen deze twee zich ook qua rijplezier aan elkaar meten?

We gaan weer vergelijken. Aan de ene kant een vijfcilinder, 2.5 liter groot, met turbo. De Ford Focus RS500 (€61.660,-) legt 350pk, 460Nm en 1467kg in de weegschaal. In de rijtest is de Focus niet in een grote rookwolk van de weg af gegleden, dus de voorwielen kunnen het vermogen blijkbaar kwijt. Zo gebalanceerd als de Porsche Boxster (€65.083,-) is de snelste Focus niet. De Porsche neemt 256pk, 290Nm en 1335kg mee.

De cijfers spreken in het voordeel van de Ford, met een kleine middenklasser aan extra vermogen. Naar 100km/u sprinten doet hij dan ook in 5,6 seconden tegenover 5,9 voor de Porsche. Weg accelereren uit bochten gaat moeilijker op de voorwielen. Hoe slim de ophanging en differentieels ook zijn, de Ford zal altijd ondersturen. Of dat veel uitmaakt voor de ‘rondetijd’? Op de Nordschleife hebben ze beiden minder dan 8,5 minuten nodig. In de video neemt Jan-met-de-pet de proef op de som: in welke kan hij het hardst.61 reacties

Prestaties zijn niet alles. Ik snap dat zo’n Focus leuk is, maar ik zou toch liever in de Porsche zitten. Waarom? Nou het is geen Auto die sjonnie’s hier in de buurt hebben. (ja die hebben de normale 1,6 en niet de RS500)
jan heeft helemaal geen pet…

ik ging er al van uit dat de RS500 sneller zou zijn, maar dat vind ik het niet zeker waard voor dat geld… dan heb ik liever die porsche (wel in een andere kleur)
2 belachelijke auto’s
@autobandventieldopgroef: whaha l-o-l
Duidelijk liever een Porsche zoals idd eerder al werd gezegd dat daar over het algemeen geen Sjonnies in rijden.
Ik heb het filmpje nog niet bekeken maar doe mij de Porsche maar. Een Ford blijft een Ford!
@autobandventieldopgroef: waarom? Wat ben jij voor een autoliefhebber? Zit je op het juiste forum?
ALS ik het geld zou hebben dan toch maar de Ford, omdatie zo speciaal is
Waar is dat filmpje dan?! Ik kan er helemaal niet heen klikken.
Ik zou voor de ford gaan. Deze porsche is voor mensen die eigenlijk graag porsche 911 ofzo willen hebben maar die het absoluut niet kunnen betalen.
Dus er zitten geen Sjonnies in een Entry-level Porsche?? Nou volgens mij wel! In een 911 niet, maar in deze “ik kan de 911 niet betalen en daarom rijdt ik een porsche die net zo duur is als een focus” Porsche wel hoor! Doe mij de focus maar!
De Porsche heeft zeker meer uitstraling. Dat gaymat zwarte vind ik persoonlijk zo lelijk als de nacht. Ik denk dat veel Sjonnie Gay’s het zeker mooi vinden.
Ik zou voor de Focus gaan, veel praktischer, de Porsche is meer geschikt als tweede auto, maar dan zou ik niet voor een cheap porsche gaan maar eerder voor een dikke Z4 of zo.
@evil_homer,
oja, waarom denk je dat? zelf ervaren?
wat als iemand al een 911 heeft,…
of een Boxster prefereert boven 911?

Deutschland über Alles ! = Porsche natuurlijk
Kwaliteit boven macho-gedrag
LOL, iemand die een Boxter kiest ipv een 911 is direct compleet ongeloofwaardig, ik zou hem hard uitlachen. :D
@Search: Liever een Boxter Spyder dan een 911 Carrera 2 hoor..
@Search:

Seriously?
Het is niet omdat een boxter een goedkoper model is en al smallend the poor man’s porsche genoemd word dat het geen goede wagen kan zijn.


De boxter en de 911 zijn zeer verschillende wagens, niet iedereen is fan van de 911.
Prof. Dr. Vliegwiel
@Search:

Je hebt duidelijk meer verstand van ´aanzien´ en minder verstand van auto´s.
Ja, als je kijkt naar de rij-ervaring is de Porsche de winnaar. Maar voor hetzelfde geld heb je dus een snellere auto, waar je je gezin een dagje mee naar Ikea in kan nemen. Als je maar één auto hebt, kan je dus echt niet om de Ford heen.
Als je een porsche moet nemen, ga dasn niet voor een instapper, dus het wordt geen boxer. De rs500 sla ik nooit af, maar is compleet uitverkocht.
Ik zal zeker een sjonnie zijn, want ik ga resoluut voor de RS500 ;)
Kijk ze zijn beide mijn ding niet. Echter is het wel zo, de Ford is sneller én praktischer (veroveren van 4 personen, kan je tenminste iets insteken, kan je mee deftig op reis zonder dat je rug gebroken is na 1000km etc). Hij is minder opvallend, maar heeft idd een sjonnie gehalte. Echter de porche, ja betaal je voor degelijkheid, is trager en kan je niets insteken. Echter heeft de porche boxter ook een dikken nek gehalte en zo van “ik wil wel maar ik kan geen 911 veroorloven”.

