Wat kies jij? Gallardo LP560-4 vs 458 Italia

Auteur: , 150 Reacties

Even een lekker dilemma voor de zondagavond. Welk Italiaans raspaardje/stiertje heeft jouw voorkeur?

Ga je voor toch al enigszins op leeftijd zijnde Gallardo met zijn 4WD en dikke V10 met 560 pk of hou je liever van wat meer avontuur en kies je voor de gloednieuwe en hete 458 Italia. De Italia heeft ‘slechts’ een V8, maar die levert wel 10 pk meer dan de Gallardo, namelijk 570 pk. Een Gallardo is overigens wel ruim 15.000 euro goedkoper dan een 458 en ook nog eens verkrijgbaar met een handbak, iets dat bij Ferrari niet mogelijk is.

En als je meer vermogen wil dan kan je bij Lambo ook nog terecht voor de lichtere en sterkere Gallardo LP570-4 Superleggera.

En dankzij ilovecars kunnen we beide auto’s uitgebreid naast elkaar vergelijken. Bekijk de foto’s hier, hier, hier en hier.150 reacties

De goudgele Matiz
De Gallardo natuurlijk! ik vind 272.073 euro wat de duur voor een kampvuur.
@thommie94: Naais!

Me 2 de gallardo=)
@thommie94: zeker als da kampvuur dan nog zo stinkt…
Handbak leverbaar? >> Gelijk de Lamborghini. ;) Ik zou (als ik het geld had) nooit een automaat kopen, voor mij is het altijd al handgeschakeld geweest en dat zal zo blijven. :)
de 458! Gave auto met veel vurige PK’s!
@AMG Powerrr: VURIGE pk’s! lol!
@robbie: gaf mijn reactie je een ideetje=P?
Gallardo….
458 is de betere sportauto, maar doe toch maar de gallardo met handbak!
Ik ga voor deze:

http://www.consumentenpagina.be/system/files/images/houtblok2.jpg

Stuk goedkoper en ontvlamt pas wanneer jij dat wilt!
@C6_R: +1 :D
Niet zo heel moeilijk..
Allen voor het geluid al de Gallardo…!
Italia…duh
458

Wanneer eens een poll????????????????
Denk toch de gallardo puur imago en sound. Sinds de F355 is er geen mooie ferrari geweest. Maar moet wel zeggen dat ze nu de goeie kant op aan het gaan zijn met de nieuwe 458.
Gallardo ofc :D
Gallardo, veel bruter
Sowieso Gallardo!
Zelfde reden als cliff15, alleen al voor het geluid.
Dat is echt prachtig!
beef vs horse?
ik ga voor de gallardo
Gallardo!
Any Lambo will do!
De Lamborghini natuurlijk. Dat is een échte rijdersauto, vliegt niet in brand, en ziet er 100000x beter uit dan dat gedrocht uit Maranello.
En om even te ‘stoken’: De 458 vliegt alleen maar in brand.
Gallardo, koop voor 15000 wel een leuke polo bij voor de werkdagen.
Ehhh de Gallardo ofcourse… :D
gallardo, die 458 ziet er toch te apart uit voor een ferrari althans mijn mening, de 430 was mooier :)
De Ferrari is lichter
volgens mij ook licht die ook lager op de grond.
Hij is nieuwer. en peddelen is ook een prima manier om te schakelen.
Het ronde lijnenspel spreekt me ook wel aan.
En Ferrari rood is prachtig.
De Italia!!! (maar wel na de recall ;-))
2 jaar geleden had ik de Ferrari gezegd. Maar ik vind dat de 458 bij lange na niet zo geweld(dad)ig is als de F430. Daarom dus de Gallardo. Liefste de Balboni.
Gallardo, bruter geluid, mooiere lijnen. De 458 is minder mooi in mijn opzicht en geluid kan niet op tegen de v10. Duidelijk de Gallardo!
de 458 , echt een mooi ding !
Lamborghini, veel strakker uiterlijk en die heeft tenminste niet van die achterlijke achter lichten of een oneven aantal uitlaten.
Ik kan maar niet aan die 458 wennen, WAT EEN LELIJKE KUT AUTO.

