Dit is de Opel Astra GTC Paris Concept

Auteur: , 55 Reacties

Dit zijn de eerste afbeeldingen van de Opel Astra GTC Paris Concept zoals deze binnenkort te zien zal zijn in -hoe kan het ook anders- Parijs.

Je moet het Opel nageven: ze maken mooie auto’s tegenwoordig en ook deze GTC Concept is weer een fraaie verschijning. Deze GTC is uiteraard een voorbode voor de driedeurs Astra die we waarschijnlijk in zijn definitieve vorm zullen aantreffen op de beursvloer van Genève, begin volgend jaar.

De GTC Concept wordt voorzien van een 2.0 liter viercilinder turbo met Start/Stop systeem en een “zeer hoog vermogen” wat in zou kunnen houden dat we te maken hebben met een 300 pk sterke concurrent voor de Scirocco R en zijn vriendjes, welke waarschijnlijk het label OPC gaat dragen. De concept staat op 21 inch lichtmetaal, een maatje dat misschien net iets té hoog gegrepen is voor de productieversie. Niet dat we erop tegen zijn overigens, het staat de concept goed. We zien de GTC Concept dus in Parijs over een paar weken, het zal ons benieuwen of hij er dan net zo fraai uit ziet als op deze plaatjes.55 reacties

mooie auto !

maarja de scherpe randjes gaan er van af bij het productiemodel en dan is het gewoon een beetje een doorsnee auto… :(
prachtige wagen, als hij onverandert in productie neemt verkoop ik direct mijn 207 voor deze
Best nice, maar je ziet steeds meer details die andere merken al lang op hun modellen hebben toegepast. En als je het mij vraagt heb ik liever een Renault Megane ( die er overigens nog aardig op lijkt )
mooie auto, maar de achterkant heeft wel een heel erg hoog Renault Megane gehalte. De wagen lijkt zelfs wel dezelfde uitlaten (of sierstukken) te hebben aan de onderkant..
Opel is goed bezig de laatste tijd, waarvan deze astra ook het resultaat is. Een hele mooie auto geworden, hoop ook dat deze in productie gaat zoals die op de foto staat.
Mooi ontwerp. Zijn dat nou carbonfiber schoepen op de velgen?
Ik dacht dat ik eerst naar een Corsa zat te kijken, geen compliment.
Ik dacht dat het een Mazda 3 was. Goed design maat niet bijster origineel dus. Beetje Guiletta ook die achterlichten of was het nu van SEAT?
Kortom Opel blijft Opel, buitengewoon acceptabel voor velen.
Het is en blijft een opel, dus lelijk, spuug lelijk en daarbij ook nog eens ontzettend lelijk. Maar dat is alleen omdat het een opel is. hahaha

Nee mijn smaak is het niet. Maar dat komt omdat ik iets tegen opel heb, maar dat hadden jullie al gemerkt geloof ik ;-)
@demoder: Dan nog HOEF je niet te reageren natuurlijk.
Ik heb zelf zoiets met de produckten uit de kdf eh…VAG groep.

On topic: Opel is goed bezig !! OPC versie met 4wd zou mooi zijn :mrgreen:
@406_v6: volgens mij is dit een reageer pagina en ik reageer met de mededeling dat ik het een lelijk hok vindt, het is dus een reactie die ik geef die je kwijt kunt in een reageer blokje onder het stuk.
vag troep vind ik ook niets dus daar staan we samen voor dezelfde mening.
@demoder: Nee, jij kunt beter in de zandbak gaan spelen, met dit weer blijft het zand ook goed kleven. Vraag me af wat je op een autosite doet als je merken haat en daardoor direct alles van dat merk slecht is.

