10-jarige redt leven van moeder en zichzelf op snelweg

Auteur: , 42 Reacties

Damn, ze worden steeds jonger. Pas was het nog een 12-jarige held die de auto van z'n vader tot stilstand wist te brengen na een epileptische aanval. Gisteravond haalde een jochie van 10 jaar een soortgelijke stunt uit op de A2 bij Vught, nadat z'n moeder een aanval kreeg. Zijn racegames dan juist wel goed voor de jeugd?

Op zondagavond kreeg de moeder van de jongeling een epileptische aanval terwijl ze op de snelweg reden. Door het ingrijpen van de tiener werden ernstige ongelukken voorkomen. Hij wist de auto te corrigeren en naar de vluchtstrook te dirigeren. Zonder daarbij andere auto’s te raken. Naast de snelweg kwam hij tot stilstand tegen een lichtmast. Hierdoor raakten moeder en zoon lichtgewond, maar dat nemen ze waarschijnlijk graag voor lief. Een heldendaad, en dat op zo’n jonge leeftijd.

Wakker worden KLPD! Geef deze dude even heel gauw een lintje. En ouders; laat de jeugd gewoon verder oefenen met hun NfS, Gran Turismo, PGR, Burnout en Mario Kart-games. (bron: Nu.nl)

Met dank aan Koos voor de tip!42 reacties

Mario Kart! Memories…
Alsof die spelletjes ook maar iets te maken hebben met de realiteit!
Misschien als je een super-realistisch spel hebt zoals R-factor met een goed stuur maar anders niet.
Destruction Derby!!!!!! :D
beetje jammer van die lichtmast
of Forza 3 natuurlijk ;)
Goed toch!
R-factor en LFS FTW!
Hoppa, verplichten op de basisschool. Minimaal 1 uurtje per dag GT5 spelen met stuurtje en pook.

en niet Forza 3 want dat is goedkope rommel (en totaal niet realistisch wat juist tot ergere ongelukken zal leiden)
@Benjamin1: Forza 3 is wel een realistisch spel hoor , k weet niet wat jij lult.??
@Ricardo…:


Mooi, de eerste 360 fanboy heeft zich gemeld.

Natuurlijk is Forza 3 ook een vet spel, het was een reactie gericht om dit soort leuke flamewars te starten.


GT5 vs Forza 3, verschilt weinig, misschien is GT5 ietsjes mooier, maar Forza 3 is toegankelijker….

Wat ik het liefste speel: need for speed: hot pursuit :D
Nou weet ik niet de complete medische geschiedenis van die mevrouw (gaat me ook niets aan) maar volgens mij mag iemand met epileptie niet achter het stuur kruipen.
(heb iemand in de familie met epileptie en die mocht niet autorijden)
Ah opzouten jongens.
Spelletjes hebben positieve noch negatieve effecten op kinderen.

Van een schietspel wordt je niet geweldadig, van een racespel geen Michael Schumacher. Het kan hoogsten je algemene kennis uitbreiden zoals elk ander medium dat kan.
Mensen met epilepsie horen niet te rijden. Kennis van ons kreeg een epileptische aanval, ramde vijf auto’s en zit nu een jaar zonder rijbewijs.
@Jochempie: De regels houden meer rekening met de verschillen tussen epileptische aanvallen:

De regels rond epilepsie zijn te vinden in de ‘Regeling eisen geschiktheid’ hoofdstuk 7 onder andere te vinden op de website: http://rijbewijs.cbr.nl/index.asp?pageid=284 De algemene regel is: 12 maanden ongeschikt na een epileptische aanval.
Maar er zijn uitzonderingen in gunstige gevallen. Na slechts één aanval en verder geen afwijkingen bij onderzoek: na 3 maanden weer geschikt. Eén aanval en wel afwijkingen: geschikt na 6 maanden. Die 3 resp. 6 maanden gelden ook als de aanvalsvrije periode voor de laatste aanval langer was dan 2 jaar.
Bij louter nachtelijke aanvallen geldt de regel dat iemand weer geschikt is 12 maanden na de éérste aanval.
Voor vrachtauto en bus gelden veel strengere eisen!
Zie de Regeling eisen geschiktheid paragraaf 7.2.2.B.
En verder ligt de persoonlijkheid van een kind aan zijn opvoeding en dus direct gerelateerd aan zijn ouders.
Ik ben hier gisteravond toevallig langs gereden nadat het ongeluk was gebeurd. Heeft dat jochie wel mooi gedaan, de hele berm staat daar namelijk vol met jonge bomen en die had ie allemaal niet geraakt. Ik vermoedde al dat de bestuurder iets van hartaanval oid had gekregen..
ik zou goed balen als ik doodgereden word door iemand met een epeleptische aanval
Toch knap hoor van zo’n ventje :)

Maar ik zou er ook COD MW2 bijzetten (mogen ze niet spelen maar doen er een hoop wel) Maar ze leren wel goed richten (ook belangrijk als zo’n kereltje door het verkeer doorstuurd :D )
Svenska Aeroplan AB
@ TWJ: ‘schiet- en racespelletjes kunnen je algemene kennis uitbreiden’???

WHOAHAHAHA!
Ik lag echt dubbel toen ik dat las!
@Svenska Aeroplan AB: Je onthoudt er de modellen van de wapens en auto’s van ;)
@Svenska Aeroplan AB:
Dat is mooi dom dan.
Ik spreek vloeiend Engels en dat heb ik puur van engelstalige media zoals games en films.

Daarnaast bevat elk spel wel feiten. Namen van voertuigen, wapens, plaatsen. Animations laten perfect zien hoe dingen werken. Ik denk dat er veel gamers zijn die zo een pistool op kunnen pakken en ermee overweg kunnen terwijl ze nooit een echt vast hebben gehad.

Er zijn honderden dingen die je kunt leren van games.
Met name in linguaal gebied vind ik het didactische aspect van games erg sterk.

Kun je wel dom lachen maarja :\
@TWJ: Jij spreekt vloeiend engels door games en films?
Ik denk dat je nog niet eens halverwege bent.Als je denkt dat je het hierdoor al beheerst, moet je nog heeeeeeeeel veel leren.
Je moet minimaal 1 jaar geen aanval hebben gehad voordat je mag rijden. Dus voor de reaguurders die nu heel hard gaan roepen dat het absoluut streng verboden is om zulke mensen de weg op te laten gaan moeten even nadenken dat er een hoop kan gebeuren achter het stuur. Denk aan onwel worden of een hartstilstand. 1 op de 150 mensen hebben epilepsie en sommige krijgen slechts 1 keer in hun leven een aanval. Daarvoor wisten ze uberhaupt niet dat ze het hebben.

Denk daar even aan voordat je meteen “BOE” gaat roepen naar die vrouw en de overheid.
Ik vind dat mensen met Epilepsie zo-wie-zo nooit achter het stuur zouden mogen.. Of je nou 3 maanden, 12 maanden of een paar jaar geen aanval hebt gehad, het ‘kan’ altijd nog een keer gebeuren, en daar kan dan zomaar een ongeval met dodelijke afloop uit ontstaan. Die jongen verdiend geen lintje, hij zo z’n moeder een grote bek moeten geven hoe stom ze wel niet is geweest.
@troublesome88: Zou jij met je “garnalenbreintje” wel achter het stuur mogen dan? Ik denk dat dat jochie van 10 beter dan jij rijdt met je domme commentaar!
@troublesome88: Dus als ik jou goed begrijp lever jij direct -vrijwillig, dat spreekt voor zich- je roze papiertje/plasticje in zodra jij epileptische aanvallen hebt gehad? Ook al is het er dan mischien maar 1??