Gallardo.
De 458 Italia hoort bij de beste auto’s ooit gemaakt. Daarnaast is het een plaatje. De keuze is dus niet zo moeilijk.
Als het even kan een Balboni graag,
ondanks de 458 ook wel erg gaaf is.
@ JohnDrama
-> Je reactie is idd een drama ;)

@ OT: 458 :D gelijk even naar ferrari brengen voor een modificatie (of er een 2.0 vierpitter in schroeven) en gaaaaaan :D.
Is hij overgens leverbaar met 3 sets extra achterbanden? En een bullbar om al die peugeot’s 107 van de weg te scheppen?
Ook een Gallardo voor mij, hij ziet er gewoon mooier uit.
vergelijk maar beide interieuren.
Gallardo natuurlijk :)
Twee prachtbakken, maar ik ga voor de Italia. Schitterende F1-bak en een prachtige lijn. Al zou ik wel wachten met bestellen tot na de terugroepactie.
Een auto met een wat licht ontvlambaar karakter of een auto die z’n ziel aan de duivel (in dit geval VAG) heeft verkocht… hmmmm… Hee ik zie voor die goudgele matiz een bmw 3 coupe staan. Doe mij die dan maar :)
Domme mo echt domme vraag !! 458 Een gallordo ?? Tuurlijk is hij goedkoper den helft van de wagen zijn Audi stukken
Lamborghini vanwege 1. Het is een lambo 2. het geluid en 3.het uiterlijk
De Gallardo. Voor het geluid en veel spannender dan de 458. De ferrari is niet echt een supercar, meer een raceauto
@ PCC

F1 bak? De Scuderia had een F1-bak deze 458 een double-clutch variant. Het is nog wachten op een F1-bak in een straat auto die seamless kan schakelen.
Lambo.
gallardo, altijd weg van geweest sinds de eerste keer dat ik er 1 in real life tegen kwam. dat ding heeft pas geluid!
de Lamborghini natuurlijk
waarom? prachtig design
en het geluid daar doe ik het voor
De Ferrari. Need I Say More?
De lambo, lekker stukje Nürburg in de sneeuw doen!
Iedereen heeft het hier over het geluid van de Gallardo en hoe lekker die is. Maar jullie doen net alsof de 458 geen lekker geluidje heeft…

Speakers wat harder graag. Kun je het beter vergelijken…

http://www.youtube.com/watch?v=GtH0lPUl8TU&feature=related

Voor de rest…Zonder enige twijfel de 458. Het is weer eens een Ferrari waar ik weer geil van wordt. De Gallardo is gewoon saai. Het was ooit nog leuk toen het nieuw was maar nu is het gewoon saai het “been there done that” gevoel bekruipt me. Maar goed, kan Lamborghini niks aandoen, ligt gewoon aan VAG. Maar dat is een ander verhaal.
A no-brainer: Gallardo.
Ferrari! Vooral na het filmpje van Rick-dos.
Ik ga zeker voor de 458 Italia:D
De ferrari, wat een stukje techniek. Geweldig!! Al ben ik wel een diehard lambo fan, maar nu ben ik toch om.
@vincent_995: WAAAAAT??!!! Jij noemt jezelf een die-hard Lambofan en je gaat toch voor de 458???

