Gespot: Spyker C8 Aileron in de P.C. Hooftstraat

Auteur: , 58 Reacties

Het was op een donderdagavond dat mijn stokoude GSM overging, en ik een goed bevriende hobbygenoot aan de telefoon had om mij te informeren over een oranje Spyker C8 Aileron in de P.C. Hooftstraat. Het bleek om het evenement "Swedish Thursday" te gaan. Saab en Spyker neus aan neus, en drie Zweedse ontwerpers op uitnodiging van de Amsterdamse fashion retailer Azurro Due onderstreepten de relatie Nederland-Zweden.

Het werd een late avond, want zodra je je statief op hebt gezet naast een exoot in een drukke winkelstraat ben je wel even bezig met fotograferen. Ondertussen wisselden we wat woorden met de Sales Manager van Spyker, die ons onder andere uitlegde hoe Spyker zich profileert op de markt. “Het merk hoeft niet per se te concurreren met merken zoals Ferrari. Wie een Spyker bezit, gebruikt deze immers niet als tweede of derde auto. Eerder als zesde of zevende auto, al heeft de nieuwe C8 Aileron als doelstelling om dat naar beneden bij te stellen.” Spyker bouwt, net als enkele andere eigenwijze kleine merken, auto’s voor een niche markt. Het zijn auto’s om als statussymbool te hebben, méér nog dan de relatief massaal geproduceerde Ferrari’s en Lamborghini’s.

Een nadeel van deze exclusiviteit – het feit dat de eigenaar zeker 5 auto’s heeft staan die vaker buiten komen – is het feit dat men de Spykers maar heel zelden op straat ziet, in hun natuurlijke habitat. Sterker nog: de auto heeft daardoor überhaupt weinig bekendheid. In Nederland is het merk bekend, maar daar buiten veel minder. “We zijn erg blij met de Saab acquisitie. Op die manier gaan er vele nieuwe deuren open, ook wat betreft publiciteit over de grens, zoals bijvoorbeeld in China. Aan de hand daarvan wordt het Spyker merk steeds sterker.”

Waar het bij dit evenement voornamelijk om ging was de samenwerking tussen Nederland en Zweden te symboliseren, al mikte Sales Manager Van Rooy vooral op een enkele Azurro Due klant. Het werd georganiseerd door Azurro Due in de P.C. Hooftstraat, waar niche merken binnen het exclusieve modesegment vertegenwoordigd worden. Voor het pand aan de P.C. Hooftstraat stonden de nieuwe Saab 9-5 en de nieuwe Spyker C8 Aileron neus aan neus geparkeerd. Namens Azurro Due waren onder meer drie Zweedse modeontwerpers aanwezig: Dagmar, Rika en Acne.

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron58 reacties

Leuk, dat saab en spyker zo toch al erg dicht bij elkaar staan! letterlijk en figuurlijk.
Het stuurwiel van die aileron lijkt wel verdacht veel op die van een lamborghini? :S
integralechubasco
Dat kunnen ze goed bij Spijker… mooi weer spelen…
Nederlanders moeten het toch maar bij dijken bouwen houden, want auto’s bouwen kunnen ze niet…

wat is het nu van 4keer de naam spyker achter op je auto te vinden? nja achterkant… dat ding achterop waar ze geen raad mee wisten, ik vind het echt verschrikkelijke auto’s
@kasper: En belgen moeten het houden bij… eehhhmm tja laat maar :’)
@MiuRa:
wij bouwen wapens en verdomd veel flitspalen

