Saai nieuws: BMW is weer de groenste

Auteur: , 47 Reacties

Milieu dit, milieu dat. Groen hier en daar. Als die verrekte Beiers nou eens een echte sportwagen in elkaar zouden klussen! Of laat ze tenminste een leuke reclame-campagne opstarten om de wereld van de Toyota Prius te ontdoen, die is namelijk niet goed voor het milieu.

Grofweg dertig jaar geleden een belhamel, tegenwoordig zijn ze het spreekwoordelijke ‘braafste jongetje van de klas’. Het is onderzocht, dus het is waar. Het onderzoek is gedaan door de Dow Jones Index en SAM. Samen hebben zij een lijst opgesteld van de meest ‘duurzame’ bedrijven. Hierin wordt het milieubeleid van het bedrijf meegewogen, maar bijvoorbeeld ook de CO2 die ze als bedrijf uitstoten. Bijna in alle categorieën was BMW de autofabrikant met de beste score (PDF). Enkel het “Brand Management” haalde de score iets omlaag.

Naast een gemiddeld vrij lage CO2-uitstoot voor de auto’s, dus ook een lage uitstoot van het bedrijf zelf. Leuk weetje: Toyota is onlangs uit de lijst geknikkerd. Naast zuinige auto’s juist een heel bah-vies bedrijf. Het mag een mens aan het denken zetten. Waarom we bijvoorbeeld de hippie-regeling nog voortzetten? (Rutte: doe er wat aan!) Hebben we hier misschien zuinige auto’s, ergens anders op de wereld compenseert de productie dat ruimschoots. Sidenote: ook Shell mag zich dit jaar overigens niet meer sustainable noemen. Groen tanken moet bij Sasol, geen idee waar.47 reacties

JAMMER! BMW begint echt een suf merk te worden:(!!!!!
@DIRK: uh, hoezo begint? Ze zijn al jaren de “groenste”?
@autoblogger: nou..de groenste. dat lijkt me een merk als Daihatsu, of Fiat of zo…
@w0o0dy: De toetsing omvat “Integrated assessment of economic, environmental and social criteria with a strong focus on long-term shareholder value.” Blijkbaar zijn aandelen Fiat niet zo waardevast.
@w0o0dy:
Nou ik heb nog geen groene dacia gezien!

Wel een paar groene BMW’s! zoals:
http://www.autojunk.nl/2008/05/gespot-gifgroene-e46-m3-csl
http://www.autojunk.nl/2009/10/felgroene-m3-csl
Zoals altijd is BMW gewoon de tijd vooruit! :) De rest komt pas als het te laat is zeker :?
Nieuws over Toyota is tegenwoordig nog spannender
Wat een flut artikel van Autoblog en wat een flut onderzoek. Alles is natuurlijk relatief. “naast een gemiddeld vrij lage CO2 uitstoot’ -> Wat is laag? Wat is vrij laag? 200 gr/k voor een 5.0 V8 is ‘schoon’, voor een 1.2 3 cil is dit zeer veel.
@jimmy: Begrijpend lezen (en op links klikken) is ook moeilijk. De uitstoot van BMW’s gehele modellengamma is gemiddeld LAAG. Verder hebben ze naast schone auto’s dus ook een schoon bedrijf. Kijk je naar het grote plaatje, uitstoot van het bedrijf, de auto’s, de recycling, dan is BMW (voor een autofabrikant) dus heel milieuvriendelijk.
laag verbruik maar ook krachtig … iets wat niet elke merk kan
Jahoor, als er weer weer te zeiken valt over BMW dan is Alwood er weer. BMW is gewoon goed bezig
En ik maar denken dat het “WTF: Lamborghini SUV rijdt zijn eerste rondjes” bericht slecht was.. Alwood, als je dit saai nieuws vind, waarom plaats je het dan? :S
Wat een gezeik denk ook eens aan het mileu
wat kunen julie zeuren over ee beetje schone denk na een auto wordt nooit schoon
BMW is inderdaad al erg lang een suf merk, snap niet dat het nog zoveel status heeft. allemaal standaard sedans,stations en SUV´s… wil je er één met vermogen koop je een M variant. in het grijs dan hea.. alleen de X6 heeft een lekker controversieel uiterlijk en een fuck you imago
Sasol; try South Africa
Moest BMW nu eens een SLS amg concurrent make zou dat gemiddeld verbruik wel wat stijgen….

maar nee, de “sportiefste” van de drie duitsers doet niet mee aan sportwagens :(
GOD rules!!!!