Die Lambo scheurt die 458 aan stukken, eet hem op, kotst
hem uit en schijt er overheen! Duidelijk de lambo, alleen al vanwege het betere karakter… Explosief is beter dan een brandbaar karakter…
Toch maar de lambo.Minder brandgevaarlijk en beter afgewerkt,want audi bemoeit zich er mee
Lamborghini Gallardo LP560-4
VW Polo R voor 39.900 euro, en de rest voor een cruise van een jaar rond tropische eilanden. Ben het weer hier helemaal zat!
Zonder enige twijfel de Ferrari !
Lamborghini is stukken fraaier maar de 458 is beter lastig lastig
toch maar de Lambo
geef mij maar de 458 italia
De 458 Italia natuurlijk ;)
Gallardo natuurlijk !
Veel mensen met commentaar op het uiterlijk van de 458…
Ik vind het een van de mooiste ferrari’s :?, tog kies ik voor de lp560 als lambofanboy ;)
Lambo’s zijn voor pimps, dealers en boeren. ALTIJD de Ferrari voor mij!
ik weet het
model 458 italia
motor lambo
:D
zeer moeilijk..
toch de Lambo.
’s Maandags, Woensdags en Vrijdags de Lambo, Dinsdags, Donderdags en in het week-end de 458. En dan de week daarop weer maar dan andersom.
No-brainer: 458 Italia (en investeren in een brandblusser)
Ik vind de Lambo er wat ”gewoontjes” uitzien naast de 458.
Trouwens, leuk om te lezen dat er sommigen hetzij de Gallardo, hetzij de 458 Italia maar niks vinden. Terwijl ze in een Prius (o.i.d.) rijden…
ik ben een ferrari liefhebber, omdat de italia een kampvuur is wil het niet zegge dat het nix waard is, de 458 kijkt als een krokodil en de LP als een pitbull,persoonlijk vind ik dat ze de achterkant van de italia veel mooier konde make dus de lijn bevalt me niet echt drm kies ik dit maal vr de LP,de F430 was veel mooier dan de italia en keek ook uitdagender
De kleine vleermuis natuurlijk!
De 458, met een brandblussertje ;)

alle gekheid op een stokje, de gallardo blijft voor mij toch een beetje de net-niet lambo, geen vleugeldeuren, een slecht geslaagde achterkant, no thanks. (liever een murc, als het wat meer mag zijn, of een R8, als het iets goedkoper moet, als het dan toch uit de VAG stal moet zijn)

De 458 daarintegen, ik heb em in januari in het echt mogen bewonderen, en heb gewoon 5 minuten met ingehouden adem naar de lijnen staan staren, en dan en ferrari V8, en technologie die voortborduurt op de 360 en 430.. heerlijk
de 458 vliegt in brand en de lambo is van de VAG groep …
geef me maar die bmw 3 coupe of opel astra !
Ze branden allebei wel lekker. Maar ik vind de Gallardo zo onderhand echt te oud. Dus toch maar de 458 :D
Zeker voor de Gallardo LP560-4!
integralechubasco
wat kies jij, een auto gemaakt door cententellers… of 65 jaar compromisloze racegenen…
De Italia. Ik ben iets te behoudend voor een Gallardo.
Gallardo zonder twijfel.
De italia omdat het rwd is. Ging het een keuze moeten zijn tussen balboni en italia moeten zijn zou ik gewoon een muntje erop gooien.
tussenstand:
Gallardo: 37 voorkeurstemmen
Ferrari: 23 voorkeurstemmen
Matiz: 1 stem
BMW 3 coupe: 2 stemmen
VW Golf R: 1 stem
Blokje hout: 1 stem

hoog tijd dat er eens een deftigel poll komt want ’t is niet altijd duidelijk wie nu echt wat wilt.

Ikzelf: LP560-4 spyder, no doubt about it.
Ferrari is wel leuk in de winter om je warm te houden. :p
Naast die 458 ziet die Gallardo er wel gelijk wat “gedateerd” uit…
Geen van beide:

Lamborghini is van Volkswagen
Ferrari 458 heeft “af en toe” de neiging spontaan te ontbranden.
No, just kidding.. Voor mij de Lambo. Lekker V10 geluid in combinatie met een modern ogende sportwagen.
Ferrari vs VW => Ferrari !!
ik ga voor de ferrari :D
458 uiteraard.
Sinds Audi de scepter zwaait zijn Lambo’s niet meer zo gaaf.
De 458 is in het echt een indrukwekkende wagen. Geweldig!
fijn om te lezen dat iedereen zo zijn best doet om zijn keuze te onderbouwen. anders zou het zomaar imbiciel fanboy gezever zijn. vreemd dat vrijwel iedereen hier zonder schaamte zijn eigen onnozelheid etaleert.
458 Italia
None of the above. Ergens onderin mijn wensenlijstje staat de 430 Scuderia. Mooste Ferrari van de laatste 20 jaar. De 458 ziet er gekunsteld uit en de Gallardo is in het echt een doodsaaie auto. En dan heb ik het nog niet eens over het interieur gehad. Wat een afknapper.
That’s easy: de 458 Italia.
Die V8 klinkt lekkerder dan de V10 in de Lambo… En die V10 zie je ook in verschillende Audi’s terug, wat ‘m minder speciaal maakt. Sowieso vind ik een Gallardo meer een Audi dan een Italitaans raspaardje… De 458 heeft meer van een Italiaans raspaardje…
de ferrari maar dan wel de f430 :p
een gallardo natuurlijk…zo’n italia brandt onder je kont vandaan man haha :P
458, die looks :o
Ik hoorde onderstaande tekst in de beste autoreclame die ik ooit gezien heb, en dat was de eerste keer in mijn leven dat ik baalde iets niet te kunnen aanschaffen vanwege de prijs.

“So, the 458 then. All face and no trousers? Let’s find out.

Oh my god. This is incredible. Just feels so light. Ooh-oh-oh-ah-aah. Never used to like fluffy paddle gearboxes, but this is just sensational. What an astonishing car. Because the rear of the car is so ?(anyone?), thanks to its new suspension system, they’ve been able to fit superfast steering. Bang, the nose just darks in. Oooooohhh, what a machine. This is beyond anything. And listen to that noise. Sounds like a bear, a burning bear.

I know this is a hundred and seventy thousand pounds and that is a lot, even by Ferrari standards. But I don’t care. I don’t care about the bumpers, dash, I wouldn’t even care if this thing ate one of my legs.

The 458 is one of the all time greats, and I promise I’m not saying that just to upset James. It really is absolutely, unbelievably, mesmerisingly briljant.”

Hij kan zo ongeveer alles uit eigen ervaring vergelijken, dus.
De 458 natuurlijk!

Waarom?:
– Achterwielaandrijving
– Meer PK’s
– Mooier interieur
– Geen VAG
– Zeer snel schakelende versnellingsbak
t is jammer dat ze allebei redelijk vaak in de fik vliegen:$, maar de 458 ziet er GEIL uit(vind ik)…
@ MarkieS

Inderdaad, iedereen die in de twee heeft gereden zal dat beamen. De 458 is 100x zo goed, dat is iedereen het met elkaar eens. Maar het gaat niet per se om hoe goed een auto is. Persoonlijke voorkeuren zijn belangrijker blijkbaar, anders zou niemand voor de Lambo gaan.
Als Lambo een 570-2 superleggera zou maken dan zou de keuze nog moeilijk kunnen worden (want de Gallardo vind ik wel mooier) nu is het no contest… de 458 schijnt een uitzonderlijk briliant rijdende auto te zijn. Bovendien is de 458 meer een multi-talent. Supersportwagen, maar ook comfortabel als je geen zin hebt om te spelen. Toch is een Lambo wel stoer, maar dan wel een Murcielago (maar dan kun je ook kijken naar een 599 HGTE of een GTO (opvolger?)…
458
De 458 natuurlijk, zelfs de superleggera is zo goed niet als de 458.
Ik zou voor de Lambo gaan, met name vanwege het design.
Dilemma? Lambo natuurlijk!
Ferrari 458 Italia :D
lambo
Ferrari 458 Itallaa. Dan nog even wachten op de 458 scuderia <33!!!!
gallardo
Hierbij een poll ;) Om eerlijk te zijn vond ik de achterkant van de gall altijd spuuglelijk, maar bij die van de 458 kun je ook vraagtekens plaatsen. En als je die neemt, hou je altijd spijt dat je niet voor de beter doortimmerde Lambo bent gegaan, dus die dan maar.
GALLARDO!!! De 458 fikt toch weer af -.-
tough one…..ik vond de 458 op foto’s niet overtuigend. Maaaaaar….toen ik deze in het echt zag in januari van dit jaar was ik toch onder de indruk. Dus ieder persoon die op bais van foto’s oordeelt heeft geen recht van spreken…so shut your mouth……


