Video: Clarkson voelt zich flink genaaid door Ben Collins

Auteur: , 64 Reacties

De ruzie die de BBC met Ben Collins heeft, zal je niet ontgaan zijn. Ben Collins, de man in het witte pak gaat een boek publiceren over zijn leven als The Stig. De BBC wilde dat voorkomen, maar de rechter stelde hem in het gelijk. Niet alleen de BBC is behoorlijk pissed, ook bij Jeremey Clarkson zit het erg diep.

Na een veiling voor het goede doel, interviewde het Britse Witney TV Jeremey Clarkson kort. Hij is niet blij en dat is een understatement. Check het interview op witneytv.co.uk. Het bewuste fragment begint op 26.00 minuten. (mirror)64 reacties

beetje overdreven de show draaide niet alleen om die stigg
@lars: het was anders wel een van de grootste geheimen ter wereld
@lars:
en jij denkt echt dat ze allemaal kijken vanwege de interviews die topgear doet met hun gasten?

dude
Hoop niet dat de BBC nu de stekker eruit trekt…
@Maarten SLR:

je hoeft niet te kijken hoor echt niet er is echt niemand die jou verplicht om te kijken
@paulusrx7:
Blijf goed lezen
Aah de tijdlijn van het filmpje is behekst!

En het interesseert me verder niet wie die auto rijdt, als het maar iemand is die zo goed als onverslaanbaar is ^_^
Tja, die Ben Colins denkt: Nu is het mijn beurt om geld te verdienen met m’n boek en dat dan enkele oud collega’s teleurgesteld en pissed zijn snap ik ook.
Maar ja, als er ergens goed geld te verdienen valt wordt voor veel mensen alles vloeibaar (ook regels).
@VeniVidiVici:
Hij zal al niet genoeg op zijn rekening hebben staan zeker..
Jeremy Clarkson heeft het hoogste loon van de vier. Maar wilt niet zeggen dat Ben Collins zijn loon niet belachelijk hoog is..
Fast Forward Fast Forward Fast Forward, open je ogen niet voor 26:00
Wat een eikel die ben collins..
Ergo, storm in een glas water: “Don’t worry, we’ll find something else”. Of woorden van gelijke strekking.
Mja ook wel lullig, Jeremy zegt “Ik mocht de man graag, dronk ook thee met hem bij mij thuis, en al die tijd was hij gewoon een boek aan het schrijven”
Ofwel, Ben was al een tijdje bezig met zijn onthulling klaar te stomen.
Erg jammer dit, maar er komt vast wel een nieuwe Stig. Programma is nu niet ineens over. Gaat mij toch alleen om de drie presentatoren.. de Stig is een leuke bijzaak maar ik zal hem niet missen ofzo…
1. Clarkson had gedronken.

2. Hij laat iets meer los dan hij eigenlijk wou. Daarom de opmerking over exclusive op ’t einde.

3. Dit is volgens mij gemeend. Het raakt hem echt volgens mij.

4. Collins als Stig is history.

5. Top Gear blijft wel bestaan. Zoals Jeremy al aangaf, er zijn véél toppiloten die graag in The Stig zijn pakje willen kruipen. (Of wat er voor in de plaats komt toch)
wel een geniale zet van de BBC ..
echt alle stront die ze eruit gooien wordt geconsumeerd ..
top gear fans vreten alles ..

WTF zou er in zo een boekje kunnen staan ??
wie wil dat ooit kopen ??