en ook nog een merk dat mss 5% van de belgen kent
ik ben zelfs de naam kwijt…, schande
@supasweet: Komt overeen met een scheermesje :) Gillet volgens mij.
@fant: het heeft me 1min.37s nodig gehad :P
@MiuRa: @JohnDrama Belg? hoezo Belg… waarom hebben jullie het over belgen…
@kasper: helemaal mee eens, kasper’s zijn trouwens zowieso bazen ;)
@kasper: ..En belgen moeten eerst maar eens uitvogelen welke taal ze nou eigenlijk gaan spreken.
@JohnDrama: wow jij bent precies welk erg goed op de hoogte van de situatie in belgie he
@kasper: Helemaal mee eens.. vind het echt een afzichtelijk ding..
@V-power: audi motor hé. voor zo’n kleine fabrikant is het goedkoper om een stuur met ingebouwde airbag te kopen dan er zelf een te ontwikkelen. Lamborghini is van audi, dus maken zij ook gebruik van dit stuurwiel
Bijna hetzelfde sportstuur als in een Audi A3/TT en inderdaad Lambo.
Heey daar was ik ook!
Die wagens zijn echt dik daar.
Ik mocht er een keer in zitten.

hihihihi.
@Marokkaan: Het verbaasd me dat je toen niet direct hebt ‘meegenomen’.
@XXOOD: was dat voor stomme opmerking, megool
Mooie foto’s van een zeer markante auto, ik zou zoiets er best als tweede auto bij willen hebben (ik kan het dus wel schudden).
Tip 11: Regendruppels op de auto geven zeker bij detailopnames en avondlicht net wat extra’s aan de foto.
Hallejulla!
grotere foto’s A.U.B.
dit is de mooiste Spyker die ik tot nu toe gezien heb, dat oranje staat hem als gegoten + de kwaliteit van de foto’s zijn onvoorstelbaar mooi :P
heb net ontdekt dat het gillet was de naam die ik zocht, en dat er een vertigo 5 deze maand uit komt, kan dat?
aww, je bent me voor :P
waar blijven de HD pics
Zonde van het Gaylordo wiel, daar had gewoon een uniek Spyker stuur moeten zitten ¬¬
Over smaak valt te twisten, voor mij persoonlijk blijft dit toch een prachtige auto, waar het zit in de details. NL mag wel een beetje meer trots zijn op dit merk.

Klanten van Spyker hebben meestal al een volle garage en zoeken iets exclusiefs. Dat is Spyker. Een echte supercar (dat mogen we deze toch wel noemen) heeft iets “eigenwijs”. (helaas ben ik geen klant :P). Kijk eens naar de huidige supercars, allemaal mooie auto’s maar dit is bijna kunst op wielen.

Kijk eens naar Lamb. die maakten vroeger ook van dit soort auto’s, bij het eerste aangezicht valt je bek open, denk aan de Miura, of de Countach. Zeer markante verschijningen. Nu onder VW vlag, tja… net niet.

Welk merk maakt tegenwoordig nog echt iets “aparts”?

Behalve prachtige lijnen ook een mooi interieur. Dit is voor mensen met smaak :)
Vind de auto nog redelijk mooi maar ik denk dat hij mooier zou zijn in een ander kleur iets minder fell .

en
De vorige bentley continental en de lamborghini murcielago zijn ontworpen door een belg is ook nog een lotus denk de exige die is ontworpen door een Belg .
en dit gaat dan nog enkel over auto design .Richting meubeldesign hadden we nog Maarten van severen
ik zag hem gister rijden op de a28 dacht eerst dat het een murcielago was maar ik dacht wat zit daar op het dak het lijkt wel een camera maar eenmaal dichterbij was het dus echt de eerste rijden de spyker die ik ooit had gezien
en dan direct zoon nieuwe
MercedesForum
Mooie reportage weer!