ik denk dat je ze beide in t echt moet zine en berijden wil je kunnen en mogen oordelen.

Dus ik doe dat niet….
@Bo1972: Ik heb de 458 bij Kroymans in de showroom gezien (was er toevallig in de buurt, dus even kwijlen) en vond de auto in het echt even lelijk als op de foto’s.
Doe mij eens een geniale opmerking van lincoln…
Ik zou geen Audi willen als je ook voor een origineler product kunt gaan,dus de Ferrari.
Een Audi of een brandbom
Ik zou voor de Ferrari gaan voor de motor, uiterlijk, achterwiel aandrijving, het feit dat het geen Audi is, en dat het niet iets is waar wannebe “gangsters” over rappen niet dat ik een Ferrari zou kopen ik wil niet levend verbanden nee ik hou het wel bij mijn classic muscle cars zonder kreukel zone’s, airbags met vliegtuig gordels en een te snelle motor
+1 voor de Gallardo.
Zo had de Murcialago moeten zijn in mijn ogen.
Maar alleen al de Lambo omdat het geen Ferrari is.
De 458 vind ik eindelijk weer een Ferrari die me kwa design aanspreekt, maar het geluid van de v8 klinkt zoals altijd weer alsof hij ademnood heeft.
De Gallardo.
Lijkt mij veiliger als ik de volgende dag zou willen halen (en dat wil ik wel, life’s too good) dankzij z’n 4wd.
Iets meer fool proof zeg maar.
Ik twijfel… En bij twijfel allebei toch, is de regel? De Gallardo is prachtig en z’n hoogtoerige geluid is fenomenaal, maar die 458 is toch ook behoorlijk sexy qua lijnen. Oké, misschien ga ik toch voor de Gallardo uiteindelijk omdat ik meer met Lamborghini heb dan met Ferrari, maar het zijn allebei ontzettend vette bakken en ik zou met beiden denk ik even blij zijn, mocht ik er ooit één hebben op de een of andere manier :-D
458 !!! Waarom… v8 570pk… Uniek in zijn soort!

Ferrari heeft zowieso al beetje slechte naam op autoblog. Na al die foto’s van een brandende 458 (die gezocht) werden + een heel artikel over Ferrari zuigt :P
De 458 begon al met een slechte positie, maar realistisch gezien is dit gewoon een betere auto.