well done Top Gear ..
jullie fans zijn nog dommer dan ik dacht ..
@lincoln: Er zijn heus al over lulligere zaken boeken geschreven als dit. De bbc probeerde altijd zijn identiteit geheim te houden, hoe juist alleen al lijkt mij al verschrikkelijk interessant..
@Karl:
hoi .. da,s toevallig .. ik had het net nog over je ..
@lincoln: Ik heb nochtans nog geen een aflevering gezien van top gear dit seizoen, ben de grappen een beetje beu. Maar ja, ik vindt het ook sneu voor je dat ze amerikaanse auto’s soms niet sparen.
Maar als je afvraagt wat er in een boek van de stig kan staan twijfel ik wel aan je intellectuele capaciteiten. Ga eens een boekenwinkel binnen en kijk eens naar de gemiddelde boek zou ik zeggen.
@lincoln: Ik denk dat er heel veel mensen zijn die de achterkant van TG willen kennen. Wat wordt er gezegd als de camera’s uit zijn, hoe wordt het programma bedacht, de vetes etc. Wat is er in scene gezet (volgens mij veel), hebben ze echt ruzie of is het fake? Reken maar op een paar miljoen verkocht kopietjes. Maar ik begrijp dat JC het als verraad voelt als je zo close met elkaar bent, elkaar 100% vertrouwt en dan hoort dat zo’n gast alles jarenlang heeft zitten opschrijven. Dat is knap vals.
@midasracer: zwijgplicht opleggen is dan weer heel gezond ..
@lincoln: Wat als de boete op het schenden van de zwijgplicht niet meer in verhouding staat tot de verwachte opbrengsten van het boek? Ik denk dat dat het geval is namelijk. In het contract van de volgende Stig (als die er nog komt) zal dan vast geregeld worden dat de opbrengsten van zijn uitspraken ook naar de BBC gaan en dat heet dan voortschrijdend inzicht. :) Nee beter kun je het onder het kopje geldzucht scharen. Ben Colins zal hier aardig wat aan verdienen.
Er zullen vast wat vervelende dingen over de presentatoren in staan. Ik kan me goed voorstellen dat Jeremy niet alleen op band een klootzak kan zijn.
Bam die zit :)
Maareuh zullen ze nu helemaal overnieuw moeten beginnen met het rondenbord, want nu zijn te tijden niet meer te vergelijken natuurlijk?
Wat kan die Clarkson goed acteren! Het lijkt net alsof hij het allemaal erg vindt ;)
Some people say he is simply an author struggling to get his book published.
Other people say he is ex-Formula 3 racing driver Ben Collins.
All I know is he’s unemployed!
Alsof Clarkson het ook maar enigszins boeit, dit is net zo goed in scene gezet als de complete topgear show.
Dus neem het met een korreltje zout en ga hier niet al te diep op in aub, publiciteit is alles wat ze willen…
Langst de ene kant de Stig heeft zelfmoord gepleegd nu. Het zou vervelender geweest zijn moest een journalist ofzo erachter gekomen zijn.

Maar we zullen zien met wat ze afkomen, een roze Stig, een groene Stig, een 4e voor het TG trio die bekend is als rijder. Een vrouw zoals Kidd of Schmitz?
We hebben maar af te wachten tot wanneer TG dan terug op de buis komt.
Stigma.
Misschien hadden Jeremy, Hammond en May iets minder eisen moeten stellen bij hun contractonderhandelingen zodat er iets meer overbleef voor Collins… dan was dit niet nodig geweest… Iedere 3 jaar wisselen van Stig was natuurlijk ook een prima optie geweest… Als je de boel naar het randje stuurt kun je wachten op ongelukken.
ach rechtvaardig het niet dat hij nu zijn geld gaat pakken. Hij rijd die auto dr bij en doet dat goed en tekent met zijn volle verstand een contract en heeft zwijgplicht. Erg jammer
BBC moet deze kans aanpakken om met iets compleet nieuws aan te komen. Vrouwelijke Stig bijvoorbeeld? Sabine?
Volgensmij is het gewoon een hele publiciteit stund van BCC om nog voor de aller laatste keer heel veel geld aan de stig te verdienen, want dit boek moet wel goed verkopen na zoveel ophef.
“greed is bad” idd
Clarkson heeft al mijn respect al verloren toen hij Rafael Nadal een aap noemde…
@lincoln: “WTF zou er in zo een boekje kunnen staan ??”

Genante blunders, die nooit getoond zijn op tv. Klachten over de werkwijze van de BBC. Het zich gebruikt voelen van Ben Collins… Waarschijnlijk (jammer genoeg) vooral negativisme.

“wie wil dat ooit kopen ?? ”

Miljoenen mensen. Als je in Big Brother komt en daarna een boek schrijft dan is dat boek NIET interessant. Toch zal het goed verkopen. Het zijn die commerciële vehikels die een uitgeverij recht houden.
kan je lachen, maar volgens mij vind clarkie het echt niet leuk…
Ik begrijp best beide partijen….
De een voelt hem voorgelogen doordat ie al een tijdje met dat boek bezig was en dat hij ze nu de rug toekeert, maar langs de andere kant begrijp ik Ben Collins ook wel… De andere staan voortdurend in de spotlight en verdienen een mooi bedrag en dan kom je best wel jaloers…
“greed is bad” is makkelijk praten voor iemand die met de show *wel* multimiljonair is geworden. Ik kan het wel begrijpen dat Ben Collins na al die jaren in de shaduw nu ook een graantje mee wil pikken… voordat de BBC hem op straat zet omdat ie te oud wordt.

