Honda Goldwing kan alles, zelfs auto’s slepen

Auteur: , 29 Reacties

Gemengde gevoelens; is dit echt, is dit om te lachen, photoshop?! Eigenlijk vind ik het vooral een briljant idee. Bij ongelukken rij je gewoon tussen de file naar voren en sleep je snel de wrakken naar de kant. En de lijst met voordelen is lang.

Tijdswinst is natuurlijk het belangrijkste, maar het zal ongetwijfeld ook brandstof besparen. Niet alle vrachtwagens zijn meteen overbodig, maar met de Goldwing kom je een heel eind. Het maximaal aan te hangen gewicht bedraagt 2500kg. Je snelheid is dan wel beperkt tot 30km/u. Genoeg om met een Range Rover achterop, via de vluchtstrook naar de volgende parkeerplaats te rijden.

De politie, ambulance en rijkswaterstaat hebben het allemaal al door. Als je in de toekomst nog ergens (op tijd) wil komen moet je tussen de files door kunnen rijden. Vervolgens zijn de gewonden uit de weg, staan de verkeersregelaars op hun plaats en is het papierwerk opgemaakt, maar staan de auto’s nog in de weg. Niet als het aan de bedenkers van deze brommer ligt!

De basis is een Honda Goldwing 1800. Deze is standaard uitgerust met een 118pk, 163Nm, 1832cc zescilinder boxer, 5 versnellingen vooruit en één achteruit. De motor zelf weegt ongeveer 360kg, het trek-rekje weegt 160kg. Het is geen racemonster, maar zeker ook geen slak. Tenzij je 3000kg aan het verplaatsen bent natuurlijk. (via: comingthrough.se.)

Racen kan hij trouwens ook…29 reacties

Ik vind het top bedacht.
Dit zou wel es een gat in de markt kunnen zijn. De belangen bij een file die snel verdwijnt zijn enorm. Vele miljoenen kunnen bespaard worden als het zo effectief is zoals het in theorie is. Mischien een idee dat er een pilot wordt opgestart met de ANWB en Route Mobiel als voortrekkers en met subsidie van het bedrijfsleven?
Dit bestaat al meer dan 5 jaar.
Hoe krijg je dat rek dan tussen de file door? Zit dat in die koffer? Leg dat dan ook even uit.
@Jochempie: juist, want dat staat vooral niet duidelijk afgebeeld in de bijgevoegde gallery…
@Alwood: Ooh die gallery is dus onderdeel van het artikel? Ik dacht altijd dat het een leuk extraatje was. Mijn excuses.
Een Goldwing is een huis op wielen.
Haha! Gaan racen met een GoldWing. Echt stom!
Je gaat toch ook niet een stoplichtsprintje doen met je M5 touring tegen een DBS ofzo…
Best slim, maar een vrachwagen van de bergingsdienst kan toch ook over de vluchtstrook naar de plaats van het ongeval. En na het ongeval kan de motor ook niet meer door het verkeer heen. Wat nou het geniale voordeel van deze motor is snap ik niet meer helemaal. Al is het natuurlijk wel goedkoper dan een grote vrachtwagen.
“De politie, ambulance en ( hoofdletter R) Rijkswaterstaat hebben…”
http://www.youtube.com/watch?v=pFfZrXN5UKA

filmpje voor de liefhebbers
Oud nieuws. Heel oud nieuws.
Met een goldwing tussen de files door rijden?
Yeah right…
met een goldwing tussen de file door?
daar moet je zo’n beetje een complete rijbaan voor hebben.

@the360box
indeed
Mijn vader woont in/op z’n Goldwing nadat hij van m’n moeder is gescheiden. Kookplaat, tv, alles zit er zo’n beetje op behalve stromend water en een wasmachine.
@Alcantara: Dat is niet fascinerend, da’s gewoon zielig.
echt wel handig :o
@ jochempie kijk eens naar de tweede foto.
daar wordt dat “rek”uitgeklapt.
Mooi ding dat Goldwing blok. Laag zwaartepunt, klein en sterk. Je kunt er vele meer mee doen. In Amerika bouwde men er vroeger een driewieler omheen, de Phantom. Zuinig en toch 200km/h. Helaas is het een pre-internet verhaal dus weinig info. Hier nog een plaatje
http://www.priceofhistoys.com/wp-content/uploads/2009/02/turbo-phantom-trike-12.jpg
@midasracer:Das een tof ding!
Stiekem is het gewoon een Goldwing met zijwieltjes.
kan alles … hmm .. kan je ook zien wat er achter je is ?
Haha, goed idee!
Leuk als je 4wd wordt weggesleept met zo’n motor..
Kennelijk weten ze niet dat elke RWD auto waaronder deze Beier nooit op deze manier mag worden gesleept !
@Flatfour: mits die handgeschakeld is is er geen enkel probleem….. de rangerover echter zoals boven vernoemd mag niet op deze manier worden versleept…
met minder dan 30km/u over korte afstanden kan iedere auto ongeacht de aangedreven wielen gesleept worden. Bovendien, als het om ongevallen gaat is er al geen probleem want die auto’s zijn al stuk.

Ga je kilometers lang met hoge snelheid rijden dan lijden bak en assen er uiteindelijk wel onder ja…
Zo dit nieuws las ik 8 jaar geleden al in Kijk!
@midasracer: Cool, mogen ze nog maken zo’n dingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).