Fittie! Saab versus Zweedse overheid

Auteur: , 26 Reacties

Simpel gezegd: de Zweedse overheid wil geld zien, Saab wil niet betalen. Hoe klein of groot de bedragen ook zijn, dat loopt altijd uit op onenigheid. Het gaat om een lening van 'slechts' 12 miljoen euro, welke Saab had ontvangen om er weer bovenop te komen. De Zweedse provincie vind dat het bedrag nu wel weer teruggestort kan worden, Saab meent dat het geld voor een langere tijd toevertrouwd was.

Saab wil maximaal een kwart van de 12 miljoen euro terugbetalen. Het bedrag zou deel uitmaken van het reddingsplan, ingezet nadat General Motors het merk dreigde te liquideren. Er zijn toen afspraken gemaakt tussen moederbedrijf Spyker en GM, de Zweedse regionale- en rijksoverheid. De provincie Västra Götaland ging het er om de werkgelegenheid te verzekeren. In totaal ging het om ongeveer 8000 banen, bij Saab en haar toeleveranciers in de regio.

Victor Muller noemt het een “storm in een glas water” voor een miljardenbedrijf. Mocht de provincie haar eis doorzetten dan stapt Saab naar de rechter. (via: zibb.nl)



26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hoelang gaan ze nog uithouden met Saab? je zit gewoon te wachten tot de stekker eruit gaat
Dat zat er dik in natuurlijk, maar goed, inderdaad een storm in een glas water.
@mhijnen: en hoe weet jij dat? Omdat Victor Muller dat zegt?
toch wel grappig. weer is het een terug betaal iets of in ieder geval iets met geld en leningen, kort om dubieus als je een autofabrikant en de naam Victor Muller samen voegd. er is dan altijd wel iets aan de hand. zie Spyker, ook daar is geen duidelijkheid over betalingen/aandelen en/of het aantal daadwerkelijk geproduceerde Spykers! Als Victor Muller zich meld is er altijd wel iets wat rommeld/en of niet pluis is.
Ik geef Saab nog een paar maanden. Heeft Victor Muller wel eens onsuccesvol bedrijf weer winstgevend gemaakt?
Some say he is uncapable of making a profit,

all we know is he’s called Victor Muller!
Geef Victor Muller toch een kans volgens mij heeft hij het bedrijf M gregor tot een succes gemaakt . Nu Wat Muller gedaan heeft vindt ik persoonlijk respectvol doe hem het maar eens na er zijn er veel die iets zeggen maar doen . Hij deed het en volgens mij was het een meesterlijke zet.

Ik gun hem alvast het succes dat hij verdient.
On topic: beetje bizar als men moeilijk gaat doen over dat bedrag… het was toch voor he behoud van banen? Staan die mensen op straat? Of moet Saab/Spyker alles maar inpakken en naar China verhuizen? Wat wil je nou? Make up your mind, you burocratic numbnuts…
Geld terugkrijgen van Muller, water knijpen uit een steen en morgen en als ik morgen wakker wordt heb ik al mijn haar weer terug…
De kans op alle 3 gebeurtenissen zie ik ongeveer even hoog in.
@robbie: ooit gehoord van het Mercedes-Benz-omkoopschandaal in de States? Vuil opgraven is op zich heel makkelijk, maar helaas vertelt dat niets over de gezondheid van een bedrijf. En dit verhaal is niet echt “vuil”, alleen maar een geschil over interpretatie.
@BaRa: dat zeg ik ook niet. Ik probeer alleen maar de rozengeur & maneschijn verhalen van w0o0dy & hans met betrekking tot McGregor enigszins te nuanceren.
@robbie: Mij zul je niet horen zeggen dat Muller altijd even netjes en volgens de regels handelt…. maar Wijsmuller en McGregor waren wel gewoon winstgevend mede (on)dank(s)(zij) Victor Muller.
Arie op Safarie
@ Woody
Wel veroordeeld wegens handel met voorkennis
@robbie en Arie op Safarie:
Handel met voorkennis wil niets zeggen over de winstgevendheid en omzet ontwikkeling van een bedrijf. Er is inderdaad veel gedoe rondom Muller en leningen maar vergeet niet dat een luxe merk opzetten vele malen moeilijker is dan een bedrijf als SAAB. SAAB kan (redelijk) eenvoudig auto’s verkopen, onder andere met een goede leasdeal. Omdat Spyker altijd verlies maakt is het ook moeilijker om daar geld voor te vinden…
fout(je) “De Zweedse provincie vind”
Binnenkort zijn het (regionale en nationale) verkiezingen in Zweden, dus de lokale machthebbende partij wou waarschijnlijk goed voorkomen met een 120 miljoen extra kronen in de kas… niet dus, sneu…
wat !! hoe durven die Zwedenaren .. ik ga ze boycotten ..

door pertinent GEEN Saab te kopen ..
Vreemd verhaal, de nieuwe saabs staan nog maar net in de showroom, hoe kan je dan al een lening terug eisen? Er moeten dan toch eerst auto’s worden verkocht.
Ja hoor rds…..auto’s maken en verkopen is natuurlijk veel makkelijker als een paar truien in India laten maken…kneus. Daarom heeft Nederland natuurlijk zo een bloeiende auto industrie haha.
Muller is gebakken lucht, zie spijker en straks saab….ik pak de popcorn alvast.
Fittie?!

Jongens jongens toch…
Doet me hier aan denken het niveau

http://www.youtube.com/watch?v=FG_rbwAsCaA&feature=related
Vandaag voor het eerst een nieuwe 9-5 voorbij zien stuiven op de snelweg. Strak ding hoor. Zou een succes moeten worden. Gewoon omdat het kan. ;)
Gedeeltelijk off topic: Muller heeft net aangekondigd dat de funding voor de nieuwe 9-2 rond zou zijn (wat dat ook moge betekenen). Niet onbelangrijk, want de 9-2 zat niet in het originele businessplan. Meer info.
Heb gister de 9-5 ook gezien voor ’t eerst ziet er inderdaad niet slecht uit, niet geheel mijn ding maar absoluut een verbetering van enkele honderden procenten in vergelijking met de vorige generatie! Nou ben ik niet zo’n Saab fan maar zou ze toch missen mochten ze het niet redden!
Afgelopen week heb ik ook een nieuwe 9-5 op de weg gespot. In het echt net zo prachtig gelijnd als op de foto’s. Ik hoop er nog wel wat meer tegen te komen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).