En voor de mensen die denken dat dit op andere auto’s lijkt, ik denk dat de schetsen voor deze auto al langer op tafel liggen dan die Renault en Alfa Romeo op de markt kwamen
@Lucb: wat ik op een auto site doe ??!? nou dat vraag ik me van jou dus ook af als je je hier druk om maakt.
Volgens mij staat alles vrij in dit land je eigen mening te uiten. en IK VIND HET EEN LELIJK HOK. en je weet ook de achter grond niet van opel ik heb er 3 gehad en bij de eerste ging er bijna alles kapot en dit werd kut opgelost door opel bij de 2e dacht ik dit kan nooit meer gebeuren maar was precies zo en de 3 maal scheeps recht!!! jaja NOOOOOIT een opel meer voor mij. Kijk als je de achtergrond weet dan zal je er anders op reageren. Het is gewoon een zware tegenvaller dit bij elkaar geraapt merk.
Ik vind hem echt super mooi, ik verheug me zwaar op de opc versie met 300pk, en ik denk dat ie al zijn concurentie verpletterd.
Die achterkant lijkt voor 95% dezelfde als de Alfa Romeo Giulietta.
En in profiel lijk het veel te veel op een Renault Megane Coupé.
Origineel zijn ze duidelijk niet.
Ik vind deze supermooi, maar dat komt ook omdat dit mijn smaak is. Maar dat komt omdat ik iets tegen alle andere auto’s heb.
als je ze goed bekijkt, heeft de achterkant heeft inderdaad wel erg veel weg van een Giulietta…
Lijkt wel erg veel op de Renault Megane coupe..
Net mijn lichaamstemperatuur gemeten, en blijkt dat dit concept mij warm noch koud maakt.
Ik zeg het niet graag… maar dit is een mooie Opel…
@lucb, je haalt me de woorden uit de mond! Hoe kan een Opel nu lijken op een auto die later is geïntroduceerd?

Oftewel: “Nou,nou, die Giulietta lijkt wel erg op de al wat oudere Astra zeg!” Ben het steeds meer eens met de term “Vergelijingsmongool”
De gewone driedeurs GTC zal wel wat meer op de vijfdeurs lijken vermoedelijk, maar misschien dat bepaalde details wel terug komen bij de OPC of in OPC-line optie. Of anders levert Irmscher misschien wel een oplossing.

Overigens vind ik de vijfdeurs er in een donkere kleur een pak beter uit zien dan in een lichte of rode kleur. Ik ben benieuwd naar de productieversie…
Inspiratie was duidelijk op de designafdeling. Dus toen hebben ze maar een megane coupe gekopieerd. Zo schaamteloos kopieren doen zelfs de chinezen niet.
Wauw dat ziet er veelbelovend uit!
Kan nu niemand eens zijn eigen mening geven hier altijd kijken wat een ander zegt en dan gwn hetzelfde neergooien . Erg zwak hoor …

Ik vind het een zeer nette auto , als hij zo in productie gaat staat deze zeker op men verlanglijstje .
Het is maar een opel…

(ik meen het niet maar je moet toch een beetje mainstream blijven)
Het de Sideblades zijn gespiegeld, nu staan ze zoals bij de grote broer Insignia. Ziet er een stuk dynamischer uit!
Alleen moeten ze een typenaam verzinnen want een As(h)tra(y) roept verkeerde herinneringen op. ;)
Gaatje Nixxan
Een auto per definitie lelijk vinden om “z’n afkomst (=merk)”, ik vind Doutzen Kroes lelijk, eh…
…omdat ze Fries is en Friesen zijn lelijk!
Ik heb drie Friese vriendinnen gehad, dus voor mij geen “Friesin” meer. (So, I said it!)
On topic: Ik vind die Astra APUH GEIL! Ik zie weinig details, die het niet tot het serie-productie-stadium zullen halen, dus verwacht ik dat we ‘m (bijna) zo vaak op de weg zullen gaan komen. Ik ga ‘m op Parijs Motorshow zeker van dichtbij goed bekijken.

Oja, Doutzen, als je dit leest, ik meen er nix van hoor. (geldt btw, ook voor de Fries[inn]en)
Ik vind je een mooie vrouw. Maar ik schat je intelligentie hoger dan een aantal reageerders hier, dus hoef ik ’t niet eigenlijk niet nader toe te lichten. Bel me!
@Gaatje Nixxan: als jij 3 friese vriendinnen hebt gehad zijn ze of kapot gegaan door jou verkeerde rijgedrag of ze hebben je alle 3 in de steek gelaten ??!! laten we het verder over intelligentie maar niet hebben hè.
Gaatje Nixxan
@demoder: Wie de schoen past…
Alleen Opel, SAAB, BMW en Mercedes-Benz begrijpen dat LED’s achter een semi-transparante glas geplaatst moet zijn. 8) Kerstboomverlichting is voor overige merken.
dit wordt een astra GTC OPC
Lelijk eendje
Geef mij de Scirocco maar, die is mooier en lager!
Prachtig! Zou ik ook wel willen als de misses niet per sé een 4 deurs wou… :)
Ik zie in een paar reacties dat deze astra op de megane coupe zou lijken. Tegen deze mensen zou ik graag even in herinnering brengen hoe erg de megane op de vorige generatie gtc lijkt. En wie het niet gelooft hoeft alleen maar de twee kontjes te vergelijken. veel succes
Gaatje Nixxan
@Melvin_OPL: EENS! Oei, ik dacht precies hetzelfde (alsof Opel in 1jaar tijd de GTC nog ff snel op de Mégane zou laten lijken), maar wilde deze knuppel niet in ’t hoenderhok gooien…
’n Nieuwe discussie is geboren! Ik ga er ff goed voor zitten.
@Melvin_OPL: Helemaal mee eens… de astra GTC (eerste generatie) was de rest voor op vlak van design: vw, renault,… de nieuwe gtc lijkt gewoon nog op de oude, maar dan in een nieuwer jasje. Ik heb momenteel 150000 km met mijn gtc, nooit problemen gehad. De volgende wordt zeker opnieuw een opel.. missch wel deze. :-)
de vw killer :D

