Ontbijtvideo: BMW M5 touring vs Aston Martin DBS

Auteur: , 53 Reacties

Begin je dag met een dragrace. Ochtend vitaminen voor de autoliefhebber. Vandaag op het menu: een station en een supercar. Verschillend in concept, vergelijkbaar in cijfers.

Ze zien er compleet verschillend uit, dragen een heel ander imago met zich mee en de motoren hebben helemaal niks met elkaar te maken. Toch liggen ze op papier niet zo gek ver bij elkaar vandaan. De Aston Martin DBS heeft een gewichtsvoordeel van krap 200kg, voor auto’s rond de 1800kg maakt dat echter niet zo veel uit. De V12 van de Aston Martin produceert 517pk, de V10 in de BMW doet het met 507 briesende knollen. Om hem een beetje te helpen heeft de M5 een ESS chip die de red-line naar 8400 toeren zet en 520pk losmaakt. Op papier sprint een standaard BMW M5 Touring in 4,8 en de aston in 4,3 seconden naar 100km/u. Uitgebreid de specificaties naast elkaar bekijken kan in de vergelijker op AutoWiki.nl.

Op de Nordschleife schijnt de Aston Martin de BMW aardig stof te kunnen laten happen. In een dragrace heeft de BMW geen nadeel van zijn hoge zwaartepunt en gaat het enkel om de snelste automaat en meest toeren-gretige motor. Hoe dat zich in de praktijk uit?53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heb het idee dat die M5 niet helemaal stock was? Lees iets over een ESS ECU, dus aangepaste software. Maar verder blijft het indrukwekkend hoe snel die stations tegenwoordig zijn :P
-edit: check, ESS specificatie staat er bij-
De ECU van de M5 is wel getuned door ESS. Ik weet niet hoeveel dat uitmaakt, maar helemaal standaard is de M5 niet meer.
@Raul8711:
Je was met net iets voor. Maar inderdaad, het is indrukwekkend hoe snel dat ding gaat.
Aaauw! De nachtmerrie van een DBS-rijder: een M5 Touring tegenkomen.
Op M5board hebben ze heel vaak van dit soort filmpjes. De gekste vergelijkingen komen langs. Maar dat is wel leuk natuurlijk.
Ik geloof het niet, hoe kan dat een aston zijn O.o ?
Die M5 startte iets eerder dan de Aston, en de bestuurder van de Aston schakelde soms te laat op waardoor hij tegen de Rev limiter zat. Ik denk als alles wel goed as gegaan dat de Aston had gewonnen. Zo zie je maar weer, de mens is bij een dragrace toch altijd wel de zwakke schakel, zelfs al gebruiken ze een semi-automaat.
@AlfaGTV: Dan nog, de BMW is 200 kg. zwaarder, 2 cyl. minder, 10 pk minder(?) plus de Aston is DE sport auto, waar de BMW functioneel is en waar we met een heel gezin met koffers mee op vakantie kunnen….
@BR: de BMW heeft 3 pk meer, staat in ’t stukje
@AlfaGTV: de M5 startte juist later dan de aston, die komt eerst een stukje dichterbij, en geeft dan plankgas, hoor je wel. en dan zie je de M5 wat later komen
@jippie

Lol, idd
Ik had niet verwacht dat de M5 sneller was (ook al is er wat aan geprutst). Maar dit is en blijft op een rechte lijn hé.
Beetje faal eigenlijk van Aston martin.
@Wild2Mild: En waarom dan? Hebben ze ooit bij Aston Martin voor ogen gehad dat ze tegen een M5-touring moesten racen? Deze auto’s dienen zeer verschillende doelgroepen.
Toch, doe mij maar de DBS. Als ik dan van A naar B moet ga ik wel gewoon wat eerder van huis (geen straf in dat ding) en neem ik de bochtige weggetjes. Niets te vrezen. :P
Wat zou een M5 met een V12 dan geven?
Vind eigenlijk dat de chip die erin zit, beetje bagger is.
13 pk erbij, is dat niet een beetje weinig voor een 5 liter v10?????
Bij ziptuning halen ze er al 30 pk uit, dus klopt het wel die 17 pk?

p.s op ziptuning hebben de nieuwe m5 al staan???