Wat ik me nu afvraag, hebben ze speciaal voor jou andere kentekenplaten op de Spijker geschroefd?
Zijn er niet meer pics van die 9-5?! Heerlijk kleurtje en velgen
Mooi hoor die Ailerion!!
Het is gewoon een kut auto. Lelijk, lomp, overbodig en typisch Nederlands, daarom zie je er ook zo weinig van op straat. Zelfs die zwarte polo op de achtergrond heeft nog meer waarde dan die spijker.
toevallig staat de nieuwe saab erbij …
stoplichtsprintertje
Prachtige auto, alleen het interieur is een beetje outdated…
Weten ze nou al wanneer die Aileron in productie gaat?
Hele mooie spot zo met die 9-5 ernaast :)
Een gele rand rondom de velgen doet het geheel minder vel kleuren.
voor mij is dit ook de mooiste spyker dat ik ooit gezien heb en ik krijg er nog nachtmeries van, ok smaken verschillen maar mijn god hoe kun je dit mooi vinden? volgens mij vinden veel mensen hier dit mooi omdat het uit eigen land komt.
en zo hier dat ze zijn op die domme naam zelf in de uitlaatstukken… moest hij nu nog bloedsnel zijn of extreem goed rijden dan had hij nog iets om zijn veel te dure prijs te verandwoorde maar nu hij heeft zelf niet zo een extreem coole badge ,
nooit maar dan ook nooit geef ik aan zoiets mijn geld uit !
wat heeft Spyker met de Aileron toch een prachtige wagen op de markt gezet, daar wil je toch niet meer uit? tenzij je even naar buiten gaat: WOW, wat een mooie wagen is ’t ook…
Wat een oogstrelende bolide zeg!!!!! En oranje staat hem goed en het is ook nog een toepasselijke kleur natuurlijk!xD
the-budel-guy
m’n ogen zijn zo juist klaar gekomen
@the-budel-guy: hoe voelt dat?
the-budel-guy
@DePannekoek: blijf lang genoeg naar de foto’s kijken en je voelt het zelf :P
Lijkt wel een reclame stunt
Ik kwam deze Spyker gisteren tegen op de A27 bij Hilversum, heftige auto zo in de avondspits tussen al het gewone verkeer, zeker door die opmerkelijke luchtinlaat op het dak. Je moet zeker wennen aan die gekke vorm met alle uitstulpingen, maar bijzonder is hij zeker. Hij reed met groene kentekens, want verkopen wil niet zo lukken bij Spyker. Toch een mooie auto van een bedrijf dat beurstechnisch op dit moment eigenlijk failliet is…
Die C8 wordt haast in de anus genomen door die Saab :p
spiderman je hebt gelijk het was de a27
De Nederlands-Zweedse link vieren met Spyker en Saab? Spyker is niet Zweeds en dat Saab gekocht is door een Nederlandse truienverkoper maakt het niet Nederlands.
Zijn we Volvo vergeten? Had een fabriek in Nederland, zelfs een ontwikkelcentrum en is nog steeds een buitengewoon geliefd merk. Trouwens de Nederlands-Zweedse link vier je natuurlijk op de parkeerplaats van Ikea, niet in de PC Hooftstraat!
Het werd een late avond, want zodra je je statief op hebt gezet naast een exoot in een drukke winkelstraat ben je wel even bezig met fotograferen.

Uhm….appeltje….kun je me even a.d.h.v. je foto’s wijzen op het “drukke” gedeelte van de P.C. Hooftstraat? Zie de “drukte” namelijk ff niet…

Hadden ze trouwens niet beter een pak WASA Knäckebröd er neer kunnen zetten om de relatie tussen Nederland en Zweden te onderstrepen?
Svenska Aeroplan AB
@ appeltje: die auto die ervoor staat is NOG exclusiever hoor!

Op dit moment dan nog.
;)
Volgens mij heb ik vandaag dezelfde auto gespot. Ik zag hem richting ’t Harde rijden en wat is ie mooi. :D
Das wel een mooie auto, als ik het geld had zou ik er zeker over nadenken..
Mooie foto’s… En natuurlijk ook leuke wagen die Spyker..
Ook wel leuk dat ie daar staat met de nieuwe Saab 9-5….
wat een gelul over een spyker

zie die dingen wekelijks rijden,en ja het geluid is mooi.om evervolgens over de rest van de auto te beginnen,………………
ja ik ben een belg en ik vond 1 van de mooiste auto’ s ooit gemaakt vooral de cabrio versie! keep up the good work spyker!!!
vond moest vind dit zijn
Da ”vleugeltje” op het dak hadden ze van mij uit het ontwerp mogen houde..
Grappig dat ie neus aan neus staat met een Saab

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).