Onze autoblog-god dan hè, die andere doet me niet zo veel…
Saai nieuws:

Waarom dan posten?
Tja, als hybride fabrikanten niet eens meer in de lijst voorkomen… waar zijn we dan mee bezig hier?
@ zesinlijn

thx ;)
trouwens hier nog ff een klein dansje om het allemaal te vieren ;) http://www.e90post.com/forums/images/smilies/roundel.gif
SASOL, over in Zuid Afrika te vinden :)
slecht geschreven stuk en dat anti toyota gezeur van jullie! Denk eens een beetje door voordat je wat op internet. Het golf 3 niveau stijgt hier met de dag, beetje zonde.
Volgens mij is het zo Atenza, dat Alwood graag reacties wilt uitlokken omdat hij niet zo voor BMW is , want hij is altijd maar BMW aan het afzeiken in zijn posts. Die post voor deze, over die Lamborghini sloeg ook al nergens op. Ik snap eigenlijk niet wat hij hier doet
LOL, wat een fanboy geijl weer. BMW is z’n tijd helemaal niet vooruit, de 1 serie heeft nog steeds die bagger saaie oude 2.0L motoren terwijl de concurrentie al jaren zuinigere en vlottere kleine 1.xT motoren levert … zelfs Opel was BMW voor; dat kan echt beter !
@dog,
misschien wil de bmw-rijder wel helemaal geen opgefokte 500cc twinturbo onzin.. die turbo motoren halen volgens mij amper ooit het opgegeven verbruik, terwijl dat bij bmw bij mij weten een stuk beter wordt gehaald.
@Dog: Die bagger oude 2.0l motoren (van bijvoorbeeld de 118d) kun je wel heel gemakkelijk opchippen naar +150pk, dat wil ik jou wel eens zien doen met je Opel 1.xT motor!
Volgens mij is de blogger iets te subjectief..
Dit is is toch echt de meest onzinnige reklame larie.
Bewijs dit in cijfers .
schnitzerken,iets ,heel veel.
Ben zelden kwaad maar dit is echt gezeik.
VeniVidiVici,tijd vooruit ,in wat?
geertje, vertel me eens met wat ze zo goed bezig zijn.
Dog ,die ouwe rommel stopt BMW nog altijd in hun goedkopere modellen.
Welke winst kun je trouwens nog halen in en conventionele benzine of dieselmotor, 5%?
nou BMW, het wordt dus weer hoogtijd voor de neiuwe M5, M6, M3 station, en wat dachten ze van een opvolger van de M1?
Nou rene. BMW maakt al jaren de beste motoren in verschillende klasse. vele malen onderscheiden in de afgelopen jaren. De concurrentie heeft het nakijken op alle M-modellen, die keer op keer de concurrentie zoekrijden. Het is nu nog een kwestie van tijd en BMW domineerd bijna op alle vlakken als ook de nieuwe M5 en M6 op de markt zijn. Wat te denken van de Gran Concept 4d Coupe die geproduceerd gaat worden. De nieuwe 5 en 7 serie zijn weer topklasse auto’s en waar is de concurrentie van de 3 serie coupe/ M3. BMW heeft nog steeds de beste coupe in huis. Het merk auto blijft een kwestie van smaak maar BMW is toch nog steeds heel goed bezig
Amen @Geertje
BMW is wel groen, maar nog steeds erg leuk en sportief.

Sportief hoeft niet per se samen te gaan met hoge uitstoten.
Als ik het goed begrepen heb, dan staat hier niet dat ze de groenste auto’s verkopen.. gewoon dat ze als bedrijf milieubewust bezig zijn.. dus dan gaat het vooral over het productieproces waarschijnlijk…
Ik vond het al even raar, ik dacht dat het artikel zou zeggen dat Bmw de groenste wagens produceerde ;)
wat te denken van de hybride versies van de 7 en de X zitten wel de dikste motoren in :D dus wel groen bezig maar wel met power!
geertje ,BMW maakt net als ieder merk benzine of dieselmotoren, aan
zo’n pompen (mag nog een turbotje op staan)kan je maar weinig meer wijzigen.
Dennis21, “groen bezig”,leg eens uit.
Algemeen ,geef me één voorbeeld waarom een BMW motor anders is .
Ziet er naar uit dat het een evolutie van het ED-concept wordt. Wellicht een voorbode voor een productiemodel?

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/BMW-Concept-DontBlogAboutThis-New-Look-655x489.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).