de opc versie zal wss een bom worden !
golf R killer !

zeker 300 pk en hopelijk 4×4
dan liggen ze de concurentie zeker boven … zoals ze al 2 jaar doen … :p
Mooie Megane!
Dit is geen coupe!
Het is gewoon een 3deurs uitvoering van de Astra
Ik zie liever een Calibra opvolger
http://www.zamparuedas.com/wp-content/uploads/2008/05/calibra-2009.jpg
Of een Vauxhall GTC Paris Concept en ja de plaatjes zijn in spiegelbeeld geplaatst; http://www.netcarshow.com/vauxhall/2010-gtc_paris_concept/
De Astra vind ik er niet bijzonder uitzien, erg modaal wagentje
Echt een mooie wagen. Ziet er beter uit dan de golf…
Ziet er goed uit, alleen jammer dat het een Opel is… Ik vond overigens de oude (huidige) GTC ook wel aardig om te zien, stukken beter dan zijn 5-deurs broer in ieder geval.
Er waren al foto’s gemaakt van een test-GTC zonder camouflage, met ongespoten bumpers, deurgrepen e.d. Die leek heel erg op deze “Concept”. Ga er dus maar vanuit dat dit zo goed als de produktieversie is, maar dan met (helaas) kleinere wielen, en de voorbumper zal íets anders zijn, want ik zie alleen smalle led-knippers, terwijl er ook nog mistlampen in moeten passen (in de 5 deurs en ST 1 unit voor beide).
dat er nog altijd van die loosers zijn die dit op een megane vinden lijken, klopt wel gedeeltelijk alleen moet je de megane op de gtc vinden lijken….!! idd de eerste gtc suckers..

oja ik ben anti opel..
Enne dat versje “mooie auto, helaas van (sl)Opel” kennen we al, als je geen Opel wenst waarom kijk je dan naar het nieuws ervan?
Prachtig, superprachtig! Niks meer aan veranderen graag!
Ziet er weer prachtig uit
Gewoon heel geslaagd! Op spy shots was beter te zien hoe het wel jammer is dat de zijlijn stopt bij de handgreep. Ziet er wat raar uit. De raamlijn die ophoog loopt kennen we inmiddels wel. In dat opzicht was de vorige GTC véél origineler. Maar goed, we hebben sowieso weinig origineels van Opel gezien de laatste tijd. Vanalles wat maar wel zodat het erg mooi is
heb een Tigra gehad, nooit problemen, nu ene Corsa OPC, nooit problemen (al 130.000 km!!)

ik wacht met smart op de nieuwe Astra OPC!
Algemeen wordt dit aanzien als een mooie wagen, ook onder journalisten. Nu

Vraagje: stel, je steelt dit design en je reist -met een Dolorean, uiteraard- terug naar pakweg 1989. Wat zou de reactie zijn van de modale burger? Lelijk of ook mooi? Zou men dit dan al begrijpen? Ik vraag me dat echt af. Ik had toen een audi 100, zo’n surfplank en vond dat heel wat :-)
@ opelhaters , jullie zitten altijd maar op opels kap dat het slechte wagens zijn , en zweren bij jullie bmwtjes , audi’s , mercedessen. Zelfs lelijke seaten vinden jullie mooier/beter. Wel voor prijs/kwaliteit zijn opels heel goeie wagens . Ok bmw ,etc heeft zijn naam maar dat betaal je ook , zul je ook wel zien aan je onderhoudskosten. Kortom , een goeie wagen is een wagen waar je lang mee kan rijden zonder problemen. Gelijk welk merk.
vette kar
opel maakt echt mooie autootjes de laatste 2 jaar, dit is er een van.
en opel is best een goed merk hoor!
Zeer geslaagde auto. Opel is goed bezig wat design betreft.
http://de.opel-microsites.com/astra-gtc/
Hier is ie in het rood te zien. Staat ‘m een stuk beter dan geel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).