http://www.ziptuning.nl/chiptuning/Bmw-M5-578-pk.html#header
Die M5 is natuurlijk zeer snel, maar had toch gedacht dat die Aston Martin sneller ging zijn…
Ga toch weg. Een Aston Martin die verliest van een touring met 520 pk. Fake !
trollhattan900
das duidelijk…..
@g40freak, ziptuning pk’s zijn kroeg pk’s..
Aston heeft simpelweg trage auto’s, blijkt steeds opnieuw….ze hebben wel de ultieme schoonheid, dus dé auto om te rijden.
Aston Martin: YOU FAILED.
ik zou toch voor de m5 gaan stock of niet hij is iets handiger over de lokale drempels
Haha, fail voor de AM! Zo zie je maar.. cijfers zeggen niet alles. Net als dat sprintje van Top Gear tussen de Veyron en McLaren F1. De Veyron is op papier veel sneller, ook naar de 100 maar weet pas veel later voorpsprong te pakken.

http://www.youtube.com/watch?v=JdVZU96gkDM
the-budel-guy
de aston heeft volgens mij een handbak M5 automaat en de M5 is zo als ik lees niet helemaal standaard meer.

maar ondanks dat is het wel een lekker ontbijt videootje zit er nu al vol van
@g40freak

Die “chip” geeft zo goed als geen extra vermogen.
Is gewoon tpm begrenzer wat hoger zetten met een laptop.
Dat vermogen zat er al.
vermogen varieerd per blok (ongeveer 4%) ook al is het het zelfde blok.
betekend dus dat niet elke M5 precies 507pk heeft.
plus fabrikanten geven meestal lagere waardes op en in dit geval een symbolische waarde (bmw 507)
In de praktijk heb je dus meer pk´s

OT
Raar dat de DBS zo dik verliest.
Iets klopt er niet, de bimmer trekt veels te hard weg.
Ofwel de bimmer heeft nog meer pk of de DBS heeft minder dan AM beweerd anders kan het niet.
DBS is een dikke klap lichter en heeft een veel betere cw waarde. de jumpstart werd teniet gedaan door een schakelfout dus al met al waren ze wel redelijk tegelijk weg.
@GOD: Of de BMW heeft een gunstiger overbrenging voor de snelheid waarmee ze wegtrekken. Sowieso schakelt de 7-traps volgens mij een stuk beter dan de 6-aut van AM.
Astons zijn altijd een stuk trager geweest dan de concurrentie.

De Vanquish was ook zo’n traag geval, die kon je met een 911 Carrera 2 gewoon bijhouden.
En weten dat de DBS een sportwagen is en de M5 een gezinswagen. :-)
Heb dezelfde 5-Touring met M-sportpack. Maar dan wel een 520d met 163pk :-P
of gewoon met je 330d een Aston achtervolgen:

http://www.youtube.com/watch?v=6A-vzeG4d0w
astons hebben alleen de looks, maar qua performance lopen ze nog een eeuw achter!
heerlijk , een ‘familiewagen’ dat een ‘supercar’ afmaakt :)
Haha, laat me niet lachen! Dit is wel zo ongeloofwaardig!! Een M5 Touring die sneller is als een 200 kg lichtere sportauto!! This is fuckin rigged!! Bullcrap!
of gewoon met je 330d een F355 spyder opjagen!

http://www.youtube.com/watch?v=DIc4jFFSYm8
Zonder enige twijfel zou ik voor de DBS gaan. Dan neem ik het maar voor lief dat Klaas-Jan, z’n vrouw, twee kinderen en hond mij er uittrekken op de snelweg….
@ Alwood

De BMW schakelt idd sneller maar dat mag uiteindelijk niet zo veel uitmaken. Het leek wel of de BMW 200pk meer had zo hard dat ie weg trok.
Ben blij dat de BMW won daar niet van maar iets klopt er gewoon niet.
@ Tinus
Haha, fail voor de AM! Zo zie je maar.. cijfers zeggen niet alles. Net als dat sprintje van Top Gear tussen de Veyron en McLaren F1. De Veyron is op papier veel sneller, ook naar de 100 maar weet pas veel later voorpsprong te pakken.

