IMSA Murcielago doet 274 km/u in Oostenrijk

Auteur: , 47 Reacties

Als je een snelle wagen hebt moet je hem zo af en toe natuurlijk even de sporen geven. Wat heeft het anders voor zin? Dit moet de bestuurder van de door IMSA getunede Murcielago LP640 ook gedacht hebben toen hij zijn bolide over de snelweg joeg. Dikke pech voor hem dat de Oostenrijkse politie in de buurt was om hem te klokken op een respectabele 274 km/u.

De door een Bulgaar bestuurde Murcie werd op de A1 in het westen van Oostenrijk aan de kant gezet, en de 27-jarige bestuurder kon meteen zijn roze papiertje inleveren. Een kleine bonus voor de Oostenrijkse Hermandad kwam in de vorm van een Audi, met Servische bestuurder, die met 233 km/u op de foto ging. Beide auto’s stonden overigens op Duits kenteken.

De Sjaak

Waarschijnlijk komen de bestuurders er beter van af dan de Zweed die onlangs in buurland Zwitserland met 290 km/u werd gepakt, aangezien het boetesysteem in Oostenrijk anders in elkaar zit. De boete zal op “slechts” een paar duizend euro uitkomen, in plaats van de astronomische Zwitserse 720.000 euro. Desalniettemin zal er een pittig gesprekje volgen, al dan niet met een vermanend ‘foei’ alvorens deze mannen weer richting de Balkan (of onze Oosterburen) kunnen knallen.

Bron: kurier.at, shortnews.de, nachrichten.at, via autogespot.47 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
wat voor materiaal heeft de oostenrijkse politie dan… dat je iemand die 274 rijd nog kan laten stoppen??
Haha is toch op ze minst netjes te noemen.
Dat is gewoon pech hebben, met 274 km/u ben je zo in Duitsland en daar is het legaal. Of daar kwamen ze net vandaan en zaten nog beetje in de speeding-mood.
@mano

Zo te zien een VW Sharan, maar dan moet je toch goed je best doen om die op 274 km/h te krijgen :P

Zullen hem wel verderop hebben opgevangen.
Vraag mij dan altijd af hoe ze zo iemand pakken. Met die mpv die erachter staat haal je geen 274.

Een flitspaal met directe verbinden met de politie ofzo, heel veel pech hebben en iemand met een lasergun tegenkomen??
Als in zo’n auto rijdt moet die gewoon uitgelaten worden, toch? Van die boete zal de bestuurder vast niet warm of koud worden.
Ben geen politie fan, maar toch wel respect voor de mannen die met een MPV (VW Sharan??) een Lambo aan de kant kunnen krijgen.
Niet bepaald een spannende snelweg daar.
Voor straf een jaarlang in een roze Dacia of Kia laten rijden.

Of zijn er hier mensen, die zulke figuren respecteren ?
Kom vaak in Roemenië, daar waren de BMW’s X5 populair bij het machovolk, die de wet honend met een paar zwartgeldflappen even afkopen.
Of laat ze het doen in hun eigen straat.

gr.
@willemseles: ik respecteer ze :) ik disrespecteer de politie voor het stoppen van die mensen
@spykerboy: Idd, maar jij bent nog maar een jochie van 17. ;)
de ploitie 15 kilometer verderop waarschuwen en met een bordje “stop” links laten rijden..?
Och.. Serviërs..
Dobre dan :-)

Nee, ik niet.

gr.
Geert Schoots
Iemand laten stoppen met zo’n snelheid kan met roadblocks en spikestrips… aldus Need for Speed.

In Nederland worden er ook wel eens kunstmatige files gecreëerd via matrix borden of door simpelweg via de radio een andere politieauto verder op de route de auto af te vangen.
doe je goed z’n bak op je 27ste.
Is toch een crimineel… Je kan nu moeilijk zeggen dat hij die Lambo met z’n intellect heeft verdiend. Anders lijkt het mij vrij logisch gewoon met ~130 naar Duitsland door te rijden.
klote politie toch ook hea, altijd maar je lol verknallen :(
@spykerboy, ik neem je niets kwalijk, daar je op 17-jarige leeftijd vast nimmer zoiets gedaan hebt.