Conclusie: geen van beiden, maar al ik dan toch écht moet kiezen, dan nam ik de Ford, just voor fun en spaar ik wat verder voor een 911.
De Ford, zonder twijfel
Alsof mensen die een Boxster kopen géén 911 kunnen betalen. Zoiets achterlijks heb ik nog nooit gehoord. De één houdt van een 911 en de andere prefereert liever de Boxster net zoals een ander weer liever een Focus rijdt dan de twee eerder genoemde Porsches. Er is wat mij betreft niks mis met Sjonnies want dat zijn velen (dus niet iedereen) van ons op een bepaalde leeftijd ook allemaal geweest, inclusief mezelf. (Sommigen blijven er langer in hangen dan anderen) Wel heb ik overigens nog nooit een Sjonnie in een Porsche zien rijden.
En dan even bedenken dat 95% van de mensen hier ook geen Boxster kan veroorloven…
4WD lijkt me in zulke omstandigheden het grootste pluspunt, dus een TT quattro of een BMW 3 met X systeem? (Geen idee wat die kosten met een soortgelijke motorisering).

Hoeveel pk’s ze ook in zo’n Focus stoppen, het blijft een armoedige Ford. (Al zou ik ook niet in zo’n Boxster gezien willen worden).

Voor mij svp een Audi A5 Coupé, liefst als 3 liter TDI Quattro automaat.
@GallardoGT: hier dus hetzelfde, ik zie alleen die vent staan en meer niet.
Heeft de rest het filmpje wel bekeken?
of is het praten voor kijken?:)
@ evil_homer

Dat is belachelijk zo redeneren. Dan kan je evengoed zeggen dat een RS500 voor mensen is die geen GT kunnen betalen.
Mooie vergelijking, de Porsche heeft echter veel meer mechanische grip en weegt veel minder, dus de performance doet niet veel voor elkaar onder. Alleen zoals de presentator zegt “de Ford spuit op de rechte stukken weg…” ..logisch zoveel meer power. Wel een bak geld.. dus dan komt toch de status snob e.d. weer omhoog in mij, voor dat geld neem ik de Porsche. Wel in een chique kleur, dank u. Kan in de zomer ook nog het dakje omlaag. En de Porsche is vast nog wel te kietelen.
Ik kan het filmpje niet zien… :s
Ik ben geen echte fan voor de Porsche Boxter, dus ik zou voor de Focus Rs gaan.. maar eigenlijk is de Renault Megane Rs beter… ;)
@Dimglor: De link van G40 freak doet het wel. Daar heb ik ook gekeken. :)
@Dimglor: Nu kon ik het wel kijken :)
Filmpje is wel niet zo veel zeggend… beetje saai zelfs… :s
Die Porsche is voor mensen die geen 911 kunnen betalen.
Dat is pas sjonnie-stijl.
Ik neem de Ford.
@Sneep: It isn’t.
@Sneep: Ik zou zeggen: de Boxster is voor mensen die snappen dat de auto met middenmotor en dezelfde voorwielophanging als de 911 de leukere stuurmansauto is. De 911 is vooral voor mensen die willen laten zien dat zij een 911 kunnen betalen of voor mensen die teveel vergroeid zijn met het idee dat ze ooit een 911 willen bezitten. Vooroordelen staan de juiste keuze in de weg. Je auto kopen om indruk te maken is voor mensen met een fragiel ego, de Boxster is voor de liefhebber van uitstekende balans en driving fun.