Ik denk dat de alcomobilisten een groter gevaar zijn op de weg.
@406_v6: Ja natuurlijk, ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat ik iemand de dood in heb gejaagd.. En mensen die met alcohol achter het stuur zitten zijn inderdaad waarschijnlijk een groter gevaar, daarom zouden ze die bij overtreding ook veel langer, of permanent hun rijbewijs moeten afpakken..
Hmm, eerste is misschien makkelijk gezegd van mij, omdat ik geen epilepsie heb, tweede eigenlijk ook omdat ik niet drink.. Maar was meer een snelle impulsieve reactie omdat ik vlak daarvoor elders las dat er dit weekend meer dan 10 doden zijn gevallen waarbij in de meeste gevallen alcohol in het spel was.. Met alcohol heb je het zelf in de hand om te gaan rijden, met epilepsie ook, mits je weet dat je het hebt.. Vandaar mijn eerste reactie, achteraf niet realiserende of deze vrouw uit dit artikel het wel van te voren van zichzelf wist dat ze epilepsie had, moet ik mezelf misschien een beetje corrigeren.. Blijf erbij dat epilepsie, ook als je 12 maanden geen aanval hebt gehad, not-done is in het verkeer, kan altijd de 13e maand weer gebeuren en een tegenligger aankomen..
A-MEN, gamen maar :D
circlestorm69
Heel knap. Respect. Veel mensen zouden niet (goed) reageren en verstijven. Hoop dat niemand dit ooit overkomt. Als bekend was dat die vrouw wel eens aanvallen had, dan is het wel erg gevaarlijk dat ze wel achter het stuur kruipt!

Gelul over die racegames, want hij zat naast haar en niet achter het stuur. Dat is wel ff wat anders. Daarnaast moest hij hier afremmen en naar de vluchtstrook. Ooit iemand dat in een racegame zien doen?
@benjamin
Ik speel puur pc dus me af labelen als xbox fanboy wordt em niet, en toch ben ik echt bang dat forza 3 vele malen beter is dan GT 5

GT is niet meer wat het was.
@ twj
“Met name in linguaal gebied vind ik het didactische aspect van games erg sterk.”
haha HOE KOM JE EROP HET ZO DROOG TE VERTELLE :p
(kutcaps)
goed werk
Gran Turismo FTW! :)
Fr€d€r!k_EE8
@ mondeoMK2, idd een maat van me geeft ook epileptie,en mag ook niet rijden.
En net als deze vrouw veegt ie er vierkant zijn botten aan :roll:
Dat jochie heeft het heel wat beter gedaan dan menig “volwassene” achter het stuur!
@ Troublesome88.

dat vind ik nou niet echt bepaald een goede reden. want ieder willekeurig persoon kan ieder moment van zijn/haar leven een hartaanval krijgen en die mogen ook wel gwn rijden toch?
Ik zeg sponseren die racegames! En laat kinderen vanaf 10 jaar vast kennis maken met autorijden, ik had het wel gewild toen ik zo jong was;)
Ik heb zelf het ongeluk gezien toen ik mijn oom en tante op ging halen van hun vakantie.

Even de tekst veranderen:
Het was bij Boxtel Noord
Meneer is over de vluchtstrook door de berm richting de bomen gereden. Toen op een ventweg gekomen en daar tegen een lantaaren paal.
buitenlanders krijgen een lintje
NOT!
Vraag me af hoeveel verkeersdoden dit fenomeen voor zijn rekening neemt (en daarbij inbegrepen alle mogelijke oorzaken voor onwel worden zoals hartaanval, beroerte, …)
Wat wel een raar regeltje is, is het volgende:
Wanneer men achter het stuur een epileptische aanval krijgt, en die persoon heeft al een keer eerder een aanval gehad in een korte periode mag deze persoon 12 maanden niet rijden.
Wanneer hetzelfde voorkomt, maar niet achter het stuur maar bijvoorbeel thuis op de bank, mag deze persoon al na 6 maanden weer instappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).