En ik denk dat het voor Top Gear ook helemaal niet slecht is hoor, zo worden ze gedwongen eens wat nieuwe dingen te verzinnen, wordt het niet teveel “same old, same old” voor ze.
voor domme vrouwen heb je “goede tijden slechte tijden” ..

voor simpele mannen bestaat Top Gear ..
@lincoln: Hoe beschrijf jij jezelf en welk programma past daar dan wel goed bij.. wel een auto programma.. want ik ga er vanuit dat je een auto liefhebber bent..
@bram:
nieuwe auto,s zijn dead-boring ..
tis ronduit knap dat Top Gear zo veel kijkcijfers en een goed format kan bouwen om die meuk ..

Wheeler Dealers kon ik echt van genieten iig ..
lekker kutten en klooien ..
Overhaulin vond ik ook wel knap opgezet ..
alleen wel heel veel sponsors all over the place ..
@lincoln: wheeler-dealers, joh? Echt? Die vervelende Mike die doet alsof ze op elke auto “winst” maken terwijl die arme Edd voor nop staat te slaven en te beulen?

En dat slik je als zoete koek? De kosten van elk onderdeel neem je meteen voor waar aan?

Simpele ziel….Wheeler Dealers…een simpel programma voor simpele bejaarden…
@bozewolf: Wheeler Dealers, prachtig programma! Voor iedereen die graag met niet-nieuwe auto’s bezig is op een enigszins beperkt budget. Laat zien dat het hebben van een droomauto prima haalbaar is als je een beetje handig bent.

Top Gear, verschrikkelijk gericht op sensatie, steeds makkelijker humor en veel special-effects. Kijkt wel lekker makkelijk weg, toch een goede vorm van vermaak&ontspanning.

Verder weinig sympathie voor Collins hiero. Hij is gewoon overduidelijk voor het ‘makkelijker’ gegaan. TG komt er bedrogen uit, als hij het niet naar zijn zin had op de set dan had hij al veel eerder een andere baan kunnen zoeken. Belangrijker nog: Collins heeft “The Stig” niet bedacht, hij was gewoon een pionnetje, met een droombaan.
@Alwood: Hey, verpest het nou niet…ik doe gewoon ff wat lincoln zelf altijd doet…zelf kijk ik best graag naar WD. Alhoewel ze die Mike er wel uit moeten schoppen. Edd China is de man.
Het einde van Jeremy Clarkson. Eindelijk !
Ik weet niet wat het is, maar hij komt altijd gewoon lekker echt over. Niet zozeer op Top Gear, maar in bijvoorbeeld interviews als dit. Hij is gewoon zichzelf en hij zegt wat hij denkt. Ik kan dat erg waarderen. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat hij zich genaaid voelt.
@Lincoln,

1. Het is niet de BBC die dit boek uitbrengt, maar een uitgeverij. Denk dus niet dat de BBC hier iets aan verdient, anders hadden ze ook geen rechtszaak aangespannen tegen Ben Collins en de uitgeverij.

2. De producer Andy Wilman was echt kwaad over het feit dat Collins een contract had (met geheimhoudingsplicht) en dat hij die gewoon aan de kant schoof. (lees zijn blog maar)

3. Dat de shows (zeker de Challenge’s) niet helemaal fake zijn (kan je ook lezen in de blogs van topgear) maar er zal natuurlijk wel iets vooraf besproken zijn wat er moet gebeuren. De opnames van de show duren ook iets langer dan je op TV ziet. Want natuurlijk worden er de leukste stukjes gebruikt tijdens (bijv. het nieuws) anders zouden ze het net zo goed live kunnen uitzenden.