@ Bosnia_Love

Vind het echt super dat Ferrari als eerste de ‘handbak’ eruit heeft gegooid (nu de rest nog). Nooit meer handgeschakeld voor mij! Is nu echt oldskool..
De Ferrari. Liever een echte sportwagen dan een Audi.
De Gallardo, en dan het liefst de Superleggera. Vind de Lambo mooier om te zien, en een V10 is exclusiever dan een V8!
Gallardo (SV)…de 458 kan mij niet helemaal bekoren, het geluid is minder, die ledjes doen afbreuk aan het design en er zitten teveel systemen in.
De Ferrari, all the way!
458
Lelijk eendje
de Lambo!!
De 458!! Liever een mooi gespierd raspaard als een met steroids volgepropte hoekige stier…
De 458 zonder twijfel en met F1 schakeling ook gewoon zoveel moderner en sneller. En dat geluid van die V8 is top:-)
Wie zegt daar dat de Lambo de Ferrari opeet enz… ?
Zou het wel eens willen zien op circuit.
Hoe het ook zij de Ferrari is een vèèèèèl gerafineerdere auto en geen vette bak voor pooiers.
Sorry hoor maar ik nooit iets voor Lambo gehad. Zeker nu niet meer, nu er zoveel Audi onderdelen worden gebruikt en het eigenlijk geen Italiaan meer is.
Ferrari! Lambo met 4wd is gay.
De Gallardo! Alleen al om het geluid! En ik heb geen zin om te verbranden, dat doe ik met een uurtje zon al zo’n beetje
Humanspectrum
Ik ga voor de Gallardo, omdat ik ‘m mooier vind dan die Ferrari (are you listening Jeremy Clarkson!?) en ook vanwege de recente hitteprobleempjes met de scharlaken bolide ;-)
Italia!!!!! (dan wel een die niet in de fik vliegt)
De Gajjardo natuurlijk :D
Ik neig ook naar de Gallardo, juist vanwege de 4WD en de Audi betrouwbaarheid.
458 Italia
van de lambo zijn er al zoveel van gemaakt
en zoveel verschillende modellen
die is niet meer uniek
en ferrari toch mooier disign
Ik ga toch voor de 0 tot ontploffing in 3.4 seconden.
Gallardo! Die V10 huil kan gewoon niet op tegen die V8.
Ook is de Gallardo veel mooier en agressiever dan de Ferrari.
Hele moeilijke keus, bijna een gewetensvraag! En toch ben ik er zo uit. De Ferrari heeft dan wel een ontwerp wat nog eens 10 jaar mee kan en is dan wel bloedsnel, de Lamborghini is leverbaar met handbak, en de Superleggera is zo lekker, daar kan geen Ferrari tegenop! En vergeet niet dat Lamborghini ook nog een RWD versie heeft;) En dan dat prachtige geluid! Wat wil je nog meer?
@Rhyo,

de SLS heeft een V8 met 571 pk! Misschien zal ik die gewoon doen. En anders nog steeds een Italia.
meh gewoon doorsparen voor een Lamborghini Murciélago.
Is door een Belg ontworpen dus dat kan niet beter.
Niet echt een ‘dilemma’ voor mij. Zelfs in het wit zou ik 10x liever de Gallardo nemen dan die lelijke 458.. Ik vind de Gallardo er vele mooier uitzien, mooier klinken en bovendien zou ik voor een handbak gaan. Dan zit je meteen niet meer met één van de nadelen van de Gallardo: de versnellingsbak. Ik zou gaan voor een gele Gallardo Valentino Balboni als het ook maar even kan. Met achterwielaandrijving en een handbak heb ik mijn droomauto!
De 458 Italia
In het zwart is die echt evil :evil:
Het geluid is goed genoeg om niet voor de Lambo te gaan
Waarschijnlijk stuurt de Ferrari ook beter
En als ie uitfikt koop je toch gewoon een nieuwe
Gallardo: goedkoper, mooier, betrouwbaarder, V10, handbak, ook in de sneeuw te besturen
een 458 die nie in de hens vliegt bitte
Een rode Fefefeferrari is zo ontzettend gewoontjes !!
Een witte Gagagagallardo is in ieder geval wit !!
Ze vallen beide in het niet bij de enige echte supercar.
Gagaga efefef aan de kant voor Bugatti Veyron !!
458 zeker.. Lambo is gewoon te duits.. kijk het interieur alleen al… kun je net zo goed een tt rs kopen heb je het zelfde interieur… en een supercar moet toch spannend zijn om in te rijden.. en met 4wd is het niet echt spannend meer..
hmmm…

de ferrari toch maar, ik vind hem mooier.
Best wel moeilijke keus.. waarschijnlijk de 458… alhoewel ik die Lambo toch ook wel een echt brute bak vind!
de gallardoooo
deuhh de 458 natuurlijk(de gallardo is ook niet slecht;))
Absoluut de Gallardo dat zou ik toen zeggen en nu nog steeds, voor mij altijd de Gallardo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).