Hoop dat je nooit een klap in je nek oploopt, als zo’n iemand achterop je knalt bij uitwijkmanouvre/klapband ofzo.

gr.
@willemseles en bosnia_love: woon in middeoosten en daar rij ik al sinds ik 15 ben in autos die jullie nooit zullen kunnen betalen ;) ookal huur ik ze zelf :P dus weet het zelf wel vandaar dat ik aanmoedig, dit houd het spannend op straat toch? ;)
ga naar duitsland’, daar hebben wij ong 270 gehaald
Ben ik dan de enige die het vreemd vind dat we het hier over een “astronomische Zwitserse 720.000 euro” hebben? Last I heard betaalden ze daar met Zwitserse Franken. :roll:
@Jesper: Slakken. Zout. Is uiteraard omgerekend.
Verschrikkelijke asociale klootzak om met dit soort snelheden op de openbare weg te rijden. Dan heb je 0komma0 respect voor de andere weggebruikers. Er is niemand die anticipeert op auto’s met bijna 300km/h op de linkerbaan. Dat moet waanzinnige ongelukken opleveren. Dergelijke overtreders mogen ze van mij keihard aanpakken.
@midasracer
Door mensen zoals jij mogen we ook niks meer he? Zoals eten en drinken achter stuur is ook levensgevaarlijk he? Ik word toch echt ziek met dat schapen-gedoe van jullie. Jij bent zeker ook degene die met 100 op de linker rijstrook rijdt en mensen opfokt? Dat is pas gevaarlijk.
@Jesper,

Had ik dus ook, daarbij dan wel dat ik geen zin had om aan te horen dat het waarschijnlijk teruggerekend is naar euro’s heb ik maar niet gereageerd.
Maar het viel mij dus ook op.

@Vtec,
Houd er rekening mee dat als jij pakweg 140 rijdt, en je passeert hierbij een boom hoe hard dat dat gaat. Met die snelheid komt hij jou ook nog’s ingehaald.
Ik geef @midasracer dan ook volledig gelijk. Ik rijd geregeld te hard, maar dit is gewoon zo ontzettend gevaarlijk en daardoor ook niet in te schatten.
@jack_abarth en midasracer
waren jullie ter plekke ofzo?
er zijn plekken zat, met name in Duitsland en Oostenrijk waar je richting de 300 km/u kan rijden mits de situatie (weer, overig verkeer) het toelaat.
Ga lekker fietsen!
@edzo: je hebt hard rijden en hard rijden. Ik ben geen heilig boontje of CDA-stemmer. Maar met dergelijke snelheden op de openbare weg rijden is keihard poging tot moord op de andere weggebruikers. Ik kan me herinneren dat op de N205 vlak voor Heemstede een stoere gast in een Porsche de helft van een gezin doodreed (of het hele gezin, het was in ieder geval gruwelijk). Justitie heeft toen nog geprobeerd de man poging tot moord met gebruik van de auto als wapen in de schoenen te schuiven, maar dat is helaas niet gelukt. Dergelijke minachting voor medeweggebruikers mag van mij met een dikke gevangenisstraf worden afgedaan, ik zit ook met mijn gezin op de weg. En wil je racen, ga lekker het circuit op. Heeft niemand last van je. En blijven je medeweggebruikers gevrijwaard van je overdosis testosteron.
Nogmaals, op die saaie Oostenrijkse snelweg (reed er vorige week nog)is het totaal niet spannend of coureurwaardig om op dat rechte stuk door het dal 274 km/u te rijden.
Kan elke idioot bij wijze van spreken. Maar hoe reageren ze op onverwachte situaties ?
In Bulgarije of Servië lukken die snelheden niet, kan ik je uit ervaring vertellen.

ps: heb al tig jaar 75% no-claim, daar ben ik meer trots op, dan dat ik ooit als snotaap 200+ gereden heb.
Ondertussen 50 – steeds snellere- wagens verder.

gr.
@willemseles:

Laatst in Bulgarije met 250 over de trakia snelweg gereden richting Sunny Beach vanuit Sofia. Er zijn stukken waar je gewoon hard kan gaan en veel verkeer is er ook niet daar op de snelweg. Dat krengetje (s63) was helaas begrensd en wou gewoon niet harder.
Sorry, maar dan heb je een getunede Murcie (wat uiteraard standaard al geen flauwe auto is) en dan wordt je op de bon geslingerd door een snorremans in een Sharan!?

Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan? Zolng je Lambo niet in de fik vliegt, zet je toch gewoon het gas erop!?
Laseren vanuit een auto of geflitst worden door een agent die de data van zijn laptoppie even door belt en een stukje verderop met een rijtje Sharans blokrijden. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn, hoor.
Die snelheden zijn in servië en bulgarije inderdaad niet echt goed te doen.

Maar zo’n 190 op de cruise control lukt prima kan ik jullie vertellen…
midasracer, die n205 kom ik dagelijks, prima 200+ te rijden zonder gevaarlijk bezig te zijn sogges voor de spits..
247 is wel een beetje sloom voor een Lambo? :P
Een Frankrijk hebben ze tolpoorten die erg effectief zijn om hardrijders te pakken. Ik ben er vorig jaar vlak voor zo’n tolpoort te grazen genomen @ 204km/h. Een kennis van me werd een week later op dezelfde plek gepakt met 284km/h (hij reed een Ruf 996 GT2 en werd uitgedaagd door een Duitser in een Audi).

Op een lege snelweg boeit het allemaal niet zoveel.
watje, als je dan te hard wil gaan doe het dan goed . 300+ dan ben je pas goed bezig!
Toch knap van die juten dat ze met een Sharan zo’n auto van de weg halen!!!
@hardrijder, volgens mij meten ze de gemiddelde snelheid tussen de tolpassages.Je mag 130 km/u rijden op zo’n tolweg en zodoende pikken ze je er makkelijk tussenuit, als je er te ‘snel’ over hebt gedaan. Ze meten dus geen pieksnelheid.
Even pauzeren op een parkeerplaats of tanken doet het gemiddelde van 130+ naar beneden brengen.

gr.
@willemseles:

In Frankrijk doen ze, voor zover mij bekend, niet aan trajectcontroles, ze zetten vlak (5-10km) voor de peage een radarwagen in een zijweg en die geeft door aan de politie die vlak na de peage staat wie er te hard gereden heeft en die wacht hun dan op bij de peage. Pakkans 100%, ontsnappen onmogelijk. Ik ben helaas ervaringsdeskundige op dit terrein. Jammer, want de Franse snelwegen zijn de beste in West-Europa en ook heel geschikt om flink gas te geven.
ik reed net nog 140 op wegen waar je 100 mag moest 90 km terug rijden omdat mijn ouders een stokbroodje waren vergeten uit de oven te halen die nog aanstond omdat we op moesten schieten :S en toen over duitsland weer terug met 170/180 :P
233 kmu met een Audi over de autobahn, is het equivalent als 130 met een Yugo……. ;)
nouja, wat zou jij doen als je er een had? precies, dus deze man kunnen we niks kwalijk nemen.
@lambo4all: Ik zal de andere kant op rijden, de kant waar de zon schijnt… ;)
@toyotaprius: Hoe was je vakantie in ’t buitenland?
@atakan: Ja druk, eigenlijk alleen maar gewerkt.. Wel lachen, had een dag een auto met chauffeur. Betaalde er geen drol voor.. was geen taxi.. ;)
Verder wat afspraken gehad, gewerkt aan een plan en naar het strand geweest. En een dag gewerkt aan het huis van mijn schoonvader. Dak moest er op.
Hoe was en is het leven in Zaandam?
@toyotaprius: Het was wel leuk hoor :D! Kermis was er ook :D.. Ik was elke dag met meisjes:$.. eentje bleef hele tijd bij me hangen :oops:! Maar ik moet ervandoor (L) (no homo).
Best wel leuke snelheid :D hehe
Als je zo’n wagen hebt moet je dat toch af en toe eens testen ;)
@ midasracer en jack_abarth

Oooit gehoord van en lege snelweg of misschien geen drukke snelweg?? Niet elke land is zoals dit K*t land altijd vol met files dus ja maar aan de andere kant als het druk is en hij haalt zulke snelheden dan geef ik je helemaal gelijk. Mogen ze hem wel stevig bekeuren en aanspreken.(En nee ben geen Hardrijder hater want rijd ook vaak harder dan toegestaan:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).