4. Welke TV show is niet Fake? Alles wordt geregiseerd in TV/Radioland.
@lincoln misschien is sesamstraat wat voor je;) Zou je vast leuk vinden. beetje kinderachtig;)
TopGear is een enorm internationaal succes!
Ze doen wel eens lollig over het beperkte budget van de BBC, maar de BBC verdiend bakken met geld aan de TV shows en aan de verkoop van het format aan bijvoorbeeld de VS, Duitsland en andere landen.
Mannen als Clarckson en zijn broeders verdienen ook enorme sommen geld en misschien voelde Ben Collins zich wel onderbetaald en werd er niet gereageerd op zijn klachten. Een paar jaar geleden speelde er al zoiets. Clarckson verdiende meer dan een miljoen per jaar. The Hamster net iets minder. Op dat moment mocht James May z’n handjes dichtknijpen met ongeveer 3-kwart ton. Intussen is dat volgens mij redelijk rechtgezet; ook May rijd tegenwoordig Ferrari, dus die heeft vast opslag gehad. Maar TopGear medewerker nr. 4, The Stig wellicht niet ???
De zwarte Stig komt gewoon terug:
http://www.youtube.com/watch?v=Ni5xXbIxvhY
@DubaiSheikh: ha, leuk!!

Wie zegt, dat Ben Colins niet gewoon de Stig blijft en dat dit allemaal opzet is geweest om TopGear onder de aandacht te houden voor het volgende seizoen? Niemand zal vertellen, wie ‘de volgende Stig’ zal zijn, dus kan het net zo goed Ben Colins zijn, toch?
zou wel een stunt zijn idd als the black stig weer terug kwam. M.Schumacher weer met pensioen. en de rest mag je zelf invullen ^^
Meneer Clarkson wordt bedankt voor weer wat extra reclame voor het boek van BC. Doorgestoken kaart :D.
Ben Collins draait, naar schijnt, al 5 jaar dik verlies met zijn eigen bedrijfjes en heeft 2 kinders en een vrouw. Hij zal niet zoveel hebben verdiend als de presentatoren, dus ergens is het ook begrijpelijk dat hij voor deze optie is gegaan als dat betekent dat hij zijn gezin veilig kan stellen financieel gezien.
meestal als iemand goed is in een bedrijf dan geef je hem toch wat meer geld?? raar dat de BBC dat niet deed, iedereen ziet dat The Stig een goudhaantje is: hij is snel en droge humor (through london with the subway)
@Vivian: Wie zegt dat de man in de subway Ben Collins was? Voor zover ik de berichten over de Stig kan volgen, draafde Ben Collins op om als Stig te baansnelheden van de auto’s te zetten. Maar voor alle niet snelheid/auto gerelateerde opnames werden andere mensen ingehuurd. Zo is bij TG live geen gebruik gemaakt van Ben Collins. En waarschijnlijk ook niet bij de London challenge.
Ik ben vandaag hier en daar nog wat aan ’t snuffelen geweest. Blijkbaar zou het contract van Collins afgelopen zijn en is het voor duidelijke redenen niet verlengd.

Ook is er sprake van het feit dat Collins “slechts” £10.000,- à £15.000,- per aflevering zou verdient hebben, terwijl de 3 presentatoren wel degelijk heel wat meer krijgen. Zo zou Clarkson alleen al met het exporteren van Top Gear naar de USA een slordige £800.000,- hebben verdiend.

Als dit verhaal inderdaad klopt, dan kan ik Collins goed snappen. Het is misschien niet netjes wat hij gedaan heeft, maar ik sluit niet uit dat ik in zijn plaats hetzelfde zou doen.
Jeremy is een arrogante kwast die inmiddels zijn houdbaarheidsdatum ruim heeft overschreden, een fortuin verdient heeft en nu een ander niet gunt om ook eens wat te cashen.

Ik hoop dat de BBC hem vervangt voor een frissere en minder oubollige presentator.
Dit dispuut is een prima moment.
@eenieder hier die punt maakt van het loon verschil tussen beide heren.

Jeremy is DE presentator van top gear, HET gezicht, natuurlijk verdiend hij meer dan een gemaskerde coreur.
Denk ook maar niet dat Ben weinig verdiende met zijn rol(letje).
De heer Collins steekt met deze actie Top Gear en de fans ervan in de rug.
J.C schijnt zelf ook een **** te zijn.
@Dennis: Wat een fantastische screenshot in combinatie met de titel. :mrgreen:
@lincoln: Top Gear-fans zijn dom volk. Echter niet dommer dan “fans” die kijken naar 2 simpele beunhazen welke een auto repareren. Oja, ze zenden nog steeds afleveringen van tig jaren terug uit.

Dan ga ik wel naar m’n garage toe, stuk gezelliger mijns inziens. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).