Overigens denk ik dat iedereen die geen achterbank en/of kofferbak nodig heeft, de Boxster de betere/leukere keuze is. Voor iedereen die op tijd had ingeschreven was de RS500 een praktische toekomstige klassieker… maar TE LAAT!
@ Sneep

Ohja een Ford Focus zegt echt wel: ‘ik heb het gemaakt in het leven’. Dat belachelijk argument mbt de boxster wordt meestal gemaakt door jaloerse mensen. Een Boxster is nog altijd veel meer dan een Focus hoor.
Ik had die hele review ‘conclusies’ ook zo wel kunnen verzinnen.
als ik veel geld zou hebben .. Porsche ..
als ik heel veel geld zou hebben .. Ford ..

de Porsche is toch een “net aan” bak ..
de Ford is voor de connaisseur ..
@ lincoln

Als je met ‘connaisseur’ marginalen bedoelt, geef ik je helemaal gelijk.
@LDV:
welke van de 2 is de natte droom van elke willekeurige gym-leraar ??
@lincoln

Met zo’n vragen hou ik me niet bezig. Trouwens het is toch logisch dat Porsche beter is. Wat heeft de Focus nu meer te bieden, mja 2 extra plaatsen… Mijn moeder haar vorige wagen was een Boxster, het enige probleem dat we met haar auto hadden, waren de jaloerse reacties van sommige mensen. Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar ik kan toch met enige zekerheid zeggen dat een Boxster de betere keuze is. Qua snelheid zijn ze te vergelijken. Maar dat is ook alles.
@LDV:
ik denk ook dat de Boxster de betere keuze is ..
neemt niet weg dat de doelgroep verschillend is ..
de Boxster is gewoon de sjapie van de twee ..
en zoals je zegt .. een auto voor jaloers volk ..

de Focus is meer voor bewonderaars ..
@lincoln

Inderdaad een compleet verschillende doelgroep. Ik persoonlijk bewonder liever de Boxster dan de Focus, maar dat is nu eenmaal eigen smaak. En ‘sjapie’ snap ik niet echt (ben van België, dusja..)
Welke te kiezen….mmmhzz eens kijken.

De Ford houdt zijn waarde want het is de allersnelste uitvoering van de Focus. Een beetje te vergelijken met de RS Cosworth van vroeger.
Maarja… De Porsche heeft een 6cilinder boxer motor achterin.
Bovendien…een Porsche blijft wel een beetje mijn droomauto.

Mensen die zeggen dat een Boxster een ik-wil-wel-maar-kan-niet auto is maken zich te druk om wat de ander van hun auto vind, i.p.v. wat ze er nou eigenlijk zelf aan hebben.
@ evil homer, daarom is die auto ook gemaakt domme lul
Porsche natuurlijk.
Doe mij toch maar de Boxster. Is een stuk intelligenter ontworpen, net zoals de Cayman. De ingenieurs hebben veels te hard aan de 911 moeten sleutelen om er iets aan balans in te krijgen. Qua basisconcept deugt de 911 gewoon niet.
bijna identieke resultaten, wat ik wel bijzonder vind omdat deze wagens op elk mogelijk vlak anders zijn.
liever de boxster, kvind ford een beetje overpriced…
Er staat hier al 8 jaar een boxster voor de deur.(ondertussen zijn we nu al weer 3 modellen verder)
Was eigenlijk bedoeld als auto erbij voor de zonnige maanden. Maar het is de auto waar het meest in gereden wordt. met name paps is er niet uit te slaan zeker sinds de S uitvoering.
ik ga voor de boxster
oud…
Eindelijk tijd om mijn mening weer eens te geven: Boxster! En dan nog het liefst in deze kleur of geel. Wel de S als het even kan.
De Kever Sport natuurlijk!
@Hubke&Wooody:gelukkig bestaan er nog intelligente bloglezers zoals jullie
Voor mij de ford a.u.b. om praktische redenen en omdat het vooral geen sjonnie bak is! een sjonnie wil niet meer dan 2000 euro in zn auto steken en vooral veel nepplastic!

en een boxter is gay! heb je ooit wel een stoere vent in een boxter gezien? ik niet!
@edgar

Ik heb persoonlijk nog niemand in een ‘boxter’ gezien.
@edgar ik deel je mening mbt. dat het geen jhonny bak is, want die gaan normaal max 110kmu en zijn vooral fake, wat dit ding duidelijk niet is. Ook zijn de spoilers veel te klein. Ze steken idd. maar 2000 in de auto, maar daar komt nog 30000 bij aan audio en tupperware.

en die bokster gay, mja ik ken nu wel een kapper die er mee rijdt, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dat ding geweldig rijdt.
@ Search

als porsche de boxter net zo evalueert als de 911, zou het een ras 911 killer worden.
natuurlijk houdt porsche haar op de achtergrond van de 911, zou anders kannibalisme worden,feit is dat het middenmotor concept van de boxter superieur is aan de setting van de 911, dus porsche is eigenlijk aan zijn stand verplicht dit middenmotor concept net als de 911 reeks te finetunen met alle motoren die de 911 ook aanbied. de tijd zou het leren.

oja knap van ford trouwens, misschien dat porsche op het droge meer kans maakt in de buurt te blijven
Ford, de porsche ziet er gay uit.
Filmpje werkt niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).