Top Gear heeft later zelf toegegeven, dat het in scene was gezet tussen de Mclaren en de Bugatti op het nog een beetje spannend te maken. Bugatti zit in 2,48s op de 100, net zo snel als een echte Formule 1 auto. Hoe zou de Mclaren zonder AWD en DSG nou sneller kunnen zijn?
Hoewel ik zelf een 5 serie touring rijd zou ik toch zeker de Aston nemen. Looks heb je 24/24, wat maakt die tiende seconde sneller op 200 nou uit?
Iedereen die nu zegt dat AM faalt, heeft het niet echt begrepen. Was het ooit een doel van AM om een dragrace tegen een gechipte M5 touring te winnen (had de bestuurder goed geschakeld, dan had de M5 zelfs niet gewonnen), of was het de bedoeling van de meest begeerlijke auto te maken. Zeg nu zelf: heb je liever een Aston Martin DBS, stijlvol, heerlijk geluid en V12, of een BMW M5 touring…
@superman: zou je die Ferrari of die BMW kiezen…
prestaties zijn niet alles. echt niet…
Alleen vanaf stilstand telt de 200 kg verschil, qua tussenacceleratie is het irrelevant. De 7-bak van BMW zorgt bij deze filmpjes steevast voor een vertekend beeld. Kies een gustige snelheid/ toerental en bij hoge snelheden zal de m5 een voordeel hebben tegen auto’s met een relatief lange 5 en 6… een GT-R heeft ook korte overbrenging. Try that.
Tuurlijk is het geluid en zijn de looks van de Ferrari geweldig. Maar wat ik wil aantonen is dat tegenwoordig een diesel het exotisch spul knap lastig kan maken. Verder is het voor de man in de Ferrari natuurlijk wel behoorlijk vernederend om niet los te komen van een drie serie. Maar dat is het spel wat we dagelijks spelen en dan draait het natuurlijk louter en alleen om prestaties.
En de hond keek vanuit de kofferbak mee :mrgreen:
Prachtig filmpje.
Haha zit je dan in je zogenaamde exclusive car
word je ff keihard gepowned door een familie wagen met een kwijlende labrador tegen het achterruitje
Zoals ik al zei… getunde M5 touring (met bijna 550pk) tegen de GT-R (stock)… it’s all in the gearing.

http://www.youtube.com/watch?v=Wawr5AConz8
Sebastiandachtikzo
@st33fie snapt het allemaal even niet meer.
Waardoor is de am hierdoor minder exclusief geworden?
Zogenaamd exclusief? Volgens mij is ie dat nog steeds.
Mensen die zeggen dat de am gepwnd (wat een woord) is snappen het sowieso niet. Het is niet het doel van am om de snelste te zijn. De mooiste, het beste geluid, luxe, rijbeleving , dat zijn dingen waarvoor ik een am zou kopen.
Let’s hear it for BMW.
Brittisch cars do have nice interiors, for as long as they last.
Lachen filmpje, op zich wel bizar wat een afstand de M5 aan verschil maakt. Hier zie je duidelijk hoe conservatief BMW is met cijfers opgeven.
Deze video stond ook pas meer dan een week op m5board…

Het is in ieder geval duidelijk dat de M5 toch gewoon heer en meester is…
Boeiend
Een DBS heb je niet puur voor de snelheid
Hij gaat vast hard zat in de dagelijkse praktijk
Iedereen die wel eens een DBS in het echt heeft gezien, weet dat ie er ook echt uitziet alsof ie tonnen kost en heel vet is
Een M5 Touring is, tsja, een stationcar
Leuk, als je anoniem Porsches (en Astons) wilt pesten, maar minder geslaagd als je voor smaak en stijl gaat
WOW, de DBS wordt gewoon verkracht.
Standaard doet de M5 Touring vanaf stilstaand de 400meter even snel als de DBS.
De hoogtoerige BMW motor + op de koppelkromme afgestelde versnellingsbak doet ‘m weer. Perfecte elasticiteit..
Wat Zal de M6 met DBS doen?
Maar doe mij zeker weten de DBS, ipv de touring, prachtige coupe.
M5Board.com

Ja mensen, niet om het 1 of ander maar een “stock” BMW M5/M6 zie je daar bar weinig. Altijd gechipt/aangepast.

Echter: Nette prestatie van de familie-M5. Het blijft een mooie, zeldzame bolide.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).